Şimdi Ara

Bu cihazları sorunsuz kullanan biri yok mu yahu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Doğru söylüyorsunuz. 7bin liralık telefonun akıcılığını 2binlik telefonlarda aramak aptallık aslında. Sadece biraz pimpirikliyim bu konuda çünkü hediye olarak almayı düşünüyordum aslında. Sonra dünyalar kadar sevdiğim iphone 6plus'ımın anakartı yandı ve artık kendime ne alırsam 1 tane de kardeşime hediye almayı düşünüyorum. Son kararım 9T oldu. İhtiyaçlarımı karşılayan bir telefona benziyor. Çevremde 2 kişi var ve memnunlar baya.
  • Xiaomi, sunduğu fiyat seviyesinde gayet guzel cihazlar yapiyor. Ucuz olmak, kalitesiz olmak algisini yerle bir etti adamlar. Ceo bunun nedeninin az bir kar ile satis yapmak olduğunu ifade ediyor. Ortalama %5 kar ile satiyor cihazlarini. Arayuz ve guvenlik guncellemesini es gecmiyor ve bir insan ne kullanmak istiyorsa, heosinin cevabi var xiaomi de. Mesela pop up kamera istiyorsan mi 9t, hem donanim guclu olsun hem pop up diyorsan mi 9t pro, benim icin arayuz onemli, kasmasin, donmasin ve googledan gunellemeleri tikir tikir diyorsan mi a3, ucuz olsun yeter diyorsan redmi 7a, orta seker olsun, performansi ile de uzmesin diyorsan redmi note 8 pro,oyuncu cihazi olsun diyorsan pocofone f1, kasasi ile, tasarimi ile donanimi ile en yuksegi istiyorsan mi 9. Brn pop up istemiyorum ama ful ekran istiyorum diyorsan mi mix 3...Bu böyle gidiyor. Cok fazla model var gercekten.

Xiaomi logosu ile satilan cihazlar biraz daha ust seviye fiyata sahip. Redmi ile sunulanlar ise tam bir fiyat performans cihazi. Alt marka oldugu icin biraz daha ucuz oluyor. Ama kalitesiz oldugu anlamina da gelmiyor zira alt karka demek kalitesiz demek degil. Huawei de de alt marka var mesela honor adiyla. Honor cihazlar da ambargodan once gayet iyi satis rakamlarina ulasmislardi...

Bu arada mi 9t cok iyi bir secim. Keske pro modelini alsaydiniz, onun donanimi cok daha iyi tabi. Ben de samsung galaxy note 8 den mi9t ye gecmryi düşünüyorum. Zira zamanında 5.000 tl ye aldigim cihaz, arayuz ve büyük surum guncellemelerini artik almayacak. Sadece güvenlik güncellemesini alacak ama onu da ne kadsr alacagi meçhul. Bu fiyat seviyesine gunun birinde cikarsam tercihim kesinlikle iphone alirim. Teknik servisi ile, guncellemesi ile kamerasi ve malzeme kalitesi ile hakkini veriyor gerçekten. Note 8e 6s plustan gecmistim. Zerre pisman degilim ama samsungun 2 yilda cihazi öldürmesi cok sinir bozucu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 25 Aralık 2019; 4:30:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: FTaze

Doğru söylüyorsunuz. 7bin liralık telefonun akıcılığını 2binlik telefonlarda aramak aptallık aslında. Sadece biraz pimpirikliyim bu konuda çünkü hediye olarak almayı düşünüyordum aslında. Sonra dünyalar kadar sevdiğim iphone 6plus'ımın anakartı yandı ve artık kendime ne alırsam 1 tane de kardeşime hediye almayı düşünüyorum. Son kararım 9T oldu. İhtiyaçlarımı karşılayan bir telefona benziyor. Çevremde 2 kişi var ve memnunlar baya.
    Yooo gayet de 2000 liralık telefonla 7000 liralık telefon gibi akıcı bir hız alınıyor. Bunlar hep Apple fanboyu söylemi geçin bunları lütfen. 2 senedir Mi Note 3 kullanıyorum daha bir kez bile teklemedi, yavaşlamadı hız ve akıcılık olarak, o övülen telefonlar kadar da hızlı. Bunu da telefonda 100'den fazla yüklü uygulama bulunduran biri olarak söylüyorum.

