Şimdi Ara

bosch way28862tr çamaşır makinesi-acilll (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
13.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Felice Forte

Merhaba;

Biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın.

WAY28862TR yi bekleyebilirseniz bekleyin derim. Şu ana kadar kullandığım Bosch WAS28762TR, WAS28763TR, WAY28760TR, WAY24840TR den yazılım, Aqua Sensor ve sessizlik açısından çok daha başarılı makine.

Sormak istediğiniz sorular olursa çekinmeyin sorun

Hocam bu kadar birbirine yakın makineyi nasıl kullandınız? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba;

WAW ve WAY serisi Almanya dan ithal. WAY serisi daha iyi en üst segment. WAY28862TR I-Dos öneririm.

WAT ve WAQ serisi Türkiye üretimli.

2015 Temmuz' da hem Alman uretimi (WAY, WAW, WAS) hem de I-Dos ozelligi olan makine bulamadim arkadas iki gundur buna bakiyorum. 1 tane buldum o da 2.600 TL (Bosch WAY28862TR) ozel istek uzerine getirtiliyormus birde.

Omurluk makine almak istiyorum o sebeple iyisi olsun diyorum fakat bulamadim. Sizlerin bana onerecegi hic mi model yok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arasira

http://m.kliksa.com/Urun/siemens-wm14s840tr-a-8kg-1400-devir-ama-ir-makinesi/980004928

Cok tesekkur ederim zahmet edip yazmissiniz hocam. Ne bileyim Bosch ile Siemens'i karsilastirinca sanki Bosch daha iyi gibi. Servis sanki daha yaygin vs. Gerci Izmir'de yasiyorum da bilmiyorum ya bu isleri o bakimdan endiselerim var.
  • Boschla Siemens aynı firma zaten. Siemens Boschun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 29 Haziran 2015; 22:46:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arasira

Boschla Siemens aynı firma zaten. Siemens Boschun

Servisleri de aynı mıdır? Yani Seiemens makine alsam yine Bosch'tan mı servis gelecek?
  • Evet. Sana önerdiğim modeli Bosch was serisi gibi düşün. Alman üretimi ve idoslu.

• Slm arkadaslar.camasir makinesi alacagim model konusunda karar vermeme yardimci olursaniz sevinirim.forumu takip ettigim kadariyla fircasiz motor makineler daha iyimis.oncelikle benim icin fircasiz motor inverter olmasi,ara isi secimi olmasi 40 50 70 80 dereceler yani istedigim gibi ayarlanmali,tambur secimi arasinda kimi demis vario soft kimi demis wavedrum kazan iyi sizce hangisi idos cok onemlimidir sectigim model arasinda okadar fiyat farkina degermi kullanisli mi birde sectiklerim arastirdigima gore alman uretimi yalnislik varsa duzeltin vede agua sensor cok kullanislimi sectiklerimin hangisinde mevcut?
    Bosch waw 28560 tr (aquasensor bunda varmi ve ara sicaklik secilebiliyor mu (50 70 80 derceler)
    Bosch way 28862tr
    Bosch 287x2tr. Bunda yorgan programi mevcut dierlerinde yok.

Siemens

Wm 14y 862tr boshla (way28862tr)ayni ozellik sanirim fakat siemens variosoft bosch wavedrum hangi kazan iyidir?

Siemens wm 14w560 tr
    Siemens wm 14s840 tr
    Siemens wm 14y762 tr bunda aguasensor varmi?

sizin degerlendirmelerinizden sonra kesin karari verip alicam.Sectiklerimde hangilerinde aguasensor var.hangileri alman uretimi?arasicaklik hepsinde kullanabiliyo muyuz?hangileri fircasiz motor vede yapistirma kazan degil.aldigimda hangisi beni pisman etmez.vede siemens tasarimi daha cok hosuma gitti arada fark var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: @arthur

