ben bir keresinde 'apps already moved' seçeneğine bastım masaüstündeki bütün oyunların kısayollarını sildi sonra tekrar unınstall seçeneğinden hepsini kaldırıp tekrar kurdum :)
arkadaşlar sorun düzelmedi telefon açılmıyor telefon aldıgımda 1 1.4 boss tool yukledim telefon iptal restore de yaptım acılmıyor ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDİN ne yapmam gerekli
Selam,
restore ahata mı veriyor neden olmadı bende restore yemedi idi hata verip düşüyordu. Ben ancak telefonu DFU moduna alıp Itunes ile son firmware'ı download edip (hazır olanları kullanmadım onlar restore etmedi çünkü) restore ederek sistemi açabildiydim. Ama bundan önce pek çok şey de denemiştim Örneğin Pwnage ile pwn işlemini de başarı ile bitirmiştim (tabii açılmadı). Bunlarında katkısı olmuş mudur bilemiyorum.
Kolay gelsin.
AYHAN abi ilgine cok teşekkür ederim dün o kadar ugraştım dfu modunu bile açamadım i phone browser denen programdan telefonun içini gördüm önce boostool programını kaldırdım sonra i tunesten i phone u gördüm tekrar restore ettim bu kez calışmaya başladı ve sonra [1.1.4] Unlock 3.9(fakeblank) BL telefonu buna yukledim su an telefon çalışır durumda
we paylaşmak istedim bu yöntem basit olarak [1.1.4] Unlock 3.9(fakeblank) BL muhteşem, en rahat, en basit çözümdü. ZiPhone ile telefon işlemleri yapmak o kadar basitti ki, daha önce de bahsettiğimiz gibi neredeyse sıkıcı bir hal almıştı işlem. Fakat ZiPhone 2.5 yayımlandığından beri, hackint0sh forumlarında BOOTLOADER üzerine epey şiddetli bir tartışma başladı.
iPhone Dev Team’in ZiPhone kullanılarak kırılan telefonların, Bootloader’lerinin software olarak yükseltilmesinin imkansız olduğundan bahsettiler. Tartışma bir çok kollara ayrıldı. Bootloader’ın 3.9 olması ile 4.6 olması arasında ne fark vardı? 3.9 üzerinde çok daha rahat işlem yapılan bir Bootloader olmasına karşın, 4.6 neredeyse her konuda çok daha sağlam ve açığı olmayan bir bootloader olma özelliğini taşıyor. iPhone’u ilk alanlardan kutusundan 1.1.1 versiyon çıkanlara kadar içindeki bootloader 3.9′dır. Gerçi ilk çıkan iPhonelarda daha düşük versiyon vardı ama software olarak yükseltilip 3.9′a kadar getirildiler.
Şimdi söylenen şu; Eğer ZiPhone kullanıp 3.9 bootloader’e çakılı kalmak istemiyorsanız. Yapmanız gereken iPlus 2.0 ile telefonunuzu kırıp, bootloader’ı 3.9fakeblank’e düşürmeniz. 3.9fakeblank’in normal 3.9 tek farkı software olarak 4.6′ya yükseltilebilmesi. Peki bu neye yarayacak?
1. Telefonunuzu bir şekilde Apple’a götürüp garanti kapsamında işlem yaptırmak isterseniz, telefonunuzun üretildiği hafta itibari ile bootloader versiyonu görüleceğinden, herşeyi normale döndürüp o şekilde servise bırakabilirsiniz 2. Eğer Apple yeni bir sürüm çıkartırsa ve bu sürüm telefonun üretildiği hafta ile bootloader versiyonunu karşılaştırıyorsa, Apple kolaylıkla bunu yakalayıp telefonunuzu kilitleyebilir. 3. Yeni bir bootloader çıkar ve çok ihtiyacınız olacak olan özellikler sunarsa, bu yöntemle istediğiniz bootloader’a kolaylıkla geçiş yapabilirsiniz.
Nedense bana en başından beri çok fazla ikna edici gelmiyor bu olay. Sadece iPhone üzerindeki özgürlüğünüz için gerekliyse evet iyi bir yöntemdir bu.
