Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.391
Cevap
63
Favori
910.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bunu kendiniz yapmak yerine neden detaylı temizlik yapan bir serviste yaptırmayı denemiyorsunuz kendi çabanızla yapmaa kalktığınız zaman hem kaliteli olmayacak hemde maliyet olarak servise vereceğiniz bedeli geçecek ben derimki en yakın detaylı temizlikle uğraşan bir firmeye uğrayın,tabii mühim olan firmanın kalitesinden emiin olmanız.
  • işte beni de düşündüren bu bir dünya para veriyosun sonra olmadı beyfendi diyorlar,yok şöle yok böle diyerek işin içinden çıkıyorlar
  • bakın önce işi yaptıracağınız firmanın ciddiliğinden emin olacaksınız ondan sonrada sadece koltukları temizletmek istiyorum derseniz fahiş fiyat deyil.. en uçuk fiyatı 60+70 ytl civarıdır.bir deneyin derim.bende detaylı temizlik boya koruma parlatma üzerine çalışıyorum bizimde sıkıntımız piyasada kalitesiz iş yapan birkaç firma ve madur olan müşteriler var onlar yüzünden bizde sıkıntı çekiyoruz.. ama bunlar üçbeştanedir sadece işi yaptıracağınız mekanı ve referanslarını iyi araştırın yeter.
  • arkadaşlar geçenlerde lastikciye gittim oradaki genç çocuk abi camda lekeler kalmış cam şampuğanı kullanmıyor musun dedi ben bu olayı anlayamıyorum nasıl bir şey bu cam şampuanı ben silecek suyuna cam sil koyulur diye biliyorum ayrı bir madde mi var kayganlaştıran, çizilmesini ve leke yapmasını önleyen ben olaya fransız kaldım :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: swirl

arkadaşlar benim arabanın krem koltuk döşemeleri baya bi kirlendi ayrıca ön kol dayaması da resmen siyahlaştı,arka koltuğa geçen sene kustular içki falan döküldü ben temizledim biraz ama lekesi duruyor hala,şimdi bunu kendim temizlemek istiyorum komple koltukları falan,bunun için önereceğiniz temizleme maddeleri nelerdir ve nasıl tatbik edicem,ve de işe yararmı tabi en önemlisi,resimleri de koyuyorum

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...

arkadaşım bunu bence en ucuz ve tek caresi haı yıkama makinası benim arabanında içi bej rengi kış mevsiminde aldım arabyı eski sahibi resmen anasına aglatmış koltukların halı yıkama makinesi ile temizledim birde pasta cila yaptırdıöm gören sıfırmı aldın diyor bu iç temizlige sonaxta 200 lira dedi bana

• bakalım artık ilk önce bi pasta cila yaptırıcam dışı da baya kötü oldu boyası 3 senedir hiçbişey yapılmadı doğru dürüst,sonrada gidip adam gibi biyerle konuşucam uçuk bi fiyat çekmezlerse artık onlara yaptırıcaz bi sefer gene olmazsa deri döşeticem en sonunda
  • Üstad sadece koltukları temizletmek istiyorum derseniz benim dediğim rakamları yukarı geçmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: osmanemmi

arkadaşlar geçenlerde lastikciye gittim oradaki genç çocuk abi camda lekeler kalmış cam şampuğanı kullanmıyor musun dedi ben bu olayı anlayamıyorum nasıl bir şey bu cam şampuanı ben silecek suyuna cam sil koyulur diye biliyorum ayrı bir madde mi var kayganlaştıran, çizilmesini ve leke yapmasını önleyen ben olaya fransız kaldım :)

Arabanın silecek suyuna camsil konmaz, camsilde alkol vardır silecekleri hızlı çürütür, cam fitillerine gelirse zamanla onları da yıpratır.

Gayet ucuza silecek sıvıları var, alkolsüz, onlardan alın...
  • bu lastikleri yıkıyom

bir mat bir siyahlık olusuyor bu lastik parlatma için dogal yönteminiz varmı.
    yada kendimin hazırlaya bilecegi bir karışım
  • quote:

Orjinalden alıntı: irf@n

quote:

Orjinalden alıntı: osmanemmi

arkadaşlar geçenlerde lastikciye gittim oradaki genç çocuk abi camda lekeler kalmış cam şampuğanı kullanmıyor musun dedi ben bu olayı anlayamıyorum nasıl bir şey bu cam şampuanı ben silecek suyuna cam sil koyulur diye biliyorum ayrı bir madde mi var kayganlaştıran, çizilmesini ve leke yapmasını önleyen ben olaya fransız kaldım :)

Arabanın silecek suyuna camsil konmaz, camsilde alkol vardır silecekleri hızlı çürütür, cam fitillerine gelirse zamanla onları da yıpratır.

