Şimdi Ara

===Bosch İ-Dos (Was28840TR) Çamaşır Makinası İnceleme=== (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
9
Favori
54.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    pes etmeyeceksin.ben bu çamaşırların piyasadn toplanması için her türlü mücadeleyi vereceğim

• zeysan kullanıcısına yanıt

• emrahsnr kullanıcısına yanıt

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Kaç ml ayarladınız deterjanı? Det ne marka?

Ben ml ayarlama bilmem servis ne ayarladıysa o. Ben sadece deterjan düzeyi hafif-orta-yüksek var ya orda hafifi seçiyorum. Deterjan Omomatik. Daha önce Ariel vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hens21

garantin devam ediyorsa durumu genel merkeze bildirip ve yıkamayı gelip gözlemlemelerini istemen lazım.bu tür isteklere eğer şikayetiniz doğru olmasza genelde 60 tl ücret istiyorlar.sakın 60tl yi kafanıza takmayın çünkü köpüklü kalmıyor diyecek insan olamaz.Garanti yoksa da genel merkeze bildirin.cevap almazsan şikayetimvar.com'a şikayette bulunun.o da para etmediyse bu sorunu bütün tüketicilere ulaştırmaya hep beraber çalışacağız.benim garantim bitmediği için tüketici mahkemesine başvurdum bilir kişi rapounu tuttu ve mahkeme benim hajlı olduğuma karar verdi.bir tüketiciler derneklerine durumu bildir.sosyal mdyayı kulan.Gümrük ve ticaret bakanlığına bildir.Çünkü 4 yıl boyunca deterjanlı çamaşır giymişsiniz.
    önemli not:Giyip kirli olan çamaşırlarınızı dahi sadece durulama programında durulamaya çalışırsanız aynı köpüğü görürsünüz

Bu makineyi problem yaşamayayım diye almıştım.Hani derler ya üç kuruş fazla ver iyisini al diye. Hiçte öyle değilmiş.Bu kadar nasıl uğraşıcam ben şimdi.Üstelikte bu ikinci makinem. Birincisi de problemliydi yine şikayet yoluyla
    değiştirmiştim.Değiştirmeyi kabul etmiyorlardı oraya şikayet et buraya şikayet et ben de bunaldım.Şimdi ikincisinden de tam verim alamıyorum.Hep uğraşıcakmıyız biz böyle ya.Makinemin garantisi de var bu arada. Ama inanın bıktım yaaa.

• quote:

Orijinalden alıntı: mıragen

quote:

Ben ml ayarlama bilmem servis ne ayarladıysa o. Ben sadece deterjan düzeyi hafif-orta-yüksek var ya orda hafifi seçiyorum. Deterjan Omomatik. Daha önce Ariel vardı.

Servis afaki bişey ayarlamış olabilir. Sizin o ayarı doğru bir şekilde yapmanız gerekir. Servis bilmez sizin kullandığınız deterjanın ölçülerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 28 Aralık 2015; 10:49:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Program sonrası durulama olayını, boschun idos olmayan bir modelini kullanan arkadşımdan yapmasını rica ettim. O da 2012de aldı. Ondan cevap bekliyorum.

Bosch WAW modelini kullanıyorum ben böyle bir sorun yaşamadım çamaşırlar çok güzel durulanıyor hele ki Allergy programda deterjan kokusu namına bir şey kalmıyor. 1 kere yıkanan çamaşırları tekrar duruladım deneme amaçlı çok az köpük vardı. Bu sorunu ispatlayın idos özelliği olmayan makine ile değişim yapsınlar.
  • quote:

quote:

quote:

Servis afaki bişey ayarlamış olabilir. Sizin o ayarı doğru bir şekilde yapmanız gerekir. Servis bilmez sizin kullandığınız deterjanın ölçülerini.

