Şimdi Ara

Bu Electrolux 3'lü set alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önümüzdeki hafta yeni bir eve taşınacağım. Tek başıma yaşayacağım. Öncelikle Samsung'ların indirimli modelleriyle beyaz eşya ihtiyacımı karşılamayı düşünüyordum, fakat buradaki yorumları okuyunca vazgeçtim. AEG ve Profilo'ları araştırırken aşağıdaki linki gördüm:

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Beyaz-E-ya-Solo-Setler/ELECTROLUX/EN3600AOW-ESF6200LOW-EWP1074TDW-p-96621-c-100.htm

Eşyaların teker teker fiyatını araştırdığımda gerçekten indirim varmış gibi görünüyor. Yine de fiyat/performans konusunda şüphelerim var. Örneğin bu linkteki EN3600AOW buzdolabının indirimsiz halinin neden PROFİLO BD2043W2VV modelinden 350 TL daha pahalı olduğunu bulamadım. Sizce bu set uygun mu, yoksa buna yakın bir bütçeyle F/P oranı daha iyi bir kombinasyon yapılabilir mi? (Bulaşık makinesi ihtiyacım acil değil)

İhtiyacımın daha net açısı olması açısından:
    -Tek başıma yaşayacağım.
    -Renklileri ayırarak attığım için tek seferde çok fazla çamaşır atmam.
    -Eşyaların mümkün olduğunca beni servise muhtaç bırakmamasını isterim.
    -Bozulmazlarsa bile kullanma sürem en fazla 6-7 yıl olur tahminen.
    -Sanırım bütçeme uygun olmaz ama çamaşır makinesi çok ses çıkarmasa iyi olur. Diğerleri için de geçerli.

Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: FrEaK35

Merhabalar,

Önümüzdeki hafta yeni bir eve taşınacağım. Tek başıma yaşayacağım. Öncelikle Samsung'ların indirimli modelleriyle beyaz eşya ihtiyacımı karşılamayı düşünüyordum, fakat buradaki yorumları okuyunca vazgeçtim. AEG ve Profilo'ları araştırırken aşağıdaki linki gördüm:

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Beyaz-E-ya-Solo-Setler/ELECTROLUX/EN3600AOW-ESF6200LOW-EWP1074TDW-p-96621-c-100.htm

Eşyaların teker teker fiyatını araştırdığımda gerçekten indirim varmış gibi görünüyor. Yine de fiyat/performans konusunda şüphelerim var. Örneğin bu linkteki EN3600AOW buzdolabının indirimsiz halinin neden PROFİLO BD2043W2VV modelinden 350 TL daha pahalı olduğunu bulamadım. Sizce bu set uygun mu, yoksa buna yakın bir bütçeyle F/P oranı daha iyi bir kombinasyon yapılabilir mi? (Bulaşık makinesi ihtiyacım acil değil)

İhtiyacımın daha net açısı olması açısından:
    -Tek başıma yaşayacağım.
    -Renklileri ayırarak attığım için tek seferde çok fazla çamaşır atmam.
    -Eşyaların mümkün olduğunca beni servise muhtaç bırakmamasını isterim.
    -Bozulmazlarsa bile kullanma sürem en fazla 6-7 yıl olur tahminen.
    -Sanırım bütçeme uygun olmaz ama çamaşır makinesi çok ses çıkarmasa iyi olur. Diğerleri için de geçerli.

Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim.

Bu fiyata göre bu set oldukça iyi. Bence alınabilir 6-7 yıl rahat götürür tek kişi iseniz süper.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sete gerçekten iyi fiyat vermiş Darty.

Buzdolabı ithal geldiğinden ve kombi tipi olduğundan ürünün Profilo'ya kıyasla biraz daha pahalı olması normaldir. Profilo'nun artısı A++ enerji verimliliğine ve elektronik soğutma kontrolüne sahip olması. Enerji mi, kullanışlılık mı? Bu sizin tercihiniz.

Çamaşır makinesi çok sevdiğim bir model değil açıkçası. İtici bir tasarımı var. Program kullanışlılığı tatminkar. Sessiz bir makine değildir. Seti bozma şansınız olsaydı kesinlike CM1000DTR'yi öncelikli seçerdim.

Bulaşık makinesi tek kişi için gayet kullanışlı. 30dk 65'C programı var. Ekonomik program 130, 65'C program 110, yoğun program 2 saat sürüyor. Uzun programlardaki yıkama süreleri muadil ürünlere göre 30 dakika kadar daha kısa. Katlanan rafları yok ve üst sepeti büyük değil, ama tek kişi yaşadığınızdan bu problem olmaz herhalde.

Kısacası set cazipliği dolayısıyla rahatlıkla alınır. Sizi 6-7 yıl değil, 10-12 yıl rahat götürür.
    Bu sete alternatif olarak EN3450COW, CM1000DTR ve BM3120EA/ESF6200LOW setini değerlendirebilirsiniz.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Buzdolabı konusunda şimdilik kullanışlılığa daha çok önem veriyorum. Verdiğiniz EN3450COW modeli aslında aradaki fiyat farkına göre gayet iyiymiş. No-frost oluşu ve özellikle içindekilerin tazeliğine yönelik özellikleri çok faydalı olabilirdi. Yine de EN3600AOW modelinde bunlar yok diye içindekilerin hemen bayatlayacağını zannetmiyorum Önemli farklar var, ama seti bozmaya değmeyecek diye düşünüyorum.

