Şimdi Ara

BOSCH KLİMA KULLANICILARI LÜTFEN PAYLAŞALIM. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
117.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dostum sağol ilgine, btu olarak ne önerirsin, 12000 kalkındırır mı sence?
  • kesinlikle kaldırır. bende de 9000 lik bosch var. 22 m2 odada kullanıyorum (yaz için) fazla bile geliyor... Ama tabi sadece soğutma amaçlı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: rotasiz_45

kesinlikle kaldırır. bende de 9000 lik bosch var. 22 m2 odada kullanıyorum (yaz için) fazla bile geliyor... Ama tabi sadece soğutma amaçlı...

Teşekkürler
  • Kış geldi, hatta geçti fakat bosch kullanıcıları hala bişi yazmamış. Arkadaşlar özellikle bosch un inverterli modellerini kullanan yokmu. Elektrik sarfiyatlarını bekliyoruz...
  • arkadaşlar inverter klimaların motorları dc motormu? eğer öyle ise çalışma voltaj aralığı nedir bilen varmı?

saygılar
  • arkadaşlar konu biraz eski ama Bosch marka klima almadan önce herkesin bilgilenmesini istedim;

Bosch dan klima almak istedim, keşif için geldiler, servisten gelen kişi hiçbir ölçüm yapmadan şöyle bir bakıp buraya 24.000 btu klima takılması gerekir dedi eğer 12.000 btu klima alırsanız montaj formuna müşterinin isteği ile 24.000 btu takılması gereken yere 12.000 btu klima taktık diye not yazarız, dış ünitenin arızalanması durumunda düşük btu lu klima aldığınız için kullanıcı hatası olur ve dış ünite garanti dışı kalır dendi. Bence Bosch alırken iyice araştırın..

Sonuç olarak, seçtiğim Bosch modelinin benzeri olan Midea 12.000 btu luk klima aldım, fazlası ile yeterli, bilginize..
  • Bosch B1ZMAI12750 12750 kilima aldım yaz başında. daha önce bosch marka elektirik süpürgesi almıştım alman üretimi. iyi bir makina olduğu için klimayıda bosch marka almak istedim. ama aldım alalı arıza hata. bana satıcı 16 m2 odayı 12.000 btu soğutur dedi inanın hiç bir etki göremedim. başka bir komşum arçelik 18.000 btu aldı inanırmısınız oda buz dolabı gibi. klima 3 kere arıza verdi. siz siz olun 2 kere düşünün.
  • Arkadaşlar bu klima hangi modda sıcaklık ayarında Çalışıyor bi türlü anlayamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu klima nasıl? Alınır mı?
    Not: 25 m2 salonu sadece yazın soğutmak amaçlı kullanılacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: cengaver7

Bu klima nasıl? Alınır mı?
    Not: 25 m2 salonu sadece yazın soğutmak amaçlı kullanılacak.

O klima 18.000 çok büyük.

12.000 klima fazlası ile soğutmak için yeter.

Eğer midea üretimi ise alın değilse sakın.

Kullanma kılavuzunu indirin orada yazar olmazsa servisi arayın teyid ettirin ve eğer midea değilse kesinlikle iade ederim diyede belirtin telefon konuşmasınıa kaydedin inkar ederler.

• Salonum için 12.000 BTU B1ZMA-12603 model BOSCH klima aldım. İlk izlenimim olumlu. Tahminime göre daha sessiz çalışıyor. Havalar tam ısınmadığı için klimayı şimdilik pek kullanmıyorum. Elektrik tüketimi konusunda nasıldır bilemem. Bu arada klima MIDEA üretimi. Kullanma klavuzunda üretim yeri yazıyor B.H.R.17 arkadaşın dediği gibi.
    Saygılar...
  • BOSCH BİZMA/18904 .. bunu kullanan varmıdır atkadaşlar yada fikri olan nasıldır 2700lira fiyatı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

BOSCH BİZMA/18904 .. bunu kullanan varmıdır atkadaşlar yada fikri olan nasıldır 2700lira fiyatı var.

Klima üretici firmalara bakın bu marka klima üretmez fasoncudur.
  • Epey kilma baktım. Önce mitsubishi baktım. sonra mitsubişi nin en ucuz modelinin ( 12 bin btu ) piyasadaki markaların en iyi makinasıyla aynı fiyat olduğunu farkettim.

