Şimdi Ara

Bots AV-711 Vacuum Tube Amplifier - Kısa İnceleme.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.559
Cevap
23
Favori
107.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim aynı düşünceleri bende ürünü ilk aldığımda hissetmiştim hatta abartılı bulurlar diye foruma yazmak bile istememiştim ama bir gerçek var ortada bu amplinin sesi gerçekten güzel üstünde bots değil de senin dediğin gibi başka bir şey de yazsa ;) yine de kullanılır..

Beğenmiş olmana ve iyi bir eşleşme olmasına çok sevindim...Senin full range sarah'ları da dinlemek için sabırsızlanıyorum açıkçası bu full-range meselesi gün geçtikçe daha çok tercih edilir oldu dinleyen herkes etkilenerek büyük bir hevesle full-range hoparlör almak istiyor ve bende bundan korkuyorum...Aslında benim kafamda full-range sürücülü bir diy kabin var ama şimdilik buna hiç zamanım yok bakalım senin hoparlörleri beğenirsem belki biraz zaman ayırıp bu işe girişebilirim...

Güle güle iyi günlerde kullan Emre kardeşim amplini ve hoparlörlerini...Foto eklemek istersen de hayır demeyiz ona göre :)

• Tesekkur ederim Alper...
    Aslinda bir video eklesem daha iyi olacak=)
    Fullrange ile ilgili olarak biraz aciklama yapayim;

Bendeki Sarah tasarimi, Almanya da bir diy spekaer yarismasinda 3. luk odulu almis...
    Driver i ise tang band w5-1611...
    Detay olarak muzikte geriye yaslanmis ayrintilari cok acik ve dogal verebiliyor...
    Of axis performansi cok iyi denilemez, ancak toe in yaptiginizda tum detaylari alabiliyorsunuz...Pisme suresi ise gercekten uzun...

Ayrica piano lake siyah kasasi ile cok şık gozukuyor...İc kablolamada black rhodium baglanti icin ise Wbt kullanildi...Eger bulabilirsem sonofil destekli bir ic uygulama yapacagim...(su an cam yunu var)

Kisacasi diy denen olay gercekten insani saskinliga ugratabiliyor...Bots ise bu hoparlor ile nasil caliyor akil alir gibi degil...

Ciddi bir lambali ile neler olur, bilemem...deneyebilirsem mutlaka yazarim...
  • Benzer bir cihazı bir kaç sene önce Gaziantep'te satın almış ve bu konuda bir hayli heyecanlı yazışmalara sahne olan bir konu acmıştım.
    http://www.turke****.com/satforum/showthread.php?t=327734

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet sayin @Prosecutor cok iyi hatirliyorum...
    Hayrete dusmemek elde degil...Dun benden Usher S-520 leri satin alan arkadasima bugun memnuniyeti hakkinda merakimi arzettim...

Cok bilindik bir markanin ciddi fiyat etiketine sahip bir amplsinii kullaniyor bu arada...Bots-Usher birlikteligini daha muzikal buldugunu iletince yine dumur oldum...
  • Ve ben bu seti o zaman 110 tl ye almıştım. Siz varın satıcı kaça aldı düşünün.
    O cihazdan fatman in Türkiye distribütörüde 2 tane almıştı. Bir Ankara ziyaretimde kendisi ile tanıştım bu durumu sordum , bana aynısı dedi ve bizim 110 tl ye aldığımız seti noel de ABD de 1000 USD ye sattıklarını söyledi.
    Hifi üreticileri acayip isimlerle ve basit şeylerle fahiş karlar elde ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 19 Nisan 2012; 21:30:44 >
  • Bizim cihazımız daha güzel ama yukarıda örneği verilenden ;)) Şaka bir yana diy full-range kabin yapmayı ciddi anlamda düşünüyorum xover da olmayacağı için teknik olarak yapamayacağım anlayamayacağım bir şey yok olsa bile bir şekilde işin içinden çıkardım zaten ;) İç kablolamadan tut da kabin içi sönümleyici malzeme seçimine kadar her şey sizin keyfinize kalmış bir nevi custom hi-fi işine dönüşüyor bu DIY olayı...Tabii hakkını vererek özenerek güzel bir işçilikle yapmak şartıyla....Driver olarak ne kullanabiliriz peki Emre Fostex haricinde ben konuya biraz uzağım?
  • Aklıma gelmişken bir anektod daha paylaşayım mukayese yapmak isteyenler için Bots AV-711 trends audio veya topping gibi "T" sınıfı Amplilerden çok daha iyi çalıyor kesinlikle mukayese kabul etmez...."T" sınıfı amplilerin sesi "İNANILMAZ DIGITAL" yani T sınıfı ampliler detaylı olabilir ama doğallık,organiklik yok....AV-711'i bu denli sevmemizin sebebi de zaten bu doğallık ve organiklik....Topping'i aldıktan sonra evde hem sistem fazlalığım olmuştu hem de bu aşırı digitallikten ötürü hemen satmıştım....Ama bu Bots'ları satmayacağım kalsın zararı yok zaten 200 küsür liraya bu kadar keyif alarak müzik dinlemek insanı ekstra mutlu ediyor..
  • Alper kardesim,

