Anakart bunları destekler mi . Yada daha farklı önerdiğiniz işlemci varmı. Birde 1gb ram var 2 gb daha almak istiyorum kingston marka ram ile uyumlu calışırlar mı . Teşekkürler.
e6300 ile uyumlu ama q6600 daha iyi olur. rami de aynı cl ve mhz değerinde alabilirsiniz ama her şekilde uymama ihtimali var, rami kolay iade yapabileceğniz yerden alın.
q6600 nette çok bulamadım bulduklarımda pahalı geldi.şimdi ben 6300 alsam nasıl bir ram almam gerekir.
Cl ve mhz derken nelere dikkat etmem gerekir nasıl bir ram önrirsiniz . Bu konularda pek bir bilgim yok açıkçası
zonzonZ
kullanıcısına yanıt
cpu-z indirip memory kısmına gelin cas latency ve voltaj değerlerini not alın ve o frequency'i 2 ile çarpın. bu üç özelliği karşılayan bir rami alın
örnek veriyorum bende frequency 800, cas 9 ve voltaj 1.5v. yani benim almam gereken ram 1600mhz cl9 1.5v ramler.
Valla yazabildiklerimi yazdım. İnş. Bunlarda vardır
zonzonZ
kullanıcısına yanıt
667mhz, cl5, 1.8v özelliklerine sahip bir ram almanız lazım ama dediğim gibi yine de uymama şansı var az da olsa
Ben hukarıdaki işlemcildrden birini alsam bilg. calışmaz mı yoksa düşük hızda mı çalısır. 1 gb kingston 667 mhz ram var
quote:
Orijinalden alıntı: zonzon
Ben hukarıdaki işlemcildrden birini alsam bilg. calışmaz mı yoksa düşük hızda mı çalısır. 1 gb kingston 667 mhz ram var
e6300 uyumlu sorun yok ben sadece q6600 daha iyi olur demiştim, bütçenizin yettiğini alın çalışmama gibi bir sorun olmaz
q6600 da aynı 1gb 667 mhz ram le çalısır fakat daha iyi performans için dediğiniz ram özellikleri gerekir . Doğru mu anladım.
Birde bu 4m cache ve 2m cache ne anlama geliyor attığım linktekilerden hangisi daha iyidir
zonzonZ
kullanıcısına yanıt
işlemcinin uyumluluğu anakarta bağlı bir tek, ram farketmiyor. 1 gb ramin yanına 2 gb ram alacağım dediğiniz için yazmıştım ramler uyumlu olsun diye
cachesi de çekirdeği fazla olduğu için fazla q66'nın
Evet 2gb ramde almayı düşünüyorum birde şunu sormak istiyorum son olarak bende 1gb 667 mhz ram var birde 2gb 800 mhz ram alsam mı iyi olur yoksa 2 gb 667 ram mi daha iyi olur. Herşey için sağolun.
zonzonZ
kullanıcısına yanıt
anakartta takılı en yavaş ram ne kadar hızlıysa diğerleri o hızda çalışır. 667 olan takılıyken 800 takarsanız ya 667mhz hızda çalışır ya da hiç çalışmaz. 667 mhz, cl5, 1.8v ram almanız lazım