Şimdi Ara

Bozkir tahini ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tembelterazi Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
15
Favori
47.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • maviplanet kullanıcısına yanıt

    Bu kadar gıda terörünün olduğu yerde gözümle görmeden hiç bir şeye doğru veya organik diyemiyorum. Kendi aldığım da dahil.

    Farklı illerdeki pek çok marka benzere fiyata satabiliyorsa % 50 si fazlasını vermek için % 100 emin olmak gerekir.


    Tadı acı olan tahin bugune kadar rastlamadım

    Hepsi yerli kullanıyoruz diyor. Her satıcı kendi ürününü ve kendini övüyor. Yoğurdum Ekşi diyene rastlamadım.


    "Her pahalı ürün kaliteli " diye oluşan sanal bir algı var, bazıları bu bir stratejiyi kullanıyor olabilir.


    çavuşoğlunun youtubeda yapılış videosu da var..... diğerlerine de baksak rastlarız mutlaka.

    3 harfli marketlerde paket zehirler olduğunu hepimiz biliyoruz. Yoksa böyle direk üretici aramak zorunda kalmazdık

    Neyse herkes iyi olduğunu düşündüğü gıdayı almaya devam edecektir.


    https://www.bozkirtahindunyasi.com/Bozkir-Tahini/kalaycioglu-bozkir-tahini-4900-gr-628?sort=p.price&order=DESC

    sepette kepekli / kepeksiz seçeneği var.


    https://www.cavusoglutahin.com/odun-atesinde-karafirinda-cifte-kavrulmus-kepekli-bozkir-tahini-4900g-86940201000662


    https://www.goktepetahin.com.tr/goktepe-kepekli-bozkir-tahini-teneke-5-kg-net:4600g-kpkltnk5kg




    birde merthelva.com var o biraz zam yapmış görünüyor. zaten stokları da azalmış galiba.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 22 Şubat 2025; 17:7:39 >




  • TiSKE kullanıcısına yanıt

    her pahalı ürün kaliteli olmayabilir fakat ama lakin okyay bir ekoldür. yemeyen bilemez. benim babamın malı değil. Allahın tarsusunda adamlar oturmuş doğru düzgün ürün üretmişler. ben ilk bundan 25 sene evvel bir aile büyüğümüzün hediye getirmesi ile tanışmıştım. gel zaman git zaman ülke geneline yayıldı marka.


    fiyatı pahalı olduğu için herkez almıyor doğrudur fakat koska nin ürünleri okyayın yanında inanın çöp kalır. ben eve koska almıyorum. okadar tadı kötü geliyor. helva için kast ediyorum.


    helva yı kaliteli yapmak herkezin harcı değildir fakat tahinin güzel olması için kaliteli susam kullanmanız yeterli.


    mesela okyayın yada metin baba nın tahinine yakın lezzetti bim de aktüel ürün olarak satılan lokman markasında denk getirdim. 400-500 gr civarı ürün 100 lira idi. aldım gayet iyi idi. ama üzerinde ne yerli ne ithal yazmıyordu. lokman ı yine bulsam yine alırım.


    eğer helva seviyorsanız ve seçiçi iseniz yukarda yazdığım markadan bir kez deneyip ondan sonra karar verin derim. en az 10 kişiye denettim 10 da haklıymışsın dedi.





  • maviplanet kullanıcısına yanıt

    Senin adını verdiğin markaya kötü demedim zaten.

    Helva evet lezzetli olur , lakin son 2 yıldır sağlık sorunu olmasın diye şekerli hiç bir gıda almıyorum eve sokmuyorum helva dahil

    Pekmez sadece komşuların köylerinden getirdiklerini alıyoruz. Ama verdiğim linklerde den alabilirim bitince

    Gittiğim misafirliklerde falan denk gelirse tatlı 1 dilim, lokma vs tadımlık aldığım oluyor. o da 2 - 3 ayda bir.

  • her kış tahin yerdim kimi 1 kimi 2 kavanoz ama bu kış tamamen müdavim oldum tahine. eskiden 2/5 yada 1/2 pekmez katardım artık çok az katıyorum 1/5 gibi yada biraz daha az. tahini sabahları küçük bir dilim ekmek ile tüketince yanında yağlı peynirle ve az balla, aşırı şekerli gıdaların yaptığı şeker dalgalarından uzak tuttuğu gibi glisemik indeksi mükemmel sabit bir düzende götürüyor ve aşırı tok tutuyor. keşke bal dahil hiç şeker tüketmesek, o zaman çok daha sağlıklı oluruz.


    bu sen pekmezi azalttıkça tahinin tadının daha güzel olduğunu almaya ve daha keyifli yemeğe başladım. ayrıca tahin helva yı şuan canım hemen hiç çekmiyor. es kaza ufak bir parça bu sabah tattım, aşırı şekerli geldi, boğazımı yaktı şekeri desem yalan olmaz.


    bu tahin acayip bişey, bilmiyorum ben abartıyormuyum ama şu piyasadaki influenza lı gripler den beni sanki o korudu. her yıl defalarca grip olurdum ama şukur şimdilik olmadım.