Slm arkadaslar.camasir makinesi alacagim model konusunda karar vermeme yardimci olursaniz sevinirim.forumu takip ettigim kadariyla fircasiz motor makineler daha iyimis.oncelikle benim icin fircasiz motor inverter olmasi,ara isi secimi olmasi 40 50 70 80 dereceler yani istedigim gibi ayarlanmali,tambur secimi arasinda kimi demis vario soft kimi demis wavedrum kazan iyi sizce hangisi idos cok onemlimidir sectigim model arasinda okadar fiyat farkina degermi kullanisli mi birde sectiklerim arastirdigima gore alman uretimi yalnislik varsa duzeltin vede agua sensor cok kullanislimi sectiklerimin hangisinde mevcut?
    Bosch waw 28560 tr (aquasensor bunda varmi ve ara sicaklik secilebiliyor mu (50 70 80 derceler)
    Bosch way 28862tr

Siemens

Wm 14y 862tr boshla (way28862tr)ayni ozellik sanirim fakat siemens variosoft bosch wavedrum hangi kazan iyidir?

Siemens wm 14w560 tr
    Siemens wm 14s840 tr

sizin degerlendirmelerinizden sonra kesin karari verip alicam.Sectiklerimde hangilerinde aguasensor var.hangileri alman uretimi?arasicaklik hepsinde kullanabiliyo muyuz?hangileri fircasiz motor vede yapistirma kazan degil.aldigimda hangisi beni pisman etmez.vede siemens tasarimi daha cok hosuma gitti arada fark var mi?

Merhabalar. Wawedrum kazan daha iyi bence damla delikli tamburun delikleri sert biraz. Bence idos gereksiz özellik. Nedeni ise çünkü Turkiyede toz kadar güzel yıkayan sıvı deterjan yok. Ya da miktari fazla koymak zorundasınız ki anca daha temiz yıkıyor o zaman. Bu durumda toz daha hesaplı geliyor o yüzden idos gereksiz.
    Bosch WAW28560TR de Aqua sensor yok. Ama ara sıcaklıklar var örneğin 50 70 80 derece gibi. Ve Bosch WAY WAS Siemens de S Y serileri hariç bütün makineler yapistirma kazanlidir. Ama WAY28862TR ve Siemens muadili WM14Y862TR nin yapıştırma kazan olup olmadığı hakkında bey bilgim yok
    Bosch WAY WAW da da yorgan programı var.
    Siemens WM14Y862TR ile Bosch WAY28862TR ile tasarim panel fiyat farkı hariç fark yok. Bosch da Wawedrum Siemens de Variosoft diye geçiyor isim farklılığı var sadece tambur yapıları dokuları aynıdır.
    Dediginiz Siemens WM14Y762TR de Auqa sensor var. Bosch muadili Bosch WAY28762TR diye geçiyor Siemens muadiline yazmamışlar sanırım.
    Yazdıginiz Siemens ve Bosch makineler birbirlerinin muadilleri Bosch un tek modeli hariç ve hepsi de Alman mali. Bana sorsanız ben Bosch da WAY ya da WAS Siemens alacaksaniz ise Y ve S serilerinden alinmasini öneririm. Yeni üretilen Siemens W Bosch WAW serisi eski seriler kadar daha kaliteli gelmiyor bana

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: memnun olan

quote:

Orijinalden alıntı: @arthur

Slm arkadaslar.camasir makinesi alacagim model konusunda karar vermeme yardimci olursaniz sevinirim.forumu takip ettigim kadariyla fircasiz motor makineler daha iyimis.oncelikle benim icin fircasiz motor inverter olmasi,ara isi secimi olmasi 40 50 70 80 dereceler yani istedigim gibi ayarlanmali,tambur secimi arasinda kimi demis vario soft kimi demis wavedrum kazan iyi sizce hangisi idos cok onemlimidir sectigim model arasinda okadar fiyat farkina degermi kullanisli mi birde sectiklerim arastirdigima gore alman uretimi yalnislik varsa duzeltin vede agua sensor cok kullanislimi sectiklerimin hangisinde mevcut?
    Bosch way 28862tr

