Şimdi Ara

'Bu kapıdan Yahudiler ve Ermeniler giremez, köpeklere giriş serbesttir.' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hitler söyleyince faşist olur, cani olur, allahsız-kitapsız kana susamış olur, bizimkiler söyleyince milliyetci olur. insanoğlu gerçekten de çok aşağılık olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemomando

quote:

Orijinalden alıntı: castorpollux

Çok yerinde bir tespit ve uyguluma.

Böylesine cesur ve mert insanların olduğunu görmek son derece memnun edicidir.

Kendine yapılmasını istemediğin gibi abuk tekerlemeler ile olmaz bu işler. Çalışacaksın ve güçlü olacaksın, güçlü olanın kural koyma hakkı vardır ve koyduğu kurala uymama hakkı.

E®TAŞ

Diplomasi sanatından bihaber olduğunuz belli. Dünya üzerinde hiçbir ülke ''biz bunu yapıyoruz ama hiç hoş değil'' tarzı bir yaklaşım göstermez. Kendi ülkelerinin menfaatlerine hizmet etmek için çalışırlar.

Amerikalı dondurma yemesin, Afrikalı'ya ekmek versin açlık sorunu çözülür tarzı söylemleri olan insanlar iki yüzlüdürler.

Hergün işine yürüyerek giden adamı görüp otomobil kullanmak, yiyecek ekmek bulamayan insanları düşünüp, et yemekten alı koyamazlar kendilerini.

Bu sahtekarlar laf açıldığında dünyadaki eşitsizlikten ve bencillikten bahsederler ama hiçbir zaman özeleştiride bulunmazlar.

Alacakları bir sonraki lüks arabayı düşünürler, yırtık ayakkabısı olan bir insana ayakkabı almak akıllarından geçmezken, söz konusu dünya ve insanlık hakkında konuşmak olunca, 18 yaşında güzellik yarışması kraliçe adayı kızlar gibi, o bilindik dünya barışı zırvalıklarını sıralarlar.

Öncelikle dürüst ve sonra gerçekçi olalım.

Size bir soru Amerikanın emperyalizm hareketlerinden nefret ediyor musunuz.?Yoksa destekliyor musunuz.?

Amerikan emperyalizmi kınamak ile Amerika gibi süper bir güç olabilmeyi arzu etmek ve bu amaç doğrultusunda çalışmak arasındaki farkı baz alırsanız, ne demek istediğimi anlamış olursunuz.

Bu arada sürüngenler gibi sürünmektense, it gibi ulumayı tercih ederim.
    CastorPollux Ford.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yazat

quote:

Orijinalden alıntı: Alaris

Yazat sen güzel başlıklarla gelirdin. özellikle robotik turnuva haberlerin çok güzeldi. 2009 haberide olsa eline sağlık demeyi borç bilirrim hocam:) yine bekleriz.

Az kaldı Temmuz ayında, Singapur'da düzenlenicek bu yıl ki uluslararsı yarışma

Kısmetse yine açarım bir başlık, ancak ne yazık ki yerel yarışmalar olan Robocup Open'lar, düzenli internet siteleri oluşturmaktan aciz kalıyorlar hep. Bu yüzden senede ancak birkez bu muhabbet dönebiliyor. Birazcık reklam yapmayı, ses getirmeyi öğrenmeleri lazım.

Böylesi daha güzel sizin için. Mekanikle, robotla, robotiklikle ilgilinin.

Tavsiyeniz için teşekkürler ancak o kadar ucuz değil.
    Gerçi bu rezalete yerinde uygulama demeniz, iletişim kanalını tek taraflı olarak kapatmam için yeterli.
    İyi forumlar...

