Şimdi Ara

** BOSCH CONDENS 7000 İW **Kullanıcıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
6.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    teşekkürler hocam merak ettiğim bir modeldi.Videoyu çeken arkadaşta kısada olsa güzel anlatmış.

Bu Bosch buderus un pazarlama mantığını halen anlamış değilim, hatırlarsın 2300i aldım memnunum ancak gerçek anlamda fiyat/performan olarak tepe modeli hangisi halen anlamış değilim.

Mesala bu model 50 db , modülasyon oranı da daha düşük sanırsam 5700 tl civarı ,yani sırf önü cam diye mi bu kadar yüksek?

2300i 44 db, 1/8 ancak nin 3 kw modülasyon, 4300 tl civarı.Ayrıca önünde kapak falan olmaması daha kolay kullanım sağlıyor.

Gelde şimdi bunların pazarlama mantığınu çözmeye çalış, hadi 7000w amiral gemisi modelde niye teknik özellikleri 2300 den düşük 😒🤔

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    bosch condens 7000'de fark olarak
    daha büyük genleşme tankı
    titanyum ön panel
    daha farklı modülasyon pompa (grundfos)
    2300'e göre iç yapısı biraz farklı bir cihaz,dolayısıyla kilogram olarak daha ağır bir kombi
    fiyat farkını ne kadar hakediyor o kısım tartışılır
    bosch termoteknik 7000'i premium kombi olarak adlandırıyor

bosch termoteknik bosch buderus kombi karşılaştırması

buderus gb172i = bosch condens 7000
    buderus gb112i = bosch condens 2300
    buderus gb22i = bosch condens 2200
    buderus gb62 = bosch condens 2500
    buderus gb12 = bosch condens 2000 (yarı yoğ, piyasadan kaldırılacak)

kabaca bosch ve buderus kombilerin birbiri ile denklik durumu bu şekilde konumlandırmayı bu şekilde yapıyor.sadece buderus gb72 eski bir model onun bosch'ta karşılığı yok

bazı modellerde illaki buderus lehine farklar olsun diye bazı modellerde musluk sıcak su gücünü buderus lehine düzenlemişler
    mesela buderus gb22i'de musluk sıcak su gücü 26kW iken sırf bosch ile bir farkı olsun diye bu gücü 2200'de 25kW'a düşürmüşler. alt tarafı 1kW fark var ama var

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Ben o değer farklarının pazarlama tekniği olarak yada yazılımsal olarak değiştirildiğini düşünüyorum.

Bakınız bendeki 2300i teorik katalog değerinde 28 kw max değere sahip.

Ancak içinden çektiğim resimlerden göreceğiniz üzere venturi üzerinde 30 kw yazıyor.

Genel bakış
    24 kW Isıtma ve 28 kW Sıcak Su Isıtma Kapasitesi
    Çok yüksek verimlilik (%94). Yüksek modülasyon aralığı sayesinde düşük ısı ihtiyaçlarında bile tasarruflu işletim

** BOSCH CONDENS 7000 İW **Kullanıcıları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 30 Mayıs 2020; 17:15:21 >

• meeb kullanıcısına yanıt
    Kısaca hocam ben Bosch 2300i aldım marka algısı, sessizlik,konfor adına da doğru bir tercih yaptığımı sanıyorum?

Merak ediyorum 1000 lira daha az para verip warmhause enerwa 24 veya baymak duatec alsaydım aynı sessizlik aynı konfor ,tasarrufu alırmıydım bilmiyorum?

Son olarak , bu kadar marka algısı yarat, çeşitli bileşenlerinde özellikle hidrolik grupta plastik alaşım kullan, üzerine emsallerinden pahalı modeller , yüksek servis ve yedek parça ücreti😁😬 birde modeller arası acayip farklar yarat.Pazarlama teknikleri bence Bosch markasına yakışmıyor.

Umarım aldığım ürün sağlamlığı ile benim güvenimi boşa çıkarmaz da bu yanlışları zaman içersinde görmezden gelirim.Ama biri bana danıştışında bunları alenen söylerek tavsiye ediyorum Bosch markasını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 30 Mayıs 2020; 17:23:9 >
  • ** BOSCH CONDENS 7000 İW **Kullanıcıları

Selam arkadaşlar

Bulgaristandayım cihazı Türkiyeden almıştım. Montajı yeni yaptırdım. Montajı yapan usta 2. Fotografın olduğu kısımda yoğuşma çanağı olması gerektiğini söyledi. Pek anlamıyorum rica etsem tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ? Yada aynı cihaz sahibi arkadaşlar cihaz altından bir fotograf çekse ne olduğunu anlamama yardımcı olabilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• shanke kullanıcısına yanıt
    Kombi satınalma serüvenim,

Vaillant Ecotec Plus 296/5-5 alacakken, Bosch Condens 7000i aldım. Kombi bugün, yarın gelir. Kontrol eder, yazarım.

