Şimdi Ara

Bu hastalığı yaşayan ve çözüm önerisi verene iPhone 7 vereceğim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yok. gastroskobi yaptırdım bugün. vitaminlere baktırdım...
    D vitamini 0 lanmış
    B12 azalmış....

bakalım artınca geçecek mi
  • Geçmiş olsun gastroentoroloji uzmanı senelerdir gittiğim farklı bir nedenden dolayı doktor tavsiye edebilirim.mide bağırsak karaciğer bu konularda çok iyi bir doktordur kendisi istanbul üniversitesi çapa tıp fakültesindedir.derste vermektedir ayrıca. Prof dr kadir demir googledan arat çıktığı programlarda var bakırköyde özel muayenesi var.Bu konuda sana yardımcı olabileceğini düşünüyorum.Umarım sağlığına kavuşursun geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim şu aralar başım hem ağrıyor hem dönüyor bayılma hissi geliyor sürekli nöroloji uzmanına gittim B12 vitaminim sürekli düşüyor maalesef mide ameliyatı olduğum için vücudum B12 vitaminini tutmuyor fakat bu sefer folik asitte düşmüş şuan B12 ile birlikte folik asitte kullanıyorum biraz daha iyiyim şuan.

• c_._s kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun bende mide sorunlaro yaşadım... bende de düşük b12[simage][/simage] D vit. 0 lanmış... ayakta duramıyordum... şimdi biraz toplamaya basladım... si<zin degerler kactı... salı gününün sonucu .. folik asit ne iş görüyor. bende ona bakılmadı heralde... bakılanlar bunlar...

Bu hastalığı yaşayan ve çözüm önerisi verene iPhone 7 vereceğim

• bu şekilde
     Bu hastalığı yaşayan ve çözüm önerisi verene iPhone 7 vereceğim

• benim gibi bu sorunları yaşayan çok fazla insan var ama bu insanların hiçbiri çözüme gidemiyor. Bu sorunu geçmişte yaşayan insanlar da yardım etmekten çekiniyorlar.

- böyle böyle şeyler işte
    + haa tamam bende de vardı o rahatsızlık
    - nası çözdün sen?
    + ........büyük bir sessizlik.
    TSH yüksek sende tiroid ten bahsettimi doktor hiç... sorun tiroid olabilir...
    benim sorun b12 anemisi... kansızlıktan... kendime gelmeye basladım biraz
  • önceden kalma tiroid tembelliğim vardı iyileşti arada böyle yükselmeler oluyor 4 gün sonra yeniden ölçtürdüm normale dönmüştü.

• dinsiz D kullanıcısına yanıt
    kerdeşim benimde sıkıntım vardı ben daha kötüydüm mide fıtığı ve reflü bir aradaydı ilaç işe yaramıyordu yutkunamıyordum kalbim sıkışıyordu ciğerlerimi deliyorlardı sanki başım sürekli ağrıyordu en sonunda doktora gittim prof.dr bizzat kendisi yaptı endoskopiyi en son çare mide ameliyatı dendi ameliyat oldum ve sanki yeniden doğdum ama 2 ay sonra yeniden tekrarladı buna midedeki heliko bakterde eşlik etti.şimdi yeniden doktor doktor geziyorum maalesef midemin düzeni yeniden bozuldu.başımın ağrısı ve dönmesi maalesef yine mideden vuruyormuş mide böyle bir illet işte.allah şifa versin hepimize.

