Şimdi Ara

brava kalorifer radyatörü sorunu ayrıntılı anlatım..bravası olan kardeşlerim faydalansın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
17.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • AHMET KARDES BANADA RESIMLERI GONDERIRSEN SEVINIRIM;
    bahataskin@gmail.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayek

quote:

Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

Marea forumda yada dh nin herhangi bir yerin de fotoğraf olacaktı google ye yazın çıkacaktır muhtemelen.Göğüsü sökmeleri demek aracınızın içinden çatırtı ve tıkırtının eksik olmamasıdır ve pahalı bir işlemdir buna da dikkat edin.Torpidodan yapılıyor.

Google dan arattım ancak resim vb. birşey bulamadım ne yazık ki. Tüm sanayiyi gezdim, herkes ağız birliği yapmış gibi göğsü sökeceklerini söylediler. Bende bugün inat ettim, söktüm torpidoyu biraz inceleme biraz eziyet derken eskisini söküp yenisini takabildim. Aslında zor değilmiş, tek sıkıntı kalorifer borularını peteğe bağlayan vidaları sıkmaktı, canım çıktı resmen,çok dar alanda yer alıyor maalesef vidalar. En sonunda tamamen montaj ettim ancak aracı çalıştırdığımda damlatma yaptı. Muhtemelen contaları eski veya ben tam oturtamadım galiba. Yarın tekrar bağlantıyı söküp contalarını yenilemeyi deneyeceğim. Islandığım da yanıma kar kaldı. Aslında arcın üzerindeki peteğin kalorifer borularını tutan yerde tek vida tutuyordu, muhtemelen önceden değişmiş, çünkü normalde üç vida bağlantı yeri var. Bu arada benim aldığım ve aracın üzerinde olan parçanın markası Magnetti marelli idi. Heralde baya idare eder diye düşünüyorum.

Aldığınız parça fiat orijinalidir merak etmeyin. Soğutma suyumuz kirecsiz olduğu sürece uzun yıllar gider.

Ayrıca herkez mail adresine istemiş montaj fotograflarini. Şuraya eklense herkes rica etmek zorunda kalmazdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selam Arkadaşlar en azından imza kısmına marka modelini yılını vs tanıtıcı birşey yazsanız bende görsem çünkü çok gariptir ki benim aracım 2003 model ve ilk sahibiyim o kadar sorunla uğraştım ki aklıma aldığım yıldan beri antifrizini yenilemek gelmedi nerdeyse 10 yıldır aynı antfirizi kullandım ta ki 1 ay evvel sanki kalorifer soğutmuyor gibi geldi 4-5 kapak kireç sökücü döktüm, birkaç gün sonra bir baktım ki su koyu kahverengi bir hal aldı su doldurma kutu kapağını açtım hayvan ölüsü gibi kokuyordu :)) yakınımda sanayi var bir iki de usta var onlara çay içmeye gittiğimde 4,5 lt arexons antifrizi aldım onlardan birinide yanıma arkadaş ettim eski 10 yıllık :))) antifrizli suyu boşalttım. Kalorifer arızası bölümünde detaylı olarak yazdım. Allah'a şükür şu anda sizin yaşadığınız kalorifer suyunun içeri akma sorununu yaşamadım inşallahda yaşamam.

Size bir tavsiyem var en fazla 2 yıl sonra antifrizli suyu değiştirin. Antifrizli suyu motor üzerine boyalı alana akıtırsanız şebeke suyu ile kurumadan yıkayın.

Eğer ki radyatörünüzde bir problem yoksa içine 2-3 kapak kireç sökücü dökün en iyisi de Marc kireç sökücüdür, ancak işinizi BİM de satılan 1,50 TL'lik kireç sökücü de görür. Yağmur suyu biriktirin kireçsizdir. Yada 5 lt lik su bidonuna kireç sökücü koyup (2-3 kapak) su ilavesi yapın birkaç gün beklettikten sonra fanila, tülbent gibi birşeyle süzün ve sonra radyatör suyu doldurma kutusundan işlemi yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenMar -- 8 Şubat 2013; 16:57:29 >

• Arkadaşlar magneti marelli kalorifer peteği orijinal sanırım ve nette araştırdım 140 TL civarlarından başlıyor, Eğer bu parçanın en ucuzu 140 TL ise benim 50 TL'ye aldığım magneti marelli petek nedir !!! diye düşünmeden edemiyorum millet tutturduğuna satıyor galiba. Bu arada su fıskiye memesi tıkandı düzelmedi orjinalı 40 TL yan sanayi 14-15 TL onları da 6 Tl ye aldım. Yan sanayi parçaları 2-3 katına satanlarla konuşuyorum iş yok para kazanamıyoruz deyip duruyorlar ama her parça neredeyse % 100 kar bırakıyor ağlamaktan vazgeçmiyorlar bunlar yaa.
  • Arkadaşlar su fıskiye motoru vınlıyor çalışıyor ancak su cama fışkırmıyorsa motor kaputunun yolcu kısmına bakan yerdeki 3-4 klipsi sökün çuhanın içinde su borularını göreceksiniz orada bidondan çıkıp üçyola kadar gelen boruyu üçyoldan ayırın ve bidonun oradaki hortumdan itibaren kompresörle temizleyin sonra tekrar yerlerine takın göreceksiniz ki eskisi gibi çalışıyor beni boş yere çok uğraştırdı motor aradım fıskiye memesi aradım hiçbirine gerek yokmuş ama sorun çok kolay yerdeymiş su borusunun içi kireç yapıyor onu temizleyin problem tamam.

