Şimdi Ara

BOSCH KGE58AW30N A++ Kombi Buzdolabı İncelemesi (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.759
Cevap
38
Favori
326.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arkadaşlar hanım buzdolabının buzluk bölümündeki karlanmayı temizlemek isterken orada hava gazı mıdır nedir bi yeri delmiş baya bi gaz kokusu çıkmış. servis çağrıldı firma kabul ederse yeni buzdolabı gelir kabul etmezse artık o parça ne kadarsa pahalı birşey galiba yapacaklar mı ne kadar tutacak, dışarıda garantisiz yaptırsak daha mı iyidir. bir hafta on gün filan dolapsız kalacağız yani...
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Ben ve benim durumumda olan bir çok kişi bu sinir bozucu vızıltı sesinden şikayet ediyorken siz niye aldınız ki bu arı kovanını? Mesajınızdan anladığım kadarıyla Ekim veya Kasım 2014'de almışsınız, bu tarihten çok önce bu şikayetler yazılmıştı burada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atakan

Ben ve benim durumumda olan bir çok kişi bu sinir bozucu vızıltı sesinden şikayet ediyorken siz niye aldınız ki bu arı kovanını? Mesajınızdan anladığım kadarıyla Ekim veya Kasım 2014'de almışsınız, bu tarihten çok önce bu şikayetler yazılmıştı burada.

Malesef o ara konuyu takip etmiyordum, buzdolabı alma işi bir anda oldu, aklımda siemens'in bir başka modeli varken elde olmaması sebebiyle o anda bunu seçtim bosch'tur iyidir diye. Yalnız nedense son 1-1,5 ayda beni dolabın o sesi azaldı, belki havaların soğumasından. Pek duymuyorum.
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Bizimkisi tam gaz devam. Yatak odasından duyuluyor ses, kapı kapalıyken. Son yıllardaki en büyük pişmanlığım. Siz yine kendi iradenizle almışsınız, ben araştırarak tavsiye üzerine aldım, ona yanıyorum.
  • Ben alalı 3 ayı geçti, ilk 2 ay bende de yüksekti, sizinkisi de yeniyse belki zamanla azalır.
  • ayisça A kullanıcısına yanıt
    Aklınızda bulunsun bir dahaki temizlikte bıçak vs kullanmak yerine içinde kaynar su bulunan bir tencereyi buzluk bölümünde kapağı kapalı bir şekilde 10-15 dakika tutarak zahmetsizce buzları çözebilirsiniz. Tencere sıcak olacağı için altına nihale gibi uygun bir şey koymayı unutmayın.
  • Nofrost' mu yoksa LowFrost mu ? Samsung buzdolapları nasıldır ?
  • sercos kullanıcısına yanıt
    hocam zaten bıçak kullanmamıştı fakat bir şekilde başarmış kadınların başaramayacağı şey yok yani. neyse bugün buzdolabının yenisini veriyorlar. yapılması pahalı olduğu için. dediğiniz yapalım bundan sonra teşekkürler hocam...
  • Merhabalar candoğan bey. Evlilik arifesindeyim. Nişanlım beyaz eşya seçme konusunu bana bıraktı, çünkü kadınlar olarak bu tarz konularda biz daha titiziz bu bir gerçek. Marka takıntım yoktur. Amacım f/p olarak hangi beyaz eşya türünde hangi marka en iyisiyse ona yönelmek. Ve tabi ki de servis yaygınlığı da bizim için çok önemli zira nişanlım da benim de mesleğimiz gereği yaşadığımız şehirler değişecek. Bu sebeple sharp, samsung, miele gibi markaları kafamda eledim bile.

Çamaşır makinem profilo, kurutma makinem electrolux olacak. Sizlerin tavsiyesi ve kendi araştırmalarım beni bu markalara yöneltti. Ancak halen buzdolabında kararsızım. Nofrost ve kombi tipi istiyorum. Samsun'da şu an eşyalı olarak tuttuğum bir evde ikamet ediyorum, beyaz eşyaların hepsi ev sahibine ait. Hepsinin markası Siemens. Çamaşır makinesi, ütüsü gayet güzel. Ancak buzdolabından hiç memnun değilim. Statik dolap kaç senelik bilemiyorum.

