Şimdi Ara

BTK'dan yeni düzenleme: Ortak internet kullanımına sms ile doğrulama zorunluluğu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: talsuv61

Gürcistanda WiFi ile internete bağlanmak istediğimde direk bağlanıyorum şifre bile yok.

Türkiye'de ise önce şifre sonra TC no ana adı baba adı şimdi de SMS

Ehhh pek inandırıcı gelmedi. Hatta hiç inandırıcı gelmedi.

Pardon biri sınırsız sürekli wifi verecek te. Şifresiz verecek. Sonra millet te enayi gidecek para verip evine internet alacak?

Bakınız bir ara haberi çıktı. İşte falanca ( Kanada ) ülkede internet vatandaşlık hakkı ilan edilmiş. Ama o haberi okuyan yanlızca benim gibi çok az kişi gerçeği gördü.

"İnternet, parasını veren her vatandaşın hakkı" aslında o yasa. Yani kimsenin kimseye bedavaya bir halt verdiği yok.

Bakınız haberin tamamı yok 50Mbit internet alacak tüm vatandaşlar falan diye geçiyor. Ama son satır.

"Yeni vatandaşlık hakkı kapsamında, kablosuz internet erişimi sunan hizmet sağlayıcıların 6 ay içinde mevcut tüm sorunların üstesinden gelecek yeni ürünler sunması kararlaştırıldı"

Hizmet sağlayıcı nedir? Superonline, Vodafone vb sağlayıcılar. Yani paralı.

• quote:

Orijinalden alıntı: patlicaq

quote:

Orijinalden alıntı: mansurmarsak

Zaten İnternet kafeler batakhaneye dönüşmüş durumda, bence çok geç kalınmış bir uygulama...

batakhane ? siz sanırım uzayda fln yaşıyorsunuz cafe işletiyorum 6 senedir buradaki herşey aynı sadece güvenlik kamerası süresi ve görüntü kalitesi artırılmış ne fark var bi acıklada bizde bilelim zorunuza giden gençlerin teknolojiyi öğrenmesi dimi?

burda tek saçmalık wifi den sms sistemi bunu denetlemeye yönelik hicbir yazı yönetmenlik birşey yok sadece ssms yükümlüğü gelmiş ama kurmazsan ceza yok..

ayrıca 90 gün azmış 360 gün istesinler hatta hic silinmeyen görüntü istesinler havaya kayıt ederiz görüntüleri istedikleri zaman oradan temin ederler.

Sizin kafeniz ( Aha ha. Bir an kafanız güzel yazdım sandım mesajı gözden geçirirken. ) güzel olabilir ( Gerçi ben de çok uzun süredir net kafeye uğramadım. Lise ve üniversite yıllarında kaldı. :D Vay be üzerinden asırlar geçmiş gibi. :D ) ama belki de arkadaş kötü bir iki tane görmüştür. Tabi bir iki örnek ile genelleye yapmak hoş değil. Ama basit varlıklar olarak insanların doğası bu elden bir şey gelmez.

Benim net kafe zamanlarım. Valla ikamet ettiğim yerdeki cidden baya karanlık bar gibi bir yerdi. Cidden batakhaneye benziyordu. Ama lise ve üniversitede gittiklerim baya temiz yerlerdi. Gerçi belki de muhtemelen çevresinde zaten bir sürü nargileci, kahvehane vb yer olduğu için kimse net kafeye tenezzül etmemiş te olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 13 Nisan 2017; 10:35:27 >

• tüm anlık mesajlaşma-sohbet ortamlarının serverları bu ülkede olmalı.
    başta iios. gücünüz yetiyorsa yaparsınız.