• Yazat
    Dikkatinizi çekerim, hakaret eden arkadaşların varlığa rağmen bir iki cümle konu hakkında karaladık.
    Bunlar hoşunuza gider ya da gitmez ama iletişim kanalını tek taraflı kapattım demek çizginize yakışmamaktadır.
    Üslubumun pek hoş olmadığını kabul edebilirim ama şu forumda kimseyle iletişimi tek taraflı kapattığımı ilan etmişliğim görülmemiştir.
  • quote:

Yazat
    Dikkatinizi çekerim, hakaret eden arkadaşların varlığa rağmen bir iki cümle konu hakkında karaladık.
    Bunlar hoşunuza gider ya da gitmez ama iletişim kanalını tek taraflı kapattım demek çizginize yakışmamaktadır.
    Üslubumun pek hoş olmadığını kabul edebilirim ama şu forumda kimseyle iletişimi tek taraflı kapattığımı ilan etmişliğim görülmemiştir.

Bense üslubunuzun hoş olmadığını kabul etmenize rağmen, bunu iyileştirmek adına adımlar atmayışınızı anlayamıyorum.
    Pekala, uzatacak değilim, her şey gönlünüzce olsun.
    Yalnız bu konudaki fikirlerinizle bir ömür mücadele etsem, yine azdır. Belki de üsluptan önce, onları sorgulamalısınız.
    İyi günler
  • Ana fikir dogru, uygulama ve savunma mekanizmasi ile tamamen yerlerde surunuyor. Yetki ve soz sahibi kisilerin karaktersiz oldugu belli oluyor. Ne klise ama! Dogru laf soyleyemeyeceksen sus, yerini bana ver!
  • Her toplumda böyle fasizan fikirler sahibi kesimler var.Bu kesimleri fazla ciddiye almiyacaksin.Yada bütûn bir milleti ayni kafese koymiyacaksin.Iyi ermenide var.Iyi yahudi oldugu gibi.
    Benim basima onlarca olay geldi.Tûrklerin sevilmedigi ve içeri konulmadigi yerlerde Tûrk oldugumu söyledigim zaman.
    Bos isler.Dûsmanlik kimseye fayda getirmez.Hepimiz insaniz.
    1915 yillarinda ülkeden kovdugumuz ermenilerden,Fransada bir aileye rastlamistim.Beni evlerine davet ettiler.Hala evde tûrkçe konusup,türk adetlerini devam ettiriyorlar.Tûrk müzigi dinliyorlar.Evdeki yasli teyze beni gördügünde ve türk oldugumu söyledigimde,gözlerindeki sevinç ve mutlulugu hayatim boyunca unutamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000watts -- 9 Mayıs 2010; 15:12:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

Her toplumda böyle fasizan fikirler sahibi kesimler var.Bu kesimleri fazla ciddiye almiyacaksin.Yada bütûn bir milleti ayni kafese koymiyacaksin.Iyi ermenide var.Iyi yahudi oldugu gibi.
    Benim basima onlarca olay geldi.Tûrklerin sevilmedigi ve içeri konulmadigi yerlerde Tûrk oldugumu söyledigim zaman.
    1915 yillarinda ülkeden kovdugumuz ermenilerden,Fransada bir aileye rastlamistim.Beni evlerine davet ettiler.Hala evde tûrkçe konusup,türk adetlerini devam ettiriyorlar.Tûrk müzigi dinliyorlar.Evdeki yasli teyze beni gördügünde ve türk oldugumu söyledigimde,gözlerindeki sevinç ve mutlulugu hayatim boyunca unutamam.

Kendimiz gibi düşünmeyen insanları, kendimiz gibi düşünmedikleri için yaftalamakta faşizanlıktır.

Türk müziği dinleyen bir ermeninin varlığı nasıl sizi mutlu olmanızı sağlıyorsa, ''Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, ermenilerin ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur.'' diyen bir ermenin varlığıda endişe etmemizi sağlaması gayet doğaldır.

Hepimiz ermeniyiz diye bağırmak entellektüel çevreler tarafından hoş karşılanırken, Ne mutlu Türküm demek ırkçılık olarak değerlendiriliyorsa burada bir sorun var demek oluyor.

• quote:

quote:

Her toplumda böyle fasizan fikirler sahibi kesimler var.Bu kesimleri fazla ciddiye almiyacaksin.Yada bütûn bir milleti ayni kafese koymiyacaksin.Iyi ermenide var.Iyi yahudi oldugu gibi.

