Şimdi Ara

bu kasaya pegatron ipxsb-h61 uyarmı + ekran kartı psu yetermi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bütcem kısıtlı , bendeki kart pegatron ipxsb-h61 ,
    alacaklarım = msi rx470 ve 80 güç kaynağı alcam ama bu kasayı gördüm buna bendeki anakart uyarmı birde rx470 de takınca 500 w güç kaynağı çalıştırırmı , önemli olan çalıştırması şuan için , ilerde 80 sertifikalı bitane alırım psu ,kasa içindeki psu özelikleri yazmamışlar ama bilen vardır belki diye

http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fc-8925g-500w-2xfan-usb-3-0-midt-atx-siyah-kasa.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kavinq -- 15 Nisan 2017; 14:33:25 >

• sistemin tüm bilgileri önemli ben size hesaplamayı yapan linki atayım . Fakat frisby kasalar dandiktir. içindeki psu larda 100 de 99 dandik gerçek 500 w değildir . Verdiğim link'teki hesaplamaya göre 500watt yetse bile kasa içindeki psu'yu görmek lazım üstteki sebeplerle pek tavsiye etmiyorum.
    http://www.cizgi-rma.com/calculator.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoyaN -- 15 Nisan 2017; 21:25:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoyaN

sistemin tüm bilgileri önemli ben size hesaplamayı yapan linki atayım . Fakat frisby kasalar dandiktir. içindeki psu larda 100 de 99 dandik gerçek 500 w değildir . Verdiğim link'teki hesaplamaya göre 500watt yetse bile kasa içindeki psu'yu görmek lazım üstteki sebeplerle pek tavsiye etmiyorum.
    http://www.cizgi-rma.com/calculator.aspx

Sayın NoyaN,

Tüm ürünlerimiz gibi PSU'larımız da üzerinde yazan değerlere sahiptirler.
    Bunu defalarca bu forumda test raporlarıyla kanıtladım.
    Ama elinizde bunun aksini gösteren bir test raporu varsa lütfen paylaşın da herkes faydalansın.

• OK_Comsis kullanıcısına yanıt
    Peki üretisici kim frisby nin? FSP Super Flower HEC
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    Sayın FoxPark,

Firma yetkilisi olduğum için başka markalar hakkında yorum yapmak istemediğimden isim vermeyeceğim.
    Bahsettiğiniz 3 markanın birini tanımam. Diğer ikisine üretim yapan Çin'deki fabrikaları gezme fırsatım oldu.
    Sadece şu kadarını söyleyeyim bahsettiğiniz ve hatta daha ünlü markalar da Çin'deki güvendikleri üreticilerin fabrikalarında bazı modellerinin üretimini yaptırıyorlar. Bu tıpkı en bilindik marka ayakkabının içine baktığınızda Made in Vietnam, Thailand, Indonesia yazması gibi bir olay.
    Sorunuza cevaben,
    Evet bu bahsettiğiniz üç markadan birine üretim yapan bir fabrikada PSU'larımız üretilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OK_Comsis -- 27 Nisan 2017; 13:46:3 >
    Benim bahsettiğim bu markalar psu üretir, diger markalarda kendi etiketini basar. Frisby markası olarak, frisby kendi etiketini basmadan önce kimin tarafından üretildiğiydi.
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    Sayın FoxPark,

Sizin PSU üretir dediğiniz markalar da bazı ürünlerini kendi fabrikalarında değil fason fabrikalarda ürettiriyorlar ve kendi etiketlerini basıyorlar.
    Ki dediğim gibi daha önce saydığınız üç markadan biriyle aynı fabrikada ürettiriyoruz ürünlerimizi.
    Yanlış anlaşılmasın birçok büyük firma bunu yapıyor. Gerekli denetimi, kontrölleri ve testleri yaptıktan sonra bunda ürünün değerini düşüren birşey söz konusu değil.
    Sayın yetkili ;

Eski ürünlerinizde kullanılan powerlarınızın iyi olmadığı adına yaptığım bir yorum üstteki ve ürünlerinizde sertifika vs varmı ? burada bir konu altında cevap vermişseniz bunu herkes görmez burada bir yeniliğiniz varsa ilgili ürün altına gerekli inceleme veya sertifikayı belirtirseniz herkes ikna olur.