Bilirsiniz belki Samsun çok nemli bir şehir. Aldığım her yiyecek ertesi gün yumuşuyor. Buzdolabına koysam da bir şey fark etmiyor. Soğutma özelliğini arttırsam bu sefer de meyve, sebze komple donuyor. Bu sebeple buzdolabı konusunda BHS grubunu kafamda eledim. Sizin BHS grubunda nofrostları değil low frostları önerdiğinizi biliyorum. Ancak yoğun bir çalışma hayatım var, yapı olarak da biraz üşengeçim :) Senede bir kez de olsa buz çözdürme işlemini yapmak bana gelmez. Bu sebepten nofrost ve kombi tipi olmasında ısrarcıyım.

Gerek siz gerekse diğer arkadaşlardan nofrost ve kombi tipi önermelerini rica ediyorum. Ben teknik özellikten pek anlamam, yok led aydınlatmaymış yok mp3 çalarıymış su sebillisiymiş, akıllı olanıymış ben bilmem. İstediğim tek şey nemli iklimli bir şehirde dondurmadan ve bozmadan güzel soğutması, fiyatının uçuk olmaması ve servis ağı skıntısı yaşamaması. Annem Arçelik takıntılıdır maalesef ben Arçelik'in eski Arçelik olmadığını ona bir türlü anlatamıyorum. Fiyat olarak da bana kalitesine göre epey pahalı geldi. yine de servis sıkıntısı olmaması açısından tam olarak elemedim kafamda.

İnşallah yardımcı olursunuz. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylcn2 -- 15 Nisan 2015; 12:17:58 >

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Ben de yaklaşık 1 sene önce bu modelin Profilo BD3058L3AV olanını aldım.

SORUN: Meyvelik sebzelik bölümündeki domates, salatalık, patlıcan, kabak vb. gıdalar 3-4 gün içerisinde buruşup büzüşüyor. Dolap içinde ve bilhassa sebzelikte sulanma oluyor. Ayrıca bazı gıdalarda küflenme oluyor. Küflenme genellikle soğuk sıcak hava değişiminin fazla olduğu alanlarda olmaz mı? Sogutucu bölümünü aynı marka sağlam 2 derece ile ölçtüğümde en üst rafındaki 7-8-9 arası, en altındaki ise 0-1-2 derece arasında oluyor. Yani soğutucu bölümdeki raflar arası derece farkı ortalama 7-8 derece gibi... Bu normal midir? (Buzdolabım +4, -18 derecelerde çalışıyor.) Bu konuda yaşadığınız tecrübe ve görüşlerinizi bekliyorum.

Eski buzdolabım 10 senelik Vestel no frosttu. Onda bile 1 hafta meyve sebzelerime bir şey olmuyordu. Bu bozdolabı modelini de meyve ve sebzeleri daha uzun süre taze tutuyor diye aldım ama eski buzdolabım bile bundan daha iyiydi. Sebzelikten çıkardığım tüm meyve ve sebzeler bana göre eski dolabımla kıyaslıyorum aşırı soğuk ve direk çıkar çıkmaz yenecek gibi değil hem soğukluğu hem de tat bakımından. Forumda benzer sorunları yaşayan arkadaşlar da var. Çözüm bulan varsa paylaşırsa seviniriz.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Sizlerde de benzer sorunlar oldu mu? Sorun ne olabilir...

Bu arada kendi araştırmaları mı yorumları mı yazıyorum:

Üşümeye Duyarlı Sebzeler ve Depolama Sıcaklıkları

Sebzeler - Depolama Sıcaklığı, °C
    Fasulye ----- 4–7
    Bamya ----- 7–10
    Yazlık Kabak ----- 7–10
    Kışlık Kabak ----- 10–13
    Domates, yeşil ----- 12–15
    Domates, kırmızı---- 7–10
    Hıyar (salatalık) ----- 10–13
    Patlıcan ----- 8–13
    Biber, dolma ----- 8–10
    Biber, yeşil ----- 5–10
    Kavun, Karpuz ----- 5–10

