Şimdi Ara

BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.909
Cevap
68
Favori
322.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://n1311.hizliresim.com/1h/c/ufq28.jpg
    http://j1311.hizliresim.com/1h/c/ufq2w.jpg

bunlarda bağlantılar ikitane plastik vana var onlar mı acaba ikisinide mi sökmem gerek
  • muzzyy M kullanıcısına yanıt
    plastik de olabilir, altıgen köşeli bir şekilde tapası vardır
    en sağdaki hem vana hem filtre olan model de bir malzeme kullanılmış
    onun içinde tel filtre vardır bi kontrol edersiniz
  • çok teşekkürler bilgilendirmeden dolayı bi bakayım
  • dediğiniz yeri açtım süzgeç baya tortulaşmış temizledim taktım. petekler önceye nazaran fark var ama yinede altlar birazdaha ılık kalıyor. geçen sene sıkıntı yoktu.
    buna başka sebeb olabilecek ne var.
  • Merhabalar..
    Kombim bosch classic condense 28kw
    2 yıl boyunca baakımları dahi yapılmadan sorunsuz olarak kullandığım kombim tiplerini işçiliklerini gözümün tutmadığı 2 elemanın 80 tl karşılığında yaptığı yıllık bakım sonucunda perte çıktı..

açtılar 5-6 parçayı söküp musluk altında yıkadılar fırçaladılar turboya benzeyen büyük parçada dahil..

Bugün kombiyi kullanalım dedik ateşledik peteklerin gazını aldık bilmemne falan su bastım tekrar 2bar civarı..
    Ekrandaki sıcaklık ateşleme başlayınca düşmeye başlıyor
    Su ısınmıyor..
    Bakıma geldiklerinde ayarlara girdiğini hatırlıyorum elemanın kısa sürdü geri lambası söndü bişeyler değiştirdi ama onu anlık olarak gördüm..

Ne yapmam lazım sıcaklık sürekli değişiyor ekranda canım sıkıldı aynı servisle uğraşmak istemiyorum..
    Ayarlarını bilen kimse varmıdır abiler bu cihazın siz ne dersiniz ne yapayım şimdi ?

• ben de buderus o12 var,bu pompa ayarını düşürmek gerçekten fayda sağlıyor mu?ben 2 defa denedim ikisinde de sabahına vınlama sesinden dolayı 3. kademeye çıkarmak zorunda kaldım.
    başka bişey yok, üst kısıma göre bi miktar daha soğuk olması normaldir alt kısımların
    kombinin sıcaklığı acarsınız alt ve üst komple aynı sıcaklığa ulaşır
  • ahkbjk kullanıcısına yanıt
    cihazınız da büyük ihtimal ile sorun yoktur
    bacasında veya yoğuşma giderinde sorun olabilir
    cihazın kontrol edilmesi gerekir
    kendinizin yapabilecek birşeyi olduğunu düşünmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

ben de buderus o12 var,bu pompa ayarını düşürmek gerçekten fayda sağlıyor mu?ben 2 defa denedim ikisinde de sabahına vınlama sesinden dolayı 3. kademeye çıkarmak zorunda kaldım.

kombi cihazları genelde çok ses yapmazlar fakat kullanılan mahal içine konulunca (mutfak, oturma, yatak odası gibi) geceleri pompa vs çalışma sesi rahatsız edici olabilir
    bu durumda pompa hız ayarı bir kademe düşürülür
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram

quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

ben de buderus o12 var,bu pompa ayarını düşürmek gerçekten fayda sağlıyor mu?ben 2 defa denedim ikisinde de sabahına vınlama sesinden dolayı 3. kademeye çıkarmak zorunda kaldım.

kombi cihazları genelde çok ses yapmazlar fakat kullanılan mahal içine konulunca (mutfak, oturma, yatak odası gibi) geceleri pompa vs çalışma sesi rahatsız edici olabilir
    bu durumda pompa hız ayarı bir kademe düşürülür

Bende tam tersi düşürünce ses artıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -ottoman- kullanıcısına yanıt
    Ses nerden geliyor, kombiden mi peteklerden mi? Kombidense pompa düşük kademede zorlanıyor olabilir...
  • ahmetbayram A kullanıcısına yanıt
    Merhaba Ahmet Bey.

Cihaza temmuz ayında bakım yapıldı. Ekim ayında kullanıma başladım.
    Pompa kademesini 3 e aldım.Cihaz gürültülü çalışıyor ama normale döndü.Sanırım sorun bakım sırasında teknisyenin 3 olan pompa ayarını eve göre fazla görüp birinci kademesye getirmesi.