Tesisatçım, Condens 2300i ile arasında bir fark yok dedi ama pek tatmin olmadım. Tesisatçılara bakarsan 3.000 TL'lik kombi de, 10.000 TL'lik kombi de aynı zaten. :)
  • shanke kullanıcısına yanıt

cihazın modeli nedir, bu modelin yarım yoğuşturmalı olanıda var, 7000i , 2300i gibi,

https://www.enuygunkombi.com/bosch-condens-7000i-w-24-kw-20000-kcal-yogusmali-kombi-559

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimust -- 21 Ekim 2020; 0:5:15 >

Mrb,,konuyu biraz canlandıralım dedim** BOSCH CONDENS 7000 İW **Kullanıcıları 

Ben bosch 7000i yoğuşmalı kombi aldım. İstanbulda yetkili servise kurdurdum.Bu yetkili servislerden tam bir bilgi alamadım.

Bulunduğum yer çatıkatı olduğu için dikey baca seti takılması zorunluğu hasıl olduğu için ekteki orijinal baca setini aldım.

Bu setin en uç noktası açık, kuşlar girmesin diye buraya plastik bir ızgara koydum.

Bu bacanın açık uçundan kombiye su girmezmi diye servis görevlisine sorduğumda cevap veremedi, biryerlerle görüştü ama tutarlı cevap veremedi.

Kimiside buradan su girse dahi kombinin yoğuşma kısmından tesisata bağlanan tahliye kanılında yağmur suyu kanala gider,,kombiye zarar vermez diyenlerde var.

Baca seti satıcısıda bu konuda bihaberdar , malüm satıcılar ürünü satar ama özelliklerini hiç düşünmezler.

2.Husus, bu baca setinin kombiye bağlantısını sağlayan (ekte) adaptör var, bu adaptörde de ayar kelebekleri var, servis bununda ne işe yaradığını bilmiyor. Hep servisler böylemi bilmiyorum.

Bu konuda yazıyorumki sizin veya bir başkasının bu konuda bir yorumu olurmu ? diye, şimdiden tşklr..

Bosch AZB919 Yoğuşmalı Kombi Dikey Baca Seti ve adaptörü.

• yimust kullanıcısına yanıt

merhaba bacadan su girse bile kombinin diyaframından yoğ tahliye borusundan gider. adaptör ise ayar kelebekleri sayesinde Bacanın dikey olarak kombi çıkışına baca uzatma takılmasını sağlamaya yarayan aparattır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

tşk ederim, o kelebek şeklinde olanlar sağa sola dönüyor, üstlerinde fenerle aktığımıda CO2 O2 yani karbondioksit ve oksijen ayarı galiba ama ne tarafa açılıp kapandıklarını yani yönlendirmeyi göstermediler.

Bir nevi kombinin karbondioksit ve oksijin ayarları gibi....

• ** BOSCH CONDENS 7000 İW **KullanıcılarıBosch Termoteknolojiyoutube
    Bosch Condens 7000i W Yoğuşmalı Kombi ► https://bit.ly/7000iW Onu özel kılan Üstün Bosch Teknolojisiyle üretilen göz kamaştırıcı şıklıkta Titanyum Cam Ön Paneli. Dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden Red Dot sahibi tam yoğuşmalı kombi Condens 7000i W, evinizin şıklığına şıklık katarken mükemmel konforu da beraberinde getirir. Siz de Türkiye'nin Üstün Teknolojili Kombisi Bosch ile tanışın, hayatınızı kolaylaştırın! ►https://bit.ly/BoschKombiler Yeni videolarımızdan haberdar olmak için abone olmayı unutmayın ► http://bit.ly/Bosch-YouTube-Abone-Ol Instagram ► https://instagram.com/boschtermoteknoloji/ Facebook ►https://facebook.com/boschtermoteknoloji Twitter ► https://twitter.com/BoschTermoTR
    https://www.youtube.com/watch?v=XnjdLrOC7H8
  • ** BOSCH CONDENS 7000 İW **KullanıcılarıAnkara Kombi Pazarıyoutube
    Ankarada kombi tesisat proje gibi işlerinizde yardıma ihtiyaciniz var ise arayarak yada videolarimizin altına yorum ekleyebilirsiniz. ankara ici ücretsiz kesifimiz vardır vatsap telegram gibi kanallardan resim video gibi iletiler göndererek fiyat ve teklif alabilirsiniz 05077304829 05077304829 youtube kanalimiza lutfen abone olmayi unutmayiniz. hangi kombi alınır? en iyi yoğuşmalı kombi markaları 2021 kombi tavsiyesi. en iyi kombi hangisi en iyi kombi markası. en az yakan kombi Ankara'da tutulan kombiler. parçası ucuz az yakan kombi tesisat proje peteğim ısınmıyor. Kombi fiyatları. kombi seçimi. kombi önerileri kombi tavsiyeleri. en ucuz kombi fiyatlari. en uzun ömürlü kombiler. kombi resetleme kombim su eksiltiyor kombiye su basma kombi bakımı temizlemesi kombi filitre temizlemesi ankara dogalgaz KOMBİ en az yakan tasarruflu kombiler kombi fiyatlari kombi ömrü hangi kombiyi almaliyim kombi tavsiyeleri kombide olması gereken özellikler iyi bir kombi seçimi nasil yapilir en çok garantili kombiler ek garantili kombiler dikey baca kombiler bacali kombiler hermetik kombi en ideal kombi fiyatlari Tüm sorunlarınızda kombi ihtiyacınızda kombi almak degistirmek istediğinizde lutfen bizimle iletişime geçiniz 05077304829
    https://www.youtube.com/watch?v=IUOKc5BdJpc
  • ** BOSCH CONDENS 7000 İW **Kullanıcıları

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.