Şimdi Ara

Bu elemanın adı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1960 yapımı bir alete revizyon yapmaktayım. aleti 2 sene önce demonte etmiştim sonra işlerimden dolayı yarım kaldı ancak şimdi tekrar toplamaya başladım. Ekli resimde büyükçe bir devre elemanı var. Bu elemanın 2 adet solda resimde gözüken, ve 2 adet de resimde gözükmeyen sağda kablosu var. (4 kablo, yani 2 giriş 2 çıkış muhtemelen). Üzerinde de ne olduğunu anlatan bir şematik var. Şematikten ne olduğunu anlayamadım. Bu elemanın bulunduğu alet 220VAC girişli, 9VAC çıkışlı bir trafoya sahip. Sanırım bu parça trafo ile priz arasında idi ama yanlış hatırlıyor da olabilirim. Elemanın en azından adını bilen varsa gerisini ben araştırabilirim çok makbule geçecektir.

Teşekkürler
     Bu elemanın adı nedir?

• İki giriş iki çıkış olduğuna göre muhtemelen trafo olabilir.İmkanınız varsa içini söküp bakmanızı tavsiye ederim.Yalnız hakikaten eski birşeye benziyor.Kolay gelsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_g_loco

Merhabalar,

1960 yapımı bir alete revizyon yapmaktayım. aleti 2 sene önce demonte etmiştim sonra işlerimden dolayı yarım kaldı ancak şimdi tekrar toplamaya başladım. Ekli resimde büyükçe bir devre elemanı var. Bu elemanın 2 adet solda resimde gözüken, ve 2 adet de resimde gözükmeyen sağda kablosu var. (4 kablo, yani 2 giriş 2 çıkış muhtemelen). Üzerinde de ne olduğunu anlatan bir şematik var. Şematikten ne olduğunu anlayamadım. Bu elemanın bulunduğu alet 220VAC girişli, 9VAC çıkışlı bir trafoya sahip. Sanırım bu parça trafo ile priz arasında idi ama yanlış hatırlıyor da olabilirim. Elemanın en azından adını bilen varsa gerisini ben araştırabilirim çok makbule geçecektir.

Teşekkürler
     Bu elemanın adı nedir?

filtre olabilir..

• Yanıltmayim ama banada filtre gibi geldi. Notch (çentik) filtre olabilir.
  • Çentik yada butterworth (??) filtre olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • filtre. trafo ile priz arasına baglayacaksınız.
  • Bencede filtre üzerindeki yazanlar onu işaret ediyor. 2 tane bobin 2,5 mH 2 tane kondansatör 2500pF ve 0,1 mikroF

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kızın adı ne? +6
    20 yıl önce açıldı
    Neydi Bu Oyunun Adı ?
    14 yıl önce açıldı
    Bu kızın adı NE?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hatta bağlı diğer cihazlar için parazit filtresi olabilir denildiği gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.