Arkadaşın attığı linkte sadece 500w demiş kusura bakmayın yani sürekli iyi ürünleriniz vardıda bizmi kötüledik. iyi ürünler yapıyoruz kaliteli malzeme kullanıyoruz diyorsanız . Bunu ürün altında belirtinizki müşteri olarak bizde bilgilenelim mesela arkadaşın attığı üründeki power tek kanal 12v yüksek ampermi ? ve 500w toplammı yoksa +12v tamı sadece 500watt he diğer voltaj kanallarında yükset watt vermiş gerkesizse +12v kanalını 350wat vermiş benim için iyi psu değildir . aktif pfc varmı ürününüzde 80+ kaç verimliliği var (hiçbirşey belli değil sitenizde dahil) karambole 500watt kusura bakmayın bu şartlarda iyi kimse diyemez.

+12v kanalı ben 500watt'ım diyen powerda bana göre en az 450wattı 12v kanalından vermeli neticede oc'Si cpu'su ve gpu'Su için bu kanal çok önemli...

Ve üstte bakın ne demişim yinede tolerans bırakmışım ve demişimki içindeki psu'Yu görmek lazım demişim.

Ve mesela bakalım sitenizde psu kasa içindeki değil ayrı satıyorsunuz herhalde 650w psu birinde 2 kanaldan 12v'TA akımı 2 ye bölmüş diğerinde tek kanalda.Altta 2 tane 650watt diye satılan psu; sizin sattığınıza 650 watt dersek diğer firmanınki 750 watt olması lazım o zaman
    sizin sattığınızda tüm kanallar toplamı yazılmış bu firmada +12v'ta verdiği ki asıl önemli nokta +12v (benim kıyas kriterlerim bunlar);

(he diğer kanallarda önemli ama ortalama hepsi birbirine yakındır ve en düşüğü bile ihtiyacı karşılar)

http://www.comsis.com.tr/pc-bilesenleri/power-supply/gamemax-650w-power-supply.html

ve başka firmanın 650watt psu'Su
    http://www.hepsiburada.com/cooler-master-g650m-650w-80-bronze-power-supply-rs650-amaab1-eu-p-BD803239

birinin 12v kanalı 528 watt diğer firmanın 624 watt hangisin tavsiye edelim ?????

ki diğer voltaj kanallarıda yüksek watt cooler masterin ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoyaN -- 8 Mayıs 2017; 20:6:18 >

• NoyaN N kullanıcısına yanıt
    Sayın Noyan,

'Frisby PSU'lar dandiktir. Gerçek değerlerini vermiyor.' demek farklı bir şey. Ben +12V kanalından xx watt güç vermeyen PSU'ya iyi PSU demem demek farklı bir şey. Laf kalabalığına hiç gerek yok.Kendi bakış açınızla dilediğiniz PSU'yu iyi ya da kötü olarak değerlendirebilirsiniz. Bunda sıkıntı yok. Ama subjektif yargılarınızla hiç bir test yapmadan, klavye başında olmuyor bu işler. Sertifika mı görmek istiyorsunuz?
    Buyrun:

https://plugloadsolutions.com/80PlusPowerSuppliesDetail.aspx?id=270&type=2

Ayrıca,

Linkini verdiğiniz ürünün satış fiyatı 415,36 TL

http://www.hepsiburada.com/cooler-master-g650m-650w-80-bronze-power-supply-rs650-amaab1-eu-p-BD803239?utm_source=affiliate&utm_medium=go&utm_campaign=cpa&utm_content=63&utm_term=kategori-genel&wt_af=go.domain.kategori-genel.cpa

GameMax650'nin satış Fiyatı: 269,61 TL

http://urun.n11.com/guc-kaynagi/frisby-gamemax-gp-650-80bronze14cmfan-psu-650w-P184607988?cid=604001&gclid=CjwKEAjwutXIBRDV7-SDvdiNsUoSJACIlTqlWWD28_GeXmb8xeF52rC8457pM_vJzO4yYzfLDYTKVRoC8ZTw_wcB&gclsrc=aw.ds

Yani kıyasladığınız ürün piyasada % 54 daha fazlaya satılmakta.
    Kaliteli ürünleri uygun fiyata kullanıcıyla buluşturduğumuzda her nedense bu tip karalamalarla karşı karşıya kalıyoruz.

Hakir olduysa millet şânına noksan gelir sanma
    Yere düşmekle cevher sâkıt olmaz kadr ü kıymetten
    (N.Kemal)

Bilmem anlatabildim mi?