Çamaşır makinesinde CM1000DTR modelini tam olarak hangi yönleriyle üstün görüyorsunuz? EWP1074TDW modelindeki sıvı deterjan gözü kullanışlı bir şey mi bilmiyorum ama zaman zaman kullandığım için işime yarayabilir. Bu arada evet desibel değerleri gerçekten yüksekmiş. Bu dezavantajı da makinenin çalışma saatlerini mümkün olduğunca evde olmadığım saatlere ayarlayarak azaltabilirim sanırım. Programları da yeterli göründü bana.

Profilo'nun o modelinde miydi hatırlamıyorum, programdan bağımsız sıcaklığı ayarlayamıyorduk. EWP1074TDW modelinde bu durum nasıl biliyor musunuz?

• quote:

Buzdolabı konusunda şimdilik kullanışlılığa daha çok önem veriyorum. Verdiğiniz EN3450COW modeli aslında aradaki fiyat farkına göre gayet iyiymiş. No-frost oluşu ve özellikle içindekilerin tazeliğine yönelik özellikleri çok faydalı olabilirdi. Yine de EN3600AOW modelinde bunlar yok diye içindekilerin hemen bayatlayacağını zannetmiyorum Önemli farklar var, ama seti bozmaya değmeyecek diye düşünüyorum.

Çamaşır makinesinde CM1000DTR modelini tam olarak hangi yönleriyle üstün görüyorsunuz? EWP1074TDW modelindeki sıvı deterjan gözü kullanışlı bir şey mi bilmiyorum ama zaman zaman kullandığım için işime yarayabilir. Bu arada evet desibel değerleri gerçekten yüksekmiş. Bu dezavantajı da makinenin çalışma saatlerini mümkün olduğunca evde olmadığım saatlere ayarlayarak azaltabilirim sanırım. Programları da yeterli göründü bana.

Profilo'nun o modelinde miydi hatırlamıyorum, programdan bağımsız sıcaklığı ayarlayamıyorduk. EWP1074TDW modelinde bu durum nasıl biliyor musunuz?

Ben henüz birkaç gündür beyaz eşya konusunu araştırıyorum. Candoğan Bey'in yazdıklarından da baya bilgi sahibi oldum, sağolsun. Bugün de canlı gözle görmeye Darty'ye gittik. Bizimle ilgilenen satış elemanı arkadaş Bosch ile ilgiliymiş esasen ama muhabbeti ilerletince Electrolux konusunda öneride bulundu. Özellikle yıkama kurutma makinelerinde. Buzdolabı olarak pek önermedi ama electrolux ne kadar kötü olabilir ki diye düşünüyorum ve sanırım ben de aynı setten alacağım. Bu kampanyadan siz yazınca haberdar oldum. Fiyat gerçekten çok iyi. Şöyle detaylandırayım; internet üzerinden satış yapan sitelerden her ürünü en ucuz satan siteden bile alsanız bu kadar uygun olmuyor. 30TL üzerinde kalıyor :) tabi + kargo ücreti. O da toplamda 180TL gibi bir fiyata gelecektir.

• Peki Candoğan Bey yeni evli çift için uygun mudur? Yoksa yetersiz mi olur? @candogan62
  • Orta halli bir şey istiyorsanız bence alınır.
  • Bugün biraz tez canlılık yapıp Darty'den 3'lü set(Buzdolabı, Çamaşır Makinesi, Bulaşık Makinesi) aldık. 2490TL olan Electrolux setinin buzdolabının hacmi küçüktü. darty.com'dan seti bozmaya yanaşmadılar ama sağ olsunlar mağazasında yardımcı oldular. Buzdolabını değiştirip farkını ödedik. Sonuç olarak;

Electroluc EWP1074TDW 7kg, 1000 devir, A++ çamaşır makinesi,
    Electrolux ESF6200LOW 5 programlı, A+ bulaşık makinesi,
    Electrolux EJF4150AOW 407lt, no frost, A+ buzdolabı almış olduk.

Toplamda 2750TL 12 taksit olarak kredi kartı ile ödeme yaptık. 1 yıl boyunca merkezde tutacaklar. Biz teslim alana kadar ürün fiyatlarında artış olursa bize yansıtılmayacak; ürün fiyatlarındaki olası düşüşler yansıtılacak. Ürün stokunun bitmesi durumunda aynı serinin yenisi, yoksa üst seri teslim edilecek.

Mali şartların iyi olduğu kanaatine vardık ve açıkçası aceleci olmaya sevk eden biraz da bu durum oldu. Umarız pişman olmayız :)

• Tekrar merhaba ve cevaplar için teşekkürler.

Yaklaşık iki hafta önce bu seti satın aldım. Henüz çok fazla kullanmadım ama sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tekrar merhaba ve cevaplar için teşekkürler.

Yaklaşık iki hafta önce bu seti satın aldım. Henüz çok fazla kullanmadım ama sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Merhaba..

Almış olduğunuz ESF6200LOW Bulaşık makinesi ile ilgili bir sorum olacaktı. Bu bulaşık makinesinini tabanı çelik midir ?
    Eğer çelik değil polinox ise herhangi bir koku problemi yaşadınız mı ?

Şimdiden teşekkürler..
  • matttias M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Bulaşık makinesinin tabanı çelik. Aldığım sırada görevli tarafından özellikle bu makinenin tabanının çelik olduğu ve bu makinenin muadili olan Siemens makinenin tabanının çelik olmadığı gösterildi. Siemens'in modelini hatırlamıyorum.
  • FrEaK35 F kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkür ederim..
    ben bulaşık makinesi tercihimi Profilo BM5221EG modelinden yana kullandım..
    forumda oldukça tavsiye edilen bir f/p ürünüydü..
    Biliyorum tabanı çelik değil ama fiyat olarak bütçeme uygun olan ve makul olan makineydi :))
    umarım hayırlısı olur..
    ne demişler en güzel makine bütçeye uygun olan makine :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.