Şimdi Ara

Bosch KGE58AW40N A+++ Low-Frost Kombi Buzdolabı İncelemesi Ve Kullanıcı Yorumları (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
37
Favori
170.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kill1033

quote:

Orijinalden alıntı: newfel

Yaklaşık 15 günlük bir araştırma ve kararsızlık, birde gelen zamlarla birlikte epey sıkıntı yaşadım
    ilçemizde gezdiğim Bosch bayilerinde low frost deyince, onu ne yapacaksın karlanır elektrik gidince sorun yaşarsın
    jenerator ile çalışmaz gibi epey muhabbetlerle karşılaştım. Zaten ellerinde olan modellerde artık üretimde olmayan
    modeller olmasına rağmen fiyat konusunda hiç taviz vermediler, en son girdiğim mağazada KGE58AW40N vardı
    2200 TL'ye aldım. Bakalım yarın getirecekler kullanıp akmı karamı göreceğiz. Bu modelde beni en çok cezbeden
    196 kwh yıllık tüketim oldu, şu an ekonomik ömrünü tamamlamış olan (12 yıl) dolabımın yıllık tüketimi 658 kwh, ki
    bence aylık rahat bir 80 kw tüketip faturamızı aşırı şişiriyor.

Hocam karlanma problemi dondurucuda oluyor. Dondurucuyu normal kullanımda İstanbul'da yılda bir kere saç kurutma makinasıyla eritip temizliyorum, genelde yazın. Ama tabi karlanma diyince aklınıza buz, kar dolu bir dondurucu gelmesin. Sadece tavanında oluyor ve 5 dakika gibi bir sürede kurutma makinasıyla temizleyip kurutuyorsunuz.
    Ek olarak soğutucu bölümünde eser miktarda nem olduğundan da sebzeler daha uzun süre taze kalıyor, büzüşüp kurumuyor.

Elektrik gidince problem yaşarsın, jeneratörle çalışmaz yalanını da ilk defa duyuyorum. Evim jeneratör destekli, elektrik yılda birkaç defa gider, hiçbirinde sorun yaşamadım. Aksine elektrik kesildiğinde sıcaklığını 40saat muhafaza edebilen çok nadir buzdolaplarındandır. Diğerleri bakarsanız maks 32saat muhafaza eder.

80kWh demek aylık 20₺ demek. Yılda çok net 250₺ düşecek demektir faturanız.

Ben 1700'e almıştım, inanılmaz memnunum. Yine alacak olsam bunu alırım.

Aynen bende çok memnunum iyiki almışım bizim semtte bazen 12 saati aşan elektrik kesintileri oluyor
    buna rağmen dondurucu kısmında çözülme falan yok tabi havanın da etkisi vardır. Ayrıca bazen yahu bu çalışıyormu diye
    kulağımı dolaba yapıştırıyorum ama ses duyamıyorum tavsiye eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: saygunes

quote:

Cok enteresan...

Dolaptan inanilmaz memnunum. Sebzeler 2 hafta ilk gunku tazeliginde citirliginda duruyor. Normalde cok daha uzun sure taze olarak tuketebiliyoruz. Elektrik faturasi A+ olan cihazdan geciste 10lira dustu.

''Sebzeler 2 hafta ilk gunku tazeliginde citirliginda duruyor.''

Size gıpta ediyorum. Ben de boşverin 2 haftayı 1 hafta bile dayanmıyor. Sebzelikte hangi meyve ve sebzeleriniz 2 hafta ilk günkü çıtırlığında duruyor? Bir kaç fotograf atarsanız seviniriz. Meyve ve sebzeleri ilk yerleştirdiğinizde bir de 2 hafta sonrasına ait bir kaç fotograf atarsanız biz de bu çıtırları görmüş oluruz.

https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/3144949

''Elektrik faturasi A+ olan cihazdan geciste 10lira dustu.''

Bu konuda size katılıyorum. Hatta bu konuda siz bana gıpta edebilirsiniz. Zira daha önce 80-90 tl gelen faturalarım 50-60 tl ye indi. Yani en az 25-30 TL lik fark var.

Biz bütün sebze ve meyveleri sebzeliğe koyuyoruz. size tavsiyem sıcaklığı 3 derece düşürüp, en ğst rafı çok doldurmamanız. soğuk hava oradan geldiğinden belki de alt raflar ısınmıyordur.