Gayet ucuza silecek sıvıları var, alkolsüz, onlardan alın...

Sevgili irf@n,
    Silecek suyu konusundaki uyarınız için teşekkürler. Ben de önceki araçlarımda camsil kullanıyordum. Camsil dışında önereceğiniz alkol içermeyen bir silecek suyu markası var mı? Nereden tamin edebiliriz? İstanbul'da Örneğin Bahaus ya da Koçtaş'da var mıdır?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sağlıcakla kalın.

• arkadaslar ankarada detayli temizlik yapan tavan ve koltuk bilen varmi
    tesekkurler
  • Bu sorunların aynısını Ankara'da ben de yaşıyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: Dallassimo

1. Soru:Ankara'da arabanın pasta,cila ve boya korumasını hakkıyla yapacak bir yer arıyorum,ufak tefek cizikler falan da
    onları da ustalıkla kapatabilecek bir yer lazım..İşciligi ve özeni güzel fiyatı ucuz olursa iyi olur..
    2. Soru:Malum arabalar pisleniyor sürekli yıkatmak gerekiyor..Her seferinde neresi denk gelirse oraya gidiyorum..
    Aklımda dogru düzgün yıkayan bir yer yok hepsi bastan savma yıkıyor gibime geliyor..Arabamın içini dısını
    güzelce yıkatabilecegim,özenli yıkayan,cizmemek icin ugrasan ve fiyatı makul sürekli gidilebilecek bir yer arıyorum.(fiyat da belirtirseniz iyi olur)
    Tavsiyelerinizi bekliyorum..
    İlk tavsiye gelince direkt gidecegim yarın bir gün

Mümkünse yıkatma icin, Çankaya,turan güneş,dikmen,sokullu,öveçler,yüzüncüyıl,balgat,cetin emec,cukurambar civarı olursa daha iyi olur
    cünkü sürekli aynı yere gitmek istiyorum..
    pasta,cile boya koruma icin uzak olabilir sanayi vs..

• Değerli arkadaşlar, birçok soru sorulmuş cevaplar alınmış, bende bilgi birikim ve tecrübelerimle sorularınıza cevap vermeye çalışacağım. İstanbul'da oto boyası satıcısıyım. Pasta, cila uygulamalarını çevremde müşterilerim kendi müşterilerine günde onlarca kez yapıyorlar. Önemli olan neyi istediğiniz boşu boşuna paranızı çarçur etmeyin, amatörce de olsa bence kendiniz ilgilenmeye çalışın. Cila ve uygulaması için aklınıza takılanları lütfen sorn, ürün tavsiyesi de verebilirim. Akzo-Nobel Bayii olduğum için dükkanımda birçok ürün var. Fiyat aralıklarını da size söyleyebilirim kazıklanmayın sakın. Saygılar.
  • Aracıma kendim boya temizliği ve bakımı yapmak istiyorum.
    Uzun araştırmalarım sonucu bazı fikirler edindim. Bunu sizlerin görüşlerine sunmak ve fikirlerinizi almak istiyorum.
    Araştırma yaparken Meguiar's ın sitesinden ve forumlarından ve autopia sitesinden faydalandığımı belirteyim. Boya temizlik ve bakımı için tavsiye edilen 5 adım var:

1- yıkama ve kurulama,
    2- temizleme ve boyayı bakıma hazırlama,
    3- "polish" işlemi (sanırım Türkçe pasta işlemine karşılık gelir emin değilim),
    4- "wax" işlemi ( bu cila dediğimiz işlem),
    5- koruma ve bakım.

Şimdi bir konuya değineyim kafalar karışıyor bu konuda. Türkçe kelimeler kullanırken hep "cila" deyip geçiyoruz. Ama İngilizcede "POLISH" , "WAX" ve "SEALANT" olarak belirtiliyor ve ayrı ürünler, ayrı etkisi ve sonucu olan maddeler kullanılıyor.

1- Yıkama için önerilen bu iş için üretilmiş boyaya zararlı çözücüler (tuz gibi) içermeyen ph ı nötr olan şampuanlar. Bunlar yüzeyde hafif bir kayganlık, yağlı bir tabaka bırakıyor. Önceden uygulanmış cilaya minimum zarar veriyor. Su ile durulanırken suyla beraber kirlerin kabarıp akmasını sağlıyor.
    Yıkamada kullanılmak üzere üretilmiş oldukça kalın mikrofiber eldivenler öneriliyor. Kova olarak ise alt kısmıda süzgeçli bir bölmesi olan ve böylece dibe çöken toz ve kirlerin tekrar eldivene bulaşmasını engelleyen kovalar var.
    Kurulama için gene su emme özelliği yüksek pamuklu veya güderi türü bezler var.

