ov t serisi varmış ama beyaz olarak kullanılan araçlar da varmış taksi dolmuş düz 35 t plaka ![]() ![]() |
Boyasız kilometresi normal aracın geçmişinde T plaka olması (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
gib.gov.tr de plaka harf grubu Tire vergi dairesi görünüyor.
Tire taksi plakalarında ise T harf grubu verilmemiş.
Tire taksi duraklarından birini arayıp bilgi alabilirsiniz belki
www.gib.gov.tr
Gelir İdaresi Başkanlığıhttps://www.gib.gov.tr/fileadmin/user_upload/Plaka_Harf/Izmir.htm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 29 Nisan 2023; 0:29:56 >
-
İzmir'de T plaka taksi olarak kullanılıyor ama belki sivil olarak da kullanılıyor olabilir.
Yukarıda bir arkadaşın dikkat çektiği gibi neden 2018 yerine 2019'da muayeneye girdi onu da düşünüyorum şu an. 2021'de de 4 ay gecikmiş, acaba neden?
-
Hocam elinize sağlık hiç aklıma gelmeyecek bir şeye bakmışsınız çok mantıklı. Tire'de T plakanın taksilere verilmediği bilgisini nerden kontrol ettiniz peki?
-
Google dan tire taksi duraklarına baktım, oradaki taksi plakalarında T harf kodu yok. Sizin aracın önceki plakası T 0*** şeklinde.
gib.gov.tr den 35 T harf kodu T 0001 - T 5000 arası Tire'ye tahsis plakalardan...
Bazı şehirlerin ilçelerinde taksi plakaları için T plaka rezerve edilmiyor, normal harf kodu ile taksi işletmeciliği yapılıyor.
İpuçlarım bunlar...
-
O plaka taksi olarak tahsis edilmiş ve işletilmiş olsa otomobil de olsa her yıl vizesi olur. Ayrıca taksiye girerken ve taksiden çıkarken de tespit muayenesi yapılır. TUV kayıtlarında görünür.
-
Hocam 2016'dan sonraki muayene 2019'da gözüküyo bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
-
Kimse vizesi geçik araç kullanmak istemez.
2016 dan 2019 a 10 ay
2019 dan 2021 e 4 ay vizesi geçirilmiş.
Aracın modeli ile ruhsattaki trafiğe çıkış tarihi/tescil tarihi arasında uyumsuzluk var mı?
Trafikten çekilme durumu olmuş mu acaba?
-
Taksilere ötv indirimi vardı bir ara. 2014 te olmuş muydu? belirli bir süre taksiden çıkarmama zorunluluğu vardır.Bizim burada birisi C200d almıştı Mercedes. Araç hiç taksiye çıkmadı hususi gibi kullandı T plaka ile. Çakılmasın polisler diye koyu sarıya kaplatmıştı. Çok koyuydu taksi gibide durmuyordu. Süresi dolunca plakayı değişip kaplamayı sökmüştü. Bunuda düşünün bence. OBD den km sine bakıp düşürülmediyse eğer fiyat uygunsa alınabilir. Yarın öbür gün siz sattığınızda da bu olayı yeni alıcı yaşayacak çünkü. Fiyat uygun olmalı. Ayrıca cruze şehir içi 13 14lt yakan bir araç. Araç LPG ile bile çok yakıyor. Ayrıca parça fiyatları bulunurluluğu göz önünde bulundurunca taksiye uygun değil ki diğer arkadaşlar da yazmış hiç cruze taksi görmedim ben.
-
Bu sistem bir oturmadı gitti bende baktığım 2000 model 3 kasa BMW nin plakayı sigortacıya attım adam beni arıyor napcsn 7 kasayı diye. Sorgulayınca 7 kasa çıkıyor araç
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Google' a Cruze taksi yazınca forumda 13 sene önce yazılan bu konu çıktı ayrıca fotoğraf ve bir adres var "Bostanlı köprü taksi" ve o zamanlar için İzmir'de tek Cruze olduğunu söylemiş arkadaş aradan yıllar geçmiş işinize yarar mı bilmem. Sherlock Holmes' a döndük arkadaş:)
https://forum.donanimhaber.com/chevrolet-cruze--30883332-563
Edit: imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaqwear -- 29 Nisan 2023; 21:27:6 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aracın kilometresinde falan sıkıntı çıkmadı ama maalesef birkaç lokal boyanın yanı sıra tavanda göçük düzeltme varmış. Muhtemelen bir şey düşmüştür dedi Tarcanlar. Satıcının haberi yoktu, eksper parasını da geri verdi, almadık.
-
Hayırlı olsun hocam. Elbette her ticaret gerçekleşecek diye bir şey yok. İçinize sinmesi önemli. Konuya girip bakacaklar için yazmak istedim. Arda turanın bentley jipi de T plakaymış
-
Sigortacı birine gidin sostemde gözükür sanırım. T ye takılma artık bla bla car yapan var kaçak Uber yapan var. Var oğlu var yani km si doğru araç bulamazsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İzmirde t plaka taksi. T plakalı dolmuşlarda var. Ancak ilçe plakaları t değil. T ile başlayan ilçenin harfleri 3 harfle oluyor. Mesela ödemiş z ile başlar zaa diye plaka olur. Çeşmenin raa diye plakası olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X