Kalorifer radyatörü değişimine gelince buyrun size bir link arkadar orada resimlerle yerlerini göstermiş ve peteği değiştirmiş.

http://www.fordclubtr.com/forum/topic/239388-marea-kalorifer-radyatoru-nasil-sokulur/page__st__40

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenMar -- 1 Mart 2013; 16:30:59 >

• Arkadaşlar bana kalorifer peteği contası o-ring conta diye biliniyor sanırım 2 tane lazım fiat servisini aradım tanesine 8,5 TL dediler internette baktım 10 TL dediler daha uygun bulabilir miyim bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
  • Bir kişi de şu fotoğrafları alıp şuraya koyamamış mı???
  • Arkadaşlar bende de aynı problem var fotoğrafları var ise acil mail atarmısınız :( herkes ağız birliği göğüsü sökecem diyo 400-500 diyo :( marakshi@hotmail.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: marakshi

Arkadaşlar bende de aynı problem var fotoğrafları var ise acil mail atarmısınız :( herkes ağız birliği göğüsü sökecem diyo 400-500 diyo :( marakshi@hotmail.com

Torpidoyo söküyorsunuz foto çekmedim.Torpidonun oradan değiştirdim ve değiştirince kesinlikle oring contasını değiştirin bu yüzden daha sonra su kaçırır tekrar açmak durumunda kalırsınız.Peteği marelli(mako) almanızı tavsiye ederim yan sanayi almayın.30-40 lira işçilikle değişim yapılır göğüsü sökerlerse toplayamazlar her taraftan ses gelir.
  • daha dün değiştirdim 2002 fiat marea 6-7 yer gezdim hepsi göğüs sökülmesi lazım diyip 200-300 arası işçilik istediler bende en sonunda torpidoyu kendim söktüm zaten torpidoyu söker sökmez görünüyor petek torpido sökülmüş halde elektrikçiye gittim usta işte malzemenin yeri göğüs sökmeye gerek yok dedim adam yarım saatte değişitirdi 50 tl
  • Söylendiği gibi fotoğraf konulsa daha anlaşılır olacak.Neyse benimde başımda vardı elektrikçi ile beraber değiştirdik.2001 bravamın sol torpidoyu çıkardık.Daha sonra peteği dikkatlice çıkarıp yenisini yerleştirdik.Yalnız dikkaet edilmesi gereken hususları belirtmek isterim.Şoför ve yolcu tarafıma mümkün olduğunca bez ve gazete ile kaplayın çünkü peteği çıkarırken oldukça fazla miktarda su döşemeye boşalıyor.Ayrıca peteğin borularını sökerken hava yastıklarının beyni mi diyim ateşleme doketi mi diyin siz anlayın tam altında olduğundan motor suyundan muhafaza etmenizde yarar var bir naylon ve kalın bez ile kapatın.Diğer bir husus ise peteği yerine takarken dikkat li olun çünkü tam olarak sığmadığından dolayı peteğe zarar verme riskiniz büyük.Ben fotoğraf çekemedim çünkü hava kararmış ve oldukça soğuktu :) Kalın sağlıcakla..
  • Brava 16Sx abi rica etsem bana da atabilir misin? Şöför koltuk önü paspasın altında sanki maden var sürekli yeşil antifiriz geliyor.

Ayrıca bizim araçda kasislerden atlayınca fanlar yükseliyo azalıyo çalışma şiddeti. Ayrıca kafasına göre açılıp kapanıyor. Bu sorun içinde çözüm var mı acaba?Yarcımcı olursanız çok sevinirim.

Araç Fiat Brava 1,6 SX 2000 Model. @brava16sx
  • brava16sx B kullanıcısına yanıt
    Abi bizim arabamızda Fiat Brava SX 2000 Model. Gaz yok.
    Şöför paspasının altından sürekli antifiriz geliyor. Yeşil sıvı. Antifiriz olduğundan da emin değilim.

Ayrıca Fanlarda ( 0 AUTO 1 2 3 4 ) doğru düzgün çalışmıyor. Kafasına göre fanlar çalışıyor. Kasislerden atlamada filan bir anda açılıyor kuvvetli bi anda açıkken kafasına göre kapanıyor. Bu konuda da bilgisi olan abilerden ustalardan yardım istiyorum. Elimden gelir.

Mail Adresim = hakanwise@gmail.com
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.