Yukarida da yazdigim gibi bendeki driver lar tang band w5-1611...Ancak cok cesitli driver secenekleri var...Driver lara ozel tasarlanmis kabin secenekleri de cok cesitli...Lowther, Fostex ve TangBand en cok tercih edilen driver markalari...Bu markalarin da bazi one cikan modelleri var...
    Horn tasarimlarin yapimi cok ta kolay degil...Genelde fullrange hoparlorlerin alt frekans basarimlari elestriliyor ancak ben bookshelf te bile son derece yeterli buldum...
    Midler ve ust frekanslardaki detay, dogalligi elde etmek icin haranacak paralari dusunemiyorum bile...
    Alpercim, aslinda ne soylesem bos gel, dinle sonra yorumlarini bizimle paylas...

Asagidaki siteden Sarah'i detayli inceleyebilirsiniz...

http://www.rumoh.nl/en/two-way-kits/3213-sarah.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musemre -- 20 Nisan 2012; 8:43:58 >

• Tamamdır kardeşim haklısın öyle yapalım bir ara ikimizin de müsait olduğu bir haftasonu vs..yapalım bu işi ona göre de şekillensin benim fikrim ama eminim ki bir dönem usher s-520 ve mission 783 kullanmış biri olduğunu düşünürsek bu DIY hoparlörlerden bu kadar etkilenmişsin ve bende dinlemekten çekiniyorum :)) Evde bir çok ampli,speaker,kablo,interconnect,banana vs..oldu artık biraz fren yapmanın zamanı geldi al al bir yere kadar :)

http://www.youtube.com/watch?v=SX26ZpYp7Co&feature=g-upl&context=G218b523AUAAAAAAAAAA

Bu arada bu av-711 şaka ötesi bir şey tam anlamıyla yerleşim yapmış olmasamda Mission 783 lerle kısa bir video çektim yukarıda linki var göz atabilirsiniz...Ben gayet memnunum mission 783 neredeyse sıfır kolorasyona sahip bir speaker yani ses olduğu gibi çıkıyor bütün frekanslar tane tane ve çok ama çoook detaylı..Geniş bir sahnesi var çok uğraştırmıyor bir miktar oturma pozisyonuna göre ve arka duvara göre ince ayar yapıldı mı müthiş sonuçlar alabiliyorsunuz...Mikro detay denilen olayın da ne kadar muazzam keyif veren birşey olduğunu Mission 783 ler ile bir kere daha gördüm...Düşünün sürdüğüm ampli bots av-711 ama sonuç ağızları açık bırakacak kadar iyi...Acoustic Energy neo-1 v2 leri de üst üste koydum sırasıyla bir missionlara bir de AE'lere kabloları takıp aynı kaynaklarla dinledim arada büyük fark var

MISSION 783; Tok ve yuvarlak alt frekansklar + bütün frekanslarda mikro detay + müthiş bir sahne

ACOUSTIC ENERGY NEO-1 V2; Muazzam önde vokal ve mid-range performansı + hacimli dolu dolu çalan sahnesi geniş bir bookshelf + Kısmen mission'a göre Zor oluşturulan sahne ama buna kesinlikle değer gerçekten keyifli ve boyundan büyük çalıyor (klasik bookshelf tabiridir biliyorum ama bunlar başka ;)

Bots AV-711 Vacuum Tube Amplifier - Kısa İnceleme..

• Hemen aklıma gelmişken bir yorum daha;

Acoustic Energy'ler mission 783'lerden daha boxy (sınıf farkı var aralarında böyle olması gayet normal bir de missionların kabin yapısı çok daha özel) ve missionlar inanılmaz sahneli ve 3D....Bunu Usher s-520 ile denediğimiz o gün de hissetmiştim Missionlara geçince her bir nota kanatlanıp uçmaya başlıyordu neredeyse KEF lerdeki o çok sevdiğim muazzam sahne mission 78 serisinde de var hatta belki de fazlasıyla ;) Uzun lafın kısası güzel işler bunlar haftasonu geldi ve yine zaman bulabildim bir şeyleri kurcalamaya :)) Yarın da Usher V-601 deneyeceğiz bakalım o nasıl perf.verecek botslar ile...Saygılar..
  • İyi gunlerde dinle Alper kardesim...

