Şimdi Ara

BOUN İNŞAAT HAKKINDA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
2.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Tercihi öncelikle bölüme yöneltmek genelde doğru bir karar olabilir. Ama herkes farklı bir kişiliğe sahip, herkesin farklı hedefleri; farklı hayalleri var. Herkesin yaşam koşulları farklı. Dolayısıyla şartlara göre üniversite tercihini bölümden önde tutmak da nadiren doğru bir karar olabilir. Bu konuda hangi tercihin doğru olduğu size bağlı.

Türkçe sayfada hocanın adı yer almıyor. İngilizce sayfada da hocaya verdikleri bağlantı kırık. Doğru bağlantıda hocanın e-posta adresi mevcut.
    http://www.ce.boun.edu.tr/?q=double-major
    http://www.ce.boun.edu.tr/?q=osmanborekci

Son sorunuz garip değil. Bu kısma özel mesaj ile cevap yazdım.

• merhaba50 kullanıcısına yanıt
    sağolun :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugrabilgin

öncelikle fikirleriniz için çok teşekkür ederim :) ben de şuanda aynı sizin yolunuzda kaldım.Yönetici konumunda olmak beni de tatmin ediyor cidden.
    Abim bilgisayar mühendisi bu arada havelsanda çalışıyor ve aldığı maaş cidden fena değil özellikle daha 5 aydır çalıştığını varsayarsak :)

Harry Potter izlediniz mi bilmiyorum ancak drone la çekilmiş güney kampüs videosunda cidden bi Hogwarts havası aldım özellikle tarihi mimarisi çok hoşuma gitti.Sanırım beni kendine bu çekiyor :)

peki size zahmet olmazsa bir de İTÜ hakkında bilgi verme imkanınız var mı özellikle ingilizce ve sosyallik bakımından.Çok teşekkürler tekrardan.
    Ilk basta ben fazla bilgi sahibi degildim itu hakkinda. Forumda zaten bir algi var bilirsin. Bilkent boun odtu disindakiler cop diye. Bende de boyle bir algi vardi diyebilirim ama yine forum sasirtmadi. Tam tersi cikti diyebilirim.

Kampusu modern, yesillikli ve kocaman. Imkanlari cok fazla. Boun mezunu olup yuksegi itu de yapan biriyle konusmustum dedi ki biz de bu imkanalarin yarisi bile yok. Icinde cok sayida oturacak yemek yiyecek cafeler var. 7/24 acik yerlerde var. Bazen cok can kurtarici oluyor. Maslak merkezde olmasina ragmen herhangi bir gurultu olmamasi ve o betonluk alanda bu kadar yesillik alan gorunce insan hayret ediyor. Dedigim gibi imkanlari cok fazla cidden. Insanlari genelde saygili ve kibar. Simdiye kadar herhangi bir buyuk bir kavga ya da olayla karsilasmadim. Siyasi olay sifir diyebilirim. ( bir ara internette gercekte olmayan bir seyler dondurmeye calistilar ama yine bir sey olmadi). Kampus konusunda herhangi bir sikinti yok. Bounla kiyaslarsam benim icin daha iyi. Modern, imkanalari fazla ve oturup eglenecek yerlerinin fazla olmasi nedeniyle. Genel olarak kiyaslarsam ortalamanin hayli ustunde . O derece yani. Basibos kopekler de olmasa on numaralik yer olur( saldirmiyorlar ama insan rahatsiz oluyor ozellikle benim gibi kopek sevmiyorsaniz)

Kulupleri en fazla ve en aktif olan universite diye biliyorum. Aklina gelebilecek her turlu kulup var diyebilirim. Teknik uni akila gelince avare avare gezen tipler akila geliyor. Ders disinda baska bir sey yapmayanlar filan. Genel algi en azindan boyle ama gidersen gorursun alakasi yok. Gerci kisiden kisiye degisir ama sosyallik acisindan herhangi bir sokinti yasamazsin. Istedigin kulubu de bulursun heralde. Ulke ve dunya capinda etkinlikler olabiliyor. Mesela ben bu sene ieee in yaptigi bir yarismada gorev aldim. 1000e yakin katilimcisi vardi. Her yerden.

