Şimdi Ara

Bu Hazır Sistem Sizce Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistem bu; http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2945

GIGABYTE GA-P55-US3L rev2.0 Corei7/i5, P55, çift kanal DDR3, LGA1156 Anakart
    INTEL Core i5-750 SLBLC, 2.66GHz, 8MB L3, çift kanal DDR3, LGA1156 İşlemci
    PATRIOT PSD34G1333K Signature Line 2x2GB DDR3-1333MHz, Cas9, 1.5V Low Voltage Bellek
    SAMSUNG HD502HJ Spinpoint F3 500GB 16MB 7200rpm NCQ SATA 3.0Gb/s Sabitdisk
    SAPPHIRE 21162-00-40R HD5850, PCI-E16 2.1, 1GB/256bit GDDR5, HDMI, 2xDVI, DisplayPort Ekran kartı
    SAMSUNG SH-S223C 22X Siyah, Kutusuz DVD yazıcı
    LIAN LI PC-K60W LANCOOL Dragon Lord K, Pencereli, Güç kaynaksız Kasa
    HIGHPOWER HP-600-G12S 600W Güç Kaynağı

inventus ta gezerken şans eseri bu sistemi farkettim hemen üstadlarıma sormak istedim. ben kendime iyi bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. bu sistemin eksik yönleri nedir?bu pc ye 2gb daha ram takviyesi yapılabilir mi? ekran kartı beni 2-3 sene götürür mü?(ben Gtx460 düşünüyordum.) 2000-2500 tl bütcem var. hangi değişiklikleri tavsiye edersiniz.

• 1 - i5 750 yerine i5 760 alabilirsin, fiyat farkı yok zaten...

2 - ramleri 1333 mhz cl7 al

3 - ekran kartını 1gb gtx 460 alabilirsin, f/p oranı biraz daha yüksek ama 5850 daha performanslı...

4 - highpower 600 watt bende kullanıyorum, ama modüler olduğu için ocz fatality 550 watt alınabilir..

5- aynı paraya 6 çekirdekli amd sistem kurulur, malum soket 1156 nın önü kapalı...
  • Bu kadar parayı LGA1156'ya yatırma yazık olur...

O kadar para ver, sata 3 + Usb 3.0 + Raid ve yeni 6 çekirdek işlemcileri kullanamama, alınmaz hiç bir şekilde.

Verdiği HighPower 600w PEAK değeridir, o psu 500w'lıktır.

Tek yerden yazdım, toplatıp test edip yolluyorlar sistemi, peşin fiyatına da söz edilen kartlara taksitlendirebilirsin.

İşlemciyi X4 yazıyorum, X6 destekli bir uygulama olmadan bir fark anlayamazsın, bu yüzden gereksiz şimdilik 3-5 sene sonra ya da X6 artık ne zaman yaygınlaşırsa o zaman alırsın, X4 955 BE gibi bir işlemci de zaten kolay kolay eskimez...

Sata 3 + Usb 3.0 + Raid + X6 işlemci destekli.

Axess ile peşin fiyatına 12 taksit
    AsyaCard ile peşin fiyatına 10 taksit
    CardFinans ile peşin fiyatına 12 taksit
    Bonuscard ile peşin fiyatına 6+3 taksit
    Maximum ile peşin fiyatına 12 taksit
    Türkiye Finans ile peşin fiyatına 12 taksit
    Vakıfcard ile peşin fiyatına 12 taksit
    Worldcard ile peşin fiyatına 9+3 taksit

http://www.exa.com.tr

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Bu kadar parayı LGA1156'ya yatırma yazık olur...

O kadar para ver, sata 3 + Usb 3.0 + Raid ve yeni 6 çekirdek işlemcileri kullanamama, alınmaz hiç bir şekilde.

@Leon-x

Bu adı geçen highpower psu'nun spesifikasyonu:

Bu da meşhur ocz'nin:

sonuç: bana high power gerçek 600watt gibi geldi...

• quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

1 - i5 750 yerine i5 760 alabilirsin, fiyat farkı yok zaten...

2 - ramleri 1333 mhz cl7 al

3 - ekran kartını 1gb gtx 460 alabilirsin, f/p oranı biraz daha yüksek ama 5850 daha performanslı...

4 - highpower 600 watt bende kullanıyorum, ama modüler olduğu için ocz fatality 550 watt alınabilir..

5- aynı paraya 6 çekirdekli amd sistem kurulur, malum soket 1156 nın önü kapalı...

doğru diyosun hocam, soket 1156 ölü yatırım olur geleceğe yönelik diyorsun sanırım ki haklısın da.

quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Bu kadar parayı LGA1156'ya yatırma yazık olur...

Tek yerden yazdım, toplatıp test edip yolluyorlar sistemi, peşin fiyatına da söz edilen kartlara taksitlendirebilirsin.

İşlemciyi X4 yazıyorum, X6 destekli bir uygulama olmadan bir fark anlayamazsın, bu yüzden gereksiz şimdilik 3-5 sene sonra ya da X6 artık ne zaman yaygınlaşırsa o zaman alırsın, X4 955 BE gibi bir işlemci de zaten kolay kolay eskimez...

Sata 3 + Usb 3.0 + Raid + X6 işlemci destekli.

Axess ile peşin fiyatına 12 taksit
    AsyaCard ile peşin fiyatına 10 taksit
    CardFinans ile peşin fiyatına 12 taksit
    Bonuscard ile peşin fiyatına 6+3 taksit
    Maximum ile peşin fiyatına 12 taksit
    Türkiye Finans ile peşin fiyatına 12 taksit
    Vakıfcard ile peşin fiyatına 12 taksit
    Worldcard ile peşin fiyatına 9+3 taksit

http://www.exa.com.tr

Üstad amd sistemlerden pek anlamıyorum. eğer beni oyun ve günlük kullanım konusunda rahat götürür diyorsan senin verdiğin amd sisteme yöneleyim. intel bayağı bir pahalıya patlayacak. peki hoca bu sistem geleceğe dönük upgrade edilebilir mi. anakartı, işlemcisi bu konuda ne durumda? bilgilendirirsen çok güzel olacak. kısa zaman içinde bir sistem almam lazım artık.saygılar.

• @TURK SITH

OCZ 550w Fatal1ty o psu'yu hava da karada ezer geçer, o HighPower psu Absolute serisinden değil (değerleri şişirilmiştir) PEAK 600w veriyor, OCZ ise 650w verebiliyor...

@yoshisu

Amd'de bilmen gereken tek şey hocam, Intel'e göre her zaman f/p oranı daha iyi (yüksek) olmuştur.

Elbette ileriye dönük bir sistem yazdım, özellikle de belirttiğim sata 3 + Usb 3.0 + Raid ve yeni 6 çekirdek işlemcileri kullanma şansın var uzun vadeli bir sistem oldu yani...
  • quote:

@yoshisu

Amd'de bilmen gereken tek şey hocam, Intel'e göre her zaman f/p oranı daha iyi (yüksek) olmuştur.

Elbette ileriye dönük bir sistem yazdım, özellikle de belirttiğim sata 3 + Usb 3.0 + Raid ve yeni 6 çekirdek işlemcileri kullanma şansın var uzun vadeli bir sistem oldu yani...

Eyvallah hocam, 1-2 gün içinde sistemi iyice bir araştırıp, en uygun fiyatı yakaladıktan sonra satın almaya çalışacağım.teşekkür ederim. yine aklıma birşeyler takılırsa bildiririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Sistem Nasıl?
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.