Sorun benim kombide mi bilmiyorum ama kombiye 5 yıldır ısınamadım. Gürültülü çalışıyor. Kaç kez servis çağırdım normal ses dediler. RC 10 nun p2 ayarı 1 de iken pompa sürekli çalışıyor.p6 pompa ayarındaki süreyi dikkate almıyor. düşünün kü 6-7 saat yanmayan bir kombinin pompası aralıksız çalışıyor. Bu nasıl yazılımdır anlamadım. Soğuyan suyu dolaştırmanın amacı nedir?Sanırım kademe 3 te pompa saatte 45 wat harcıyor. Yani günde 1 kw elektrik boşa gidiyor. Yazık üzülüyorum. P2 yi 2 ye alıyorum. Hassasiyet kayboluyor uzun süre çalışmıyor çalışıncada uzun çalışıyor.Ama burada p6 dan yaptığınız pompa süre ayarı devreye giriyor. O da maksimum 10 dakikaya kadar pompa çalışmasına izin veriyor.Evet süreyi artırabiliyorsunuz ama hafızaya kaydettiğinde 10 dakikaya geri dönüyor.

• Yıllarca boyunca Buderus FC2520V kullanıyorum. Super bir kombi. 13 yılında bir iki defa arızalandı ama servis gelip yaptı. 13 yıldan sonra petekler ilk defa bir arkadaşla beraber temizletirdık, (biraz youtube, biraz ustalara sorduk) fakat işimiz bitirdiktan sonra kombi 4 nolu hata vermeye başladı. Dr Combi koruyucu sıvısı çinde koydum. Peteklerden havası aldık, ama ona rağmen displeyde 4 nolu hata veriyor. Vanalar acik, tesisatta pislik yok. Resetliyorum, açıp kapatıyorum tik yok. İl baştan 1 dakkika normal başliyor sonra 4 nolu hatayı veriyor. Arada kombi bir defa yarım saat çalıştı petekler iyiyice ısındı,fakat kapatıp açtıktan sonra 4 nolu tekrar geldi, sanki kombide hava kalmiş gibi. Musluk su sıcakluğı normal. Su basınçı normal 2.5 bar. Devirdaim motoru ustunde sanki bir küçük vidali meme gördum, acaba bu vida de hava almak icin mı, kurcalamak istemedim. Ne yapabilirim?
    Emir

• Emko64 E kullanıcısına yanıt
    Su basıncını 1.5 bar seviyesine çekip tekrar denermisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memint

Ses nerden geliyor, kombiden mi peteklerden mi? Kombidense pompa düşük kademede zorlanıyor olabilir...

kombiden geliyor,muhtemelen zorlanıyor
  • -ottoman- kullanıcısına yanıt
    Sorun yüksek kademe seçilmesine bağlı hızlı sirkülasyon olsaydı sesin peteklerden gelmesi gerekirdi.
    Sizdeki sorun pompa sıkışması gibi bir sorun olabilir. Servise göstermeniz isabetli olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: memint

Sorun yüksek kademe seçilmesine bağlı hızlı sirkülasyon olsaydı sesin peteklerden gelmesi gerekirdi.
    Sizdeki sorun pompa sıkışması gibi bir sorun olabilir. Servise göstermeniz isabetli olur...

yalnız 3.kademede çalışırken herhangi bir sıkıntı yok,tasarruf olurmu diye 2 kere 2. kademeye indirmeye çalıştım baktım uğultu yapıyor tekrar 3.kademeye çıkarınca sorun çözüldü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram

cihazınız da büyük ihtimal ile sorun yoktur
    bacasında veya yoğuşma giderinde sorun olabilir
    cihazın kontrol edilmesi gerekir
    kendinizin yapabilecek birşeyi olduğunu düşünmüyorum

Servis ile görüştüm tesistta problem olabileceğini cihazın herhngi bir problemi olmadığını söylediler..
    Telefonda bir iki şey tarif etti yaptım bunların sonucunda söylrdi bunları hocam..

Bu tesisat temizliğini nasıl yaparız dün biraz uğraştım ama sınuç çok farklı değil..
    Yoğuşma giderinde en ufan problemde hata kodu veriyorsu zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • web_kth W kullanıcısına yanıt
    Site hata veriyordu dün o yüzden cevap yazamadım
    onun bir ayarı olduğunu hatrlıyorum ama tam emin değilim
    cihazın kendi üzerindekiğ ayar parametrelerinde ayarlanabiliyor olması lasım
    servise bi danışın
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.