    şekerden uzak, yağdan zengin kahvaltılı beslenince karaciğer ve kolesterol değerleri de çok iyi seviyede seyrediyor.





  • Youtube da hemen hemen bütün bilinen bağımsız prof ve uzmanları dinledim.

    % 99 ortak tavsiyeleri bilimsel gerçekler ;

    Temel beslenme sabah en az 11.00 e kadar hiç bir şey yememek gerekiyor

    Sadece organik tahin her sabah aç karnına yemekten en az 1 saat önce 2 yemek kaşığı almak ( üzerine su bile içmeyin diyorlar ) bütün hastalıklara şifa.

    İkinci temel ; meyve kraliçesi nar, yine her sabah aç karnına 1 yemek kaşığı mükemmel şifa.

    diğer 3 cüsü ise kahvaltıda ( en iyi saat 12 ye doğru ) yeşillik mutlak olmalı, ben marul, maydonoz ve turp tercih ediyorum.


    6 aydır bu düzendeyim daha cok var da, milletin kafasını ütülemeye gerek yok.

    Şimdi bazıları çalışırken nasıl olacak diyorlar da ;

    Ben 8 ay çalışırken de yaptım bunu. Başkasına bağlı olmaksızın Kendine sistem kurarsan herkes sağlıklı beslenebilir.

    Hani uzmanlar yasak gıdaları sayınca ne yiyelim diyenler oluyor;

    Aslında o kadar çok yenecek şeyler var ki.


    Benim Son 2 yıldır felsefem ; Gıdalar ilacımız, ilaçlar gıdalardan olsun

    Hastanelerde sıra beklemek, onlarca saçma sapan testlere girmek istemeyen tez zamanda dönmeli.

    önemli olan Yemek için değil sağlıklı kalmak için beslenmek,

    Hele ki gıda terörünün azdığı bu dönemlerde


    Diğer felsefem ; Fırın, pastanelerden hiç bir şey almamak.

    Sürüden ayrılanı kurt kapmaz. bilakis yemek sürüsünden ayrılan sağlıklı beslenir hastalık riskini uzaklaştırır.

    Şişman insanlara fırın ve pastaneden çıkanlara üzülüyorum çok cahilce beslenmişiz yıllarca..





  • Neredeyse tüm mesajları okudum fakat kafam çok karıştı açıkçası hangisini alacağım cidden bilemedim 😅 Kalaycıoğlu var, onunla birebir aynı gibi gözüken Bozkır Tahin Dünyası var (ikisinin farkını hala anlayabilmiş değilim), bu konuda da işin içine Göktepe eklendi, onun akabinde Mert Helva gördüm, Okyay ve iştiraki minvalinde olan Metin Baba da varmış. Kesinlikle okuduğum şeylerden sonra marka olarak hala hangisini alacağımı bilemesem de ısıl işlem mümkün olduğunca az görmüş, tek kavrulmuş ve kepekli alacağım. Fakat bu şartları karşılayan sanki bir tek Mert Helva var gibi, Kalaycıoğlu kepekli var ancak çifte kavrulmuş, Okyay ve Metin Baba da sadece susamlı diyor yani kepekli anladığım kadarıyla.

    Lütfen birisi yardımcı olsun nereden hangisini alayım 😂

    Pekmezde Helvacı Tahsin'den aldım, henüz gelmedi fakat soğuk sıkım keçiboynuzu pekmezini tercih ettim.

    Bir diğer sorum da tahin ve pekmezin saklama olayını ve karışım olayını nasıl yapıyorsunuz acaba? 60/40 ya da 80/20 diyorlar ikisi gelince duruma göre bakarım fakat karışımı neyde yapıp saklamayı nasıl yapayım tam bilmiyorum.

    Yardımlarınızı bekliyorum 😊



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelterazi -- 24 Mart 2025; 1:11:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tembelterazi kullanıcısına yanıt

    Tahin zaten susamdan yapılıyor


    Saydığımız / saydığın markaların hepsi hemen hemen organik sayılır. fiyat avantajı olanı alabilirsin.

    Kepek susamın kendisinde var. Bazı üreticiler kepeğini ayırıp öyle tahin yapıyor. İdeal olan kepeklidir ve tek kavrulmuş olanıdır, kepeksiz de alınabilir.

