|
Bosch 1 milyar avroluk yonga tesisi kuruyor
-
-
Böyle haberleri görünce ülkem için üzülüyorum.
Bakanlarımız ve siyasilerimiz geleceğe yönelik politikalar için üst düzey temaslar ile ülkemize çekmeliler bu tür yatırım fırsatlarını.
Hukuk, ekonomi, eğitim, teknoloji ve teşviklere ilişkin konularda ivedi olarak reformlar yapılması gerektiğini düşünüyorum.
-
Almanlar firmalar üzerinden bu işlere girişiyor, bizde de devlet destekli birtakım çalışmalar şart, yonga üretiminde memleketten göçüp giden tayfayı tutmak bu işi geleceğe yönelik ikinci adımı olabilir.
Bu işi en az yerli araba kadar önemi var hatta belki daha kritik bir durum.
Kritik öneme sahip teknolojik alt parça ve ekipmanların üretilmesi için muhtemel yatırımcılara, finansman ve hibe desteğini sağlayıp bunun da kalite kontrolünü yapacak bir kuruma ihtiyaç var.
Memlekette elektrikli araçlar için altyapı yüklenicilerine yerlilik şartı koyup bunu da yukarıdaki gibi yerli üretici çıkmasını sağlayarak palazlandırmak lazım, şarj şuan fiziki olsa da ileride büyük bir kısmı kablosuz'a dönecek, o zaman bu devrelerin ana parçalarına yerlilik şartı koymak daha zorlaşır.
-
Bosch'un ilk AIoT fabrikası. Tamamen ağa bağlı, kendi kendini optimize edebilen yapay zeka destekli bir fabrika. Sanayi 4.0 öncüsü bir fabrika olacak kısacası tamamlanınca sadece 700 çalışan çalışacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 10 Haziran 2021; 18:5:12 >
-
Biz de yapabilir miyiz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: desunotto
Biz de yapabilir miyiz?Kısa cevap hayır.
Uzun cevap: Bizimkilerin gözü Kanal İstanbul'dan başka bir şeyi görmüyor 50-60 milyar doları ona gömecekler sırf Katar'lıları dahada zenginleştirmek için... Bu işler akıllı ve uzun vadeli düşünen hükümetlerin işidir, bu işler Devletin diğer Devletlerden güçlü olmasını için elinden geleni yapan hükümetlerin işidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 10 Haziran 2021; 18:4:44 > -
Vestel de devletten üretim için 1 milyar destek istemişti verilseydi şu anda çok farklı teknolojik atılımlar olabilirdi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Düşüsene bir, sence böyle bir fabrika yapıp çip üretmek mi, yoksa KANAL İSTANBUL mu?
-
Malüm şahıs destek için teklif edilen rüşvet tutarını beğenmemiştir emin ol
-
quote:
Orijinalden alıntı: V4LKyR
Düşüsene bir, sence böyle bir fabrika yapıp çip üretmek mi, yoksa KANAL İSTANBUL mu?Kanal İstanbul parasına 20 tane böyle fabrika kurarsın (normalde maliyeti daha yüksek Bosch ucuza halletmiş) ama dediğim gibi yöneticilerimizin umrunda bile değil özellikle zenginleşecek müteahhitlerin hiç umrunda değil çünkü fabrika inşaatından daha az kazanacaklar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 12 Haziran 2021; 15:14:22 >
-
aynı kapasitede bir fabrikayı başka şirket kursa bu paranın 10 katını harcamak zorunda kalırdı. bosch kendi mevcut ar-ge ve ürünlerini kullanarak makul bir fiyata bu işi yapabiliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: FR13NDSLX
Vestel de devletten üretim için 1 milyar destek istemişti verilseydi şu anda çok farklı teknolojik atılımlar olabilirdi.Aynı konteynerleri serbest bölge içi-dışı doldur boşalt yaparak teknolojik gelişim yaptılar çok güzel. Ben demiyorum çalışanları söylüyor.
-
Anlamadım açıklayabilirmisin?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kısa cevap hayır. Uzun cevap: Bizimkilerin gözü Kanal İstanbul'dan başka bir şeyi görmüyor 50-60 milyar doları ona gömecekler sırf Katar'lıları dahada zenginleştirmek için... Bu işler akıllı ve uzun vadeli düşünen hükümetlerin işidir, bu işler Devletin diğer Devletlerden güçlü olmasını için elinden geleni yapan hükümetlerin işidir. |
Bosch'un ilk AIoT fabrikası. Tamamen ağa bağlı, kendi kendini optimize edebilen yapay zeka destekli bir fabrika. Sanayi 4.0 öncüsü bir fabrika olacak kısacası tamamlanınca sadece 700 çalışan çalışacak.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X