Şimdi Ara

Bosch Condense 2000 w Yoğuşmalı Kombi Almaya karar verdim Ne dersiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
45.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EMRE ALTINOK

* ev 100m2 den küçükse

*kuzey cephe yoksa

*enaz öğlene kadar güneş alıyorsa

*ev ara kat ise

*içten dıştan ısı yalıtımı yapılmış,parke döşeli,üzerinde de halı varsa..

YOĞUŞMALI şartmıdır??

ör: my home

Hiçbir evde yoğuşmalı şart değil tabi. Tercihe bağlı. Yılda % 20 fazla yakıt yakmak bence önemli değil derseniz, sorun yok.
  • SELAM ARKADAŞLAR BEN BURADAN BİR KONUYA DEYINMEK İSTİYORUM İZMİRİN SUYUNUN KİRECLİ OLDUGUNU DUSUNURSEK CELİK EŞANŞORLU KOMBILERIN DAYANMA GUCU NASIL OLACAK BU BİLGİYİDE SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTERİM
  • Slm Bende 2013 kasım itibariyle (İzmir'den) aranıza katıldım.Bosch yoğuşmalı kombi takıldı.Evim 97 metre olup ısı kaybına karşı iyi sayılabilir.8.5 metre petek döşendi.Uygun salona oda termostatı takıldı.kombide ısıyı 55 derece yapıyorum.Termostatı 22 derece ayarladım.Bir şikayetim yok sayılır.Sorum şu olacak,bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum.Kombi 55 derece ayarlı,oda termostatı 22 derece iken peteklerdeki su ısısı ile kombi 70 derece,termostat 22 derece iken peteklerdeki su ısısı aynımı yoksa daha sıcakmı olur.Tşk.Hangisi daha uygun olur.Tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RKIRLI -- 10 Kasım 2013; 23:39:05 >
  • RKIRLI kullanıcısına yanıt
    70°C set edilirse daha sıcak olur fakat gaz sarfiyatı anormal yükselir artı plastik tesisat zarar görebilir, ideal aralık 45-55°C. Ilman günlerde 45°C, soğuk günlerde en fazla 55°C ayarlayın.
  • Cevap için tşk ederim.Kombi ile en uzak petek arası 14 metre geliyor.Haliyle yeterli ısıtmıyor.Ne yapılabilir.
    Oda termostatın bulunduğu odadaki ve en uzak petek hariç diğer peteklere termostatik vana takabilirsiniz.
  • Tşk Ederim.
  • Ha bide kombi çalışırken bacadan duman çıkıyor.Normalmidir.
    Normal
  • Tamam.Sağolun.
  • bende condens 2000 w zwb 24-1 ar yogusmalı kombi almaya karar verdm ev 110mt petekler eski döküm izolasyon mantolama yok ısı kaybı yüksek..bir tavslyeniz varmıdır? birde netdeki fiyatlarla bosch bayierindeki fiyatlar arasnda ucurum var bana 2200 fiyat verildl nette 1300-1400e goruyorm fikri olan paylasırsa sevinirm..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,
    Bosch Condense 2000 w ile BOSCH Classic Condense arasında piyasada 350-400 lira fiyat farkı var. Peki ikisi arasında sadece eski-yeni model farkı mı var? Yoksa bakıyorum ikiside tam yoğuşmalı, diğer markalarda olduğu gibi sadece isim farkı mı vardır. Kısıtlı bütçede farklı araştırmalara giriyorum. Yardım eder misiniz ?
  • Bosch Condense 2000w düz yoğuşmalıdır Buderus GB012 karşılığıdır, Bosch Classic Condense ise premix yoğuşmalıdır onun karşılığı da Buderus GB042.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Bosch Condense 2000w düz yoğuşmalıdır Buderus GB012 karşılığıdır, Bosch Classic Condense ise premix yoğuşmalıdır onun karşılığı da Buderus GB042.

Hocam bu kombi kalite ve performans olarak nasıl? Toplam 7,5 metre petek için kullanilacak.

• yüksel75 Y kullanıcısına yanıt
    Daha gelişmiş modeli olan Bosch Condens 2500W veya karşılığı olan Buderus GB062 tercih edebilirsiniz.
  • quote:

Daha gelişmiş modeli olan Bosch Condens 2500W veya karşılığı olan Buderus GB062 tercih edebilirsiniz.

Teşekkürler

• Zebza kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiklerine gözgezdirdim, bize ortalama 400 ve üzeri rakam maliyetimizi arttırıyor. Bizi biraz aşacak
    kullanılacak alan net 95 metrekare, 7,5 metre toplam peteğe (yer izmir) condens 2000w kullansak diğer premix cihazlara göre fatura ve ısınmada çok fark yapar mı? Gerçi bu condens 2000w önceki teknoloji olduğundan benimde tam içime yatmadı.
    Yarın elemanlarla bu konuyu tekrar görüşecez artık.

Premix olarak dd nitromixde aklımdan geçiyor. Kombici cihaz kalitesi olarak condens 2000w nitromixden kat kat üstün falan dedi, ben pek inanmadım şahsen, manisa da nitromix kullanıyorum iyi cihaz bence.

Bu arada bildiğim kadarıyla nitromix de 1800 civarında sanırım o da az değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel75 -- 1 Ocak 2015; 1:22:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüksel75 Y kullanıcısına yanıt
    Premix yoğuşmalı kombi dışında birşey düşünmeyin, 2000W yerine 150-200 TL civarı fark vererek DD Nitromix veya Termoteknik Logic alın aradaki fark daha ilk senesinde kapanır. Bu kombi daha kaliteli, şu kombi daha kaliteli satıcı masallarına inanmayın kaliteli dediğin kombi en az 2500 TL civarı örnek olarak Buderus GB072 verilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

aynı paraya premix yoğuşmalı kombi öneririm

condence ve premix arasında ne fark var acaba premix mi daha iyi

Evim 75 m2. 1 amerikan tipi mutfak(25m2) 1 yatak odası(20m2) ve 1 salon(30m2) her birinde 140 lık petek var ve Buderus Logamax U042-24K bacalı kombim var.
    yoğuşmalı ya da hermetik mi almalı ve sessiz olarak ne almalı
    edit: m2 küçük olduğu için hermetik almak mantıklı geliyor ama siz daha iyi bilirsiniz tabi.
    birde şu var Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde enerji ile ilgili ürünlerin çevreye duyarlı tasarımına ilişkin yönetmelik kapsamında, ‘Hermetik kombi ithalat ve üretimi yasağı’nı içeren düzenleme 21 Nisan 2018’de yürürlüğe girecek. almak mantıksız mı olur servisi devam eder mi acaba.

• quote:

Premix yoğuşmalı kombi dışında birşey düşünmeyin, 2000W yerine 150-200 TL civarı fark vererek DD Nitromix veya Termoteknik Logic alın aradaki fark daha ilk senesinde kapanır. Bu kombi daha kaliteli, şu kombi daha kaliteli satıcı masallarına inanmayın kaliteli dediğin kombi en az 2500 TL civarı örnek olarak Buderus GB072 verilebilir.

DD Nitromix veya Termoteknik Logic alın diyorsun örnek olarak buderus u gösteriyorsun :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.