Şimdi Ara

brother mfc 7360 baskıda dikey beyaz çizgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • brother mfc 7360 yazıcı kullanıyorum. yazıcı son zamanlar da baskıda izler yapmaya başladı basdığım sayfalarda dikey beyaz çizgiler görünüyor yani tam olarak basmıyor sayfayı. bir kaç kişi toneri çıkartıp sert bir şekilde sallamammı söylediler denedim ama olmadı bu sorun neden kkaynaklanıyo olabilir yardım edecek biri varsa sevinirim.

• Yardım...
  • Toner kartuşunun önündeki siyah merdaneden '' manyetik merdane'' dolayı oluyor kartuşunu değiştir sorun ortadan kalkar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayak

Toner kartuşunun önündeki siyah merdaneden '' manyetik merdane'' dolayı oluyor kartuşunu değiştir sorun ortadan kalkar..

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim :) Manyetik merdana denilen parçaya baktım. Üzerinde çizgiler var yanlışlıkla parmağım değdi galiba toner. Ancak ben bu manyetik merdaneyi tamizleyemez miyim? Bu parçayı temizlemenin bi yolu yokmu? Yazıcının kullanma klavuzunda yazdığına göre 15.500 sayfa civari baskı yapabilmemiz gerekiyormuş galiba biz ise daha 800 sayfa civarı baskı yapmışız. Yani toner daha kullanmadık doğru düzgün. Sırf bu parça için drum ünitesini değiştirmek :(

Bir de dediğim gibi söylediğiniz parçanın(manyetik merdane) nin üzeriinde çizgiler var ancak yine de ben zamanın da yazıcı toner bitti uyarısı verdiği için toner resetleme yapmıştım. Bununla bir ilgisi olabilir mi? Yoksa kesinlikle merdaneden mi kaynaklanıyordur sorun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAMAZANS38 -- 3 Ağustos 2014; 19:56:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RAMAZANS38

quote:

Orijinalden alıntı: Ayak

Toner kartuşunun önündeki siyah merdaneden '' manyetik merdane'' dolayı oluyor kartuşunu değiştir sorun ortadan kalkar..

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim :) Manyetik merdana denilen parçaya baktım. Üzerinde çizgiler var yanlışlıkla parmağım değdi galiba toner. Ancak ben bu manyetik merdaneyi tamizleyemez miyim? Bu parçayı temizlemenin bi yolu yokmu? Yazıcının kullanma klavuzunda yazdığına göre 15.500 sayfa civari baskı yapabilmemiz gerekiyormuş galiba biz ise daha 800 sayfa civarı baskı yapmışız. Yani toner daha kullanmadık doğru düzgün. Sırf bu parça için drum ünitesini değiştirmek :(

Bir de dediğim gibi söylediğiniz parçanın(manyetik merdane) nin üzeriinde çizgiler var ancak yine de ben zamanın da yazıcı toner bitti uyarısı verdiği için toner resetleme yapmıştım. Bununla bir ilgisi olabilir mi? Yoksa kesinlikle merdaneden mi kaynaklanıyordur sorun?

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: RAMAZANS38

quote:

Orijinalden alinti: Ayak

Toner kartusunun önündeki siyah merdaneden '' manyetik merdane'' dolayi oluyor kartusunu degistir sorun ortadan kalkar..

Öncelikle cevabiniz için tesekkür ederim :) Manyetik merdana denilen parçaya baktim. Üzerinde çizgiler var yanlislikla parmagim degdi galiba toner. Ancak ben bu manyetik merdaneyi tamizleyemez miyim? Bu parçayi temizlemenin bi yolu yokmu? Yazicinin kullanma klavuzunda yazdigina göre 15.500 sayfa civari baski yapabilmemiz gerekiyormus galiba biz ise daha 800 sayfa civari baski yapmisiz. Yani toner daha kullanmadik dogru düzgün. Sirf bu parça için drum ünitesini degistirmek :(

Bir de dedigim gibi söylediginiz parçanin(manyetik merdane) nin üzeriinde çizgiler var ancak yine de ben zamanin da yazici toner bitti uyarisi verdigi için toner resetleme yapmistim. Bununla bir ilgisi olabilir mi? Yoksa kesinlikle merdaneden mi kaynaklaniyordur sorun?

Merhaba arkada?ym manyetik merdaneye elinizin de?mi? olmasy ile herhangi bir zarar vermezsiniz kuru bir bezle sildi?iniz taktirde üzerindeki toneri temizlersiniz ve elinizin de?mi? oldu?u yeri de silmi? olursunuz.. Yazycynyzyn kullanma klavuzunda toner kartu?u ile ilgili herhangi bir bilgi yer almaz o bahsedilen parça drum ünitesidir..

Manyetik merdaneyi temizletebilirsiniz bunun a?amalary var ve bunlary syrasy ile yazyyorum el becerinize göre bu i?lemi 10 dk içersinde yaparsynyz
    1. Manyetik merdaneyi yerinden çykartyn. (kartu?a bakty?ynyzda sa? yan tarafynda ki kapakta 3 adet vida var)
    2. Manyetik merdaneyi kuru bir bezle silin.
    3. Manyetik merdaneyi Tiner li bir bezle güzelce silin. (sellozik tiner) ''Manyetik merdaneyi tinerle sildikten sonra en az 3 - 4 dk bekletin ve yerine takyn.''
    4. Byça?y kuru bir bezle silin. (Manyetik merdanenin takyldy?y kartu?un yuvasynda üst kysymda önü silikonla kaply ince metal parça)
    5. Manyetik merdanenin takyldy?y yuvanyn altynda ?effaf pvc yi kuru bir bezle silin. (elinizi bu pvc üzerinde gezdirdi?inizde yada gözle bakty?ynyzda burada katyla?my? toner birikintisi var ise tyrna?ynyzyn yardymy ile kazyyyn.)
    6. Manyetik merdaneyi yerine takyn.
    7. toplady?ynyz toner kartu?unu hafifçe sa?a sola do?ru sallayyn ve kullanyma hazyrdyr.

• Ayak kullanıcısına yanıt
    Manyetik merdaneyi silerken yumuşak bir bezle silmem uygun olur galiba ama merdanenin üzerine fazla bastırırsam filan merdanenin zarar görme ihtimali var mı? Yani merdane da ezilme gibi yada yüzeyinin zarar görmesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAMAZANS38

Manyetik merdaneyi silerken yumuşak bir bezle silmem uygun olur galiba ama merdanenin üzerine fazla bastırırsam filan merdanenin zarar görme ihtimali var mı? Yani merdane da ezilme gibi yada yüzeyinin zarar görmesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

Şöyle düşünün evinizde led tv ekranını yada lap top ekranınızı siliyorsunuz ne kadar basınç uygulamanız gerektiğini anlayın işte.. :)
  • Ayak kullanıcısına yanıt
    Hocam cevapların için gerçekten çok teşekkür ederim. Son olarak parçaları temizlerken selülozik tiner kullanmak mı daha doğru yoksa tiner kullanmadan silmek mi daha doğrudur? Sonuçta tiner yanıcı bir madde parçaya veya temizlenen yüzeye zarar verebilir mi???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.