2- Boyayı temizlemek için özel imal edilmiş "CLAY" yani bir tür kil var. Bunlar genelde 50 gramlık iki parça içiren paketler halinde satılmakta. Sertçe bir oyun hamuru kıvamında plastik esaslı bir maddeye aşındırıcı yedirilmiş bir malzeme. Uygulanışı şöyle: Bir parçayı elinizle yassı hale getiriyorsunuz. Uygulanacak yüzeye ve kile bir miktar sıvı cila püskürtülüp tüm boyalı yüzeylere hatta camlara sürtülüyor. Korkmadan her aceminin uygulayabileceği bir şey. Alınan sonuç çok şaşırtıcı. En temiz boyadan bile siyah-gri kirler kilin yüzeyine yapışıyor. Sonuç olarak boyanın yüzeyine yapışmış yol kirlerini, pürüzleri, elinizi boyaya sürterken hissettiğiniz minik şeyleri, kireç kalıntılarını yok ediyor. Kaygan tertemiz haresiz bir boya elde ediyorsunuz. Yaparken dikkat edilecek tek şey yere düşürdüğünüz bir kili asla kullanmamak. Sanıldığı gibi çok zaman alıcı bir şey değil. yarım saatte bir otomobili bitiriyorsunuz.
    Silmek için mikrofiber bez kullanılıyor.

3- Boya cila işlemine hazırlamak için temizleniyor ve küçük çizikler yok ediliyor. Bu işleme "POLISH" deniyor. İki tür ürün kullanılıyor.
    a- Hafif çizikler ve oksidasyon içeren yüzeyler için "Paint cleaner" denilen yüzeydeki defoları kılcal çizikleri gideren "polish" yani pastalar.
    b- Yüzeydeki cilalı kısmında altına inmiş çizikler için biraz daha fazla aşındırıcı içeren bir tür kimyasal.
    Ben b adımı için Meguiar's ın "ScratchX" diye bir ürününü gördüm. Bir çok kullanıcısı olan ve çok iyi sonuç veren bir ürün. Acemi kullanıcılar için biçilmiş kaftan.
    Önce boya temizliği için "cleaner polish" sonra "pure polish" denilen pastaları uygulamak öneriliyor.
    Uygulama için "application pad" denilen yuvarlak süngerler, silmek için gene kalın mikrofiber bezler kullanılıyor.

4- "WAX" Hemen herkesin az biraz yaptığı cila adımı var sırada. Bu konuda alternatif çok olmakla beraber bu ürünlerin aşındırıcı içermemesi gerekiyor. "carnauba" içerenler, silikon içerenler, renk pigmenti olanlar, sıvı olanlar, krem olanlar, nano teknoloji ürünü olduğunu idaa edenler gibi onlarca alternatif var.
    En iyi sonuç için boyaya optik zenginlik kazandıran ve ıslak bir görünüm veren UV kormalı, tanınmış ve kullanıcıların takdirini kazanmış olan cilalar tercih edilmeli.
    Cila makine ile veya elle uygulanıyor. Silerken mikrofiber bez kullanmak farz. Dikkat edilmesi gereken şeyler her cilada farklı olabiliyor. Kimisi plastik aksamda leke bırakmazken kimisini uygularken plastiklere dokundurmamak gerekebiliyor. Bazılarını kurumadan bazılarını kuruduktan sonra silmek gerekiyor. Başvuru yeri forumlardaki kullanıcıların belirttiği püf noktaları ve memnuniyet oranları.

5- Bu adımı genel olarak ertesi güne bırakıyorlar. Amaç cilanın tamamen sertleşip yüzeye tutunmuş olmasını sağlamak. Kullanılan ürünler "SEALANT" tabir ediliyor. Cilayı sabitleştirici diyebiliriz. Bu tür wax lar sıvı oluyor ve cila uygulanmış yüzeyin üstünde ince bir katman daha oluşturuluyor. Püskürt ve sil. Hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Bu ürünler günlük veya haftalık olarak yıkamalardan sonra kullanılıyor. Ta ki tekrar cila işlemi gerekene kadar. Böylece cilanın dayanım süresi artıyor. Böcek kalıntısını, kuş pisliğini temizlemek bu ürünlerle daha basit ve cilaya zarar vermeden gerçekleşiyor.

