Şimdi Ara

BOSCH MU? LG Mİ? USTALAR BİR YORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
9.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: brkylmz87

ÇAMAŞIR MAKİNELERİNDE
    BOSCH alınabilecek WAS Serileri genellikle tercih edilme sebebi;
    -Sessiz Çalışma
    -Enerji Tasarrufu
    -Dayanaklı kasa ve 7 yıla kadar garanti süresini sorunsuz uzatma

özellikleri başta gelmektedir.

LG ise bu özellikler;
    *Sessizlik Direct Drive ile sağlanmış
    *Enerji Tasarruflarıda bazı modellerde mevcut
    *Ekstra özellik olan buharlı yıkama ise çok cezbedici
    *Kullananlar tarafından sağlamlık konusundada boch dan farksız gibi

yanlız bu garanti olayı lg markalarda sadece "Direct Drive" özellikleri olan modellerde 10 yıl motor garantisi veriliyor yani asıl önemli olan elektrik aksamı ve diğer genel sorunlar standart 2 yıl. Uzatılıyormu bilmiyorum veya belirli ücret karşılığı 6 yıla kadar uzatılıyor diye duymuştum yaptıran veya bilen varmıdır?

LG müşteri hizmetleri ile bu garanti uzatma konusu üzerine yazışmıştım.Gelen cevap şöyle birşeydi.
    Satın aldığınız yer ilave garanti hizmeti sunabilir.Ama LG direk olarak tüm satış noktalarında veya servislerinde garanti uzatma uygulamıyor.

Bazı büyük teknomarketler ilave garantiyi kendi üzerlerinden veriyor.Ürününüzü oralardan alırsanız ilave garanti yaptırabilirsiniz.Ama onun da içeriğini iyi bilmek lazım.
    Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mars51

quote:

ÇAMAŞIR MAKİNELERİNDE
    -Sessiz Çalışma
    -Enerji Tasarrufu

LG ise bu özellikler;

yanlız bu garanti olayı lg markalarda sadece "Direct Drive" özellikleri olan modellerde 10 yıl motor garantisi veriliyor yani asıl önemli olan elektrik aksamı ve diğer genel sorunlar standart 2 yıl. Uzatılıyormu bilmiyorum veya belirli ücret karşılığı 6 yıla kadar uzatılıyor diye duymuştum yaptıran veya bilen varmıdır?

LG müşteri hizmetleri ile bu garanti uzatma konusu üzerine yazışmıştım.Gelen cevap şöyle birşeydi.
    Satın aldığınız yer ilave garanti hizmeti sunabilir.Ama LG direk olarak tüm satış noktalarında veya servislerinde garanti uzatma uygulamıyor.

Bazı büyük teknomarketler ilave garantiyi kendi üzerlerinden veriyor.Ürününüzü oralardan alırsanız ilave garanti yaptırabilirsiniz.Ama onun da içeriğini iyi bilmek lazım.
    Saygılar.

teşekkürler

peki garanti konusu dışında lg ile boch arasındaki özellik, uzun süreli kullanım, performans olarak değerlendirdiğinizde hangisini ön plana çıkartabiliriz?

• quote:

quote:

quote:

ÇAMAŞIR MAKİNELERİNDE
    -Sessiz Çalışma
    -Enerji Tasarrufu

LG ise bu özellikler;

Saygılar.

teşekkürler

peki garanti konusu dışında lg ile boch arasındaki özellik, uzun süreli kullanım, performans olarak değerlendirdiğinizde hangisini ön plana çıkartabiliriz?

Anneme geçen sen was20763 kendime de bu sene f1480rds5 aldım.Her ikisi de çok güzel ve sessiz makineler.Seçim yaparken istediğimiz özellikleri belirledik.
    Annem kısa programlı ve yüksek hacim istemeyen sessiz ve dayanıklı bir model istiyordu.Ben bebek olduğu için antialerjik yıkaması olan ve en az 9 kg lık bir model istiyordum.Ayrıca yer sıkıntısı nedeniyle kurutmalı kombo da isteklerim arasındaydı.Seçimleri bu beklentiler belirledi.