Evimde bağıl nem oranı %40'ın üzerine çıkmıyor. çok nemli olmadığından dolabın içi de daha az nemli olabilir. İstanbul'da bazı bölgeler bina, daire konumuna göre çok nemli olabiliyor. belki de ondandır.

Bu işte bir terslik var aynı modelden Mayıs ayından beri kullanıyoruz Mersin bölgesinin nemini bilmeyen yoktur cok nemli buralar tasarruflu bi ürün biraz karlanma yaptı aşırı degil ses olarakta bayağı sessiz cok şükür sorunumuz yok sadece uyarım kahvaltılık çekmecesine limon degdirmeyin asittenmidir nedir az bişey erir gibi oldu selamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşalr merak edenler için ben de yaklaşık 2,5 yıldır Bosch Low Frost Buzdolabı kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Koku yaptığı doğrudur. Bazı dönemler buzdolabının içini ne kadar temizlersem temizleyeyim üst bölümde hep rahatsız edici ekşi bir koku oldu. Şu anda çok rahatsız edici seviyede değil, büyük ölçüde geçti. Üst bölüm iyi çalışıyor ancak dondurucu kısmı çok sıkıntılı. Günde bir-iki defa açtığımız halde frost bölümü sürekli yoğun buzlanma yapıyor. Geçenlerde 6 ayda kapağı kapanmaz hale geldi. O kadar kar ve buz yaptı ki çekmecelerinin içini kar buz dolu ve kapağı buzdan kapanmıyor siz düşünün. Sadece Ağustos-Ocak döneminde bu kadar aşırı buzlanma ve sürekli sağından solunda su akıtıyor. Buzdolabının altında sürekli bez ya da havlu bulundurmak durumunda kalıyoruz. En son servis geldi, test yapacağız eritin dediler. Hayda buzluktaki her şey komşulara taşındı. Erittik, geri çalıştırdıktan bir hafta sonra yine çekmecenin ön tarafı ve üst tavan buz yaptı. Bu kadar hızlı bir buzlanma çok şaşırtıcı.
    İlk yıl evde olmadığı sürekli seyahat ettiğim için dolabı pek kullanmıyordum, buzluğu da yani buzluk boştu o zaman pek sorun yoktu. Şimdi de kapasitesinin sadece 1/10 u dolu ama her gün açılıp kapandığı için çok büyük sorun.

Biz dondurucuyu kullanmıyoruz derseniz bu dolabı önerebilirim çünkü başıma gelenlerin normal olduğunu söylüyor Bosch yetkilileri, ama dondurucu kullanıyorsanız sakın almayın bence. Ben pişman oldum Low Frost tercih ettiğime. Daha sağlıklı dediler tongaya düştüm. Bu arada farkettiyseniz Low Frostlar fiyat olarak da daha uygun sanki. Bence satmasınlar sırf No frost satsınlar daha iyi. Yazık oldu ben çok çilesini çekiyorum bu dolabın. Bol şans!

• low frostlarda yoğurt kesinlikle açık koymayın dedi satıcı. kokusu asla çıkmıyor dedi.
    onun dışında yorumlar iyi sağlık açısından bende low frostta karar kıldım
  • İyi günler herkese. Bende Bosch KGE58BI44N LowFrost Kolay temizlenebilir Inox dış yüzey LowFrost, Kombi buzdolabı aldım fakat halen mağazada ürünü teslim almadım. Acaba ürünün kalitesi ve LowFrost teknolojisi hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz. Gerçekten sonradan pişman olacağım bir ürün ise hiç teslim almadan değişmem daha mantıklı olur.

Şimdiden Teşekkürler Herkese.

• merhaba belki yeri burası değil ama nereye yazacağımı bilemedim. bosch buzdolabı çamaşır bulaşık makinesi ve ankastre set alacağım. forumda yardımcı olan var mı fiyat veren ya da nereden alabilirim yardımcı olabilecek var mı? şimdiden teşekkür ederim
  • "Merhaba arkadaşlar. Bu dolabın siemensini kullanıyorum. Tatil dönüşü bütün dolaptakileri atmak zorunda kaldım. Binada jeneratör var. Ancak devreye girip çıkarken 30s kadar gecikmeler oluyor. Bu kısa süreli gidip gelmeden sonra dolap soğutma işlemini hiç yapmıyor. Başına gelen var mı? Önerisi olan var mı?"

