Yaklaşık 3-4 gün önce Brother MFC-255CW yazıcı aldım. Yazıcının kablosuz özelliklerini ayarladım. Windows 7 kurulum cd si ile kablosuz ağ yapılandırmasını kullanarak kurdum. Yazıcım kablosuz olarak kuruldu ve sorunsuz olarak çevrimiçi konumda çalışmaya başladı. Yanlız 2-3 gün sonra yazıcı bilgisayarımda çevrimdışı konuma geçti ve ne yaptıysam düzelmedi. Yazıcı adsl modemin arayüzünde ağa bağlı gözüküyor, BR Admin Light programı yazıcıyı görebiliyor ama durumu hala çevrimdışı gözüküyor. Bu durum bilgisayarımı tekrar kurup yazıcının programlarını tekrar yükleyince düzeldi. Ama yine yazıcı açık iken çevrimdışı konuma geçti. Şimdi de aynı konumda. Yazıcının üzrinden yapılan kablosuz ağ ayarlarında hiçbir sorun yok. BRAdmin yazıcının olduğunu görebiliyor. Ama durum monitöründe yazıcı çevrimdışı gözüküyor. Bu durum nedeni ne olabilir. (İşletim sistemi Windows 7 Ultimate)
yazıcının ip adresini yazıcı menüsünden static yani sabit ip yapın.Verdiğiniz ip numarası da başka bir ip ye ait olmasın.
Sorunu bugün çözdüm. Bilgisayarımın kablosuz ağ bağdaştırıcısını dns ayarlarını manuel yaptığım zaman ilginç bir şekilde yazıcı çevrimdışı konuma geçiyor. dns adreslerini otomatik olarak al seçildiği zaman yazıcı çevrimiçi konuma geçiyor. Boylum arkadaşımızın dediğini de uygulayarak yazıcıyı sorunsuz olarak çalıştırıyorum.