Şimdi Ara

Böyle bir sorun hayatımda görmedim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Windows 8 ile gelen bir şey olduğu kesin ayrıca artık Windows 10'dayım böyle bir şey söz konusu değil.
  • Halen sorunu yaşayanlar varsa, fotoğrafı açmadan dosyasına sağ tıklayarak masaüstü için ayarla derseniz yüksek kalite yükleyecektir.
  • Konuyu diriltmek gibi olmasın ama görünen o ki kalıcı bir çözüm bulunamamış.
    Mevcut konudan ben de şikayetçiydim ve nihayet çözümü paylaşıyorum.

Not: Bu, Windows 7, 8, 8,1, ve 10'da yaşanan duvar kağıdındaki kalite düşüş sorunu için geçerlidir.

Windows, duvar kağıdı yapacağınız resmi, ultra yüksek çözünürlüklü olsa dahi muhtemelen performans sebebiyle %60 oranında kalitesini düşürerek duvar kağıdı yapıyor. Bu dediğimi aşağıdaki yolla teyit edebilirsiniz.

Normalde duvar kağıdı yaptığınız zaman arka planda "Themes" klasörüne ve bunun içindeki "CachedFiles" klasörüne atar. Bu klasörün içinde göreceğiniz üzere, yaptığınız duvar kağıdının boyutu, orijinal boyuttan çok daha düşüktür.

Çalıştır komutu:
    %appdata%\Microsoft\Windows\Themes

İşte şimdi biz bu otomatik kalite düşürme görevini iptal edeceğiz.

Çalıştır komutu: regedit

Buradan: HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop yoluna gidiyoruz.
    Desktop klasörüne sağ tıklayıp, DWORD 32 Bit oluşturup (işletim sisteminiz 64 bit olsa dahi 32 bit değer oluşturmalısınız), "JPEGImportQuality" adını veriyoruz.Daha sonra içine girerek "ondalık" seçerek "100" yazıyoruz ve ardından bilgisayarı yeniden başlatıyoruz. Hepsi bu kadar.

Bu sayede eklenen resimler %100 orijinal haliyle duvar kağıdı yapılmış oluyor.
    Dilerseniz oluşturduğunuz DWORD değerine "80" yazıp, %80 kaliteyle duvar kağıdı yaptırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technologin -- 1 Aralık 2016; 12:22:56 >

• vay be 3 sene olmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatıyor gibi olacağım ama bu sorunu çözmek için arka plan yapmak istediğiniz görselin uzantısının png olmasına dikkat edin.Windows facebook gibi png dosyalarının kalitesini düşürmüyor.
  • Arkadaşlar bende Windows 10 pro var sorun hala devm ediyor aynı Windows başka PC dede yüklü onda böyle bir sorun yok masa üstü arka planı grenli ve kalitesiz Windows un kendi içindeki arka planlar da dahil nasıl çözerim bunu display port yada HDMI kablo ile alakası olabilirmi ? Ekran kartı GTX 1060 moniyor asusvn247h lütfen biri çözsün artık şunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4K çözünürlüklü bir resim/fotoyu 1080p monitörümde wallpaper yapınca kalite düşüyordu. Yani ''Doldur''seçeneğini seçince zaten kullandığın ekran ile resimdeki pikselleri eşitlemesi lazım biliyorsunuz. ''Doldur'' seçeneğinde resmin sanki çözünürlüğü düşüyor, kötüleşiyor. Ancak ''döşe, ortala'' gibi seçeneklerde kalite gerçek kalitesinde oluyor. Ortala seçeneği ile Doldur seçeneğinde ekrana gelen resimdeki nesnelerin boyutu aynı olsa bile doldur seçeneğinde kalite düşüyor. Nedenini hala anlayamadım.

Zaten Windows'un hala bu wallpaper ayarlarındaki kısır seçenekleri beni deli ediyor. Telefondaki gibi kolayda kaydırıp, resmin istediğiimiz yerini ekrana ortalamayı bize ayarlatması hiç de zor olmasa gerek.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.