Şimdi Ara

Bu bilgisayarin neresi kizarmis olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    dun gece kiz arkadasim kasamin ustune su doktu ve tepe fanin oradan yuksek miktarda su iceri girdi bu esnada bilgisayar acikti, hoparlorlerdeki bir cizirti ile kapandi, kasayi actigimda suyun direk psu nun ustune indigini gordum diger yerlere pek dokunmus gibi durmuyordu ama cpu fanim cooler master v10 oldugu icin mobonun yarisini goremiyorum ustunu kapatiyor bu yuzden emin degilim. bu sabah denedigimde anakart uzerindeki ledler ve isiklar psu nun power switch ini actigimda normal bir sekilde yaniyor ancak bilgisayari calistirmayi denedigimde hicbir sey olmuyor, hic bir tepki yok su an psu dan supheleniyorum, sizce ne olabilir?

sistem didilari:
    rampage 3 extreme
    i7 980x
    2x gtx480
    psu da high power rocksolid 1200w

tesekkurler.

• geçmiş olsun,

ekran gelmiyorsa, pc yi açarken "dıt dıt" sesi gelmiyorsa işlemciniz %95 yanmış gibi görünüyor,

tavsiye: uygun işlemci bulup sisteminizi çalıştırmayı deneyin.
  • ekran hicbirsey gelmiyor, mobo da sistem speaker i yok dit dit tanda emin degilim bu yuzden, birde daha once cpu ile sorun yasamistim ama bu durumda sistem post yapiyordu ve cpu not detected mesaji aliyordum, anakart r3e degildi acaba rampage larmi post etmiyor cpu yoksa veya yanmissa
  • anakartın anladıgım kadarıyla elektırık gelıyo bu yuzden o bozulmus olamaz ramlerde arıza olsa bıp bıp dıye oter psu sorunlu olsa elektırık hıc gelmez. Bu durumda ıslemcı kalıyo ama benım basımada buna benzer bı olay gelmıstı bence ıslemcıyı pırıncın ıcınde bı gun dınlenmeye bırak derım. Yanlıs anlamadın yedıgımız pırıncın ıcınde. Ayrıca tum parcalarıda ayır onlarda kalsın hemde anakarta elektırık gelıyo dıyede calısıcagınıda bır yandan sanmıyorum calısmayadabılır tum parcalarınızı baska bır bılgısayarda deneme yapın ımkanınız varsa. Bırde su tam olarak nerdeydı kasa nerdeydı nasıl dokuldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lahanaa

ekran hicbirsey gelmiyor, mobo da sistem speaker i yok dit dit tanda emin degilim bu yuzden, birde daha once cpu ile sorun yasamistim ama bu durumda sistem post yapiyordu ve cpu not detected mesaji aliyordum, anakart r3e degildi acaba rampage larmi post etmiyor cpu yoksa veya yanmissa

etmez anakart calısır fanlar doner hdd ısıgı sureklı yanar ancak hıcbır hareketlılık yoktur ekran gelmez
  • yalniz bende ne hdd isigi yaniyor nede fanlar tek yanan isiklar anakart uzerindeki rampageta bulunan start ve reset dugmelerinin isiklari,kasa masanin yanindaydi masadan dokulen su kasanin tepe fanindan iceri dokuldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lahanaa -- 3 Ağustos 2011; 11:27:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lahanaa

yalniz bende ne hdd isigi yaniyor nede fanlar tek yanan isiklar anakart uzerindeki rampageta bulunan start ve reset dugmelerinin isiklari,kasa masanin yanindaydi masadan dokulen su kasanin tepe fanindan iceri dokuldu

o zaman guc kaynagı gıtmıs sonucta anakarta hıcbır baglantısı olmayan fanlarında donmuyosa guc kaynagında sorun vardır helekı guc kaynagının fanıda donmuyosa. ancak anakartın ısıkları neden yanıyor hala anlam veremedım :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pntgrmyk -- 3 Ağustos 2011; 12:08:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Ramin yanina ne alinir
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hemen sök kurutmaya başla bi daha da çalıştırma iyice yakacan
  • Işıkların yanması güç kaynağının çalıştığını garanti etmez. Öncelikle tüm parçaları sök , kurut ve uzay montaj ile çalıştır. (Kasanın dışında bir yerde parçaları tak ve çalıştır.) Görüntü gelmemesinin bir çok nedeni olur . Yüzdelik ile büyükten küçüğe ve senin problemine göre sıralarsak ;

1- PSU
    2- Anakart
    3- işlemci
    4- Ram

Uzay montaj sonrası yine çalışmaz farklı bir PSU ile test edin. Hardiskler bağlı olmasın , Ram slotlarını değiştirin ve her iki rami de ayrı ayrı takın. Yine çözüm olmadıysa donanımsal bir problem mevcut. Yukarıda ki sıralamayı göz önüne alarak farklı parçalar ile test edebilir veya garantiye yollayabilirsiniz.

Kolay gelsin...
  • cevap yazan herkese (troll arkadas haric) tesekkurler. yarin once direk eski psu ile makinayi test edip yine sonuc cikmaz ise tek tek herseyi deneyecegim. simdi tekrar bir sorum var sadece psu yanmis ise yanma islemi sirasinda baska seyleride yaninda goturme olasiligi varmidir diger bilesenlerden?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.