Bataryası da mis gibi hala ilk günkü gibi çatır çatır, normal kullanımda 2-3 günü çıkartıyorum. Olur da çok kullanırsam da aralıksız 7 saate kadar ekran süresi alabiliyorum. Çevremdeki iphone kullanan adam şarj aletsiz evinden çıkamıyor, neredeyse misafirliğe giderken bile şarj götürecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 25 Aralık 2019; 6:41:42 >

• 2016 Nisan üretimi Mi5 kullanıyorum. :) Hala taş Android 10 ile sorunsuz kullanıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 sene Mi Max kullandım 6.44 inç telefonum ranzadan düştü ekran yere gelecek şekilde birşey olmadı ,suya girdi çıkardım kuruttum kullanmaya devam ettim düşmelerini saymıyorum bile şimdi redmi note 8 aldım o da canavar o da sorunsuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cold -- 25 Aralık 2019; 8:25:20 >
  • FTaze kullanıcısına yanıt
    Ben 2 ay önce Xiaomi Redmi 7A telefon aldım.

2 kullanımda bazı şeyler farkettim. Mesela snapdragon 435 işlemciye sahip orta seviye bir cihaz. Yani whatsapp rahat rahat kullanırsınız ancak fazla program yüklemeyecekseniz aL-kullan tarzı yani fazla bir beklentisi olmayan veya telefonu en son sınırına kadar zorlamayacaksanız iyi bir telefon.

Ben bir çok program yüklediğim için her hangi bir uygulamadan ana ekrana dönmesi bir dakika olmasa bile bir kaç saniye bekletiyor. Birde kablolu kulaklık taktığım ile telefon görüşmesi yaptığımda karşı taraf benim söylediklerimin anlaşılmadığını söylüyor. Birde cihazdaki "yakınlık sensörü"nde sorun var galiba, çünkü cihaz kulağımdayken telefon görüşmesi yaparken ekran açık kalıyor ve rastgele tuşlara basılıyor.

Eğer Xiaomi almayı düşünüyorsanız özellikler kısmında bence sırasıyla işlemci, ram ve dahili hafıza özelliklerine bakın. Ve bunlara göre ödeyebileceğiniz fiyatı belirleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 25 Aralık 2019; 13:59:46 >

• Fulton F kullanıcısına yanıt
    Ben 2 ay önce Xiaomi Redmi 7A aldım.

Son zamanlarda cihaz her hangi bir programdan ana ekrana dönerken 1 dakika olmasa bile bayağı bekletiyor. Böyle bir durumda akıcılıktan pek bahsedilemez.

Benim kullandığım cihazda Snapdragon 439 işlemci var.
  • bende mi max 2 var. 3. seneye başladık aşkımız hala ilk günkü gibi taze.

Donma kasma vs yok.(ufak kasmalar dışında)
    Ben memnunum açıkçası.
    Allah'a şükür bir sorunda yaşamadım şimdiye kadar, bir tek bu modelde ahize çok ince yapılmış bir süre sonra tozlanıyor karşı tarafın sesi zor geliyor.(1.5 sene sonunda oldu)
    Bant ile temizledim onuda.

Alacağınız telefonda, işlemci, ram, bellek hızı ufs2.0 gibi hızlara bakın.
    Mesela benim cihaz orta seviye işlemci içeriyor, 4gb ram var ancak bu ramler 933mhz hızında çalışıyor ben telefon alirken 1200mhz hızında çalışan mi 6 vardı sanırım :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero-man -- 27 Aralık 2019; 1:18:6 >
  • @nightsoldier
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Hem kendime hem kardeşime alacağım için bütçemi biraz zorluyor o yüzden 128 mi9t almayı planlıyorum 2 adet. Yoksa tabiki pro almak daha mantıklı. ^^

@Fulton
    Açıkcası arkadaşlarım mi9t kullanıyordu fakat forumlara girmek adabımdır diye bir araştırdım fakat sürekli sorunlar karşıma çıktı. Haliyle şaşırdım ve konu açarak sizlerin görüşlerini aldım. Teşekkürler yorumun için :)

@serdarski
    Alacağım ürün mi9t daha iyi bir işlemcisi olduğunu görüyorum sorun yaşayacağımı sanmıyorum.

