Şimdi Ara

Bosh bulaşık makinesi kontrol kartında direnç yanmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, dün açtığım konuyla ilgili olarak bugün kontrol kartını söktüm ve bir direncin kavrulmuş olduğunu gördüm, bu cifencin bir ucu kondansatörde kondansatörün diğer ucuda sokete gidiyor, direncin diğer ucu ise röle de. Yanan direncin değeri ini bulabilirsem değiştiricdm. 1 ve 2. Fotoğraflar kartın üzerindeki direnci gösteriyor, elinde aynı karttan olan varsa bu direncin kaç ohm olduğunu söyleyebilir mi. Teşekkür ederim
     Bosh bulaşık makinesi kontrol kartında direnç yanmış Bosh bulaşık makinesi kontrol kartında direnç yanmış

Aşağıdaki fotoğraf ise kartın internette bulduğum fotoğrafı, burada daha düşük wattlı bir direnç kullanılmış
     Bosh bulaşık makinesi kontrol kartında direnç yanmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadece_erhan -- 22 Ekim 2015; 20:40:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Peki bu direnç yanması sizde nasıl bir sorun oluşturdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makine çalışmadı, neyse efendim çözümü yzayım.

100ohm whattlı direnç ve direncin karşısındaki lnk304 entegresini depiştim. Şu anda gayrt güzel çalıyor

• hocam bendeki bulaşık makinesinin kartıda seninkiyle aynı bendede direnç yanmış ama rengi bir türlü anlaşılmıyordu, sayende bugün gidip 100 ohm 2w direnç alıcam ve değiştiricem çalışacak diye düşünüyorum çok teşekkürler paylaşımın için Allah razı olsun.
  • fudoto F kullanıcısına yanıt
    hocam entegrenin gitmesi sebebiyle direnç patlıyor anlaşılan,
    direnci lehimleyip çalıştırdığında tekrar patlarsa entegreyi de değiştirmen gerekiyor demektir.
    gelişmeleri yazarsan iyi olur..
  • Bendede ayni sorun oldu, makine calisirken komple gitti dahada gelmedi..100 lik direnc sizinki kadar kararmamis olsada kisa devre alamiyorum..lnk danda kisa devre gelmiyor..yukaridaki mavi tas kapasitordende kisadevre alamiyorum..sanirim bu 3 elemani degistirince durum duzelecek gibi..ben ilk once rolelere odanklandim..kart uzerindeyken anahtar bacaklara 6 volt verip kontrol edeyim dedim..umarim hata yapmamisimdir..entegrelere ve mikroislemciye akim gittiyse muhtemelen kendi elimle karti cop etmis olabilirim..
    Devre elemanlari umarim bulundugum yerde bulabilirim.

• Yıllar geçmiş ama benimde şimdi başıma geldi.direnç yanmış ortadan çatlamış renkleri belli olmuyordu konuyu açan arkadaşa teşekkürler.Şimdi entegre direnç alıp değiştirecem.
    100 ohm 2w taş direnç oluyor sanırım.aynı işi görür mü?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.