• Bilip bilmeden konuşanlar var.İnternetcafelere 2007 den beri 12 yaş altı velisiz giremez 2007 den beri 15 yaş altı aksam 8 den sonra giremez bunlar yeni değil 3mp kamera 90 gün kayıt 20 tb hdd depolama alanı ister sadece buna vereceğin para 9 bin tl eder 2 kamera için 18 bin tl eder bunun güvenlik ile alakası nedir.bana burada aylık 2-3 bin tl net gelir elden edenlerin aile besliyenlerin kaçında 20 tbyt hdd varsa yazsın 2 kamera için 40 tb eder.Her cafecinin 150 bilgisayarı yok.Bana internet ile gelen suç lardan dolayı mahkeme yazıları suç işlendikten 180 gün sonra geliyor adamın oturduğu bilgisayar kamera kaydından bahsedilmiyor giriş kapısı için bahsediliyor.Hakketen adamlık edilecekse 3mp kamera istesin bunuda karakolara bağlasın bağlasında hangi alt yapı ile yapacak aklım şaşıyor (yüksek bant upload bağlantısı gerekli) fakat 90 gün 3mp kayıt nedir.Cafeler batakhane yazmıs birisi sayın arkadasım sen batakhane seversin oraya gidersin bu senin tercihin ben temiz cafeleri severim ve gençliğimde de temiz cafelere gittim.Batakhaneler devletin memurlarının izin verdiği abisi dayısı olanların yeridir kanuna nizama uyanların yerleri değil... (Yeni yönetmelik son derece eksikleri olan bu eksiklerin tamamlanmamış iş bilmez bürakratların hazırladığı bir taslaktan ibaret olsa gerek teknik bilgi sahibi olanları ise hesap kitap bilmez biri olsa gerektir)

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Gürcistanda WiFi ile internete bağlanmak istediğimde direk bağlanıyorum şifre bile yok.

Pardon biri sınırsız sürekli wifi verecek te. Şifresiz verecek. Sonra millet te enayi gidecek para verip evine internet alacak?

Bakınız bir ara haberi çıktı. İşte falanca ( Kanada ) ülkede internet vatandaşlık hakkı ilan edilmiş. Ama o haberi okuyan yanlızca benim gibi çok az kişi gerçeği gördü.

"İnternet, parasını veren her vatandaşın hakkı" aslında o yasa. Yani kimsenin kimseye bedavaya bir halt verdiği yok.

Bakınız haberin tamamı yok 50Mbit internet alacak tüm vatandaşlar falan diye geçiyor. Ama son satır.

"Yeni vatandaşlık hakkı kapsamında, kablosuz internet erişimi sunan hizmet sağlayıcıların 6 ay içinde mevcut tüm sorunların üstesinden gelecek yeni ürünler sunması kararlaştırıldı"

Gittiğim son üç ülkede (Münih - Paris - Lviv) sokakta buna benzer ücretsiz internetleri bolca kullandım. Size inandırıcı gelmemesi birşeyin olmadığı anlamına gelmez yahu.

Bırakın artık şu herşeyi kendi algınıza uydurmaya çalışmaya. Tabiiki eve alınan internet hızında değildi (adamların yerleşik internet hızı gayet iyi olduğundan) ama bedava mı; evet bedava.

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

"Yalnız"
    Ayrıca evet şifre yok, evet internet alıyorlar, evinde çeken almıyor. Bu kadar basit.

• Çok mantıklı bir hareket. Beğenmeyenler kullanmasın kardeşim zorla mı? Zaten sıkıntılı bir durumunuz yoksa yeni düzenlemeyi de beğenmemenize bir sebep yok değil mi?

• Bence geç bile kalındı iyi olur zaten çok internet kafe de kalmadı.

• mdikmetas M kullanıcısına yanıt
    Bir işletmeyseniz , ithalat-ihracat yapıyorsanız, şu an bu işi yapabilmeniz için yeşil belge almanız, bunun için de ISO 27001 e uymanız gerekiyor.
    ISO 27001 de der ki " ambar ve ürün tutulan yerlerde kör nokta kalmayacak şekilde kamera sistemi olacak, bu kameralar HD kalitede olacak ve en az 2 ay saklanacak"

Bunu yapabiliyorsan 3 mp görüntü pek bir şey değil.
  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    Yeşil belge dediğiniz YYS(Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü)'yi alması keşke ISO 27001'le ve kamera sistemi ile kalsa, paranoyak seviyede risk yönetimi yapılmasını ve tedbir alınmasını gerekli kılıyor.
  • Amore kullanıcısına yanıt
    Ben sadece teknoloji kısmına takıldım :)
  • Bi firma vardi suan ismini hatirlayamadigim internete baglanmak icin sosyal medya hesaplarini begenmen gerekiyordu o zmn bu sms sistemine gore bu tarz girisler yalan oldu.