Mitsubishi
    MSZ-HJ SERİSİ
    A enerji sınıfı
    12 BİN BTU luk modeline .
    fiyatı listede 3425 ve
    yaz kampanyasından indirime girmiş
    fiyatı 2720 tl.
    3 yıl garanti

Baymak Elegant 12 chs modeli
    A+ enerji sınıfı
    12 bin btu luk modeli.
    fiyat 1500 tl.
    7 yıl garanti ( içindeki rezidanslar bakır, iletkenliğinin yüksek olması bakımından)

BOSH B1ZMA I 12603 MODELİ
    12 BTU
    A+ ENERJİ SINIFI
    fiyatı 1911 tl
    3 yıl garanti

şimdi bu araştırmadan sonra yatakodasına 7 yıl garanti den dolayı ve ucuzluğundan ve a+ olmasından dolayı baymak aldım.
    salona ise bosh aldım.
    eğer iki tane mitsubişi alsaydım 5400 tl tutacak olan masrafım böylece en aşağı aynı özellikte ve kalitede ve garantisi daha uzun olarak 3400 tl oldu.

2 adet mitsubişi 5400 tl.
    baymak + bosh 3400 tl.
    baymak 7 yıl garanti. zaten 7 sene sonra çöpe atar yenisini alırım.
    bende durum bu. yorumları bekliyorum.

BAYMAK ELEGANT
    MİTSUBİŞİ HJ
    BOSH

NOT: fason üretimle ilgili olarak düşüncem şu. mağzalardan aldığınız yüksek kaliteli pahalı giysilerden tutunda bir çok şeye kadar fason üretilmiş ürün kullanıyorsunuz. alman malı sandığın ürün çin de fason olarak üretiliyor. abd malı tayvanda. eğer başka herşeyi alırken fason üretildi diye göz ardı etmiyorsan herşeyi alabilirsin.
    diyeceksiniz ki adamların işi klima fason ürettirse bile.
    bende diyorum ki klimayı icat eden kişi carrier ama herkes iyi klima diye araba markası olan mitsubişi klima peşinde.
    fazla takılmayın alın gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anamasliyim -- 26 Temmuz 2015; 15:29:15 >

• Not: yukarıda bahsettiğim Baymak klima beklediğim kadar sessiz çalışmıyor ama rahatsızda etmiyor. nemsiz uykuyu özlemişiz... baymak servisi kurulum yaparken klima suyunun aktığı hortumu balkona uzatmamış. apartmandan aşağıya şıpır şıpır damlıyor. bugün arayıp düzeltmelerini isteyeceğim. apartman yönetimi kızdı çünkü haklı olarak... bosh ise yarın takılacak. bakalım kullanınca yazarım...

ekleme 05.08.2015

bosh breeze dc inverter a+ takıldı elbet. epey oldu. baymak tan çok daha sessiz çalışıyor. aşağıdaki arkadaş bosh a sesli demiş ama baymaktan sessiz emin olsun :)
    bosh hiç durmuyor inverter bu demek oluyor zaten dimi. en düşük seviyede nem alma da çalıştırıyorum ama maşallah çok güçlü üflüyor. arada bir kapatmak zorunda kalıyorum salonu buz gibi yapıyor. ama baymak aynı şekilde çalışmıyor.
    baymak nem alma modunda oda sıcaklığına denk geldiği zaman duruyor. çok sessiz bekliyor. ısı düşünce çalışıyor. sanki inverter değil eski tip klimalar gibi. ama yatak odasında bu özellik bence daha iyi. gerektiğinde duruyor olması aşırı soğutma yapmıyor olması ve bu özelliğinden dolayı sessizlik uyku esnasında daha iyi.

bosh daha iyi soğutuyor hatta fazla soğutuyor bu soğukluk rahatsız ediyor kapatıyorum ama daha sessiz çalışıyor.

baymak ise sürekli çalışmıyor ısıyı tutturunca kapanıyor çook sessizde kalıyor sonra çalışıyor. yatak odası için iyi bir özellik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anamasliyim -- 5 Ağustos 2015; 17:36:34 >

• kayıtlara geçsin insanlar yararlansın diye yazıyorum...

havalar soğudu antalya da... klimaları ısıtma olarak kullanmaya ufak ufak başladım.

salona taktırdığım bosh klima nın ısıtması yatakodasına taktırdığım baymaktan çooook daha iyi.
    bosh kilmaya ısıtma düğmesine bastğım anda sessizce ısıtmaya başlıyor. anında hissediyorsun. gürültüsüz sayılır.

baymak ise beş dakika bekliyor. bekle di bi ısı gelsin. sonra ısıttıyor biraz ama kesinlikle bosh gibi değil. inverter özelliğinden midir nedir rölantiye alınca öküz gibi gürültü çıkarıyor. apartmanı inletiyor. koşa koşa kapatmak yada ısı ayarını bir tık yükseltmem gerekiyor. yoksa millet uyanacak o derece öküz bir makina..
    bosh ise sakin sakin güzel güzel ısıtmaya devam ediyor.

belki baymak servisinin montajlama hatası olabilir bu kadar öküz gibi gürültü çıkartması iyi değil çünkü.

