Buzdolabı almayı düşünüyorum. Hem internet araştırmalarımda hemde donanımhaber araştırmalarımda Bosch KGE58AW30N-KGE58AW40N modellerinin hem tasarruflu hemde güzel makinalar olduğunu okudum. Benim bu buzdolaplarında tek istemediğim kombi tipi. O yüzden bu modellerin kombi olmayan tipinin KDV58AL30N olduğunu öğrendim.
Bosch markası ile ilgili 2 tane tereddütüm var;
1- Annemler 2-3 yıl önce bosch buzdolabı aldılar. Genel olarak memnunlar fakat dolabın içinde garip bir koku var. Sanki kimyasal bir koku gibi. 2-3 defa servis geldi nereden geldiğini bulamadı. Alacağım makinada da bu tarz bir problem ile karşılaşmak istemiyorum çünkü dolaptakilere siniyor bu koku.
2- Belirttiğim modeller yanlış okumadıysam Türkiye'de üretiliyor. Hep Almanyada üretilen Bosch modelleri için iyi diyorlar. Bu da kafama takılan 2. soru.
Bu sebeplerden dolayı alternatif modeller belirledim.
1. Siemens KD58VAL30N - Bosch ile arasında özellik olarak hiçbir fark yok. Üretim yerleri farklı olabilir. Müşteri hizmetlerine sordum cevap bekliyorum. 2. Samsung RT60KZRSL - Samsung buzdolabı konusunda Türkiye pazarında yeni olduğu için servis konusunda yeterli değilmiş fakat cihazları genel yorumlarda güzel.
Bu ürünler arasından hangisini tavsiye edersiniz? Hem tasarruflu hemde kullanışlı bir makina istiyorum. Bütçem 1600 TL'ye kadar.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Siemens KD58VAL30N Türkiye üretimiymiş. Yani Bosch KDV58AL30N ile aralarında hiçbir fark yok...
niye kimse cevap vermiyor??
Candogan bey yardımcı olabilirmisiniz?
Bende aynı buzdolabına bakıyorum, siz ne almıştınız merak ettim. araştırmalarınızın sonucu nedir?