Şimdi Ara

Bu hayatta her şey haramsa neden varız biz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kardeş bu soruyu böyle internet ortamında sorman hata. Bu tür inançla ilgili sorular bence internet ortamında tatmin edici cevaplanamaz. Bence bir imama veya dini konularda bilgili birine sorsan daha iyi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şey haram değil. Hadislerde bir çok şey haram zira kimin ne dediği ne rivayet ettiği bile doğru düzgün belli değil. Aslında hadislerin perspektifinden bakarsak günümüzde bile bile haram işlemeyen hemen hemen hiç kimse yok.
    Allahın koyduğu helal ve haramlara bakıp uyarsan gayet de ot gibi yaşamadan dinine önem verebileceğini görürsün. Ha diyosan içki içmek zina etmek istiyorum, o kadarına da biz ne diyelim artık. Sonuçta kimsenin sınırsız özgürlüğü yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suddenly30

Bunu düşünüyosan müslümanlık hakkında hiçbir bilgin yok belli ki. Karşı cinsten birine dokunmanın haram olduğunu söyleyerek bu fikri ortaya atmak çok mantıksız. Çünkü evlendiğin takdirde bu kişinin elini tutmakta bilmem nede sıkıntı yok. Evlenmeden olmamasının sebebi de ortada ama açıklamak uzun sürer kendin araştırabilirsin basit bir şey ki bu düşünceyi söylemeyi bildiğin gibi az araştırmayı da öğren. Yoksa böyle havada kalacak laflarla sadece çakma ateist kardeşlerimizden destek görürsün, başka kimde ciddiye almaz.

Sana tek diyeceğim; "Helal daire keyfe kafidir."

Bana şunun cevabını verebilir misin peki: Bir kız ile bir oğlanın el ele tutuşmasının kime ne zararı dokunur? O 2 kişiyi ilgilendirir bu. Nasıl bir mantık yani bunun yasak olmasını gerektiriyor? En basitinden soruyorum ki cevap verebilin diye. Öyle sorular var ki cevabı yok onları sormuyorum şimdilik çünkü cevap verebilen çıkmaz bu forumdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I_r_u_n -- 13 Eylül 2016; 20:21:55 >

• I_r_u_n kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam o zaman isyanınızda haklısınız. En yakın haramdan başlayın işlemeye. Sanki farz ibadetleri yapıyormuş gibi hadisleri inkar etmeyin bu da bir tavsiye. Seviyeniz az çok belli lütfen bu mesajı alıntılamayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İslam kayıtsız kabul etmeni ister. Kabul ettikten sonra bunun hikmeti neymiş diye sorabilirsin. Ama neden ben kız eli tutmuyorum, öyle saçmalık mı olur dersen, bu inkara girer, dinden çıkabilirsin. Kız eli tutmanın yasak olduğunu kabul ediyorum, ama tutuyorum dersen de günahkar olursun. İslam bir inançtır, inanıyorsan eğer herşeyine inanacaksın, işine geleni alıp gelmeyeni kabul etmemezlik yapmayacaksın. İslamdaki herşeyi kavrayacak kadar beynimiz gelişmiş değil. Beynimiz herşeyi kavrayacak kadar gelişmiş olsaydı şimdi farklı galaksilere seyahat ediyor olurduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pilot Yahya Bey

Tamam hocam o zaman isyanınızda haklısınız. En yakın haramdan başlayın işlemeye. Sanki farz ibadetleri yapıyormuş gibi hadisleri inkar etmeyin bu da bir tavsiye. Seviyeniz az çok belli lütfen bu mesajı alıntılamayın.

İsyan değil bak bir daha söylüyorum SORGULUYORUM sadece. Bir şeyi bilmeden onu uygulamaya çalışmak hata olurdu zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakapaca37

İslam kayıtsız kabul etmeni ister. Kabul ettikten sonra bunun hikmeti neymiş diye sorabilirsin. Ama neden ben kız eli tutmuyorum, öyle saçmalık mı olur dersen, bu inkara girer, dinden çıkabilirsin. Kız eli tutmanın yasak olduğunu kabul ediyorum, ama tutuyorum dersen de günahkar olursun. İslam bir inançtır, inanıyorsan eğer herşeyine inanacaksın, işine geleni alıp gelmeyeni kabul etmemezlik yapmayacaksın. İslamdaki herşeyi kavrayacak kadar beynimiz gelişmiş değil. Beynimiz herşeyi kavrayacak kadar gelişmiş olsaydı şimdi farklı galaksilere seyahat ediyor olurduk.