Üşümeye Duyarlı Meyveler ve Depolama Sıcaklıkları

Meyveler - Depolama Sıcaklığı, °C
    Mandarin ----- 5–7
    Portakal ----- 5–7
    Limon, sarı ----- 5-7
    Limon, yeşil----- 10–13
    Altıntop ----- 10–13
    Muz ----- 12–14
    Zeytin, yeşil ----- 7–10
    Nar ----- 5-10
    Mango ----- 10-15
    Ananas ----- 8-13

Yukarıdaki bu bilgiler doğru ise;
    Buzdolabının sebzelik meyvelik kısmı ortalama -1-0-1-2 °C oluyor.
    Termometreyi gece 24:00 da bırakıp sabah 08:-09 gibi bakıyorum. Bunu 3-4 kere denedim.

İnsanların sebzelikte en çok kullandıkları domates, salatalık, biber, fasulye, patlıcan, kabak, (patates, soğan da en çok kullanılan sebze ama dolapta saklanmıyor yoksa onlarında işi zordu!) sebzeler ortalama 0°C lik bir ortamda büzüşüp buruşuyor, ıslanıp, nemlenip küfleniyor. Buzdolabını aldığım Profilo bayisine gidip durumu detaylı izah ettiğimde bir kaç modelde sebzeliği üste etliği alta aldıklarını gördüm. Sanki bu dolaplarda sebzeliğin yerleştirme yeri uygun düşmemiş gibi. Ayrıca dolap içi sıcaklık farkının yüksekliği de ikinci bir sorun gibi. Ayrıca domates ve salatalıkların aşırı soğukluklarının buruşmalarının yanı sıra tatları da bozuluyor.

Buzdolabındaki bu derece farklılığını ve küflenme sorununu servise iletmeme rağmen çözüm yok, dolap sağlammış. Bunun için soğutucu bölümüne tek derece koydular ki ben ısrarla soğutucuya 2 derce koymalarını birini en üst rafa diğerini en alt rafa koymalarını istememe rağmen kendi bildikleri gibi tek derece koyup sonrada dolap ta sorun yok diyorlar.

https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/3144949

Bu dolaplarda ''Defrost'' nasıl yapılıyor? Bir faydası olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saygunes -- 23 Nisan 2015; 17:56:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: saygunes

''Arkadaşlar ben de bu modelin Profilo BD3058L3AV olanını aldım.

Sorun: Meyvelik sebzelik bölümündeki domates, salatalık, patlıcan, kabak vb. gıdalar 3-4 gün içerisinde buruşup büzüşüyor. Ayrıca bazılarında küflenme oluyor. Eski buzdolabım 10 senelik vestel no frosttu. Onda bile 1 hafta meyve sebzelerime bir şey olmuyordu. Bu bozdolabı modelini de meyve ve sebzeleri daha uzun süre taze tutuyor diye aldım ama eski buzdolabım bile bundan daha iyiydi.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Sizlerde de benzer sorunlar var mı? Varsa nasıl çözdünüz...''

quote:

Orijinalden alıntı: 181501

Ayni dolabi kullaniyorum sebzelik nem ayarini acik tut ayrica sebzelikarkasindaki delik acikmi sis gibi bir sey ile kontrol et -2 18 derecede calistir duper sogutmayida ara sira ac sorunun guzelmez ise dervis cagir.

1- Sebzelik nem ayarı zaten hep açık.
    2- ''Sebzelik arkasindaki delik acikmi siş gibi bir sey ile kontrol et'' önerisine bakacağım...
    3- ''-2 18 derecede calistir duper sogutmayida ara sira ac'' önerisini biraz açar mısınız? Benim dolap +4 -18 derecelerde çalışıyor. Ayrıca bazı meyveler ve sebzeler zaten aşırı soğuktan dolayı büzüşüp buruşuyor. Süper soğutma bu konuda nasıl bir fayda sağlar?

