Şimdi Ara

Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
4.121
Cevap
117
Favori
170.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zorbey_td

Birde simdilik sebekeye bagli elektrik sesintisinde savunmasiz kaliyor. Ups kullansam nasil olur kac kva lik yeterli olur acaba?

ups benimde kafama takılan bir soru ? bununla ilgili evde hesaplama yapılması gerekiyor. siz evde yokken veya evdeyken müdahele etmek istemediğiniz cihazların başında buzdolabı + modem + kombi gibi cihazlar olacaktır. Bunlaın ne kadar enerji çektiğini hesaplayıp bunlara ilaveten hangi cihazları kullanacağınız belirlemek gerek. Çünkü ups dediğimiz cihazlar çokda fazla süre enerji veremez. Ayrıca online olanlardan almak gerekirki regülatör olsun içinde ve eve sürekli 220 v enerji versin. Malüm türkiyede bu değerler pekde düzgün değil..ama ev için 2 VA fazla fazla yeterli gibi duruyor en azından elektrik gelene kadar soğuktan etkilenmemek ve internetsiz kalmamak ve 1-2 adet lamba çalıştırmak için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macerhan -- 21 Ocak 2016; 10:33:26 >

• RM Pro alarak aranıza katıldım. Şu an başka cihaz olmadığından ekipte kumanda fonksiyonlarını test ediyorum.

1. Vestel marka klimanın kumandasını tanıttığım halde komut görmüyor, benzer sorunu yaşayan oldu mu?
    2. Vu+ uydu alıcısı kullanan var mı, onda da sorun yaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

RM Pro alarak aranıza katıldım. Şu an başka cihaz olmadığından ekipte kumanda fonksiyonlarını test ediyorum.

1. Vestel marka klimanın kumandasını tanıttığım halde komut görmüyor, benzer sorunu yaşayan oldu mu?

@eozen81
    sonunda dayanamadın aldın :)

rm pro da hem ir hem de rf özelliği var.
    yalnız mesela vu+ cihazların kumandası ir uyumlu olup rf uyumlu olmadığı için verimli kullanmak için cihazın tam karşısına rm pro yu koyman lazım.
    vestel klima nın kliması da belki rf uyumlu değildir. Kullanan var ise yardımcı olabilir.

kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: akemals42

quote:

RM Pro alarak aranıza katıldım. Şu an başka cihaz olmadığından ekipte kumanda fonksiyonlarını test ediyorum.

@eozen81

yalnız mesela vu+ cihazların kumandası ir uyumlu olup rf uyumlu olmadığı için verimli kullanmak için cihazın tam karşısına rm pro yu koyman lazım.
    vestel klima nın kliması da belki rf uyumlu değildir. Kullanan var ise yardımcı olabilir.

kolay gelsin..

Selamlar, evet bu virüsü bu başlıktakiler olarak siz bulaştırdınız

Anladım, Soloyu çok enteresan kapatıyor ama açmıyor çünkü karşısında olması gerek demek ki. Akıllı kumanda kullanan birisi için aslında RM Pro
    pek bir şey ifade etmiyor tek başına, ancak işte şu Contros prizler, sıcaklık nem ölçerler, güvenlik parçaları falan işi daha akıllı ev moduna taşıyan şeyler.

• quote:

quote:

quote:

@eozen81

kolay gelsin..

Anladım, Soloyu çok enteresan kapatıyor ama açmıyor çünkü karşısında olması gerek demek ki. Akıllı kumanda kullanan birisi için aslında RM Pro
    pek bir şey ifade etmiyor tek başına, ancak işte şu Contros prizler, sıcaklık nem ölçerler, güvenlik parçaları falan işi daha akıllı ev moduna taşıyan şeyler.

bu sistemler gerçekten insanı içine çekiyor :)

yalnız rm pro vu solo cihazını kapatıyorsa açması da lazım.
    ben çok uğraşmamıştım eve gidince uğraşayım biraz daha.

özellikle s1c almanı tavsiye ederim ilaveten bir kaç tane de sensor ekledin mi harika oluyor.

eve giriş koridoruna tcp 1 almayı düşünüyorum, eve giren biri olunca otomatik koridor ışıkları açılabilir.
    broadlink türkiye 100 liraya verse çin ile uğraşmadan alırdım.