Siemens

Siemens wm 14w560 tr
    Siemens wm 14s840 tr

Merhabalar. Wawedrum kazan daha iyi bence damla delikli tamburun delikleri sert biraz. Bence idos gereksiz özellik. Nedeni ise çünkü Turkiyede toz kadar güzel yıkayan sıvı deterjan yok. Ya da miktari fazla koymak zorundasınız ki anca daha temiz yıkıyor o zaman. Bu durumda toz daha hesaplı geliyor o yüzden idos gereksiz.
    Bosch WAW28560TR de Aqua sensor yok. Ama ara sıcaklıklar var örneğin 50 70 80 derece gibi. Ve Bosch WAY WAS Siemens de S Y serileri hariç bütün makineler yapistirma kazanlidir. Ama WAY28862TR ve Siemens muadili WM14Y862TR nin yapıştırma kazan olup olmadığı hakkında bey bilgim yok
    Bosch WAY WAW da da yorgan programı var.
    Siemens WM14Y862TR ile Bosch WAY28862TR ile tasarim panel fiyat farkı hariç fark yok. Bosch da Wawedrum Siemens de Variosoft diye geçiyor isim farklılığı var sadece tambur yapıları dokuları aynıdır.
    Dediginiz Siemens WM14Y762TR de Auqa sensor var. Bosch muadili Bosch WAY28762TR diye geçiyor Siemens muadiline yazmamışlar sanırım.
    Yazdıginiz Siemens ve Bosch makineler birbirlerinin muadilleri Bosch un tek modeli hariç ve hepsi de Alman mali. Bana sorsanız ben Bosch da WAY ya da WAS Siemens alacaksaniz ise Y ve S serilerinden alinmasini öneririm. Yeni üretilen Siemens W Bosch WAW serisi eski seriler kadar daha kaliteli gelmiyor bana

Siz hangisini onerirsiniz peki bana yapistirma kazan olmasin ara sicaklar olsun alman olsun idos gereksiz diyorsunuz ki banada biraz ole geldi ama alincekken en kalitelisi olsun diye dusunmustum.hangisini alirsam basim agrimaz.buarada tesekku ederim aciklamali cevabiniz icin.

• @arthur @ kullanıcısına yanıt
    Açıkçası hepsi de kaliteli makineler ama ben olsam Siemens S serisinin idoslusu model kodu aklımda değil. Neden derseniz evet idos lu ama üst seviye makine olduğu için ses yalıtımı var sesi daha az. Aqua Stop bile var. Bulamazsanız S ya da Y serisinden herhangi birinden seçim yapın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -DanceOfEternity- -- 4 Temmuz 2015; 19:06:50 >
    Bence sizin kullanisiniza bağlı Auqa Sensor. Eğer deterjanı ayarlayamiyorsaniz çok koyuyorsanız Auqa sensor olsa daha iyi olur. Olmasa da en kötü ilave durulama eklersiniz. Mesala ben deterjan miktarını iyi bildiğim için bana gerek yok. Ama annem kullansa makineyi ki o fazla deterjan koyuyor o zaman gerekli. İdos olmayan dediginiz makine de güzel ama idos lu S ya da Y serisi alırdım ben olsam bütçem de fazlaysa
    65 lt 8 kg 9 kg pazarlama politikası. Aldanmayın. Kg den çok tambur hacmine bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -DanceOfEternity- -- 4 Temmuz 2015; 19:14:00 >
    Evet dediğim makine. Üretimi bitti ama halen bazi yerlerde satılıyor. Bulabilirseniz alin

Bence doğru düzgün kullandıktan sonra bozulma ihtimalinin olacağını düşünmüyorum bir de banyoya konulmadiklari sürece. Ama nemli ortamlara koymamak hor kullanmamak lazım

• Bende makina alma arefesindeyim ithal alacam o kesinde wawla way serilerinde teknik cok kalite farki var midir. Uzun omurlu olmasi benim icin onemli zaten en fazla 2-3 program kullaniliyor. Gerisi hikaye

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Merhaba;

Biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın.