@_CeKoCu_ @Cold @zero-man
    Teşekkürler yorumlarınız için :)
  • Zamanında giriş seviyesi htc explorer almıştım, her türlü zulmü yaptım hayla neredeyse ilk gün ki gibi. Sanırım karşıma benzer bir cihaz çıkmayacak.

• Ben 1,5 senedir Redmi Note 5 Pro kullanıyorum genel olarak memnunum fakat şöyle sıkıntılar yaşıyorum=

Ahize çok toz topluyor bu yüzden ses çok düşük geliyor.
    Ghost screen sorunu var önceki kullandığınız uygulamayı ekranda hayalet olarak görüyorsunuz beni çok rahatsız eden bir durum maalesef. Muhtemelen yazılımsal bir şey.
    Kamera uygulaması çöp. 1,5 senedir doğru düzgün bir arayüz yapamadıkları gibi bir de GCAM'e göre bariz şekilde daha kötü çekiyor.
    Parmak izi bazen düzgün çalışmıyor.
    Bazen telefon çok yavaş çalışıyor veya direk olarak donuyor.
    Youtube bazen kasıyor. Belki uygulamanın kendisinden oluyordur tabi bilmiyorum.

Açıkçası bütçem yetse başka markalara bakardım fakat bu bütçe aralığında bence en iyi telefonları Xiaomi/Redmi üretiyor. Bundan önce kullandığım S6'dan da memnundum ama onda da amoled ekran olduğu için sararma/ghosting daha kalıcıydı ve pil ömrü çok kötüydü. 3 saat ekran süresini zar zor alıyordum. Şimdi pil konusunda hiç şikayetim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Ben 2 ay önce Xiaomi Redmi 7A aldım.

Son zamanlarda cihaz her hangi bir programdan ana ekrana dönerken 1 dakika olmasa bile bayağı bekletiyor. Böyle bir durumda akıcılıktan pek bahsedilemez.

Benim kullandığım cihazda Snapdragon 439 işlemci var.
    Düşük işlemci
    Annen baba telefonu o.
    Nokia 3310 varisi sayılır.

2 yıl da çevremdekilere

Kredi kartı ile 42.250 tl lik xiaomi aldım

En son dün redmi 8 teslim ettim.

• madrid2017 kullanıcısına yanıt
    Anne-baba telefonu derken pek fazla yoğun olarak kullanmayanlar için üretilmiş bir telefon. Ben bu telefonu Nteflix veya Youtube seyretmek için kullanıyorum.

Benim esas telefonum Snapdragon 845 işlemciye sahip Samsung Galaxy S9+
  • mi a2 kullanıcısıyım. xiaomi yazılım stabillik konusunda sıkıntılı bir marka. yazılım konusunda çok gelişmesi lazım. iphone hiç kullanmadım ama stabillik konusunda yazılanlara göre en iyi marka. kimisi ahize cızırdıyor der, kimisi kamera netleme yapmıyor der, kimisi batarya hemen bitmeye başladı der , kimisi instagramda video atıyorum takılarak ilerliyor der ( bu sorunu yaşayan çok sanırım). bunların hepsi de bana göre yazılım konusunda stabil olmamaları.

ez cümle cepteki fiyata göre bir telefon tercihi yapılacak ise xiaomi de olabilir başka bir marka da olabilir. beklentinize göre cihaz seçmeniz lazım. batarya ise yüksek kapasiteli bir cihaz, kamera ise lensleri iyi olan bir cihaz vs. vs.
  • fotografya kullanıcısına yanıt
    Herkese çok teşekkür ederim kardeşime 9t aldım baya beğendi. Büyük ihtimalle ben de alacağım gözüküyor.1-2 sene kullanır baktım kötüleşmeye başlıyor iphone'a geri dönerim ^^
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.