Şimdi Ara

Boyun ve Sırt Fıtığı ile Spor Yapmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
30.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: secoo120

Sırt fıtığı yaşayan arkadaşlar sorunlarınız ne durumda. Ben zor günler yaşıyorum özellikle sol kaburgalarımı (sinirden kaynaklı sanırım) saran ağrılar mevcut. Tavsiyesi olan varsa çok ihtiyacım var.

5 ay önce ani bir hareketle sırt bölgemi zedeledim.

İlk başta ilaç tedavisi aldım ağrılar geçmedi. Dediğim gibi bendeki sıkıntı 5 ay önce başladı ve ağrılar şu anda belime inmiş durumda. Ki çok çok büyük ihtimalle bende sırt fıtığı oldum. Spor vs yapınca zorlanıyorum, nefes nefese kalıyorum ağrılarım artıyor.

İşin kötüsü hasteneye gidiyorum doktora diyorum ki; sırt bölgemi zorladım galiba ben sırt fıtığı oldum. Devlet Hastanesinde 3 farklı doktora gittim ne dediysem bir türlü sırttan mr cektiremedim. Doktora gidince diyor ki "bir şeyin yoktur, fizik tedaviye git, senin sorununa biz bakmıyoruz" denilerek geçiştirildim.

Uzun lafın kısası devlet Hastanesindeki doktorlar ilgilenmiyorlar.

İşte bende önümüzdeki hafta özel hastanede mr çektirmeyi düşünüyorum.

Sırt fıtığıyla ilgili de ufak bir araştırma yaptım. Eğer işin ehli bir doktor bulup ameliyat olursanız ve ameliyattan sonra da hayatınıza dikkat ederseniz eskisi gibi yaşamınıza devam edersiniz. En önemli nokta bu işte çok çok tecrübeli bir doktora gitmeniz.

Ben Ankara'dayım henüz sırt fıtığı konusunda ehil bir doktor bulamadım. İstanbul'da Kadir Kotil isminde bir hoca var ve sırt fıtığı konusunda baya bir tecrübeli olduğu söyleniyor. Ayrıca çok sayıda sırt fıtığı ameliyatına girmiş. Eğer imkanınız varsa İstanbul'da Kadir Kotil hoca ile görüşebilirsiniz. Ben de kesin MR sonucunu öğrendikten sonra eğer Ankara'da hoca bulamazsam Kadir Hocaya gitmeyi düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: wolfestein

5 ay önce ani bir hareketle sırt bölgemi zedeledim.

İlk başta ilaç tedavisi aldım ağrılar geçmedi. Dediğim gibi bendeki sıkıntı 5 ay önce başladı ve ağrılar şu anda belime inmiş durumda. Ki çok çok büyük ihtimalle bende sırt fıtığı oldum. Spor vs yapınca zorlanıyorum, nefes nefese kalıyorum ağrılarım artıyor.

İşin kötüsü hasteneye gidiyorum doktora diyorum ki; sırt bölgemi zorladım galiba ben sırt fıtığı oldum. Devlet Hastanesinde 3 farklı doktora gittim ne dediysem bir türlü sırttan mr cektiremedim. Doktora gidince diyor ki "bir şeyin yoktur, fizik tedaviye git, senin sorununa biz bakmıyoruz" denilerek geçiştirildim.

Uzun lafın kısası devlet Hastanesindeki doktorlar ilgilenmiyorlar.

İşte bende önümüzdeki hafta özel hastanede mr çektirmeyi düşünüyorum.

Sırt fıtığıyla ilgili de ufak bir araştırma yaptım. Eğer işin ehli bir doktor bulup ameliyat olursanız ve ameliyattan sonra da hayatınıza dikkat ederseniz eskisi gibi yaşamınıza devam edersiniz. En önemli nokta bu işte çok çok tecrübeli bir doktora gitmeniz.

Ben Ankara'dayım henüz sırt fıtığı konusunda ehil bir doktor bulamadım. İstanbul'da Kadir Kotil isminde bir hoca var ve sırt fıtığı konusunda baya bir tecrübeli olduğu söyleniyor. Ayrıca çok sayıda sırt fıtığı ameliyatına girmiş. Eğer imkanınız varsa İstanbul'da Kadir Kotil hoca ile görüşebilirsiniz. Ben de kesin MR sonucunu öğrendikten sonra eğer Ankara'da hoca bulamazsam Kadir Hocaya gitmeyi düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    O mesajı attıktan sonra birkaç doktora daha göründüm hatta boyun, sırt, bel tüm bölgelerin mr ı da çekildi. Her bölgede ufak fıtıkçıklar varmış ki doktor herkeste olan şeyler dedi. Sırtımdakinin ise kesinlikle ağrı yapmayacağını söyledi(yani bendeki ağrının kaynağı bu değilmiş). Hatırladığım kadarıyla öyle çok ters bir hareket yapıp incilme gibi bir durumda olmadı aslında ama bende olan da sizin gibi sporla alakalı yaşadığım bişey sanırım. Ağrım daha çok sinirsel kaynaklı olduğunu düşünüyorum net bir tanı koyan olmadı. Bolbol yürüyüş yapıyorum, dikkat ediyorum ama tamamen geçmedi. Sol kaburgalarımı komple saran bir ağrı bu. O bölgede çok işlemde yapıldığı için (kuru iğne, Manuel terapi, sülük, hacamat, blokaj iğneler yapıldı ayrıca) biraz zamana bıraktım ama ağrı hep var. 7-8 aydır devam ediyor sadece kısmen biraz azalma oldu. En son kuru iğne uygulayan bi ft prof nöral terapi varmış onu önerdi ama enjekte edilerek yapılan uygulama bana iyi gelmedi şuan onu düşünüyorum..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ameliyatlık ciddi bir rahatsızlığınız olmadığına sevindim hocam. Ekşi sözlük'te sırt fıtığıyla ilgili tedavi gören bir arkadaş yazmış "kayropraktik uygulama" diye. Eğer benim fıtıkta ciddi değilse bu tedavi yöntemini uygulamayı düşünüyorum.

konuyla ilgili ekşi sözlük linki:

https://eksisozluk.com/sirt-fitigi--4421106

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.