Şimdi Ara

Bu Kadar Yağ Eksiltmesi Normal Mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: surrealist2

Benim eski astra, 3 bin km de bir 1 bardak yag eksiltiyordu. Birisinin tavsiyesiyle 10 60 kalin yag kullandim. Araba yuzde 30 civari cekisten dustu. Yakit tuketimi cok artti. Sakin deneme. Arabadan sogursun. Koy bagaja 1 lt yag devam. Lpg li araclarda belli bir km sonra malesef yag eksiltiyormus. Konustugum butun ustalar bu sekilde soyledi

Kalın yağ koyup çekişten düşmesi yerine 7 bin kmde 1 litre yağ koymak 22 lira masrafı var vede basit bir işlem daha mantıklı gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 senelik arabada kalın yağ koyarsanız, yağ pompasını ve contaları zorlarsınız. Kalın yağ konması , yağ yakmayı azaltır , doğrudur. Lakin motordaki conta aksamını tehlikeye sokar. Daha yüksek viskozite= daha yüksek basınç
  • quote:

Orijinalden alıntı: FİKİRCİBEY

quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

eğer bu en az 8 saat geçmiş soğuk motor ve düz zemin ise çok zararlı araçta yağ yok nerdeyse umarım zarar görmemiştir motor.

Dibinde yağ var hocam sıfır yağ ile binmiyorum bu gün 1 litre ekledim yağ yükseldi

hocam o tırtıklı bölümün ortasında olması lazım yağın hadi tırtığın dibinde kalsın ama sizin o uçtaki yağ aracın motoru komple yağlayacak kadar olduğunu sanmıyorum. Dikkat edin havalar soğudu buhar haricinde aşırı duman atıyorsa ve maviye çalıyorsa rengi conta yakmış olabilirsiniz bu kadar yağ yakması normal gelmedi bana.
  • Araç hitler motor sanırım. O motorlarda fabrikanın öenrdiği spesifikasyonda yağ kullanmak lazım. 65 bindeki motorun bile yağ eksilttiğini gördüm, usta yanlış yağ yüzünden demişti. Ya servise danışın ya da o motorları iyi bilen bir vw ustasına danışın.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.