Oysaki cok akillica bir yontemdi.

Yanliz su haberin basligini ilk gorunce direk aklima evde ortak kullandigimiz internet geldi sms dogrulamaya oha diyecektim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 13 Nisan 2017; 9:13:50 >
  • Devlet bunları dayatacak ve kafecilere bir kuruş destek çıkmayacak he?
    Sömür babam sömür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Bir işletmeyseniz , ithalat-ihracat yapıyorsanız, şu an bu işi yapabilmeniz için yeşil belge almanız, bunun için de ISO 27001 e uymanız gerekiyor.
    ISO 27001 de der ki " ambar ve ürün tutulan yerlerde kör nokta kalmayacak şekilde kamera sistemi olacak, bu kameralar HD kalitede olacak ve en az 2 ay saklanacak"

Bunu yapabiliyorsan 3 mp görüntü pek bir şey değil.

3mp ne dir bilirmisiniz 2048x1536 cözünürlükte görütntü demek görüntünün 1 günlük 24fps kaydı 80gb veri demek bu yüksek ayarlarda 210gb a cıkıyor 90gün 19tb veri demek siz bir bilgisayara veya kayıt cihazına bukadar diski takmak için neler yapamak gerektigi bilirmisniz.?

hd görüntü 720p dir 1280*720 dir ki bu cözünürlükte bile 90 gün 8tb alan istemekte 8 tb güvenlik diskleri 1500 tl civarında

• patlicaq P kullanıcısına yanıt
    Sırf bu işler için üretilen sunucular var. imkansız değil.

Derseniz ki her kafe bunu yapar mı? tabii ki bu mantıklı değil.

Ben sadece olayın TÜrk kanunlarıyla değil uluslararası standartlarla alakalı olduğunu söylüyorum.
  • Emniyetin en büyük sıkıntısı bu cafeler üzerinden illegal paylaşımların yapılıyor olması, özellikle cinsel içerikli tehdit içeriklerinin, bilgisayar belli o gün o saatte kim kullanmış ne yapmış bir bilgi yok, kamera kaydı varsa ancak bir şeyler çıkıyor belki o da tespiti güç bela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gecem1903 G kullanıcısına yanıt
    peki kapıdan giren ile bu işleyeni tespit edebileceğine nasil inandınız burada ki sorun cok basit bilgisayaları gösterecek hd kalitede 30 gün kayıt olması gerekirdi 20 pc si olanada 200 pcsi olanada güzel bir olay olurdu.. ayrıca internete erişmek cokta zor değil komsunun netini bile rahatlıkla kullanabiliyor bazı şerefsiz insanlarımız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: patlicaq

peki kapıdan giren ile bu işleyeni tespit edebileceğine nasil inandınız burada ki sorun cok basit bilgisayaları gösterecek hd kalitede 30 gün kayıt olması gerekirdi 20 pc si olanada 200 pcsi olanada güzel bir olay olurdu.. ayrıca internete erişmek cokta zor değil komsunun netini bile rahatlıkla kullanabiliyor bazı şerefsiz insanlarımız.

bu konuya inanıp inanmamak değil mevzu ya da bu yapılacak olanın işlerliği de değil, çözüm arıyorlar olur olmaz, ne yaparsan yap her daim zaten bir açık olacaktır
  • cafeler batakhaneye dönüşmüş diyorsun fuuş yapıldığını gözünlemi gördün saçma sapan yorum yapma esnaf mı bitirme ve üstüne herkesi takip etme alın size özgürlük yakında evlerde yani bireysel kullananlarda fişlenecek iran dan kötü oluruz böyle giderse allah yardımcımız olsun

• Seneye'de pc ye tckimlik kartını sokun öyle girin internete derlerse şaşırmam. Kuzey kore misali.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.