Ben, kız eli tutmak helal demiyorum ki, nerenizden okuyorsunuz anlamıyorum. Ama neden haram diyorum sadece mantıklı bir açıklama bekliyorum bu mu suç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: I_r_u_n

Ne yapacaz biz? Kafayı mı yiyecez? Olmasaydık o zaman kimse de haram işlememiş olurdu otomatikman.

Ne her şey haram zina yapma içki içme yalan soyleme iyi insan ol yeter ne her şey haramı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pilot Yahya Bey

Ya Beyler tamam isyan edin inanmayın kibirlenin sorgulayın. Herşeye gücü yeten sizi yakmayı da bizi de inşallah ödüllendirmeyi bilir.

Gel biz buna sorgulama diyelim.

Allah ne diyor ayetinde,

Bilmiyorsanız bir bilene sorun.

Abi nickine uyuz oluyorum valla seni görünce şalterlerim atıyor Allah aşkına şu nicki değistir

• Birincisi her şey haram değil topu topu üç beş şey haram. İkincisi de sınav varsa niye okuyoruz sorusunun cevabını bulduğunda bunun cevabını da bulacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Areyouradyo

quote:

Ne yapacaz biz? Kafayı mı yiyecez? Olmasaydık o zaman kimse de haram işlememiş olurdu otomatikman.

Ne her şey haram zina yapma içki içme yalan soyleme iyi insan ol yeter ne her şey haramı

Tamam iyi insan oluyorum zaten, ben bir kız elini tuttum diye neden haram işlemiş oluyorum? Ortada cinsi bir münasebet bile yok daha ama yine haram hemde zina adı altında bir de

Mantıklı bir açıklama duyamadım şu ana dek.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Areyouradyo

quote:

Tamam iyi insan oluyorum zaten, ben bir kız elini tuttum diye neden haram işlemiş oluyorum? Ortada cinsi bir münasebet bile yok daha ama yine haram hemde zina adı altında bir de

Mantıklı bir açıklama duyamadım şu ana dek.

Tahrik ediyor kız erkeği bu erkeğin dogasinda var bu yuzden ha bu kur an da geciyormu bilmiyorum dokunmayın diye ben bu mezheplere dini yorumlayanlara soğuk bakmışimdir neye gore karar veriyorlar ne bilek senin dediğinin dogru dolduğunu diye ama elimde baska bilgi kaynağı olmadıği icin uymaya calisiyoruz ama bazen aklimla hareket ederim mantiğimin almadiği durumlarda

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RessamBob

Her şeyin haram olduğunu nerede okuduysanız oraya sorunuz. Zira dini kaynaklarda haram olmayan birçok şey mevcut.

Haram olan şeyleri hayatından çıkarınca geriye ne kalıyor söyleyebilir misin acaba? Zevk yok eğlence yok o yok bu yok kız arkadaşın olmucak mastürbasyon yapmıcan, kızlar içinse durum pek iç açıcı değil aynı şeyler hatta daha fazlası onlar için uygulanması gerekiyor. Neden Kız ve Erkek olarak yaratıldık biz? Kız ve Erkek birleşsin tanışsın bu hayatın bir anlamı olmasını sağlamak için var değil mi? Aynı odada bile 1 erkek ve 1 kızın bulunması sakıncalı hatta haram sayılıyor. İnsanız oğlum sonuçta değil mi? Onu bunu yasaklayarak eline ne zıkkımın geçmesini planlıyorsun ot gibi mi yaşamak hedefiniz?

Haram olan şeyleri hayatımdan çıkardım. Sokakta geziyorum gülüyorum yaşıyorum okuyorum... Oo daha bir sürü şey. Allah sana kadını haram kılıyor niye? Çünkü bir tanesi sana helal olacak.Ve bu yeterlidir zaten.Mastürbasyon ile olan dini hukumleri okumadığınız da zaten çok açık.. Bir sürü kızı gerektiren şey nedir? Bir kadının yüzüne gözüne bedenine gözünü dikip bakmadan mesafeyle konuşursan ve ortamdan işin bitince çıkarsan harama bulaşmamış olursunuz. Aslında din, ona nereden baktığınızda göredir. Siz haramları görerek imkansız olduğunuzu düşünüyorsunuz ben ise helallere bakıp Oo ne kadar çok izin var diyorum. İşte biz buna iman diyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RessamBob -- 13 Eylül 2016; 20:43:52 >

• tiskum kullanıcısına yanıt
    pardon arkadaşım, cıvıklığını mazur görüp seni baştacı yapmalıydım ama ne yazıkki düşünemiyorum :(( düşünemeyen insanlardan uzak durmalısın bence senin için iyi olur hem

• Helal dairesi keyfe kafidir.
  • din diye bişey yok. kendini kısıtlama hayattan zevk almaya bak. ne şekilde mutlu oluyorsan onu yaşa
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.