kardeş bende gidip hastaneye direk b12 yi ölçtürmedim...
    bak ben 15 yaşıma kadar vejeteryandım... b12 içeren gıdalar yemedim...
    2009 yılında az da olsa yiyordum o sene reflü ve 12 parmak bağırsağı ülseri oldum... her gün ekşi nar yemekten aşırı miktarda...
    onu ben 1-1,5 ayda diyetle geçirdim... mide- bağırsağı hallettikten sonra bende yüzümde sol gözüm civarında bir ağrı başladı...anca sol göz kapağımı kapatınca rahat edebiliyordum...3 tane göz doktoruna gittim bütün testler yapıldı gözde hiçbişey çıkmadı... Beyinden MR çekildi hiçbişey çıkmadı... Doktorlar psikiyatriye gönderdi her zamanki gibi... bende aptalım tabi o psikiyatri ilaçlarını kullanacak.... kullanmadım... sorun bu değildi çünkü...
    o yıldan itibaren hiç mide sorunu yaşamadım.... ta ki bu yıla kadar....
    yıl 2016...
    eylülde yine reflü ve bağırsak problemleri başladı... neden mi? son 1 yıl he gün fastfood yedim.... baharda makattan kan geldi.. önemsemedim. her tuvalette kanamaya başladı... 1 ay sonrası anal fissür oldum.. sürekli hazır ve katı yemekten hep kabız yapıyordum... çok şiddetli kanamalar geçirdim.. yaklaşık 4-5 ay makattan kan kaybettim... sürekli fastfood ve çeşitsiz beslenme cabası...
    eylül 19 akşamı bir sıçtım hiç unutmam.... 2 karış kol gibi ip gibi hiç bölünmedi.... yarısına vardım nefesim tükendi bayılacak gibi oldum ter boşaldı... kloseti tıkadı kanboşaldı... sonra 4-5 saat fissür cam kırığı batmaya ağrıtmaya başladı yatamadım...
    ertesi akşam vücudumdaki deri kısmındaki kanların çekildiği hissettim ve bayılma noktasına vardım... tam bayılıyordum direktne döndüm....
    acile gittim doktor kan testine baktı akciğerden tomoğrafi çekti.. film falan bişey yok dedi gönderdi...
    ben eve geldim üşümeye başladım.... 3 gün gözüme uyku girmedi... 1 haftaçok şideetli üşüdüm...günlük işlerimi yapamayacak, ayakta duramayacak hale geldim,,, okula araverdim öğrenci evininden döndüm memlekete...
    burada özel hastaneye gittim, özelde demire falan baktılar bişey yok dediler gönderdiler...
    2 kez de acillik oldum... damar ve kalpten... kriz geçiyor gibi kalp sarsmaya basladı... hiçbişey cıkmadıyine...
    sonra dahiliyede en sonunda vitaminlere baktırabildim..
    D vit. 0 lanmış
    B12 vit çok düşük...
    B12 anemisi teşhisi koydu vit hapı damlası verdi kullanmaya başladım... biraz iyi olur gibiyim...
    Yani o kadar kanamanın sonunda bende kan kalmamış, mide sorunundan yediğimden emilim olmamış... B12 azalmış kan kalmamış...
    2 aya mide sorunu geçirdikten sonra bende yüz ve kafa derime giden damarlarda sorun başladı...kangitmiyor bildiğin.. hissediyorsun... o zaman anladım ki 2009 da ki sorun da buymuş... B12 eksikliği ve kansızlık...
    Mide bağırsak sorunu yaşayanda B12 emilimi çok azalır yada olmaz... bir noktadan sonra.. benim gibi kansız kalırsın...
    Kalp krizi geçiriyorum die acile gidersin bişey çıkmaz. kardiolojiye gidersin bişey çıkmaz... yani bütün hastanyi dolaşırsın...
    kansızlık baş ağrısı ve baş dönmeside yapar.. çok fazla kansızlıkta bayıltır bile...
    B12 vit. kan yapımında kullanılır..

Mide sorunu yaşıyorsan Kanzlık gelişmeside yüksek ihtimal... bende mide sorunu yaşadım üstüne kan kayıplarıda yaşadım. o yüzden berbat haldeyim...
    yani beslenmende b12 ve D vitamini içeren şeyler ye B12 takviyesi al.... sorunun kansızlık olabilir...

• bende kansızlık yok D vitaminimde normal B12 standart düşüyor mideden dolayı ama folik asit bayağı düşmüş onuda yine gastroloji doktorum buldu neyse allah şifa versin.