• Banggood'dan aldığım ilave 2 adet kapı sensörü geldi ama S1 henüz elime geçmediğinden deneme şansım olmadı. Bildiğim kadarıyla kapı sensör, PIR gibi ek sensörleri, üzerilerindeki barkodu okutup S1'e tanıtıyorsunuz. Bana gelenlerde sadece basit bir karekod var. Kullanan bir arkadaş kendisininkinin resmini koyabilir mi? Banggood alakasız bir ürün mü göndermiş? Bana gelenlerde sensörün ana ünitesinin arkasında değil, altınr kod var BL010131 ve cihazın seri numarası 6 basamak sayı son 2 basamak sayı/harf?

https://store.donanimhaber.com/89/54/51/8954519154fd8f16190b2cc62c13fa7f.jpg
    Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri

• quote:

Orijinalden alıntı: wellwet

Banggood'dan aldığım ilave 2 adet kapı sensörü geldi ama S1 henüz elime geçmediğinden deneme şansım olmadı. Bildiğim kadarıyla kapı sensör, PIR gibi ek sensörleri, üzerilerindeki barkodu okutup S1'e tanıtıyorsunuz. Bana gelenlerde sadece basit bir karekod var. Kullanan bir arkadaş kendisininkinin resmini koyabilir mi? Banggood alakasız bir ürün mü göndermiş? Bana gelenlerde sensörün ana ünitesinin arkasında değil, altınr kod var BL010131 ve cihazın seri numarası 6 basamak sayı son 2 basamak sayı/harf?

https://store.donanimhaber.com/89/54/51/8954519154fd8f16190b2cc62c13fa7f.jpg
    Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri

ben daha hiç barkod ile tanıtamadım.
    bir kaç kere deniyorum baktım olmuyor direk üzerinde yazan BL ile başlayanları yazıyorum.
    bence sen önce hangi kapılara nasıl monte edeceksin onu düşün :)

iki aparat arasındaki açıklık fazla olmaması gerekiyor, benim balkon kapılarına olmayacağı için alamadım.
    sadece giriş kapısına monte edebildim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

@eozen81

kolay gelsin..

özellikle s1c almanı tavsiye ederim ilaveten bir kaç tane de sensor ekledin mi harika oluyor.

eve giriş koridoruna tcp 1 almayı düşünüyorum, eve giren biri olunca otomatik koridor ışıkları açılabilir.

Hocam selam,

Eve geldim şimdi sıfırdan Soloyu kurdum bu defa da açıyor ama açıkken basıyorum kapatmıyor, kafayı yicem :) Bir el atıver

S1C dediğiniz güvenlik sanırım, sitede güvenlik var pek ihtiyaç duymam ama EU tipli 2 priz sipariş geçtim

• zorbey_td Z kullanıcısına yanıt
    Valla bravo. Kendi akilli ev sistemini kurmak iddiali bi girisim. Nasil yapiyosunuz? Biraz daha detay verseniz iyi olurdu. Schneider easy role ne ola ki? Ve bu roleyle kapi sensorlerini nasil bi merkezle konusturuyosunuz? Sonucta bi kumanda merkezi olmali di mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki barkod attığım resimdeki şekilde mi?

Ben 1 ana kapıya 1 balkon kapısına 1 cama monte edeceğim. Ama hele S1 gelsin :)

C2S'i de makul fiyatlı bulsam alacağım ama kerata 90 USD üstü hep :)
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Vestel klimada ben de verim alamadım. Sıcaklığı kademe kademe arttırmak yerine hep aynı sıcaklığa ayarlıyor (ayar yapıldığında 26 derece ise 26 dereceye vb...)

Solo nedir?
  • oceanblues O kullanıcısına yanıt
    Bahsettigim urun aslinda mini bir programlanabilir kontrol rölesi. Benim kullandığım ürünün 6 adet input girişi 4 adet output çıkış var. bu input girişlerine tetikleyici var yok sinyalleri girebiliyorsunuz. mesela bir sensor bir buton bir kontak. çıkışları ise örnek olarak perde motoruna açma kapama yapabilmesi için veya bir siren bağlayabiliyorsunuz. Tüm bu şartlar cihazın içine yazılan PLC yazılımı ile otomatik bir şekilde çalışmaktadır Tabii bu biraz daha Mühendislik bilgisi gerektirir Bu ürünün analog işlemler yapan modeli de var onunla da ısı kontrol iklimlendirme Otomasyonu yapılabilir.

https://www.google.com.tr/search?q=schneider+easy+role&client=ms-android-samsung&source=android-browser&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiw1JSR8bvKAhUFZ3IKHbeUAcUQ_AUIBygB#tbm=isch&q=schneider+zelio+role&imgrc=FjfZSshb4IbmoM%3A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorbey_td -- 22 Ocak 2016; 0:06:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@eozen81

kolay gelsin..

