Şimdi Ara

BORSACILARIN BİLGİ PAYLAŞIM PLATFORMU ! (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33.608
Cevap
529
Favori
1.169.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genelde hisse senetlerini pek takip etmezdim sadece endeksi takip ederdim ama şimdi hafta başından beri bakıyorum, özellikle salı, çarşamba ve bugun hani seans açılışlarında bir hareketlilik var, birde kapanışta ivmeler yukarı aşağı oynuyor.
    Ondan sonra hareket çok düşük.

Borsanın geneli bu mudur? yoksa hava temkinli olduğundan mı böyle seyrediyor?
  • MTEKS ve YUNSA hakkında bildikleriniz :)
  • VKFRS adam sabah -5 lerde vs idi şimdi +4.5 oldu gene
    Düşüyor diye seviniyordum belki bişeyler çıkartırız diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: sebi_gokhan

Bu kardemirin A B D nin anlamları nedir?
    ABD

Evet ben de bunu merak ediyorum. İşbankası ABC de var ???
  • Garanti bankası uzun vade de mantıklımıdır sizce?
    Hani bankada tutacağınız parayı, garanti ye yatırsak.

Mesela son 1 senede 6 lardan 8 lere gelmiş
    ama son 1 senede borsa ciddi attı

Şimdi borsanın düşmesi bekleniyorsa, garantinin bu denli olmasada uzun vade de yukarı doğru ivmesi devam edermi sizce?
  • quote:

Garanti bankası uzun vade de mantıklımıdır sizce?

Şimdi borsanın düşmesi bekleniyorsa, garantinin bu denli olmasada uzun vade de yukarı doğru ivmesi devam edermi sizce?

garanti gibi kağıtlar parayı uzun vadede yatırmak için uygun hisse senetlerinden değildir.

daha böyle kıyıda köşede kalmış ve fiyatı düşük hisseler vardır onlara bakmanızı tavsiye ederim. denk gelirsem yazarım. ama bu devirde böyle hisse senedi bulmak çok zor. biraz daha beklemenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutx -- 21 Ekim 2010; 17:34:29 >
  • Garanti uygun değilse bence hiç biri uygun değildir gibime geliyor...
  • quote:

GÖKHAN sen nerden bakıyon bu fiyta geçmişine garanti bankası 14-15 ay önce 2 tl idi hatta 2 nin bile altına gelmişti.....yani%400 primli kağıt............AMAN HA.....................böle hatalar yapmaysın hisse alırken incelerken..farklı yerlerdende bak.....bol şans
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutx

quote:

garanti gibi kağıtlar parayı uzun vadede yatırmak için uygun hisse senetlerinden değildir.

daha böyle kıyıda köşede kalmış ve fiyatı düşük hisseler vardır onlara bakmanızı tavsiye ederim. denk gelirsem yazarım. ama bu devirde böyle hisse senedi bulmak çok zor. biraz daha beklemenizi öneririm.

EVET doğru bakış açısı bu işte arkadaşlar mevcut primli kağıtlar belki %10 kadar daha gidebilir ama geri dönüşte elimizde yakalanırsak çok can yakar..endeksle ters korelasyon gösteren senetlere el atmak en doğrusu..

•  BORSACILARIN BİLGİ PAYLAŞIM PLATFORMU !

finans mynet den bakıyorum ben genelde...

Gördüğüm en hızlı takip sitelerinden biri, en azından bigpara dan iyi hız bakımından
    ama burda da bir çok kağıt dın adını bile göremiyorsun, her seferinde bilgilerine girmek şart

eğer daha iyi, bilgi doğrulu ve hızı bakımından takip edebileceğim siteler varsa eminim benden başka bir çok kişinin işine yarıyacaktır
  • gökhan 13-14 ay demiştim...........oraya tekrar girip 1,5 yıllık grafiğe bakarmısın bide....
  • bak orda 1.5 yıllık garfik seceneği yoksa bile 3 yıllık grafiğe gir ve son 1.5 yıllık hareketi incele ok.....
    bigpara anlık takip için beş para etmez zaten................anlık takipte mynetfinans iyi...
  • Öğrenciyim 100 tl param var bı yol gösterirsen gireyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gdizdar

Öğrenciyim 100 tl param var bı yol gösterirsen gireyim.

