merhaba bu kombide bosch tr21rf termostatı kullanan var mı ? |
***BOSCH CONDENS 2500W***Kullanıcıları (153. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Beyler linkler hep ölmüş servis menüsü ayarlarının kullanma kılavuzu olan varsa atarsa çok sevinirim.
-
Arkadaşlar bosch condens 2500 kombiyi 6 yıldır kullanıyoruz oda termostat yok aklıma cok takılan sey var ama son durumdan bahsetmek istiyorum şöyle ki kombiyi izledim bugün 40 dereceye ayarlı bu arada evimiz 4 cephe her katta 1 daire var evde 7 petek var bir de banyodaki petek toplam 8 petek var. Petekler ısınıyor ama kombi 40 derecede şöyle çalışıyor 40 ta calışıp alev sönünce 35 dereceye düşüyor 35 e kadar dinlenme süresi 7 dk civarında 35 te tekrar alevleniyor 40 dereceye 4 5 dk içinde geliyor sonra 40 derecede 12 13 dk calışıyor alev alıp çalışma süresi 18 dk falan yani bu şekilde devam ediyor bu çalışma şekliyle günlük 8.5 metreküp yakıyor bu çalışma şekli doğru mudur çok mu çalışıyor aklıma takıldı bilgilendirirseniz sevinirim.
Ayrıca hava sıcaklığı düşerse ayarlanan derecede örneğin 40 ta calışma süresi artar mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnt2014 -- 1 Şubat 2023; 14:37:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam merhaba bosch condens 2500 kombiyi 6 yıldır kullanıyoruz oda termostat yok aklıma cok takılan sey var ama son durumdan bahsetmek istiyorum şöyle ki kombiyi izledim bugün 40 dereceye ayarlı bu arada evimiz 4 cephe her katta 1 daire var evde 7 petek var bir de banyodaki petek toplam 8 petek var. Petekler ısınıyor ama kombi 40 derecede şöyle çalışıyor 40 ta calışıp alev sönünce 35 dereceye düşüyor 35 e kadar dinlenme süresi 7 dk civarında 35 te tekrar alevleniyor 40 dereceye 4 5 dk içinde geliyor sonra 40 derecede 12 13 dk calışıyor alev alıp çalışma süresi 18 dk falan yani bu şekilde devam ediyor bu çalışma şekliyle günlük 8.5 metreküp yakıyor bu çalışma şekli doğru mudur çok mu çalışıyor aklıma takıldı bilgilendirirseniz sevinirim.
Ayrıca hava sıcaklığı düşerse ayarlanan derecede örneğin 40 ta calışma süresi artar mı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dostum merhabalar aynı arıza 5 yıllık kombimde yaşıyorum. Özel servisi aradım arıza kodunu söyledim kombiyi açmadan arızayı söylediler. arıza ateşleme sisteminde dedi. Buji, buji kolu ve ateşleme sistemi değişmesi lazdım dediler 150 tl alıp gittiler. 1200 TL 2.el, sıfırı 2400 TL fiyat verdiler. Senin arızanda anakart mı değişti yoksa ateşleme sistemi mi?
-
bujileri değiştirdik sonra bir sıkıntı olmadı şükür yetkili servis değildi yaptırdığım usta
Siz de ucuz almışsınız hocam. Biz toptancıyız, bize şimdi gelişi 15.000₺.
Bana gelen serviste özel servisti. Hatta yetkili servistede aynı para dedi. Özel servisin daha düşük fiyat verip müşteri kazanması lazımken pişkin pişkin aynı ordada para dedi. Umarım anakart değildir buji ile sorun biter. Bu arada servis geldikten sonra hiç arıza koduda vermedi.
-
@disintegration selam hocam sizin emeğiniz çok oldu kombi alımı ve tesisatı konusunda bosch 2500 kullanıyorum yıllık bakım yaptırmak istiyorum ama bazı ustalar bu tür kombillere gerek yok dedi siz ne düşünüyorsunuz?gerekli ise izmirden tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?cihazların garantisi bitti
-
Selam kombi bakımlarını yüzeysel yapıyorlar
Plakalı eşanjörü söküp porçöze batırmıyorlar
Genleşme tankının havasına bakmıyorlar
Saçma sapan alel acele 5dakkada beştaş yöntemiyle bakım yaptıkları için kombi bakımı önermiyorum
Youtube ta örnek bakım videoları var ideal kombi bakımı yapan birini bulursanız yaptırın
Bir de kombi bakımları her yıl değil 2 veya 3 yılda bir yapılmalı
Her yıl kombi bakımı yalan dolan üçkağıt
Ustalara servislere avanta parası
Benden uyarması
Abi kombiniz düzgün çalışıyorsa bakım felan yaptırmayın.
Birşey yaptıkları yok. Yanma kazanını çıkarıp 2 fırçalıyor. Suyla yıkıyor.
Hava var mı bakıyor bu kadar.
Saçma sapan.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bende aynı fikirdeyim birşey yapmadan ver parayı diyorlar bende ellemeyeyim bozulana kadar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coco1912 -- 12 Ağustos 2023; 18:25:29 >
haklısınız hocam bozulana kadar devam
Merhaba condense 2500w kombi kullanıyorum kablosuz general ht300 rf model termostat kullanıyordum ancak geçen kış tpi özelliği olmasına rağmen sıcaklık dalgalanması çok fazla olduğu için değiştirmeye karar verdim. Değiştirmişken hem proğramlı olsun hemde modülasyonlu olsun diyerek bosch cr 100 model modülasyonlu oda termostatı aldım. şimdi sorum bağlantı olarak kablosuz termostatı bağladığımız yeremi bağlamam gerekiyor yoksa farklımı yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca bağlantı yaptıktan sonra kombi üzerinden ayar yapmamız gereklimidir. cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
-
Herkese merhaba, yalıtımı iyi olan 3+1 evde oturuyorum. İzmirdeyim ama kapılar sürgülü olduğu için soğuk oldumu mu iyi soğuk oluyor.
Demirdöküm Atron h 24 kombin kireç yüzünden su damlatmaya başladı ve tamir ücreti 4-5 bin TL, bunu tamir etmek yerine satıp 20 bin TL civarına bir kombi olayım diyorum.
Bosch Condens nasıl? veya başka öneriniz olur mu 20 bin TL civarına. cosa akıllı oda termostat ile kullanmayı düşünüyorum.
-
-
Sifon doldurma işareti.
Önemli değil. Uzun süre çalışmadıysa normal
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dün gece boyu çalıştı. Sabah kapattım. Şimdi denemek için çalıştırdım yine o simge çıkıyor. Sifon geç mi doluyor hocam?
Normal de petekler yaz boyu kapalıysa ve kış girişinde açılınca bu sifon işareti benim kombide 15 dk ya yakın yanıp sönüyor sonra kayboluyor kış boyu bi daha çıkmıyor
servis menüsünden kapatın gitsin Daha ilk gün kapattım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X