• benim de ppi kullanmaktan b12 epey bi düştü. d vitamini de et yiyemediğim için düşük. bayılma vs yok ama baş ağırısı ve halsizlik hat safhada. pharmaton kullanıyorum, iyi geliyor gibi..
  • dinsiz D kullanıcısına yanıt
    B12 vitamini eksikliği maalesef müthiş baş ağrısı yapıyor sana tavsiyem sağlık sigortan varsa devlet hastanesine dahiliye bölümüne tam bir vitamin testi yaptır tün vitaninlerine baktır ve tekrar h.bakter testi yaptır çünkü benim midende bu bakteri çıktığında senin gibiydim sürekli gazım vardı ve yemek yerken sanki yediklerim geri tepip ağzıma geliyordu oda midede biriken aşırı gazdan oluyor geri kalan şikayetlerine bakılıncıda maalesef psikolojik duruyor.

• Bence psikoloğunu filan değiştir bende de dönem dönem bu dediğin oluyor yemek yerken kusma isteği geliyor zorla yiyorum yedikten sonra da 1 saat boyunca sürüyor ama geçiyor sabahları hep mide bulantısından kalkıyorum ama dediğim gibi dönem dönem oluyor stresli olduğum üzgün olduğum zamanlarda oluyor bu aralar mutluyum çok şükür yaşamıyorum bunları bence kesinlikle psikolojik

• Bunun çaresi sağlklı ve uzun süreli diyet. Ekmeği, şekeri ve bariz zararları bilinen ve çokça tükettiğimiz gıdaları hayatımızdan çıkarmak. Kola, alkol vs. İçerisindr şeker ya da glikoz olan işlenmiş gıdaları hayatımızdan çıkarmak. İmkanın varsa her şeyin doğalına ulaş ve perhiz şeklinde beslen. Kefir yoğurt alımına dikkat et ki bağırsaklarına probiyotik bakteriler yerleşsin ve çoğalsın. Muhtemel kandita mantarı vardır. O melun şey şekerden besleniyor. Ben geçen sene yoğun ishal yaşadım bu mantar yüzünden. Çok uğraştım ama etkilerini azaltamadım. Sonra duruma alışmaya başladım. Ekmeği ve şekeri de hayatımdan çıkarınca yavaş yavaş düzeldi kendiliğinden. Şimdi de 4 5 aydır düzenli spor yapıyorum ve ona göre besleniyorum. Şu an çok daha iyi durumdayım. Mide ve bağırsak problemlerini sağlıklı ve uzun soluklu diyet yapmadan yenmek pek kolay değil. Geçmiş olsun.

• Hocam benim akrabamda var sürekli geğirme. Tik gibi oldu. Strese girdiğinde sürekli geüiriyor. Çözümünü bulamadık seninde böyleyse stresten uzak dur

• Bunlarin aynisini annem yasiyor. Doktor psikolojik oldugunu soyluyor ayni zamanda helikobakteride var, gastritte var doktorun verdigi ilaçlari kullandi ama hava çikarma devam ediyor fakat psikolojisini bozanda bu olay zaten devamli hava çikarmakla ugrasiyor. Çikilmaz bi kisir dongu cozum bulan aydinlatsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1st rainbow letters

Bunlarin aynisini annem yasiyor. Doktor psikolojik oldugunu soyluyor ayni zamanda helikobakteride var, gastritte var doktorun verdigi ilaçlari kullandi ama hava çikarma devam ediyor fakat psikolojisini bozanda bu olay zaten devamli hava çikarmakla ugrasiyor. Çikilmaz bi kisir dongu cozum bulan aydinlatsin.

gazın kolay çıkması için kola yada soda tüketebilir. çekirdek yemek ve sakız çiğnemek de iyi geliyor. anneniz muhtemelen sürekli evdedir, o yüzden daha rahat altarı gibi geliyor. geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baba Konu

Hocam benim akrabamda var sürekli geğirme. Tik gibi oldu. Strese girdiğinde sürekli geüiriyor. Çözümünü bulamadık seninde böyleyse stresten uzak dur

https://www.youtube.com/watch?v=mXFptmhn5iY

:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dinsiz

quote:

Orijinalden alıntı: Baba Konu

Hocam benim akrabamda var sürekli geğirme. Tik gibi oldu. Strese girdiğinde sürekli geüiriyor. Çözümünü bulamadık seninde böyleyse stresten uzak dur

https://www.youtube.com/watch?v=mXFptmhn5iY

:)

Huzur islamda

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.