600VA ups taktım dolaba, sıkıntısız çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etudiant -- 10 Eylül 2016; 21:45:33 >
  • MorBüyü kullanıcısına yanıt
    üzerinden 5 yıl geçmiş bu geçen zamanda düşünceleriniz ne oranda değişti? Benim evimde 95 model bir buzdolabı var ve yavaştan değiştirmem gerektiğini söylediler. minik bir gaz kaçağı var ve tamir edilemiyormuş. MERSİn de oturdugum için bu aşırı nemli ortamda LOW FROST biraz korkutuyor. malesef adana-mersin-antalya buralar başka yere benzemiyor. Gönlümden geçen bu tarz bir dolap . Zaten evdeki de (eski) bunun nofrost olanıydı.
  • uzdolabının her sene çözdürülmesi gereken buzunu çözdürürken (low frost özelliği bunu gerektiriyor) buzdolabının arkasındaki gaz kanalları çatladı ve artık çalışmıyor zaten sürekli sorunlu olarak kullandığım buzdolabı artık mefta

almayı düşünen varsa şu altta yazdıklarımı göze alsın

ömrü garanti bittiği an bitebilir
    servis ücretleri çok pahalı motor değişimi mesela 700
    gövdeye fazladan garanti vermiyor arçelik bekoda 10 yıl
    en üst raf ve kapak rafları iyi soğutmuyor
    arkaya değen ürünler donuyor dolabın arkasına bişey değdirmeyin
    buzlukta buzlanma oluyor
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    4 Yıl sonra yediden merhaba. candoğan bey, ürünleri kullanalı 4 yıl oluyor. Hepsinden çok memnunum. Ancak buzdolabının genişliği konusunda malesef yanılmışım. velet te eklenince aileye ciddi derecede az gelmeye başladı. Malesef yenilemek zorunda kalıyoruz. İki model arasında kaldık . biri

SHARP SJ-EX820F/SL BUZDOLABI

diğeri
    Samsung RF50K5920SL/TR A+ Enerji Sınıfı 540 lt Kapasiteli NoFrost Gardrop Tipi Buzdolabı

http://www.hepsiburada.com/samsung-rf50k5920sl-tr-a-enerji-sinifi-540-lt-kapasiteli-nofrost-gardrop-tipi-buzdolabi-p-HBV0000028M5B

sizce hangisini tercih etmeliyiz? samsung buzdolabı tavsiye eder misiniz?

• KDV indiriminin son günü KGE58AW41N modelini 2500tl den aldım. Dün buzdolabı geldi ve kuruldu. Yalnız incelemelerde veya yorumlardaki sessizlik beklentimi karşılamadı. Çok rahatsız edici olmasa da teknik verilerindeki 39 desibel ses değerlerini geçtiğini tahmin ediyorum. Gördüğüm eksikliği ise buz yapmak için derin dondurucuda herhangi bir yer ayrılmamış. Yanında verilen buzluğu mecburen derin dondurucuya suyu dökülmeyecek şekilde yerleştirmek gerekiyor. En azından suyun dökülmemesi için etrafını saran plastiği olmalıydı. Bu modelden alan arkadaşlara da aynı şekilde açık buzluk mu verildi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zato1 -- 5 Ekim 2017; 16:13:34 >
  • 5 günlük kullanımım sonucunda üstte yazdığım ses probleminden tamamen vazgeçtim. İlk çalıştırmada yaşanan bir durum olduğu anlaşılıyor. Şu anki durumundan gayet memnunum. Buzdolabında teknik veri olarak en dikkat çekici özelliği ise elektrik kesintisinde 40 saat korumasının olması. Baktığım pek çok buzdolabında bu değere yakın süre göremedim. Almayı düşünen arkadaşların dikkatine...

• Zato1 kullanıcısına yanıt
    Kapaklı buzluklar 20-25 tl ye servisten temin edilebiliyor bence kapaksızla hiç uğraşmayın sinir bozucu bir şey :)
  • merhabalar,

bu buzdolabını 2012 yılından beri kullanıyorum.
    genel olatrak memnunum. sessizliği ve tüketiminin düşüklüğü çok iyi.
    içindekileri bozmuyor ve tazeliği uzun süre koruyor. kokuları da karıştırmıyor.