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: OK_Comsis

Sayın Noyan,

'Frisby PSU'lar dandiktir. Gerçek değerlerini vermiyor.' demek farklı bir şey. Ben +12V kanalından xx watt güç vermeyen PSU'ya iyi PSU demem demek farklı bir şey. Laf kalabalığına hiç gerek yok.Kendi bakış açınızla dilediğiniz PSU'yu iyi ya da kötü olarak değerlendirebilirsiniz. Bunda sıkıntı yok. Ama subjektif yargılarınızla hiç bir test yapmadan, klavye başında olmuyor bu işler. Sertifika mı görmek istiyorsunuz?
    Buyrun:
    https://plugloadsolutions.com/80PlusPowerSuppliesDetail.aspx?id=270&type=2

Ayrıca,

Linkini verdiğiniz ürünün satış fiyatı 415,36 TL
    http://www.hepsiburada.com/cooler-master-g650m-650w-80-bronze-power-supply-rs650-amaab1-eu-p-BD803239?utm_source=affiliate&utm_medium=go&utm_campaign=cpa&utm_content=63&utm_term=kategori-genel&wt_af=go.domain.kategori-genel.cpa

GameMax650'nin satış Fiyatı: 269,61 TL
    http://urun.n11.com/guc-kaynagi/frisby-gamemax-gp-650-80bronze14cmfan-psu-650w-P184607988?cid=604001&gclid=CjwKEAjwutXIBRDV7-SDvdiNsUoSJACIlTqlWWD28_GeXmb8xeF52rC8457pM_vJzO4yYzfLDYTKVRoC8ZTw_wcB&gclsrc=aw.ds

Yani kıyasladığınız ürün piyasada % 54 daha fazlaya satılmakta.
    Kaliteli ürünleri uygun fiyata kullanıcıyla buluşturduğumuzda her nedense bu tip karalamalarla karşı karşıya kalıyoruz.

Hakir olduysa millet şânına noksan gelir sanma
    Yere düşmekle cevher sâkıt olmaz kadr ü kıymetten
    (N.Kemal)

Bilmem anlatabildim mi?

Saygılarımla,

Sizin ürünler bu forumda iş yapmaz hocam.

Çoluk çocuk kaynayan facebook gruplarında takılabilirsiniz.

Onlar çokça firizbi tercih ediyor.

Edit: Ha bir de plugload'dan 80+ alındı diye bu o PSU'nun %100 iyi ve güvenilir olduğunu göstermez.

Kapasitöründen tut, kablo konnektorune kadar her şey önemli PSU'da.

Şahsen ben 750W +80 Bronz Firizbi adı altında bir psu almaktansa, 620W 80+ Bronz Seasonic almayı tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 12 Mayıs 2017; 17:59:6 >

• İşlemcini yazmamışsın. Ama tahminim en fazla 3770k dır.

http://www.guru3d.com/articles-pages/core-i7-3770k-and-3750-review-with-z77,12.html
    3770k ekran kartı olmadan tüm sistem 113w gibi.

http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-radeon-rx-470-gaming-x-8gb-review,5.html
    rx 470 133w gibi.

246w eder. Süpriz olarak 100w eklesen 346w eder. Hadi bi 104w da benden olsun :D 450w ve üstü bir psu havada karada yeterli.

Pegatronlarda pci express 3.0 ekran kartlarının çalışması ile ilgili bir problem çıkabildiğini ve bunun için bios update gerekebildiğini duymuştum. Rx 470 pci ex 3.0 bir kart.
    Şöyle bir blog var.
    http://www.byruno.com/byruno-bilisim-hizmetleri-sistem-makaleleri-makale-adi-casper-pegatron-ipxsbh61-bios-guncellemesi-17-MakaleDetay.aspx

Not: bios güncellemesi sırasında çıkabilecek problemler benim sorumluluğumda değil.

İlla ekran kartı takacaksan şu sırayı izlersin. Önce ekran kartını alırsın denersin çalışmassa bu bios atma işini denersin. Her türlü sonuç alamassan yeni yada ikinci el problem çıkarmayan işlemcine uyan bir anakart alman gerekecek.

