< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BOSCH ÇAMAŞIR MAKİNESİ TOZ PROBLEMİ (2. sayfa)
-
-
hocam servis geldiğinde hangi parçaları?
3 yıldır sorun çözülmediğine göre; kazan dönme esnasında biyere sürtüp sürekli toz-talaş oluşturuyor gibi geldi bana.
bence fabrikasyon bir sıkıntı var gibi görünüyor, cihaz garanti kapsamındaysa değişim-iade için baskı yapın..
-
çözüm olarak çamaşırların arasına 4-5 tane ıslak mendil atın, tüm tüy ve toz onlarda toplanıyor demişler. Aklınızda bulunsun, araştırın. Ben de deneyeceğim. Çok pozitif dönüş var nette
-
Renklilerde ağartıcı içerikli deterjan kullanmayınız. Sıvı hassas deterjan ve 40-60° tercih edebilirsiniz. Ağartıcı içerikli deterjanlar çamaşırlardan hem fazla lif kopmasına, hemde kopan liflerin ağarmasına/beyazlamasına sebep olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam bizim evimize sadece 100% doğal içerikli çamaşır, yüzey temizleyicileri girer. Ve yalnızca 30 derecede yıkarız. Ama inanılmaz toz oluyor. Yıkanan siyah çamaşırların üzerlerinde tozlar görünüyor. Ne yaptıysak çözüm bulamadım. Nette de inanılmaz şikayetler var bu konuda.
Tek bulduğum çözüm yolu şu oldu; bizim makinemizde kurutma özelliği de var, yıkadıktan sonra kurutmayı çalıştırıyorum, siyahların üzerinde 1 tane bile toz tane kalmıyor ilginç bir şekilde. Ama her yıkamada kurutmayı açmak istemiyorum tabi, çözüm bakıyorum.
-
Hocam doğal içerik olayı büyük ölçüde pazarlama hikayesi. Normal deterjanında içeriği büyük ölçüde doğal zaten. İçerik bilgisini kıyaslarsanız benzer olduğunu görürsünüz. En fazla 2-3 içerik farklıdır, birde parfüm yoktur. İçerik bilgisini firmadan isterseniz yada bulursanız bende kıyaslayabilirim.
Toz deterjanların olmazsa olmazı sodyum perkabonat oldukça doğal bir ağartıcıdır. Su ve ısıyla peroksite yani oksijenli suya dönüşür. Buda lifleri ağartır ve yıpratır. Bunun yanı sıra bu deterjanlar sodyum karbonat vb alkalilerde içerir.
Hassas deterjanlarda bu tip yıpratıcı ve ağartıcı içerikler bulunmaz. Dediğim gibi hassas kumaşlar için daha nazik olan(perwoll siyah gibi) bir deterjan/şampuan sorunu çözecektir.
Kurutmalı makine bende kullanıyorum, kurutmalıda problem yaşamamanızın sebebi kurutma esnasında oluşan buhar etkisiyle liflerdeki iyonik kalıntılar büyük ölçüde uzaklaşıyor. Bu sayede o iplikçikler kıyafete tutunamıyor, giderden akıp gidiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 30 Haziran 2024; 19:13:50 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
çok detaylı ve iyi açıklamışsınız hocam elleriniz dert görmesin. Yazdıklarınızı deneyeceğim, daha nazik deterjanlar kullanıcam. İçerikleri de en yakın zamanda kıyaslayacağım. güzel forumlar dilerim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X