Bu ayarlar nereden yapılıyor? Daha önce makinem yeniyken yaşadığım ilk problemde servis çağırdığımda bu köpüklü kalma olayını da söylemiştim. VE o bir ayar yapmıştı.
    Onun dışında başka bir deterjan ayarı yapılmadı. Neredn yapılıyor buradan yazarsanız ben de bir kontrol edeyim bir problem varmı diye.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu ayarlar nereden yapılıyor? Daha önce makinem yeniyken yaşadığım ilk problemde servis çağırdığımda bu köpüklü kalma olayını da söylemiştim. VE o bir ayar yapmıştı.
    Onun dışında başka bir deterjan ayarı yapılmadı. Neredn yapılıyor buradan yazarsanız ben de bir kontrol edeyim bir problem varmı diye.

İdos menüsünden dozaj ayarı var

• quote:

quote:

Merhaba bahsettiğiniz olayın makine ile ilgili olduğunu pek sanmıyorum ben, bu olayın sıvı deterjanların kolay durulanmamasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Daha önce perwoll kullanırken başıma gelmişti böyle bir şey. Makineye defalarca durulama yaptırmama rağmen köpük bir türlü bitmiyordu. 7 durulama yaptıktan sonra bile hala köpük mevcuttu.
    Videoları da ekleyeyim hatta.

Normal üç durulamalı pamuklu programının sonundaki köpük.

Bu da ek dört durulama daha yaptırdıktan sonraki köpük. 3.20 den itibaren bakarsanız toplamda 7 durulamadan sonra camdan akan köpükleri görebilirsiniz.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 30 Aralık 2015; 1:51:52 >

• batu25 kullanıcısına yanıt
    Toz arielde de ayni kopuk oldu.

Peki suyun berraklığı ne durumda ? Köpük suyun yüzeyinde mi yoksa suyun alt kısımlarında da belirgin şekilde görünüyor mu ?
    Yeni makinenin de durulama videosu var youtube'da onda dikkat ettim bir köpük var ama sadece yüzeysel. Çalkalanmadan ve yumuşatıcıdan olduğunu düşünüyorum o köpüğün çünkü suyun alt kısımları tertemiz berrak görünüyor. Sizde durum nasıl ?

Yuzeysel bir kopuk. Suyun alt tarafi berrak diye hatirliyorum. Gelecek sefer daha dikkatli bakacagim.

Batu bey aynen videonuzdaki gibi kopuk. Burda sivi det mi kullanmistiniz?
    Ben toz ariel+toz leke cikarici+soda kullanarak yikadim en son. Arkadasin dedigi gibi program bitince 3-4 parca havluyu durulamaya aldim. Kopuk vardi.

Renkliler için olan toz deterjanla yıkandılar ve en son da yumuşatıcı aldı. Bence bu makul düzeyde çalkalanmadan oluşan bir köpük çünkü videoyu çekerken de dikkat etmiştim suyun alt kısımları ter temiz berraktı. Üst kısımda görüldüğü gibi. Program allergy plusdı ve hassas durulama da seçiliydi. Yine başka şeyler yıkanırken aynı programda yıkamada çok su alınca fotoğraf çekmiştim o köpükle durulamadaki köpüğü karşılaştırınca aradaki fark daha net anlaşılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 31 Aralık 2015; 12:37:24 >

O zaman bu olay her makinede olabiliyor denemeye, gozlemeye kalksan her makihede gorunecek.

Evet öyle gibi, ama ben şimdi arkadaşın videosunu da izledim ondaki köpük benim makinenin yıkama aşamasındaki köpük gibi görünüyor. Belki o makinede gerçekten bir anormallik vardır çünkü makine sanki deterjan almış gibi köpürme oluşmuş.
  • az önce makineyi boş olarak durulamaya aldım. durulama programı başlarken nerdeyse 1 kapak dolusu yumuşatıcı aldı makine. sanki yumuşatıcı ile tambur arasında bir yerde yumuşatıcı hazırda bekliyormuşcasına körüğün görünür bölüm yumuşatıcı doldu. halbuki durulama programında böyle birşey olmaması gerekiyor. anlamadım bu işi. Ve şu an makinede hiç çamaşır yok. ama içi köpük dolu.

Candoğan Bey bi el atsanız şu konuya. Sebep ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 1 Ocak 2016; 12:20:49 >
  • ariston marka camasır makinemde denedim aynı seyi su berraktı deterjan : tursil sıvı yumusatıcı : bingo soft beyaz aynı seyi ariel ilede denemeyi düsünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.