Mission 783 gercekten ozel bir hoparlor...£1000 fiyat etiketiyle İngiltere de satilmis...Almanya fiyati ayni donemde 2000 € imis...Ve zorlu testlerden alninin akiyla cikmis bir hoparlor...Smooth amplilerle mukemmele yakin sonuclar veriyor...Alt frekanslarda kontrollu amplilerle de surulmesini oneririm...Ve eger bir Kef ile sahnesini kiyaslayacak olursak bu q veya iq serisi olmamali...Ayni setup la dinledigimde ezip gecti Missionlar...

Bendeki Sarah fullrange muazzam...Yani bu islere 100k yatiran birini bile sasirtabilecek kapasite var...Farazi konusmuyorum, anlattigim olay gercek...Alt frekanslardaki gucu bu boyutta bir bookshelften (sanirim baska hicbir bookshelf ten) duymadim...

İcten soyluyorum, bence hi-fi ile ugrasan, ilgilenen herkes fullrange deneyimini yasamali...

v-601 yorumlarini bekliyorum...=)
  • Sayın atalayalper,

Bu amfiye bilgisayardan nasıl bir bağlantı yaptınız acaba? Pasif hoparlör yarine A5 gibi aktif hoparlörlerle kullanma şansımız var mı sesi iyileştirme amaçlı line out vs. gibi bir bağlantıyla?
  • @static progress bence A5'in kendi dahili amplisi yeterince kaliteli o şekilde devam edin derim ben lakin tabii ki bir şekilde bağlantı kurulabilir ama cihazı daha önce kullanmadım bir bakmak lazım nasıl bağlantılara imkan tanıyor vs..
  • Aşağıdaki video'yu dün çektim Iphone ile...Biraz fikir verebilir...Gerçi ses biraz fazla açık olduğundan yankılı gibi çıkmış

http://www.youtube.com/watch?v=Uhh19ltfSBA
  • Owwwww Emre bu ne böyle Bu video kayıdında böyle ise gerçekte nasıldır kim bilir...Bu salonda Usher s-520 de kayıt etmiştin ve youtube'a koymuştun ikisi arasında dağlar kadar fark var....Ciddi anlamda çok beğendim güle güle keyifle kullan kardeşim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 23 Nisan 2012; 20:58:23 >
  • Atalay alper, Hayırlı olsun bir zamanlar merak edip bir ara takip ettiğim bir cihazdı askıda kalmıştı, Bu açıdan da benim için güzel bir kaynak oluşturdu tşkler.

Aklımda böyle bir setup var sadece F/P ürünlerden oluşan, Aslında bir hediye planlıyorum, Hem böyle bir setup bence müsaitse ofis için bile muhteşem olur, İşyerinde.

Toparlamak gerekirse bu derece F/P Sanat müziği ağırlıklı dinletiye uyumlu Hop ne tavsiye edersiniz.
  • Teşekkürler keyman2 sağol ürün f/p oranı olarak gerçekten iyi bir ürün o yüzden aldım ve keyifle kullanıyorum dediğin gibi tam ofislik bir ürün olabilir aslında...Bu arada bir çok markanın giriş seviyesi ve bir iki kademe üstü ürünlerini kullandım senin istediğin tarife en uygun hoparlörler benim tecrübelerim arasından seçecek olursak; Cabasse antigua mt-30, Acoustic Energy Neo v2-1, Dali İkon-2, Triangle Comete vs..olabilirler... Ben şu anda mission-783, Dali AXS ve Blue serisi (sinema sistemi) kullanıyorum büyük bir keyifle ama Acoustic Energy Neo-1 v2 leri de ikinci planda tutuyorum çeşit olsun diye emin ol Mission-783 lerden alt frekans ve sahne haricinde aşağı kalır yanları yok hatta vokal performansı biraz daha baskın Türk sanat müziği dinlerken mest olabilirsin cidden çünkü midleri önde ve etli etli kuru gürültü değil yani...Bir göz at derim ben...Tabii mid-range demek her zaman insan sesi yani Vokal demek değil o frekans aralığında olan bir çok enstrüman var ve bu frekans aralığını daha önde veren hoparlörlerde bu baskınlık çok enstrümanlı müziklerde de direk hissedilir bir fark yaratıyor...Mesela Saksafon bu tarz hoparlörlerde apayrı bir keyifle dinleniyor...