• Bu bosch lupe klimadan kullanan kimse yokmu yahu? Bu kadar mi kotu? 9000 lik olan fiyati baya makul 1489 tl gg de (arti worldpuan vs) ama lupe serisi icin detayli hic bir bilgi yok. Bu fiyata alman mali beklemiyorum elbet ama?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • B1ZMI12500 bosh klima kullanıcısıyım, sorunum klima off konumunda iken dış ünite kompresöründen gelen ve komşuları rahatsız eden patırtılı sesler, yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dk1111 -- 28 Haziran 2017; 1:22:26 >
  • Bosch B1ZMX12922 klima almayı düşünüyorum. Amacımız çoğunlukla soğutma amaçlı. Az yakan ve sorun çıkartmayan birşey arıyoruz.
    Özellikleri
    Yeni enerji yönetmeliğine uygun, inverter A++ enerji sınıfı split tipi klima iç ünite
    Soğutma kapasitesi : 12007 BTU/h
    Isıtma kapasitesi :8861 BTU/h
    Heat-Pump ısıtma
    Fonksiyonlar: Otomatik, Nem giderme, Donmaya karsi koruyucu, Isitma, Sogutma, Sleep
    3 kademeli ve otomatik fan hızı (otomatik-düşük-orta-yüksek)
    Çıkarılıp yıkanabilir ön filtre
    Otomatik yada manuel hava dağıtımı için kanatçıkların isteğe göre ayarlanması
    Otomatik dikey hava salınım
    Çekilen enerji: Isıtma 1730 W, Soğutma 1710 W
    Frekans/voltaj: 50 hz / 220 - 240 V
    Nem alma kapasitesi : 1.2 l/h
    Kapalı mekan sıcaklık ayarı aralığı 17 C - 30 C
    Zaman ayarı 0-24 saat arası
    Uzaktan kumanda
    İç Ünite Ses seviyesi :düşük hızda 22 dB/ yüksek hızda 36 dB
    İç ünite Boyutlar (GxYxD) cm: 89.7 cmx18.2 cmx31.2 cm
    Net ağırlık İç ünite: 10 kg
    Dış ünite Boyutlar (GxYxD) cm: 87.1 cmx55.4 cmx36.5 cm
    Dış Ünite Ses seviyesi : 56 dB
    Net ağırlık dış ünite: 29.1 kg
    Gaz tipi: R410A
    Süper iyonizer
    Self-diagnosis and Auto-protection ( hata teşhis ve otomatik koruma fonksiyonu )
    Auto Restart Function ( elektrik kesintilerinde otomtik yeniden başlatma özelliği )
    Temp Compensation ( ısı eşitleme sistemi )
    Louver Position Memory Function ( üfleme konum ayarı )
    Two-Direction air vane Tech. ( iki yönlü üfleme tekniği )
    Fan hızı ayarı
    Cold Catalyst Filter
    Buz çözme özelliği
    Kompresörü koruyan 3 dk.lık gecikmeli çalışma
    Wide opreration range (Geniş operasyon alanı)
    Low ambient cooling(düşük ortam ısısında soğutma)
    Turbo çalışma ( soğutmada )
    5 Grades Outdoor Speeds ( 5 farklı dış ünite fan hızı )
    12 Grades Indoor Fan Speeds ( 12 farklı iç ünite fan hızı )
    Refrigerant leakage Detect ( Soğutucu gaz kaçağı tespiti )
    Renkli ve gizli gösterge
    3D Airflow(3 D hava akışı)
    Intelligent Antic-cold air function( Akıllı anti-soğuk üfleme fonksiyonu)
    Emergency using function( acil kullanım fonksiyonu)
    High density filter (Yüksek yoğunluklu, çok gözenekli toz filtre )
    Integrated vertical louver(Entegre düşey klapeler)
    Self Cleaning (otomatik iç ünite temizleme özelliği)
    Rotary kompresör

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.