Ingilizce konusuna gelirsek. Ben bu sene hazirligi bitirdim. Ins bolume baslicam. Elementery seviyesinden basladim yani baslangic su anda orta ustu yani upper intermediate oldum. Gercekten gelisme oldu mu dersen kesinlikle evet derim. Cogu seyi anlayabiliyor tabiki de ana dil seviyesinde degilim. Yil sonundaki sinavdan 60 ve ustu almalisin. Ne kadar yuksek alirsan erasmusa gitme sansin o kadar fazla. Toefl ya da ielts yds gibi sinavlara girmedim o yuzden diger sinavlarla bir kiyaslama yapamayacagim. Speaking listening writing ve gramer olmak uzere 4 temel sey uzerinden ilerliyorlar. Eger gercekten gelismek istiyorsan sana cok faydasi olur ve gercekten ogrenirsin ama sadece gecmek icin ugrasirsan sana bir faydasi olmaz. Yani kisiden kisye degisiyor. Sen ne kadar almak istersen o kadar alirsin. Zorlama yok kimsenin de umrunda olmazsin.

Baska itu hakkinda bir sey soracaksan yardimci olmaya calisirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fakirdepocu kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler,aklıma geldikçe özel mesaj yoluya size iletirim hocam :)
  • Hocam karar verebildiniz mi?

• İnşaat mühendisliği için o puanına yazık edersin.Şantiyede amelelerle uğraşacaksın bir nevi diplomalı amele olacaksın.Şantiyedeki kimse sana gelip hangi okuldan mezunsun diye sormaz.Sütçü imam mezunuyla aynı değeri görürsün.Diyeceksin ki sadece şantiyede mi iş olanağı var hayır ancak ağırlıklı olarak tabiki şantiye.
    Boun inşaat mezunu tanıdığım şuan işsiz/iş beğenmiyor ve şuan banka sınavlarına giriyor.

Mühendislikler içerisinde en ağır çalışma şartları olan inşaat ve madendir.Ayda 28 gün,günde 12 saat çalışıp 2-3 bin lira alacağım diyorsan buyur yaz inşaat.Ha bana sakın ama boğaziçi farkı deme o fark inşaatta yok denecek kadar az.Zaten sektörün %90ı torpille ilerliyor.Gerisi de tecrübene bakıyorlar.Dandik özelden mezun olup şantiye şefi olan ne adamlar gördüm.

Ayrıca ülke batıyor dolar 6 lira olma yolunda ilerliyor.Kendinizi yurtdışına atacağınız meslekler yazın.İnşaatla kendini en fazla ırak-türkmenistan-rusya gibi ülkelere atarsın.Oda türk şirketleri bünyesinde geçici olur.

Kısacası diyeceğim şu ki o güzel puanını heba etme güzel kardeşim.İnşaat mühendisi bir abin olarak yazdım bunları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RavenoLL -- 10 Ağustos 2018; 3:56:20 >

• krizde ilk etkilenen sektör inşaat hocam

Makine müh bi araştırın derim

• RavenoLL R kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam bilgilendirmelerin için :) değerlendirdim hepsini, amacım boun içinde ortalamayla ee ye geçmekti fakat İTÜ Elektronik ve haberleşme'ye karar verdim. :)

• Excyt E kullanıcısına yanıt
    İTÜ Elektronik ve haberleşme'ye yakınım gibi hocam

• bugrabilgin B kullanıcısına yanıt
    sonuç olarak son tercihle yanlışlıkla Tıp Fakültesinde kaldım... (7 ay sonra gelen cevap :/ )
    Hangi tıp hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hedefww H kullanıcısına yanıt
    necmettin erbakan üni Meram tıp fakültesi, konyada yaşadığım için son tercih olarak öylesine yazmıştım.. :)

Hocam kaç k yapmıştın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hedefww H kullanıcısına yanıt
    8375. olmuştum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.