Annem kendi makinesinden ,ben de kendi makinemden memnunum.Ama açıkçası LG nin servis olayı düşündürmüyor değil :) Alma aşamasında yurt dışı sitelerde çok yoğun problem yaşanmadığını ve genel memnuniyetin fazla olduğunu okudum.Samsung ve LG arasında LG yi seçtim.
    Sen de isteklerin ve karşılanma oranına göre seçim yap bence
    Saygılar

• quote:

quote:

quote:

quote:

ÇAMAŞIR MAKİNELERİNDE
    -Sessiz Çalışma
    -Enerji Tasarrufu

LG ise bu özellikler;

Saygılar.

teşekkürler

Anneme geçen sen was20763 kendime de bu sene f1480rds5 aldım.Her ikisi de çok güzel ve sessiz makineler.Seçim yaparken istediğimiz özellikleri belirledik.
    Annem kısa programlı ve yüksek hacim istemeyen sessiz ve dayanıklı bir model istiyordu.Ben bebek olduğu için antialerjik yıkaması olan ve en az 9 kg lık bir model istiyordum.Ayrıca yer sıkıntısı nedeniyle kurutmalı kombo da isteklerim arasındaydı.Seçimleri bu beklentiler belirledi.

Annem kendi makinesinden ,ben de kendi makinemden memnunum.Ama açıkçası LG nin servis olayı düşündürmüyor değil :) Alma aşamasında yurt dışı sitelerde çok yoğun problem yaşanmadığını ve genel memnuniyetin fazla olduğunu okudum.Samsung ve LG arasında LG yi seçtim.
    Sen de isteklerin ve karşılanma oranına göre seçim yap bence
    Saygılar

teşekkür ederim tekrar

bende 1479FDS5 düşünüyorum tabiki şu anda fiyatı yüksek acelem olmadığı içinde bekliyorum.

bende de yer sıkıntısı var ancak kurutmalı çamaşır makineleri veya kurutma makineleri çamaşırlara zarar veriyor söylentilerinden dolayı pek girmek istemiyorum.

ayrıca şu anda elektronik marketlerde veya bayilerde 1900 civarı olan bu model bazı internet sitelerinde (sanalmarketim, istanbulbilisim gibi) 1500-1600 tl civarında veriliyor bide bu konuyu araştırıyorum (hem sebebini, hemde güvenilirlik olayını)

sonucta uzun yıllar kullanılacak birşey iyi düsünüp karar vermek gerekiyor.

• Aynen bosch daha ii bence
  • merhaba bende acil yardım bekleyenlerdenim sekiz yıllık beş kiloluk bosch makineme 300 tl servis parası verdim sırf biraz daha idare etsin diye ama yıkamıyo altındAN su akıtıtyo servis hatasını görsün diye çagırdım bana yok efendim yanlış yıkamışsınız bunca zaman meger rezistansıda patlamış bana inanmıyto beyaz gömlegi 40 da yıkamalıymışım 60 derece çokmuş en son bana inanıp makineyi açtıda rezistansı gördü altındanda su akıtıyo yani makinede olmayan arıza yokmuş boşu boşuna onca para aldılar çok dertliyim bu konuda bugün bakmaya gidicem istoçta bi spotçuya bosch 24763 ve lgnin 1481 aRASINDA kaldım boscha daha çok güven var çevremde hiç lg kullanan yok internetten baktıgım kadar araştırma yapabildim geneli olumluarada 400 5 acaba risk tl fark var ve lg 1400 devir RİSK ALIP LG ALMAK İSTİYORUM ama kötü çıkarsa eşimin çenesinden kurtulamam psam arkadaşlar boscha 1700 tl demişler lgler 1200 tl güzel yıkanmıo falan diyen var dogrusu boschada diyen var teyzem geldi almanyadan miele kullanıyomuş almanyada 3 senede mahvoldu diyo dogrusu şans işi ben 8 yada 9 kiloluk ve akıllı olanlar hani yük sensörlü şu içine 5 kilo çamaşır atınca ona göre su harcayanlaRdan istiyorum en uygun bunları buldum fikirlerinizi bekliyorum

• lg aldım arkadaşlar umarım bi problem yaşamam 1481 td 1250 tlye aldım 8 taksit adam şu ana kadar lgden bi şikayet almadık boschun sadece adı var dedi bosch 2473 de 1550 tl fiyat verdi arada 300 lira var inşallah pişman olmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekobero

lg aldım arkadaşlar umarım bi problem yaşamam 1481 td 1250 tlye aldım 8 taksit adam şu ana kadar lgden bi şikayet almadık boschun sadece adı var dedi bosch 2473 de 1550 tl fiyat verdi arada 300 lira var inşallah pişman olmam