Kendimiz gibi düşünmeyen insanları, kendimiz gibi düşünmedikleri için yaftalamakta faşizanlıktır.

Türk müziği dinleyen bir ermeninin varlığı nasıl sizi mutlu olmanızı sağlıyorsa, ''Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, ermenilerin ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur.'' diyen bir ermenin varlığıda endişe etmemizi sağlaması gayet doğaldır.

Hepimiz ermeniyiz diye bağırmak entellektüel çevreler tarafından hoş karşılanırken, Ne mutlu Türküm demek ırkçılık olarak değerlendiriliyorsa burada bir sorun var demek oluyor.

Siz "onlar nasıl yanlış düşünüyorsa"bizim de bu gibi şeyleri düşünme hakkımız var demişsiniz.Akıllı olmak her toplum için zaruridir bence.Sizin bu fikriniz akıllıca değil.

• +1
    dahada kötüsü bu zihniyet Türkiyenin cumhuriyet döneminin resmi ideolojisi olmuştur.
    6-7 eylül olaylarını gayri müslimlerden alınan varlık vergisini hatırlayın.

quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

it ürür kervan yürür.

hitler söyleyince faşist olur, cani olur, allahsız-kitapsız kana susamış olur, bizimkiler söyleyince milliyetci olur. insanoğlu gerçekten de çok aşağılık olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conta. -- 18 Mayıs 2010; 1:28:24 >
  • Size o zaman akıllı bir fikir vereyim.

İyi anlamadan ve anladığınızı kavramadan yorum yapmayınız. Akıllı toplumu arzu etmeden önce akıllı bireyler olmayı denesek?

Biri sizin suratınıza yumruk indirmek üzereyken, buna karşı vereceğiniz refleksi, karşı tarafın yanlış düşüncesiyle hareket etmek olarak değerlendirme hatasında bulunuyorsunuz.

quote:

Orijinalden alıntı: conta.

+1
    dahada kötüsü bu zihniyet Türkiyenin cumhuriyet döneminin resmi ideolojisi olmuştur.

quote:

it ürür kervan yürür.

evet bende bu ''it ürür kervan yürür'' sözüne katılıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi castorpollux -- 18 Mayıs 2010; 1:36:45 >

• quote:

Size o zaman akıllı bir fikir vereyim.

İyi anlamadan ve anladığınızı kavramadan yorum yapmayınız. Akıllı toplumu arzu etmeden önce akıllı bireyler olmayı denesek?

Biri sizin suratınıza yumruk indirmek üzereyken, buna karşı vereceğiniz refleksi, karşı tarafın yanlış düşüncesiyle hareket etmek olarak değerlendirme hatasında bulunuyorsunuz.

quote:

+1

quote:

it ürür kervan yürür.

evet bende bu ''it ürür kervan yürür'' sözüne katılıyorum...

Teşekkürler vereceğiz aklınız size kalsın.

• Onların seviyesine inmiş.Keşke böyle olmasaydı.
    Onlar yapar abi ama biz yapar mıyız? düşünmek lazım.
  • quote:

quote:

Endişe etmene gerek yok, başka bir faşist tosuncuk katletti kendisini zaten.

• eminim o yazıyı yazan kendince milliyeçi dernek yöneticileri doğru düzgün bir tarih okusaydı , bırakın o milletlere küfür etmeyi onlara sevgi ve şükranlarını sunacaktı ama malesef ülkemizde yanlı ve taraflı tarih anlatıldığı için bol bol şovenist insanlar yetişiyor. sistem malesef öyle istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-058B8D3E6 -- 18 Mayıs 2010; 13:43:36 >
  • bunu yazan ne salak bir adammış ya. yahu oraya girenlere yahudiler köpek diye dalga geçmezmi?
  • quote:

faşizm türk halkının damarlarında var.
    ermeni dölü diyen bir milletvekiline sahibiz.

