Şimdi Ara

Böyle Virus YOk!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar izmirde bir cafe teknisyeni ve isletmeniyim ilk once herkesin gecmis bayramini kutluyayim..

Simdi cafeme 2 haftadir bir virus bulasmis durumda cildiricam format ghost artik yapmadigim hic birsey kalmadi ama nafile yok girio gene bi sekilde..

Viruslerden bir tanesi herkesi ati dedigi ati2evxx bu bir virusdür arkadaslar c:\Windows\fonts\system altına girio ve sürekli makinalarla beraber her boota acilio hijackthis ile block edeyim dedim olmadi her yolla deneyeyim dedim olmadi birde userinit.exe die bir virus artik system dosyalarina girerrek
    onlarin calismasini bozuyor daha sora diyelim virus programi ile sildigimdede bilgisayarlar acilmio

be sirf bu yüzden bir haftada acaip is düsüklügü yasadim internet düsüo bilgisayarlarda donma meydana gelio ve benzeri virus vakaalari iste

sizce ne yapmaliyim problem nerededir.??

ramin cache mi bulasio yoksa ekran kartinin raminemi bulasio bu virus bir türlü anlamyadim sanirim anilogo.b die gecio bide mesala explorerlarada
    exploit sokarak 9gg.biz ve 8v8.biz sitesine girerek durmadan paket yolluo ve internetim 4 m olmasina ragmen mahfedio bu yalniz her makinada degil

bazi makinalarda yapio bunu mesala 52 bilgisayar var bunun 20 si ayni sorunda bunları kapattigimda hersey normal ama actigim internet fln hersye gidiyor bunlara nasil bir cozumn yapmalıyım...

Ayrıca arkadaslar deepfreeze kullanmama ragmen mesala internet baglantisini hubdan cektigimde bi problem yokta mesala huba taktigimda iste motou.exe yok conime.exe gibi bir suru virus cıkıyor. deepfreeze bile astimi artik yoksa agda saklanip interneti verdigimde horluyorlarmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kskobii -- 25 Aralık 2007; 11:44:29 >

• yokmu bi bileniniz arkadaslar ...
  • 20 tane makineni networktan çek. sonra 20 tane mekinenide baştan format at.öyle dene biraz zor gibi ama mecbur gibisin.
  • evet ne yazık ki zahmetli bir iş önce her makineyi ağdan kopartıp formatlaman lazım daha sonra bağla network e o zaman sorun olmaz
  • dedikleriniz oncedende yapmistim arkadslar cektim ilk once 30 taneyi ghostladim sora deepfrezledim aga bile takmadim yok banamisin demio
  • windows xp'yi her makinede güncelledin mi? ağla ilgili sorun ordan kaynaklanıyor olabilir..
  • panda diye bir antivirüs programı var. benim bilgisayarada virüs bulasmıstı denemedigim antivirüs programı kalmamıstı. tam formata karar vermisken sans eseri pandayı kesfettim ve nod32 nin avast ın norton un bulamadıgı virüsü buldu ve temizledi. bide onla dene istersen. insallah sorunun cozulur.
  • ad-aware programında plugin var ram leri kontrol eden bi onu dene...trendhouse var online pc scan eden bi web sayfası google yap ordan scan et...bağımsız oldugundan sonuç alabilirsin trendhouse dan...ama diyer arkadaşların dediği gibi o 20 pc yi networkten çıkartıp format atmak gerekiyo gibi.
  • geçmiş olsun benim pcyede bulastı götürdüm servis yaptı :D
  • ya hepsini agdan cektim formatini attim hepsini güncelledim kendi yaptigim xp cdisiyle ama yok olmuo yani aga takinca takincada degil direk internet gelince hemen ekrana windows dosya korumasi gelio sora internet 4096 google bile cok zor griiyor fln sora bilgisayarlar sapitmaya baslio donmalar kasilmalar müsteri kalmadi kafede batcaz valla ramlere mi bulasti ne yapti ya anlamadim bi türlü
  • MBR virüsü bu muhtemelen. Master Boot Record'a giriyor yani. Format çözüm olmaz bu tip durumlarda. Burada ki bilgi fikir edinmenizi sağlayabilir.

http://support.f-secure.com/enu/home/virusproblem/howtoclean/cleanmbr.shtml
  • userinit virus olmaması lazım
  • arkadasım ati2evxx.exe ve userinit.exe bunlar virüs değilki.. userinit.exe önemli bi uygulama bunu kaldırdıgın zaman pc de problemler olması çok normal.. sen buunların virüs oldugunu nerden çıkardın??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cMbRs -- 27 Aralık 2007; 3:37:22 >
  • Bu Ati2evxx.exe Bende de Var Fakat Alttaki Resimde O İşlemi Sonlandırmıştım.Gercekten Virüs müdür Degilmidir Bilemiyorum.Sadece Bu Lanet Sey İçin Format Atma Düşüncesi İçerisindeyim.Ve Explorer İle Uzaktan Yakından Alakam Yok.Explorer İle Çalışan Kaç Adet Exe Var.Bunlarada Bir Anlam Veremedim. Ve svchost.exe nin Ne İşe Yaradigi.Ne İş Gördüğü Hakkında Bilgisi Olan Paylaşırsa Sevinirim.