O fiyata nereden aldınız acaba?Baya uygun geldidee...
  • bi tanıdık vasıtası ile istoçtan aldım istanbuldamısınız bilmiyorum ama toptancılar çarşısı zaten istoçta ne ararsanız piyasanın altına bulabiliyosunuz
  • ben olsam bosch u alırdım..
  • bozulan makinemde bosch ve servisine boşu boşuna para ödedim daha sekiz yıllık evliyim makinem gitti bütün binada siemens var ama onlarda memnun degiller açıkçası boschun sadece adı var ve pahalı neyse makinem geldi servis kurdu bikez boş çalıtırdım su fıslatırken biraz ses yapıyo benim sesle bi problemim yok zaten eski makineme göre ultra sessizşimdi beyazlarımı attım yogun 60 da ve 1400 devire bakalım sonuç ne olacak bana göre eksi yönüyse ya 60 derece yada 95 atmak zorundasınız o kötü 70 yada 50 derece yok bozulan makinemde öyleydi ve biraz sekiz kiloluk bir makine için tamburu biraz küçük ama boş çalıştıgında gözlemledigim kadarıyla resmen çamaşırları çalkalıyo inşallah iyi çıkar ne zaman bitecegini falanda gösteriyo anlaşımı kolay kullanma kılavuzu da açıklayıcı yani işe yarayan kullanılabilecek özelliklere sahip ne eksik ne fazla şansımıza uzun yıllar kullanırım umarım

• unutmadan görüntü olarakta çok güzel ve şık bir makine
  • quote:

bozulan makinemde bosch ve servisine boşu boşuna para ödedim daha sekiz yıllık evliyim makinem gitti bütün binada siemens var ama onlarda memnun degiller açıkçası boschun sadece adı var ve pahalı neyse makinem geldi servis kurdu bikez boş çalıtırdım su fıslatırken biraz ses yapıyo benim sesle bi problemim yok zaten eski makineme göre ultra sessizşimdi beyazlarımı attım yogun 60 da ve 1400 devire bakalım sonuç ne olacak bana göre eksi yönüyse ya 60 derece yada 95 atmak zorundasınız o kötü 70 yada 50 derece yok bozulan makinemde öyleydi ve biraz sekiz kiloluk bir makine için tamburu biraz küçük ama boş çalıştıgında gözlemledigim kadarıyla resmen çamaşırları çalkalıyo inşallah iyi çıkar ne zaman bitecegini falanda gösteriyo anlaşımı kolay kullanma kılavuzu da açıklayıcı yani işe yarayan kullanılabilecek özelliklere sahip ne eksik ne fazla şansımıza uzun yıllar kullanırım umarım

markaların bir çoğunun kendi ürünleri arasında kalite farkı vardır. hiç bir marka tümden kalitesiz ürün yapmaz. insanların alım gücüne göre farklı fiyatlarda ürünleri piyasaya sürerler. yani ne kadar ekmek o kadar köfte meselesi. miele gibi markalar bu sınıflandırmanın dışındadır. almayı düşündüğünüz ürünün marka içindeki sınıfını dikkate almak gerekir. zaten bu fiyattan ortaya çıkar.

• hemen hemen aynı özellikteki boschun fiyatı 1200 devir hatta 1550 tl oda alabileceginiz en iyi fiyat ikiside aynı kategoride çok araştırdım kıyaslama yaptım bide boschta leke çıkarıcı bi özellik var ek olarak zaten ben her zaman için en pahalı en iyidir diye düşünmem bütçeme geöre alabilecegimin en iyisini almaya çalışırım bana göre beyaz eşya birazda şans aynı üründen iki kişi alır birininki bozulur digeri senelerce kullanır miele hiç düşünmedim bakmadım bile teyzem almanyada yaşıyo ve alalı üç sene olmuş miele çamaşırlarımı kapıyo diyo hiç memnun degil iyi bir fiyata iyi bir makine aldıgımı düşünüyorum umarım iyi çıkar şimdilik iyi gibi görünüyo bunuda zaman gösterir tabi
  • quote:

lg aldım arkadaşlar umarım bi problem yaşamam 1481 td 1250 tlye aldım 8 taksit adam şu ana kadar lgden bi şikayet almadık boschun sadece adı var dedi bosch 2473 de 1550 tl fiyat verdi arada 300 lira var inşallah pişman olmam

Bosch'un da sadece adı varsa o zaman piyasada kaliteli marka ürün yok demektir.

Sonradan gelen bir firma daha iyi diyorsunuz o zaman.
    (LG diğer firmalara göre yine de iyi iş çıkartıyor. Ancak alması gereken daha çok yol var)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.