Bunların haricinde bir miktar daha pahalı olan Epos Epic2'ler var onlar da aynen bu şekilde çalıyorlar....Bu ürünlerin dışında henüz dinleyemediğim Paradigm'in Monitor serisi ve Polk Audio'nun Tsi serisini bu konuda yani baskın mid-range kadife gibi vokaller şeklinde yorumluyorlar ama bilemiyorum fikrim yok bu iki marka içinde bazı yerlerde detay eksikliği hissediliyor şeklinde yorumlar okumuştum bu yorumlara ne kadar kulak asmalı herkes farklı telden çalıyor bilemiyorum (alt veya üst frekanslarda değil orta band ve civarından bahsetmişler vokaller baskın ama rakiplerine göre detaydan yoksun demişler hatta nerede okursanız okuyun bu konuda en çarpıcı yorumları Eposlar alır her zaman baskın ve aynı zamanda çok detaylı mid performansları vardır) Benden tavsiye Wharfedale bile olsa ingiliz sesine alıştıysan ve sevdiysen zaten kolay kolay başka Kanada,Amerikan,Alman ürünlerinde bu sıcaklığı ve keyifi yakalayamazsın....Bu benim şahsi fikrim..

Monitor audio, Klipsch, Focal, İnfinity, B&W gibi markaların da giriş seviyesi ürünlerinde iddialı ve yeterince iyi olduklarını düşünmüyorum daha üst segmentte hi-end'e yakın ürünlerinde çok daha iyiler fakat bu markaların giriş seviyesindeki ürünleri yine giriş seviyesi orta halli bir ampli ile birlikte kullanıldığında istenilen verimi tam olarak alamıyorsunuz sistem bariz sırıtıyor daha iyi ampli istiyorum diye....Halbuki yukarıda bahsettiğim hemen hiçbir marka ve model bu konuda bu kadar seçici değiller...

Ne kadar konuşsak boş aslında keyif ve kulak sizin...Eğer yeni bir hoparlör alma aşamasındaysanız ki galiba öyle gezebildiğiniz kadar yer gezin hatta bence gezmedik yer bırakmayın ki aklınızda "acaba" kelimesi kalmasın....Ve insanların ne dediklerine de pek aldırmayın iş fazla çorba olmadan kulağınıza en yatkın olanı alıp güle güle kullanın..

• Yok ben asli olarak A-777 den şimdilik memnunum, Bots F/P olarak her türlü bir çeşit master olabilir kanısındayım, Keza yukarıda da belirtiğim gibi ofis e gidebilir, Yazlığa gider v.s illa bir yer çıkar çıkmasa ne olur, Kablo parasına neredeyse oda üst sınıf, Alt seviye bakınca.

Ben Hop konusunu şimdilik çözdüm sayılır, Daha ziyade bu konularla alakası olamayan ama müzik sever bir arkadaşa jest niyeti ile sordum, Arzum yine böyle çok düşük bütçeli ama kaliteli bir şeylerdi aslen, Ama değerli tavsiyelerinizi hafızama yazdım mutlaka gerekli olacaktır.

Bu arada diğer başlığa tam anlamı ile bayıldım umarım devamlı güncel kalır ve belirli bir takipçisi olur,Malum kaynak yok ise hiç biri bir anlam ifade etmiyor bunca cihazın.
  • cicileriniz hayırlı olsun.
    yalnız ampli hakkında hiç güzel malumat alamadım. alt yapısı hakkında.
    Hibrit yapıda olduğu belli de
    lamba tipi çin kodu olarak nedir? bir anlayalım nedir necidir. elinde boyle bir şasesi olan arkadaşlar varsa
    gönderirlerse eğer hibrit yapılı ampliye dönüştürebiliriz.yani çok istyen arkadaşlar varsa diyorum. tabi malzemesi sizden olmak kaydıyla. ya da bende lamba olup
    fiyatı neyse.
    yahu nedir bu ampli altyapısı hakkında malumat verseniz. birde istersneiz eğer bir cd çalarınızın çıkışını lambalı
    yapabilirsiniz. bence gerek yok. lambalı pre amplide sinyal duraklarında bulunuyorsa aynı işi görür.
    ek olarak lambasını tesbitden, başka marka lambalarla lambasını değişirseniz olacaklara hazır olmaya başlamalı (;
  • Teşekkür ederim Alper...Daha iyileri senin olsun...(mesela Fostex Fe206en)
    Video'da tizlerdeki doğallığı anlamak tabi ki mümkün değil...Tam karşıdan dinlemek şart...Mesela (evi bildiğinden söylüyorum) yan taraftaki koltuklarda oturarak dinlersen hiçbir detay alamıyorsun...Ama karşısına geçince tuhaf bir bütünlük var...
    Şu ana kadar çok pahalı, ucuz , çakma, prestijli marka ve model dinledim...Ancak beni en çok şaşırtan yıllar evvel Bl müzik'te dinlediğim mini bir fullrange projesiydi...
    O zaman merakım uyanmıştı

Sayın Cantan,

Lamba değişikliği yapılacak (n6n olması lazım tam hatırlamıyorum) , bir de volume pot'unu Alps Blue ile değiştirmeyi düşünüyorum...binding post lar da değişecek...
    Ama şu an ayıracak pek zamanım yok...İlerde

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.