Böyle Virus YOk!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: Xoßi

Bu Ati2evxx.exe Bende de Var Fakat Alttaki Resimde O İşlemi Sonlandırmıştım.Gercekten Virüs müdür Degilmidir Bilemiyorum.Sadece Bu Lanet Sey İçin Format Atma Düşüncesi İçerisindeyim.Ve Explorer İle Uzaktan Yakından Alakam Yok.Explorer İle Çalışan Kaç Adet Exe Var.Bunlarada Bir Anlam Veremedim. Ve svchost.exe nin Ne İşe Yaradigi.Ne İş Gördüğü Hakkında Bilgisi Olan Paylaşırsa Sevinirim.

Böyle Virus YOk!!!

svchost.exe Microsoft Windows isletim sistemine aittir. Svchost.exe, dinamik baglanti kitapliklarindan (DLL ler) çalisan hizmetlere iliskin genel bir ana bilgisayar islemi ismidir. Svchost.exe dosyasi %SystemRoot%\System32 klasöründe bulunur. Baslangiçta, Svchost.exe yüklemesi gereken hizmetlerin listesini olusturmak için kayit defterinin hizmetler bölümünü denetler. Svchost.exe'nin birden çok örnegi ayni anda isleyebilir. Her Svchost.exe oturumu bir hizmet grubu içerebilir, böylece Svchost.exe'nin ne sekilde ve nerede baslatildigina bagli olarak farkli hizmetler çalisabilir. Bu durum, daha iyi denetim ve daha kolay hata ayiklama olanagi saglar. Bu dosya önemli bir uygulamadır ve bilgisayarınızın sorunsuz ve güvenli çalışması için kaldırılmamalıdır.

Ati2evxx.exe bu program işletim sistemi için gerekli bir dosya değildir sorun yaratmadıkça kaldırılması tavsiye edilmez.. ati ile ilgili bilgisayarda bulunan dosyaların çalısmasına yardımcı olur.

Format atmanı gerektircek şeyler değil bunlar rahat olabilirsin.

• bi arkadaşın dediği gibi mbr virüsü ise bu.. mbr i baştan yazman gerekebilir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cMbRs

quote:

Orjinalden alıntı: Xoßi

Bu Ati2evxx.exe Bende de Var Fakat Alttaki Resimde O İşlemi Sonlandırmıştım.Gercekten Virüs müdür Degilmidir Bilemiyorum.Sadece Bu Lanet Sey İçin Format Atma Düşüncesi İçerisindeyim.Ve Explorer İle Uzaktan Yakından Alakam Yok.Explorer İle Çalışan Kaç Adet Exe Var.Bunlarada Bir Anlam Veremedim. Ve svchost.exe nin Ne İşe Yaradigi.Ne İş Gördüğü Hakkında Bilgisi Olan Paylaşırsa Sevinirim.

Böyle Virus YOk!!!

svchost.exe Microsoft Windows isletim sistemine aittir. Svchost.exe, dinamik baglanti kitapliklarindan (DLL ler) çalisan hizmetlere iliskin genel bir ana bilgisayar islemi ismidir. Svchost.exe dosyasi %SystemRoot%\System32 klasöründe bulunur. Baslangiçta, Svchost.exe yüklemesi gereken hizmetlerin listesini olusturmak için kayit defterinin hizmetler bölümünü denetler. Svchost.exe'nin birden çok örnegi ayni anda isleyebilir. Her Svchost.exe oturumu bir hizmet grubu içerebilir, böylece Svchost.exe'nin ne sekilde ve nerede baslatildigina bagli olarak farkli hizmetler çalisabilir. Bu durum, daha iyi denetim ve daha kolay hata ayiklama olanagi saglar. Bu dosya önemli bir uygulamadır ve bilgisayarınızın sorunsuz ve güvenli çalışması için kaldırılmamalıdır.

Ati2evxx.exe bu program işletim sistemi için gerekli bir dosya değildir sorun yaratmadıkça kaldırılması tavsiye edilmez.. ati ile ilgili bilgisayarda bulunan dosyaların çalısmasına yardımcı olur.

Format atmanı gerektircek şeyler değil bunlar rahat olabilirsin.

Bilgiler İçin teşekkürler.

• Tamamen Katılıyorum
  • arkadaslar ati ekran kartim yok chip setim ati degil bi alakam yok yani gene ati2evxx.exe gene var userinit ayrica bozuldugu icin bole virus olarak goruo.format attim format cozum olmadi hala bulamadim... bulucam az kaldi gene yazicam cozumunude denemedigim bi dalga kalmadi ama ariyorum hala.
  • arkadaşım bu dediğin virüs değil ekran kartı sürücünü yüklerken ekran kartına ek olarak yüklenen bir program. Makinein ana kartına göre ekranı kilitleyebiliyor donmalara sebep oluyor ama virüs değil. Bu sorunu başlat / çalıştır/ msconfig yazıp enterlayarak gelen pencerede hizmetler menüsünden tüm microsoft hizmetlerini gizle diyerek orada listede görrdüğün atiev.... işaretsiz bırakmak suretiyle çözebilirsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.