* Benim buzdolabımda sebzeliğin üstündeki chiller box çekmecelerinin arkasında bir delik var sanırım. Burayı kulak çöpü ile temizlemeye çalıştım.
    * Bir de buzdolabını kapatıp 5 dakka bekledikten sonra tekrar çalıştırdım. Defrost yapmak dedikleri buysa bunu ne sıklıkla yapmak gerekiyor? Bu bir çözümse ben niye yapıyorum buzdolabı kendi yapamıyor mu?
    * Ayrıca meyve sebzeler aşırı soğuk olduğundan sogutucu derecesini +4 ten +5 e çıkardım. Bazen +6 dereceye çıkardığım da oldu.

- Bunların hangisi etki etti bilmiyorum ama eskisine göre sulanma, nemlenme, buruşma, büzüşme, pörsüme, bozulma, küflenme azaldı gibi gibi ama eski buzdolabıma göre daha kaliteli ve uzun süreli bir koruma beklediğimden beklentilerimin hala gerisinde diyebilirim. Bilhassa sebzelik bölümünde aşırı soğuğa gelemeyen domates, salatalık gibi gıdalarda sizde buruşma büzüşme hiç olmuyor mu?

https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/3144949

- Yeni gelişmeler ve öneriler varsa paylaşırsanız sevinirim.

• saygunes kullanıcısına yanıt
    Hocam dolabınız soğutucu kısmında defrost'u otomatik olarak kendisi yapmaktadır. Sizin ayrıca birşey yapmanıza gerek yok.
    O bahsettiğiniz delik defrost sonucu oluşan suyu dışarı attığı kısımdır. Sadece onun tıkalı olmamasına dikkat edin yeter.
    Eğer o delik tıkanmışsa belki dışarı çıkamayan su, meyve sebzeye aktığından sulanma bozulma vs olmuş olabilir. Kesin birşey diyemicem.
  • arkadaşlar izmirde yetkili BOSCH bayisiyim. Her türlü Bosch ürünlerini en uygun fiyatlara forum üyelerine satışını yapabilirim ve her türlü sorunuzu yanıtlamaya çalışırım. Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kokoricco

arkadaşlar izmirde yetkili BOSCH bayisiyim. Her türlü Bosch ürünlerini en uygun fiyatlara forum üyelerine satışını yapabilirim ve her türlü sorunuzu yanıtlamaya çalışırım. Saygılarımla.
    Tüm yorum yapan ve önerilerde bulunanlar için teşekkürler,

Emin olun forumdaki duyarlı arkadaşlardan biri teknik servis elamanları yerine benim buzdolabımı görse kesinlikle bu kadar zaman kaybı yaşamadan sorun ve sorunları çözmüştük çoktan.

Sorunu dile getirdiğim teknik servis elamanları o kadar yetersiz ki dolabın sadece soğutup soğutmamasına bakıyorlar soğutuyorsa problem yokmuş. Dondurucudan çıkardığım ve çözülsün diye soğutucuya koyduğum poşetteki kıyma gün içerisinde küflenmişti. Bunu gösterdiğimde etler dondurucu da saklanırmış siz yanlış yerde saklıyorsunuz diye saçma sapan açıklamalarda bulunuyor. Aslında anlatacak çok şey var ama nerden tutarsanız elde kalıyor açıklamaları. Ezberci, körü körüne, mantıksız, tutarsız ifadeler...

Teknik servislerin sorunun çözümü için mantıklı önerilerde bulunması, sorunun kaynağı olabilecek ihtimalleri bir bir değerlendirmesi gerekirken bunları tüketiciler olarak biz yapıyoruz. Yazık; Türkiye'nin katma değerine, tüketicilerin boşa giden para ve zamanlarına, firmaların itibar, para kayıplarına yazık...

Görebildiğim kadarıyla bütün benzeri sorun ve sıkıntıların kökeninde yetersiz, acemi, vurdumduymaz, ezberci, düşünmeyen, düşünemeyen, üretemeyen teknik servisler yatıyor.