hoş geldin.........başlık 16 sayfa olmuş...birkaç sayfası dışında çoğunluğu senin gibi yeniler için çok sağlam bilgiler içeriyor....yarımsaatini ayır oku bence hala aklına takılanlar olursa yardım için burdayım ok..saygılar bol şans
  • bulunsun mesaj
  • @huntelarr , hep merak ettiğim bir yatırım çeşitiydi teşekkürler çok bilgilendirici bir konu olmuş sayfaların tamamını okudum neredeyse borsa hakıında ön bilgim oluştu biraz daha bilgi sahibi olduktan sonra ufak mevlalarla giriş yapmak istiyorum en azından bir süre denemek gidişata bakmak istiyorum yardımcı olduğun müddetçe yardımlarına başvurmayı düşünüyorum. Sorularım var

-17:30 dan sonra alış satış işlemi yapılabiliyor mu?
    -endeks in hisseden farkı ne?
    -%002 lik alırken mi satarken mi kesiliyor?
  • Günün her saatinde al sat talimatı verebilirsin ama işlem seans saatleri içersinde gerçekleşir. Şuanda al talimatı verirsen sıraya girersin ve yarın sabah 09,30da İMKB açılınca sırana göre alış emri gerçekleşir.

Endeksin hisseden farkı değilde olayı şöyle anlatmakda fayda var. Endeks zaten içersinde hisse senedi barındıran bir genel tanım. İMKB100 endeksi, mali endeks(banka kağıtları vs) gıda endeksi(gıda ile ilgili kağıtlar) vs diye uzayıp gider. Sen atıyorum şisecam hisse senedi alıyorsan zaten endeksin içersinde bir hisse senedi almış oluyorsun. Bunlara kafanı takma zamanla öğrenirsin.

Binde 2'lik komisyonda alış esnasında gerçekleşiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayaz19

@huntelarr , hep merak ettiğim bir yatırım çeşitiydi teşekkürler çok bilgilendirici bir konu olmuş sayfaların tamamını okudum neredeyse borsa hakıında ön bilgim oluştu biraz daha bilgi sahibi olduktan sonra ufak mevlalarla giriş yapmak istiyorum en azından bir süre denemek gidişata bakmak istiyorum yardımcı olduğun müddetçe yardımlarına başvurmayı düşünüyorum. Sorularım var

-17:30 dan sonra alış satış işlemi yapılabiliyor mu?
    -endeks in hisseden farkı ne?
    -%002 lik alırken mi satarken mi kesiliyor?

17:30 dan sonra gece haftasonu veya bayram tatillerinde v.s alım satım yapabiliriz ama bu bankamızın ve işlem yaptığımız kurumumuzun belirlediği fiyatlardan yapılabilir buna LOTALTI işlem denir..bunda bizim için 3-4 kademe zarralı olur ..çok acil para lazım olduğunda yaparız yani çok acil nakit lazımsa yapılır ..normalde asla önermem.....
    Ayrıca akşamları ertesi gün için emir yazdırabiliriz bunun avnatjları olur ..öncelik bizde olur..
    Binde 2 lik kesinti gerçekleşen her emrimizde kesilir...........
    Başlığı okumuşsun konunun açılma sebbeinide anlamışsın...yardıma hep hazırım....

• quote:

Orijinalden alıntı: Shattered Glass

Günün her saatinde al sat talimatı verebilirsin ama işlem seans saatleri içersinde gerçekleşir. Şuanda al talimatı verirsen sıraya girersin ve yarın sabah 09,30da İMKB açılınca sırana göre alış emri gerçekleşir.

Endeksin hisseden farkı değilde olayı şöyle anlatmakda fayda var. Endeks zaten içersinde hisse senedi barındıran bir genel tanım. İMKB100 endeksi, mali endeks(banka kağıtları vs) gıda endeksi(gıda ile ilgili kağıtlar) vs diye uzayıp gider. Sen atıyorum şisecam hisse senedi alıyorsan zaten endeksin içersinde bir hisse senedi almış oluyorsun. Bunlara kafanı takma zamanla öğrenirsin.

Binde 2'lik komisyonda alış esnasında gerçekleşiyor.

açıklamalrın için teşekkürler............(binde 2 gerçekleşen her emirde kesilir)..saygılar.............bu arada abd piyasaları eksiye döndü:(

• mesela x hissesini aldık 1 liradan 100 adet

sonra kar ettik sattık ( takasa geçti )
    gittik xy hissesini aldık, onu sattık abc aldık, onu sattık
    baktık x senedi tırmanmya devam ediyor bir daha alalım dedik 2 lira dan yine 100 tane aldık diyelim
    neten iş bankasında mesela satış kısmına baktığımızda bize maliet kısmında 2 değil de atıyorum 1.57 falan yazar?

muhtemelen halen takas da olduğundan ama hesabı tam çözemedim.
    bu arada rakamlar sallamadır.

Mert mynet finans da 3 yıllık grafikler yok en yüksek 1 var, ondan daha geri bakamadım
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.