3.9BL’da çakılı kalanların 4.6′ya çıkmasının tek yolu H/W olarak bahsediliyor. Bunun nasıl yapıldığını yakında anlatacağım. Telefonun içini açmanız ve çok tehlikeli bir işlem yapmanız gereken bu yöntem, kesinlikle tavsiye etmediğim bir yöntemdir.
Şimdi gelelim iPlus 2.0 ile 1.1.4 iphone’unuzu Activate, Jailbreak ve Unlock ederken bootloader’ınızı 3.9 fakeblank’e düşürme yönergesine. Dikkat: iPhone’u 3.9FakeBlank’e düşürdüyseniz, 1.1.1 veya 1.0.0′a iTunes ile RESTORE yaparsanız Bootloader’ınız 3.8′e düşer. Bu sebeple, iPlus ile yapacağınız işlemden sonra telefonunuzu asla 1.1.1 veya 1.0.0′a RESTORE etmeyin. iPlus 2.0b’in özellikleri:
1. Unlock ve istenirse otomotik olarak bootloader’ı 3.9FakeBlank’e düşürmek 2. Jailbreak 3. Activate 4. AFC2′nin kurulumu 5. Installer, Community Services, BSD subsystem, OpenSSH, VT-100 programların telefonunuza otomatik olarak kurulması. Ek olarak: BSD Fix, VT100 Fix, Summerboard temalarının klasörünün düzeltilmesi ve Font ve Ringtone’ların yerlerinin düzeltilmesi ile telefonunuzda 120MB’dan fazla yer açmanızı sağlar.
BAŞLAMADAN ÖNCE TELEFONUNUZU iTUNES KULLANARAK 1.1.4′E RESTORE EDİN VE SİSTEMİNİZDE .NET Framework 2.0‘IN KURULU OLUP OLMADIĞINI KONTROL EDİN! Bu yönerge iPhonedo.com adresinden alınmıştır!
1. Adım: iPlus 2.0b’i buraya tıklayark indirin*** 2. Adım: indirdiğiniz dosyayı masa üstüne unzipleyin. iPlus 3. Adım: Windows tuşu ile klavyeniden R harfine basın. Çıkan pencerenin içine cmd yazıp “OK”e tıklayın. iPlus 4. Adım: Command Prompt penceresine şu komutu yazın ve enter’a basın; cd Desktop/iPlus2.0 iPlus 5. Adım: Bootloader’ı 3.9′a indirerek Unlock işlemini yapmak için, Command Promt penceresine şu komutu yazın iplus -u iPlus NOT: Bu komut, otomatik olarak telefonunuzun activate, jailbreak ve unlock işlemlerini yapacak, gerekli görürse ve yapabiliyorsa da bootloader’ınızı 3.9-fakeblank bootloader ile değiştirecektir. Eğer Unlock işlemini yapmak istemiyorsanız komuta yazdığınız “-u” kısmını kaldırın. Bu durumda telefonunuz sadece activate ve jailbreak yapılacaktır. 6. Adım: Program telefonunuzu revocery mode’a alacaktır. Telefonunuz başarı ile recovery mode’a alındırktan sonra 2 dakika 30 saniye beklemeniz gerektiği söylenecektir. iPlus 7. Adım: Telefonunuz Bootloader’ı 3.9-fakeblank’e indirecek, yeniden başlatıldıktan sonra Unlock Jailbreak ve Activate işlemlerine geçecektir. Bunun için iPlus size 2 dakika 30 saniye beklemeniz gerektiğini söyleyecektir. iPlus 8. Adım: Telefonunuz yeniden başlatıldıktan sonra tüm işlemleri yapılmış ve kullanıma hazır olacaktır. iPlus Hatırlatma: Telefonunuzun bootloader’ını kontrol etmeyi biliyorsanız, karşınıza standar 3.9 olarak çıkacaktır. 3.9fakeblank demiyecektir.
Tebrikler, şu anda elinizde bootloader’ını istediğiniz vakit sadece yazılımla tekrar 4.6′ya yükseltebileceğiniz, şu ana kadar yapılmış tüm kırma yöntemlerinin içinde en sağlıklı olanı ile kırılmış bir iPhone’unuz var.