İLK EMRİN NİYE ''OKU'' OLDUĞU ŞİMDİ DAHA İYİ ANLAŞILIYOR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saygunes -- 24 Nisan 2015; 19:53:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: **cyborg**

Hocam dolabınız soğutucu kısmında defrost'u otomatik olarak kendisi yapmaktadır. Sizin ayrıca birşey yapmanıza gerek yok.
    O bahsettiğiniz delik defrost sonucu oluşan suyu dışarı attığı kısımdır. Sadece onun tıkalı olmamasına dikkat edin yeter.
    Eğer o delik tıkanmışsa belki dışarı çıkamayan su, meyve sebzeye aktığından sulanma bozulma vs olmuş olabilir. Kesin birşey diyemicem.

Yorum ve düşünceler için teşekkürler,

Emin olun forumdaki duyarlı arkadaşlardan biri teknik servis elamanları yerine benim buzdolabımı görse kesinlikle bu kadar zaman kaybı yaşamadan sorun ve sorunları çözmüştük çoktan.

Sorunu dile getirdiğim teknik servis elamanları o kadar yetersiz ki dolabın sadece soğutup soğutmamasına bakıyorlar soğutuyorsa problem yokmuş. Dondurucudan çıkardığım ve çözülsün diye soğutucuya koyduğum poşetteki kıyma gün içerisinde küflenmişti. Bunu gösterdiğimde etler dondurucu da saklanırmış siz yanlış yerde saklıyorsunuz diye saçma sapan açıklamalarda bulunuyor. Aslında anlatacak çok şey var ama nerden tutarsanız elde kalıyor açıklamaları. Ezberci, körü körüne, mantıksız, tutarsız ifadeler... Yazık; Türkiye'nin katma değerine, tüketicilerin boşa giden para ve zamanlarına, firmaların itibar, para kayıplarına yazık...

Görebildiğim kadarıyla bütün benzeri sorun ve sıkıntıların kökeninde yetersiz, acemi, vurdumduymaz, ezberci, düşünmeyen, düşünemeyen, üretemeyen teknik servisler yatıyor.

İLK EMRİN NİYE ''OKU'' OLDUĞU ŞİMDİ DAHA İYİ ANLAŞILIYOR...

• bosch un bu modelinin muadili olan PROFİLO BD3058L3VV inox hakkında bilgi verebilir misiniz? bosch 2050tl iken profilo istanbul bilişimde 1490tl. buna değecek kadar kalite / donanım vs. farkı var mıdır aralarında? bu başlık altında mıydı bilmiyorum ama profilo da çin malı kompressör kullanılmış diye okumuştum doğru mudur? acaba dondurucu bölmenin bosch tan 6lt büyük olmasının sebebi bu mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanS -- 25 Nisan 2015; 12:35:12 >
  • aynı modelde bızdede var dıjıtal ekranda hangı rakamlar daha ıyı
  • Merhabalar

Dün Siemens Kg58edw30N modelini 1675 tl 'ye aldım. Alırken KG57NAW24N'in indirimde olduğunu söyleyip onu almamı tavsiye ettiler fakat dinlemedim.

Kafam çok karıştı ve şimdi önümde iki seçenek var ya 30N ile devam edeceğim yada 150 TL daha ödeyip 24N ile değiştireceğim.

Bana çok ama çok acil tavsiyede bulunur musunuz ne yapmalıyım sizce 24N'i mi almalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi floperx -- 6 Mayıs 2015; 16:51:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Bir tencereye su doldurup kaynatın ve kaynar halde tutun.

Dolabı açma kapama tuşundan kapatın. Çekmeceleri çıkarıp güneş almayan serin bir yere koyun.

Çekmeceler arasındaki camı dikkatlice çıkarın.

Tencereyi bir nihale (altlık) üzerine koyup dondurucu kapısını Kapatın ve 10 15dk bekleyin.

Genleşen buzları spatula veya tahta kaşıkla da alıp erimeyi hızlandırabilirsiniz. Kesinlikle metal cisim kullanmayın.

Erime ve damlama bitince dondurucuyu iyice havluyla veya bezle kurulayın.

Camı ve çekmeceleri yerleştirip dolabı çalıştırın.

Candoğan bey yardımcı olursanız çok sevinirim
  • floperx kullanıcısına yanıt
    Durum nedir şuanda babada aynı ürün tavsiye edildi ve Israrla low değil no Forst alın diye diretildi almadım Düşünelim dedik çıktık ve Öylece kaldık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.