Şimdi Ara

BOSCH WAQ 20361 - WTS 8651S ikilisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
5.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda bolca gezindim AEG den feyz alanlara takıldım araştırdım vs. ancak BOSCH kampanyası ve İzmir 'de he deyince AEG satan bir yer de bulamayınca BOSCH markasına ağırlık verdim.

12 Senedir kullandığım 6KG Beko çamaşır makinem artık sallanmakta tamir vs ile uğraşmak yerine hem 2 çocuk için 8KG kapasite hem kurutma yerimiz olmadığı için kurutma makinesi ile bu açığı kapatalım dedik.

8KG kapasite yetecek görünüyor. Beko dan dolayı ses eşimizi bayaa yukarıda o yüzden ne gelse sessiz gelecek diye düşünüyorum.

Belirttiğim ürünler için alan inceleyen pek rastlayamadım çok mu kötü ürünlerdir çözemedim. Bütçem 2.500TL civarıydı, ikisi için 2.400TL fiyat aldım.

Ek olarak bir bayi kurutma makinesinde WTE 86562TR üzerinde de durdu, 7KG ama A sınıfı olması mütevellit rakam üst seviyelerde geziyordu, %40 kampanya ile 1750TL civarı. Haftada 3-4 yıkama için bu fark değer mi?

Değerli görüşlerinizi beklerim, teşekkürler.

http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-ve-kurutma-makineleri/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makineleri/WAQ20361TR.html?source=browse

http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-ve-kurutma-makineleri/kurutma-makineleri/WTS8651STR.html?source=browse

• quote:

Orijinalden alıntı: koraykoru

Merhaba,

Forumda bolca gezindim AEG den feyz alanlara takıldım araştırdım vs. ancak BOSCH kampanyası ve İzmir 'de he deyince AEG satan bir yer de bulamayınca BOSCH markasına ağırlık verdim.

12 Senedir kullandığım 6KG Beko çamaşır makinem artık sallanmakta tamir vs ile uğraşmak yerine hem 2 çocuk için 8KG kapasite hem kurutma yerimiz olmadığı için kurutma makinesi ile bu açığı kapatalım dedik.

8KG kapasite yetecek görünüyor. Beko dan dolayı ses eşimizi bayaa yukarıda o yüzden ne gelse sessiz gelecek diye düşünüyorum.

Belirttiğim ürünler için alan inceleyen pek rastlayamadım çok mu kötü ürünlerdir çözemedim. Bütçem 2.500TL civarıydı, ikisi için 2.400TL fiyat aldım.

Ek olarak bir bayi kurutma makinesinde WTE 86562TR üzerinde de durdu, 7KG ama A sınıfı olması mütevellit rakam üst seviyelerde geziyordu, %40 kampanya ile 1750TL civarı. Haftada 3-4 yıkama için bu fark değer mi?

Değerli görüşlerinizi beklerim, teşekkürler.

http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-ve-kurutma-makineleri/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makineleri/WAQ20361TR.html?source=browse

http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-ve-kurutma-makineleri/kurutma-makineleri/WTS8651STR.html?source=browse

Fiyatlar ve ürünler süper. Kesinlikle tavsiyemdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• WAQ20361TR modelini almayın, programlama şekli çok kıt bir makine. Hassas program soğuk, sentetik ve pamuklu 30'C yok; ön yıkama sadece 60'C programda yapılıyor vb.

Oysa ki WAQ20460TR modeli öyle değil. Anti alerjik, yorgan, koyu renkliler gibi özel programları var. Dilediğiniz gibi sıcaklığı değiştirebiliyorsunuz, tüm sıcaklıklarla ön yıkama seçebiliyorsunuz. Üstelik 7kg olarak geçmesine rağmen ikisinde kullanılan kazan ve tambur aynı. Yani 20361 modelinde yıkayacağınız çamaşırı 20460'ta da yıkayabilirsiniz.

AEG L75270FL daha geniş tambur hacmi, süre esnekliği ve inverter sessiz motoruyla kesinlikle daha iyi bir tercih ama temin edemiyorsanız yapacak bir şey yok elbette. Bosch alacaksanız WAQ20361TR yerine kesinlikle WAQ20460TR derim.

Kurutmada da ısı pompalıya fark vermeye değer. Hem çamaşırlarınız düşük sıcaklığa maruz kalacağından daha az yıpranıp kırışacak, hem de enerjiden tasarruf edeceksiniz, kullandığınız odaya da nem ve ısı vermeyecek.

• Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum,
    Can Doğan Bey kataloglarda hepsi birbirine benziyor ama sayenizde detaylar gördüm.
    20361 yerine 20460 belirttiğiniz gibi hacim olarak aynıysa özelliklere göre tabiki tercih sebebim olur.
    Birde WTS8651S kurutmanın da ben ısı pompalı olduğunu sanıyordum? Bu durumda WTE 86562 içinde bir pazarlık yapayım.

Belirttiğiniz AEG ürününü internette vb. araştırayım yinede BOSCH almadan önce ama AEG kurutma makinesi incelemek isterim kısıtlı ürünler var misal AEG T76280AC gibi. Kurutma için 7KG-8Kg için tavsiyeniz olabilir mi?
    Tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koraykoru -- 26 Kasım 2012; 2:18:33 >
  • WTS8651STR ısı pompalı değildir, normal B sınıfı cihazdır.

Kurutma makinesi kullanacaksanız çamaşır makineniz minimum 1200 devirli olmalı ki çamaşırınız az nem payıyla yıpranmadan hızlıca ve ekonomik olarak kurutulsun.

AEG'nin maalesef ısı pompalı modeli sadece en üst model olarak var, ara model getirmiyorlar. Ben bile gereksiz görüyorum (yazılı bilgi veren dokunmatik ekran vb. bence gereksiz) Keşke klasik cam kapılı A-%40 veya A-%50 bir model olsa. Bu tarz ara modeller ancak Electrolux'te var.

Bu yüzden Electrolux ile de bir kombinasyon yapılabilir. Ayrıca Electrolux'te benim aldığım AEG'deki gibi su jeti ve Inverter motor var.

Özetle yapılabilecek ideal setler bana göre:

Bosch WAQ24460TR veya WAY24760TR çamaşır; yanında WTW84360BY veya WTW86562TR kurutma

Electrolux EWF1286LEW çamaşır; yanında EDH3284PDW veya EDH3386GDW kurutma

Gönül ister ki L88489FL, yanında da aynı tipte kurutma olsun ama yok

Ben de makine aldığımdan ve borç ödediğimden sıkıştım, yoksa kurutma makinesi istiyorum. İnşallah bu zamanda beklediğim AEG çıkar da ben de alırım

• Merhaba,
    Önerilerden yola çıkarak bugün itibari ile çamaşır WAQ20460TR model, kurutma WTW86562TR model olarak alım işlemi yapılmıştır. Kurutma Aralık sonuna doğru teslim edilecek.
    İçimde kaldı ama 1200 devir yerine 1000 devir diye ısrar edildi ama elde ürün olmayınca 20460 kabul ettim, 24460 için ısrar etmelimiydim muallakta kaldım.

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

WAQ20361TR modelini almayın, programlama şekli çok kıt bir makine. Hassas program soğuk, sentetik ve pamuklu 30'C yok; ön yıkama sadece 60'C programda yapılıyor vb.

Oysa ki WAQ20460TR modeli öyle değil. Anti alerjik, yorgan, koyu renkliler gibi özel programları var. Dilediğiniz gibi sıcaklığı değiştirebiliyorsunuz, tüm sıcaklıklarla ön yıkama seçebiliyorsunuz. Üstelik 7kg olarak geçmesine rağmen ikisinde kullanılan kazan ve tambur aynı. Yani 20361 modelinde yıkayacağınız çamaşırı 20460'ta da yıkayabilirsiniz.

AEG L75270FL daha geniş tambur hacmi, süre esnekliği ve inverter sessiz motoruyla kesinlikle daha iyi bir tercih ama temin edemiyorsanız yapacak bir şey yok elbette. Bosch alacaksanız WAQ20361TR yerine kesinlikle WAQ20460TR derim.

Kurutmada da ısı pompalıya fark vermeye değer. Hem çamaşırlarınız düşük sıcaklığa maruz kalacağından daha az yıpranıp kırışacak, hem de enerjiden tasarruf edeceksiniz, kullandığınız odaya da nem ve ısı vermeyecek.

Selamlar. az önce bosh çamaşır makinası için bayide 20361 yerine 20360 ı tavsiye ettiler konu hakkında pek bilgim yok hatta beni kandırıyor bu adam dedim ama sizin yazınızı görünce biraz daha inandım. Beni aydınlatabilirmisiniz hocam ... Çok makbule geçecek .

• Teşekkür ederim, çok faydalı oldu bilgiler @candogan62.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.