WAY28862TR yi bekleyebilirseniz bekleyin derim. Şu ana kadar kullandığım Bosch WAS28762TR, WAS28763TR, WAY28760TR, WAY24840TR den yazılım, Aqua Sensor ve sessizlik açısından çok daha başarılı makine.

Sormak istediğiniz sorular olursa çekinmeyin sorun

Hocam bu kadar birbirine yakın makineyi nasıl kullandınız? :)

Emrah Bey merhaba nasılsınız :)

Kusura bakmayın yeni fark ettim mesajınızı.

Ben ilk önce 1600 tl ye WAS28762TR almıştım ilk çıktığında. Amortisörleri plastikti(hidrolik yerleri) sıkmada düşük devirlerde tık tık tık ses yapıyordu. Daha sonra hafiften yan duvarlara vurmaya başladı kazan çünkü amortisörler iflas etmişti bu yan duvara vurma aşaması daha da ilerleyince sol yan duvarın aşağısında arka amortisörün orada motor kontrol kartı var onun tabana vidalı olduğu demiri yamultmuştu ve sıkmada bazı devirlerde motor kontrol kartının plastik kutusu yan duvara çarparak inanılmaz ses yapıyordu. Bosch çağrı merkezi ile görüştüm değişim yapıldı makine sağolsunlar :)

Sonra WAS28763TR geldi. Bununda amortisörleri plastikti(hidrolik yerleri) ve rulmanları çok kısa sürede dağıldı. Ayrıca motor kontrol kartı bu seride biraz sıkıntılıymış servisten aldığım bilgiye göre. Yine Bosch la yoğun görüşme sonrası değişim oldu :)

Sonra WAY28760TR Home Professional geldi. Bu makinenin de amortisörleri plastikti. Ayrıca makine dengeleme aşaması ve sıkmada düşük devirlerde tabandan acayip dangur dungur ses geliyordu. WAY24840TR I-Dos un Türkiye ye geldiğini görünce ve böyle sorunlar yaşayınca telefon ettim ve 120 tl farkla WAY24840TR I-Dos la değişim oldu :)

En son WAY28862TR I-Dos u ise kendi isteğimle aldım :) 5 ayı aşkın süredir kullanıyorum memnunum. Eski I-Dos a gelince onu da birine sattım :)

Durum bundan ibaret. Yeni makine alacak olsam şuan Miele lere bakardım orası ayrı :)

Geç cevap yazdığım için tekrar kusura bakmayın. Görüşmek üzere hoşçakalın

• Daha önce de sordum ama net bir cvp alamadım. Ben önerdiğin makineyi alayı düşünüyorum fakat bu i-Dos kullanışlı birşey mi? Annem yada eşim kullanabilir mi? Yani kullanımı karışık mı? Yada kullanamazsak normal deterjan kullanabilirim miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: erdalonline

Daha önce de sordum ama net bir cvp alamadım. Ben önerdiğin makineyi alayı düşünüyorum fakat bu i-Dos kullanışlı birşey mi? Annem yada eşim kullanabilir mi? Yani kullanımı karışık mı? Yada kullanamazsak normal deterjan kullanabilirim miyiz?

Gayet kullanisli.Zor değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdalonline

Daha önce de sordum ama net bir cvp alamadım. Ben önerdiğin makineyi alayı düşünüyorum fakat bu i-Dos kullanışlı birşey mi? Annem yada eşim kullanabilir mi? Yani kullanımı karışık mı? Yada kullanamazsak normal deterjan kullanabilirim miyiz?

Servis gelince size kullanımı gösteriyor zaten. Kılavuzda da var. Bir iki kullanımdan sonra alışırsınız bi zorluğu yok

• bosch tan uzak durun bence 2010 da aldığım makina gecen gun f57 arızası yani motor kart arızası verdi ve yeni kart 600 TL. ve eğer biraz araştırırsanız bu arızasının genelde 4-5 senelik makinaların çoğunda çıktığını goruceksınız.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.