Neticeye gel yav verdiğiniz ürünlerin hiçbirinde neredeyse ayrıntı yok linklerinde bu 1 2. si ben orda psu yu da görmek lazım demişim boş lafla prim yapmaya çalışma . ki benim verdiğim linkteki ürüne göre ürününüz dandikmi dandik işte mesele bu verdiğiniz linkte hala ürün hangi kanaldan kaç watt veriyor belli değil o zaman gitsin adam 500 watt yazıp 12v kanalından 500 watt yazan alsın mesela neden senin hikaye ürürnünü alsın hadi kumda oyna. Bak yukarıda bir arkadaş ne güzel belirtmiş 80+ olayıda adamlar teste sokuyor kısa süreli verdiği değerlere göre sertifika veriyor sen buraya benim ürünüm kalite demen için benim lafını ettiğim şeyleri düzelticen ve içinmde kullanılan mazlemenin 3 sene 5 sene sonra'yı çıkaracak kalitede olduğunu kanıtlıyacan varmı kanıtın kaliteli mazleme kullanılıyor her yerinde diye bak arkadaş firmada belirtmiş belirttiği firmanın ürünleri taş gibi olduğu ve kanıtlarını koyabildiği üstüne yılların tecrübesi ile adını psu'YA kazımış firmalar.benim adını/linkini verdiğim ürüne bak +12v kanalı 628 watt senin ürünün 528 watt bana göre 500watt bir ürün sanki aynı değerleri veriyor gibi 100de 54 yazmış birde hade yav kuma...(550watt adı altında başka bir firmanın ürününde 530 watt +12v kanalından veriyorsa seninin 650 watt'ınamı inanıcaz onun 550 watt'ınamı sen neredeyse stnadart olan diğer kanallarıda hesaba ekle 650watt oh ne ala çocuk kandırıyorsunuz sanki.

he sen hala ukalalık yapıp benimki 650 watt diyeceksen benim örneğini verdiğim psu'DA 770 watt topla bakayım değerleri satarkende az watt yazıp çok watt satıyor demekki her halükarda sizden iyi. HE kusura bakma millet +12 watt kanalına belki slı yapacak oc yapacak o yüzden asıl watt hesabı yapıyor millet dimi. bunu bilipte hala burda ukalalık yapıyorsunuz .He bak adam üstüne ürününe kutuya 5 yıl garanti (ülkemizde geçerli yada değil o ayrı)(1 firma ürününe 5 yıl diğeri 2 yıl güveniyor demek ?) yazmış varmı sende bunu uyguladığı ülke kutusunda yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoyaN -- 28 Mayıs 2017; 0:18:43 >

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Sayın Lana-Del-Rey,

Bir PSU'nun dünya çapında kabul gören bir sertifika (80+) alabilmesi için elbette o sertifikanın kalite standartlarına uygun olması gerekiyor.
    Siz oturun evinizde. Alın elinize havya ve ölçme aletini. Kaliteli kompenant ve kablo kullanıp bir PSU üretin ve bu sertifika için başvurup tüm test aşamalarını geçtikten sonra kendi isminizi vereceğiniz bir PSU'yu piyasaya sunun ve biz de sizinle övünelim.
    Ya da, bakın yaz da geldi. İyi bir tatile çıkıp güzel bir kumsalda kumdan kaleler inşa edin. Fotoğrafını çekip Face'deki çoluk çocukla paylaşın. Daha fazla ilgi çekersiniz.
    Bundan sonra yazdıklarınıza cevap vermeyeceğim zira amacınız polemik yaratmak. Ürünü eleştirmek değil.
    Kolay gele,
  • NoyaN N kullanıcısına yanıt
    Sayın Noyan,

Ürünümüz gerçek 80+ sertifikalı bir ürün olup üzerinde yazılı değerleri vermektedir.
    Sizin sistem ihtiyaçlarınız daha farklı veya fazla olabilir. +12V çıkışı gibi sizin ihtiyaçlarınızı karşılamaması bu ürünü kötü veya kalitesiz yapmaz.
    Karmakarışık, kafa karıştırıcı her şeyden bahsetmişsiniz ama bir türlü şuna eliniz gitmemiş:

Ürün Fiyatı: 509.89 TL
    http://www.hepsiburada.com/cooler-master-g650m-650w-80-bronze-power-supply-rs650-amaab1-eu-p-BD803239

Ürün Fiyatı: 228.94 TL
    http://www.hepsiburada.com/gamepower-gp-650-apfc-14cm-80-bronz-650w-psu-p-HBV000005E2GB

Matematiğiniz nasıldır?

