Şimdi Ara

Bu garip overclock sorununa yardım iatiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sistemim aşağıdaki gibidir.

Ryzen 2600
    MSI b450 gaming plus max
    2x8gb crucial ballistix sport
    Gtx 1060 armor
    Cooler Master 620w 80p

Şöyle garip bir sorunum mevcut;
    Işlemciyi 4.0ghz 1.34v OC yapıyorum
    Ramler 3533mhz cl14 dram1.45v OC yapıyorum. Hiçbir sıkıntı olmadan oynuyorum. Ancak bilgisayarı kapatıp ertesi gün açınca saatte 1-2kere olmak üzere anlık donmalar oluyor 1-2sn sürüyor. Bu neden olabilir baya araştırdım baya birşey denedim çözüm bulamadım.
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ben muhmetemelen ram ile alakalı derdim. hiç stress test yapıp baktın mı? mesela ben SOC voltajını olması gerekenin biraz altında ayarlarsam ilk açılışta ekran siyah oluyor 2 3 saniye sonra kendine geliyor. p95 blend test çalıştır derim. Cpu sıcaklıklarını izle hata alıyor musun ona bak. Eğer hata yoksa, voltajı sabit tutup saat hızlarını düşür öyle kullanmayı dene sistemi biraz. bak bakalım hata var mı. 3.8GHz @1.34v 3200cl14 gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elite InViCtUs -- 5 Şubat 2020; 15:1:13 >
  • Evet hocam 1.15 kullanıyorum soc voltajini. Testlerde hiç bir problem olmuyor kapatip açtıktan sonra bile. Sadece Dota da diyebilirim. Pcyi her açtığımda biosa tekrar girmek istemediğim için bunu çözmek iatiyorum

• cold boot problemin de olabilir. internetten bir bak istersen anakartinin hangi ayari bunu etkiliyor.
  • Tamamdır deneyeceğim sağolun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.