Şehitlerimize kelle diyen bi herif başbakan,Van'a Wan diyenler bölücüler mecliste,aramızda hatta bu forumda bile öyle şerefsizler var aldırmamak lazım.
  • "aldığı kellelerin hesabını veriyor" demesinde ne gibi bir mahsur var? eğer " aldığı leşlerin hesabını veriyor" dese tamam hakaret ediyor dersin ok ama ben kullandığı cümlede hakaret veye küçümseme göremiyorum.
    illa şehit demesi mi gerekiyor? benim anlamadığım bunu dindarları eleştiren, dindarları hatta başörtüsü takanları terörist gören zihniyet işine gelince dini ünvanları kullanmayı şart koyuyor.

bir kürt bence "van" yerine "wan" diye yazabilir, çünkü kendi alfablerli öyle. onların alfabesinde "w" harfi var. tabii yy larca asimile edilmeye çalışıldıkları için, sizin gibi kardeşlerime onların kimlikleri gösterilmediği için böyle bir yazı yazıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanto

"aldığı kellelerin hesabını veriyor" demesinde ne gibi bir mahsur var? eğer " aldığı leşlerin hesabını veriyor" dese tamam hakaret ediyor dersin ok ama ben kullandığı cümlede hakaret veye küçümseme göremiyorum.
    illa şehit demesi mi gerekiyor? benim anlamadığım bunu dindarları eleştiren, dindarları hatta başörtüsü takanları terörist gören zihniyet işine gelince dini ünvanları kullanmayı şart koyuyor.

bir kürt bence "van" yerine "wan" diye yazabilir, çünkü kendi alfablerli öyle. onların alfabesinde "w" harfi var. tabii yy larca asimile edilmeye çalışıldıkları için, sizin gibi kardeşlerime onların kimlikleri gösterilmediği için böyle bir yazı yazıyorsunuz.

sizin icin her yol mübah zaten.
    umarım sizin ailenizden biri şehit olurda bu yazıları bi daha okursun sayın hakanto..

• benim dünyamda savaşa yer yok, denim dünyamda hamaset'e de yer yok, benim dünyamda şovenizme hiç yer yok.
    benim dünyamda herkese kardeşçe bakmak var, benim kimseye ne inanç nede kimliğimi dayatma hevesim var.
    inşallah kimsenin ölmediği bir dünya kurarız, bunun için şovenist kardeşim insanlara sevgiyle bak, karşındakini adam yerine koy bak bakalım böyler olaylar oluyor mu? gencecik çocuklar bir kısım koltuk heveslilerinin iktidar hırsına kurban oluyor ve sana şovenizm aşılıyor sorgulamak zahmetine bile girmiyorsun. barış isteyen birine beddua ediyorsun. ben senin gibi gencecik insanların ölmemesi için fikrimi yazıyorum hepsi bu. birbirinizi sevin, ermeni kürt, veya yahudi olman hiç önemli değil, karşındakine saygı duy ona "saygı" duyarsan tabii ki saygı görürsün. karşındakini köpek yerine koyarsan ne bekliyorsun gelip elini mi yalamasını.
    size yanlış şeyler sevdirilmiş, bizde sizin geçtiğniz yollardan geçtik, ideolojilere değil insan yaşamına saygı duyun, hangi ideoloji insan hayatından daha değerli ki. bu dünyada neye inanırsan inan ama insan hayatına sonsuz saygı duy kardeşim. anlıyorum gençsin kanın kaynıyor,sana aşılanan fikirler doğrultusunda ateşli bir geçnsin ama başka fikirlere de saygı duymayı öğren, başka fikirleri ileri sürenler beddua etmenin alemi ne?
    (20 yılda solcu da oldum ülkücüde oldum,şeriatçide oldum. allahtan bu arada bu ideolojiler arasında gidip gelirken çok ileri gitmedim{kafa,kol kırmak gibi} belki çevremzdekilere uysak kötü sonuçlar veridi). ileride yaşlanınca beni anlarsın("ailenizden biri şehit olurda demen"zoruma gitti,ama gençliğine veriyorum).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-058B8D3E6 -- 19 Mayıs 2010; 0:44:21 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.