saçma sapan yorum yapıyorsun senin matematiğin nasıl dandik güçsüz ürün alırsan 3 gün sonra bir daha gider iyisini alırsın bir laf var biliyormusun. ? ben ucuz'a alacak kadar zengin değilim diye bak ne demişim 2 nizde 500 wat demişiniz birinizin toplamı kaç diğerinizinki kaç ??
    aynı gücü veren ürününü senin dediğin fiyata satıyor gibi yorum yapıyorsun hala; senin ürününden iyimi iyi eeee sendede 500 watt yazıyor ondada (bunun açıklaması benim söylediğim ürün daha iyi demek değilmi evet öyle hangi kelimelerle açıklıyacağız başka) bunu açıkla ...

hee birde ürünleriniz satılmıyor diye indirim yapıp buraya yeni fiyatları koyma bak üstte konu açıldığındaki rakamlar var....!!!!!

ya sen her şeyi geçte bak adam ilk mesajda ne demiş ürünü psu'su hakkında bilgi yok demişler geçmişte kullandığınız ve şu linkinkini verdiğin ürünü neden veriyon zaten bu ürün içinde onumu veriyon veriyorsasn ytazılsın ozaman senin anlamanmı kıt bende zamanında frisby kaasa aldım içinde cart curt psu vardı. sen ürününde açıklmazsan bende ne olduğu belirsiz ürüne tabiki böyle yorum yapıcam ki not olarak psu'yu görmek lazımda demişim artık boş laflarına cevap vermiycem her yerden psu alan ve dandikte psu'lar kullanmış bir firmasınız iyileştik diyorsan o ürünün tanıtımına içindeki psu şu özelliği şu diyede tanıtım koy boş laf yapıp durma burda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoyaN -- 26 Haziran 2017; 1:1:15 >

• Sayın Firma yetkilisi sözüm meclisten dışarı lakin bugün yeni bir teknoloji, yeni bir üretim stratejisi, daha kaliteli komponent ve yeni bir anlayışla bu işe el atmadıysanız yani dünkü üretim yolunuza devam ediyorsanız markanız ne yazık ki ölü bir imaja ve tercih edilmez yaftasına sahiptir.

Senelerin donanımcısı olarak markanızın ürünlerini tercih etmem. Bir ürünün ucuz olması bile bazen yeterli gelmez ki artık alım gücü epey düştüğünden alınan her maldan daha fazla kullanım ömrü beklenmektedir.

birde tekrar özür diliyerek belirteyim eğer bu forumda firma yetkilisi vasfıyla bulunacak ve markanızın bir temsilcisi olacaksanız insanlarla polemiğe girmemeniz ve daha sade resmi bir hitabet ile iletişim kurmanız gerekmektedir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Sky_Vision,

İster kişisel tecrübe, isterse sağdan soldan duyum şeklinde hangi sebeple olursa olsun her türlü eleştiriye ve olumlu/olumsuz bilgiye saygımız var.
    Sadece, bir markayı yalan yanlış bilgilerle kötülemeye, hatta şahsımda hakarete varan yazı ve yorumlar yapmaya sessiz kalmıyoruz. Belki üslubum biraz alaycı ve itici gelebilir. Ama bu tip kullancılara hakeret etmeden anladıkları üslupta cevap vermeye devam edeceğim.
    ...
    Her sene en az 7-8 fuar (Global Source/Asia World Expo/Hong Kong - Canton/Çin - Computex/Tayvan - CeBit/Almanya - CES/Amerika) ziyaret edip sektördeki yenilikleri çok yakından takip ediyoruz. Hatta gerek fuarda aldığımız numunelerden gerekse satış sonrası tecrübelerimizden üreticiyi kullanılan kompenanttan tutun da çipset yazılımına kadar biz yönlendiriyoruz. Arıza oranlarını paylaşıp bir sonraki siparişte daha az sorunlu ürünler ithal ediyoruz.
    Bunları yaparken, hem en ucuzu olsun hem de en kalitelisi olsun isteyip elmayla armutu kıyaslayan forum katılımcılarını da 'Müşteri daima haklıdır' prensibiyle sineye çekiyoruz. Ama bu, elinde teknik veri olmadan, sanki evinde teknik servis labaratuarı, test cihazı vb. varmış gibi klavye başında oturup da markamıza hakaret edenlere karşı sessiz kalacağımız anlamına gelmemektedir.
    Saygılarımla,

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.