ancak bazı şikayetleerim de var:
    - derin dondurucu bölmesi çok buz yapıyor 4-5 ay da belkşi daha sık boşaltıp buzları eritmek gerekiyor.
    - içeride yoğuşan suyun normalde arka duvarın dibinde bulunan delikten akıp gitmesi gerekiyor ancak sebseliğpin altına birikiyor orada dolunca yerlere akmaya başlıyor. deliği arada kontrol ediyorum bir tıkanıklık yok. bence tasarım hatası var deliğin önündeki o parça su sızdırıyor aşağıya.

ikinci yazdığım konu çok can sıkıcı sırf bu yüzden buzdolabını değiştireceğim.
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    candoğan bey siemens low frost buzdolabı yaklaşık 7.ci yılına girerken bu sesi yapmaya başladı.önce arada bir yaparken şimdi sürekli yapıyor.soğutmasında bir sorun yok .bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: toggle

merhabalar,

bu buzdolabını 2012 yılından beri kullanıyorum.
    genel olatrak memnunum. sessizliği ve tüketiminin düşüklüğü çok iyi.
    içindekileri bozmuyor ve tazeliği uzun süre koruyor. kokuları da karıştırmıyor.

ancak bazı şikayetleerim de var:
    - derin dondurucu bölmesi çok buz yapıyor 4-5 ay da belkşi daha sık boşaltıp buzları eritmek gerekiyor.
    - içeride yoğuşan suyun normalde arka duvarın dibinde bulunan delikten akıp gitmesi gerekiyor ancak sebseliğpin altına birikiyor orada dolunca yerlere akmaya başlıyor. deliği arada kontrol ediyorum bir tıkanıklık yok. bence tasarım hatası var deliğin önündeki o parça su sızdırıyor aşağıya.

ikinci yazdığım konu çok can sıkıcı sırf bu yüzden buzdolabını değiştireceğim.
    dün bu su sızdırma ve yoğuşma meselesine bir baksınlar cihazda bir arıza mı var diye servisi çağırmıştım.
    gelmiş bakmışlar arkadaki su giderini temizlemişler burayı düzenli temizleyin dondurucu bölmesinde de da düzenli buz çözdürme işlemi yapın demiş gitmişler.

halbuki ben iç arka duvardaki su giderini düzenli temizliyorum zaten. buna rağğmen sebzeliğin altında yaklaşık 2 litre su birikiyor ve sebzeliği çektikçe yere dökülüyor. boşu boşuna 65 tl alıp gitmiş adamlar.
    bu sorunun bir çözümü olmadığına kanaat getirdim ve yeni buzdolbı bakmaya başladım.

batsın low frostu gideceğim adam gibi no frost alacağım.

• 7 yıl sonra kapıdaki en alttaki şişelik rafı zorlama nedeniyle patladı ,
    nerden alırım acaba en uyguna
  • gimmeluck kullanıcısına yanıt
    Serviste uygun fiyatlı. Ben ya ayarlı olanı ya da üstteki 'ni degistirmustim. Servise telefon edip sipariş verdim sonra uğrayıp aldım. 2- 3 sene oldu ama 15-20 tl gibi bir fiyatı vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: toggle

Serviste uygun fiyatlı. Ben ya ayarlı olanı ya da üstteki 'ni degistirmustim. Servise telefon edip sipariş verdim sonra uğrayıp aldım. 2- 3 sene oldu ama 15-20 tl gibi bir fiyatı vardı.
    valla hocam ummazdım ama aynen öyleymiş.
    gg de n11 de filan 100 tl altı olmayan bu parça, serviste 60 tl.

helal olsun Bosch )))
  • toggle kullanıcısına yanıt
    Karlanma olayı için 4-5 ay erken bir süre. Dondurucu lastiğinin tam olarak yapışıp yapışmadığını kontrol edin. Dondurucu ayarı -18,-19 olsa yeterli standart saklama için. -20’nin altında kullanıyorsanız karlanma hızlanır. Son olarak kapı gereğinden fazla açılıp açık tutuluyor olabilir.

Su birikme olayı yalnızca yoğuşan suyun veya eriyen buzun tahliye olamamasından dolayı oluşur. Başka şekilde olması imkansızdır. Tahliye deliğine birkaç bardak kaynar su dökerek suyun hızlıca motor üzerindeki kaba dökülüp dökülmediğini kontrol edin. Tıkanıklık varsa giderilmelidir. Gıdalar arka duvara temas etmemelidir. Bu etmenlere dikkat edilmesi durumunda sorununuz çözülecektir.

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.