    Bozkirtahindunyasında sepete eklerken kepekli diye seçenek var


    market kampanyalarında tahin gördüm ucuza, gittim markete içindekileri okudum. bir sürü koruyucu ve katkı maddesi yazıyordu, tabii ki almadım.


    bütün gıdalar gibi Tahini de güneş ve ışık almayan bir mekanda cam kaplarda saklamalısın.

    ilk seferde bir kere almıştım; Çifte kavrulmuş tahinlerde yanık tadı geliyor.


    Pekmez içinde şeker var. Dolayısıyla kan şekerini yükseltir. Tahine en fazla % 30 pekmez eklenmesi iyidir.

    ideal olan 80 tahin > 20 pekmez

    Pekmez de olsa Ne kadar az şeker o kadar sağlık anlamındadır. Yani çaya şeker atmak gibidir.

    Tahini rahat yiyebileceğin kadar pekmez ekleyip karıştıracaksın. % 50 eklemek tahinin faydalarını azaltır.


    Ben kabuksuz kuruyemiş ( bazen sadece ceviz ) kırıp damak tadıma göre tahin pekmez içine atıyorum ve karıştırıyorum, kahvaltıda lezzetli oluyor. kuruyemiş Miktarı sana kalmış.


    tahin üreticileri arasında çok fazla farklı fiyat var, Maliyetlerini ya yanlış hesaplıyorlar ya da başka türlü giderleri var





  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Cevabınız için teşekkürler, şimdilik buradan satın aldım, çifte kavrulmuş ama mert helva çok pahalıydı yapacak bir şey yok, bunu bitirince de başka yerden alıp denerim olmazsa. Saklamayı nasıl yapıyorsunuz buzdolabına mı koyuyorsunuz direkt? Ayrıca başka bir kavanoz ya da kabın içine fazlaca koyup öyle mi bekletiyorsunuz tahinle pekmezi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelterazi -- 24 Mart 2025; 11:1:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • tembelterazi kullanıcısına yanıt

    Evdeki ikinci WC yi kiler yaptık.güneş ve ışık yok Kışın zaten soğuk.


    Evinde varsa cam kavanozlara koy ağzı kapalı beklet.

    Pet şişelerde de bekleyebilir. çünki ortam ısısında olduğunda etkisi cüzi belki olur

    Yer yoksa Buzdolabı da olabilir. Buzdolabında biraz katılaşabiliyor.

    Güneş ve ışık olmadıktan sonra istediğin şekilde saklayabilirsin

    ister 80 / 20 karıştır kavanoza koy beklet

    ister ham hali ile sakla, yiyeceğin zaman hazırla.


    Ben 0,3 lt kendime kavanoz ayırdım, içine sade tahin doldurdum her sabah aç karnına almak için

    Ayrıca cam ve kaseden biraz büyük kahvaltı tabaklarına tahin döküp 1 - 2 kaşık pekmez ve kuruyemiş parçaları koydum

    Kahvaltıda gidiyor, kıvamına göre bazen çatalla bazen de turp ile bandırıp yiyorum


    Geldiği zaman paketlerin üzerinde zaten saklama koşulları vs yazıyor

  • tembelterazi kullanıcısına yanıt

    tahini ve tahin helvasını(tüketeceğim kısmını) mutfak masanın üzerinde ağzı kapaklı kasede saklıyorum. buzdolabını sevmiyor helva da tahinde. zaten kolay kolay bozulmuyor. Tiske beyin dediği gibi geri kalanı kilerde muahafaza edebilirsiniz.


    ben üzüm pekmezi kullanıyorum. pekmezde tariş bana göre çok başarılı. onuda bim in kendi cam şişede ki pekmezinden alıyorum. üreticisi tariş olduğundan gönül rahatlığı ile tüketiyorum. çok da lezzetli.


    yine karıştırma oranını Tiske bey açıklamış. çokda güzel anlatmış. karışım %50 olunca birazda kaşıkla karıştırınca çamur kıvamı oluyor yenmiyor. ben dibine az pekmez kalanı tahin yapıyorum. ve tam olmamakla çok az bi karıştırma yapıyorum. pekmez hep dibinde kalır. öyle daha lezzetli ve yeyimli olyor bana göre.


    okyayda kepek dediğiniz şeye ben denk gelmedim. çok ça tükettiğim. pürüzsüz akışkan bir hali var. ve lezzet olarak bariz en iyisi tattıklarımın içinde ama fiyatı pahalı.



    çifte kavrulanlar da bence vitamin ler azalır ve lezzet acılaşıyor.





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.