Maalesef istediğim ve kendi kendime uygulayabileceğim ürünlerin çoğu Türkiyede bulunmuyor. Özellikle Meguiar's ın satın almak istediğim bir çok ürünü yok. Boyayı temizlemeden ve hazırlamadan cila hiç bir işe yaramıyor. Alternatif önerenler varsa bilmek isterim.
    Bu arada plastik, lastik, döşeme, deri, jant, şeffaf plastik temizlik ve bakımı konularına hiç girmiyorum.
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorento_guru -- 7 Temmuz 2008; 19:32:52 >

• arkadşlar sıfır araç aldım boya koruma vs ne yapotırmam gerekiyor ne tavsiye edrsnz fiyat ortalama ne kadr olur auto king nasıl sizce bu konuda
  • Allah isteyen herkese nasip etsin sıfır bir Opel Astra aldık, renk gümüş gri. Arabayı aldığın yerin anlaşması varmış, TurtleWax tam paket için 125 YTL indirim veriyorlar. Döşeme Koruma+Motor Koruma+Göğüslük Koruma+Boya Koruma+Lastiklere Nitrojen Dolumu için 300 YTL ödemem gerekiyormuş. Fiyat mantıklı mıdır? Bir de diğerleri tamam ama sıfır arabaya Boya Koruma ve özellikle Motor Koruma gerekli mi?
  • Merhaba,

Arkadaşlar henüz bir haftalık bir araç için ne gibi temizlik ve koruma önlemleri (hem iç hemde dış) alınabilir. Hem uygulama hemde fiyat anlamında nelere dikkat edilmeli. Ayrıca oto yıkama konusunda da yine dikkat edilmesi gereken hussuslar nelerdir? Küçükçekmece, Florya, Sefaköy, Bakırköy taraflarında nereleri önerirsiniz. Fiyat/Hizmet karşılaştırması yapıldığında Ziebart mı y oksa Sonax mı dahah iyidir ve bunlara alternatif yerler var mıdır?

Cevaplarınızı için şimdiden teşekkür eder ve herkese iyi forumlar dilerim.

Sevgiler,
    Fx57
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fx57

Merhaba,

Arkadaşlar henüz bir haftalık bir araç için ne gibi temizlik ve koruma önlemleri (hem iç hemde dış) alınabilir. Hem uygulama hemde fiyat anlamında nelere dikkat edilmeli. Ayrıca oto yıkama konusunda da yine dikkat edilmesi gereken hussuslar nelerdir? Küçükçekmece, Florya, Sefaköy, Bakırköy taraflarında nereleri önerirsiniz. Fiyat/Hizmet karşılaştırması yapıldığında Ziebart mı y oksa Sonax mı dahah iyidir ve bunlara alternatif yerler var mıdır?

Sevgiler,
    Fx57

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız binin.
    Ziebart bu işi yapan en iyi firmalardan biridir. Ben ziebart'ı öneririm. Arcınız yeni olduğu için bu tip korumaları yaptırmanıza gerek yok. Şimdi kaş yapalım derken göz çıkarmakda var. Yeni arabayı koruyalım derken mahvetmesinlerde. Başka bir forumda okumuştum. Sonaxda iç dış temizliği yaptırmışlar ve maalesef arabanın tavanı sarkma yapmış. Sonax hatasını kabul etmiş ancak iş işten geçmiş tabi.

Size önerim. İç temizliği ya da koruma yaptırmayın. Sadece boya için bi boya koruma işlemi yaptırın.

•  ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...

ankara kapodokya oto yıkama gerçekten tam anlamıyla çok güzel bir oto yıkama yan tarafındada bir oto yıkama var ama bir yetişkin araba tamircisi olarak önermiyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Orjinalden alıntı: fx57

Merhaba,

Sevgiler,
    Fx57

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız binin.
    Ziebart bu işi yapan en iyi firmalardan biridir. Ben ziebart'ı öneririm. Arcınız yeni olduğu için bu tip korumaları yaptırmanıza gerek yok. Şimdi kaş yapalım derken göz çıkarmakda var. Yeni arabayı koruyalım derken mahvetmesinlerde. Başka bir forumda okumuştum. Sonaxda iç dış temizliği yaptırmışlar ve maalesef arabanın tavanı sarkma yapmış. Sonax hatasını kabul etmiş ancak iş işten geçmiş tabi.

Size önerim. İç temizliği ya da koruma yaptırmayın. Sadece boya için bi boya koruma işlemi yaptırın.

Merhaba,

Cevabın için teşekkür ederim ama araba benim değil umarım bize de bir gün nasip olur Oto yıkama konusunda ne dersiniz? Belirttiğim bölgelerde hem Sonax (Sefaköy) hemde Ziebart (Yenibosna) var. Ziebart'ın listesinde yok ama Sonax'da oto yıkama fiyatları 15 YTL (standart) ve 25YTL (Formell 21) arasında değişiyor. İki yıkama arasındaki farklar nedir? Şimdiden teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.