Hocam selam,

Eve geldim şimdi sıfırdan Soloyu kurdum bu defa da açıyor ama açıkken basıyorum kapatmıyor, kafayı yicem :) Bir el atıver

S1C dediğiniz güvenlik sanırım, sitede güvenlik var pek ihtiyaç duymam ama EU tipli 2 priz sipariş geçtim

fırsat bulamadım kardeş inanırmısın.
    ben ayarlama yapabilirsem broadlink in sistemine kaydederim sende oradan alırsın.
    + Add Remote-(search cloud remote... yazan kısma solo yazarsan çıkacaktır)

bu banggood sitesindeki kapı sensorünün fiyatı zırt pırt artıyor nasıl iş anlamadım.

12 v 433 mhz röle isteyenler için 2.20 usd lik ürün var.%100 olumlu yorum.
    http://tr.aliexpress.com/item/R1B1-433MHz-DC12V-1-Channel-Learning-Code-Wireless-Remote-Control-Relay-Mode/32390095857.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akemals42 -- 22 Ocak 2016; 10:22:30 >

• Dostum ben arama kısmından vu+ yazdım ve solo yazdım ama sonuç çıkmadı

@wellwett vu+ solo dediğimiz iyi bir enigma2 tabanlı uydu alıcısı.

• wellwet W kullanıcısına yanıt
    Cihazlar doğru bir sıkıntı yok, tarama işi bende de çok sağlıklı olmadı. 10 sensör ekledim sisteme, barkodu tanıyan 2 yada 3 dür. Geri kalanını kodu yazarak ekledim bende.
  • Arkadaslar bu sistemin standart bir ev icin guvenlik,iklimlendirme, aydinlatma vs. Takim halinde Maliyeti ne olur tahminen?

• quote:

Orijinalden alıntı: zorbey_td

Arkadaslar bu sistemin standart bir ev icin guvenlik,iklimlendirme, aydinlatma vs. Takim halinde Maliyeti ne olur tahminen?

güvenlikte kaç kapın penceren olduğuna göre değişir ?
  • zorbey_td Z kullanıcısına yanıt
    Hesabı sizin keyfinize kalmış. 5 USD'yede RF destekli lamba var ya da gidersiniz her odanıza adedi 400 USD'den şöyle bir şaheser koyarsınız:

https://www.kickstarter.com/projects/2128753402/fluxo-the-worlds-first-truly-smart-lamp/description

Ama temel olarak

Evinizin büyüklüğüne bağlı olarak (eğer en uç 2 nokta arasında 15 metreden fazla varsa birden fazla kullanmanız lazım)

Ana Modül Rm Pro 35-40 USD
    Ortam ışık sıcaklık bilgileri için A1 35-45 USD
    Lamba anahtarları için TC2 adedi 25-30 USD
    Güvenlik sistemi için ana ünite S1C 50 USD
    İlave lkapı sensörü adedi 10-15 USD
    İlave hareket sensörü adedi 20 USD
    Kontrol etmek istediğiniz herbir priz için SP2 CC 25-30 USD
    Kamera C2S 100 USD

Fiyatlar yaklaşık böyle, yapın işte hesabınızı :D

• quote:

Orijinalden alıntı: wellwet

Hesabı sizin keyfinize kalmış. 5 USD'yede RF destekli lamba var ya da gidersiniz her odanıza adedi 400 USD'den şöyle bir şaheser koyarsınız:

https://www.kickstarter.com/projects/2128753402/fluxo-the-worlds-first-truly-smart-lamp/description

Ama temel olarak

Evinizin büyüklüğüne bağlı olarak (eğer en uç 2 nokta arasında 15 metreden fazla varsa birden fazla kullanmanız lazım)

Ana Modül Rm Pro 35-40 USD
    Ortam ışık sıcaklık bilgileri için A1 35-45 USD
    Lamba anahtarları için TC2 adedi 25-30 USD
    Güvenlik sistemi için ana ünite S1C 50 USD
    İlave lkapı sensörü adedi 10-15 USD
    İlave hareket sensörü adedi 20 USD
    Kontrol etmek istediğiniz herbir priz için SP2 CC 25-30 USD
    Kamera C2S 100 USD

Fiyatlar yaklaşık böyle, yapın işte hesabınızı :D

güzel açıklma olmuş
    eline sağlık

• Az önce linkini verdiğim ürün muhteşem bir Lamba, 100-150 USD gibi birşey olsaydı acımaz alırdım ama daha ilk çıktığında 320 USD ile girdi, dağıttı beni :)

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.