Şimdi Ara

Bu kazada kim suçlu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geçmiş Olsun Kasko var dert edilcek birşey yok canınızı sıkmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brujeria35

Geçmiş Olsun Kasko var dert edilcek birşey yok canınızı sıkmayın.

Teşekkürler...
  • Geçmiş olsun.Gri araçların trafikte farkedilmediği yönünde bir haber okudum bugün.Gri aracı görünce paylaşmak istedim.
    Hız sınırını aşmak asli kusur değildir ama benim nazarımda asli kusurdur.Çünki hız sınırları her iki tarafın manevra kabiliyetleri dikkate alınarak hesaplanır.Kanunen olmasa da vicdanda aslidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanhoroz

Geçmiş olsun.Gri araçların trafikte farkedilmediği yönünde bir haber okudum bugün.Gri aracı görünce paylaşmak istedim.
    Hız sınırını aşmak asli kusur değildir ama benim nazarımda asli kusurdur.Çünki hız sınırları her iki tarafın manevra kabiliyetleri dikkate alınarak hesaplanır.Kanunen olmasa da vicdanda aslidir.

burada veya diğer bir olayda kazaya sebebiyet veren 2 araç düşünün ;
    biri asli kusurlu diğeri aşırı hızlı...
    asli kusurlu asli kusuru yapmasaydı kaza olmazdı... diğeri aşırı hızlı olsa da kaza olur, olmasa da kaza olur,hız kötüdür o ayrı ...
  • quote:

Geçmiş olsun.Gri araçların trafikte farkedilmediği yönünde bir haber okudum bugün.Gri aracı görünce paylaşmak istedim.

yazıyı bilmem de ben ezelden beri böyle düşünüyorum.diğer başlıkta da söyledim.ama en çok gri renk araç terchi ediliyor hayret gerçekten.özellikle asfalt rengi olan gri araçlar var bence uzun yolda farları da kapalıysa farketmesi zor olabiliyor bazen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldier_of_fortune

quote:

burada veya diğer bir olayda kazaya sebebiyet veren 2 araç düşünün ;
    biri asli kusurlu diğeri aşırı hızlı...
    asli kusurlu asli kusuru yapmasaydı kaza olmazdı... diğeri aşırı hızlı olsa da kaza olur, olmasa da kaza olur,hız kötüdür o ayrı ...

Peki tersden gidersek;
    Aşırı hızlı kazadaki kayıp asli kusurlunun kusuru kadarmıdır?Kırmızı aracın şöförü olarak düşündüm kendimi.Bilirsiniz kaza sonrası sinirler hat safhada olur.Bu durumda aracımın bu halini gördüğümde açıkcası o hız moralimi daha da bozardı.

• aşırı hızın kusuru asli kusur kadar değildir...
    asli kusurlu araç hatalıdır her zaman...
  • Bence burda bi hukuk boşluğu var.Örneğin 30kmh ile gidilmesi gereken yerde 70-80 kmh ile kazaya karışıyor ise (bu manevi kayıpta olabilir) , kazanın oluşuna sebebiyet veren asli kusur durumunun(bu konuda kırmızı araç) hafifletilip, suçunda ağırlaştırıp (Gri araç) asli ye yaklaştırılması gerektiğini düşünüyorum.
    Mesela burda gri araç kırmızıyla çarpışıp yandaki kaldırımdaki yayaların üzerine çıkması gibi (Allah göstermesin)
  • Kurallar gereği olabilir. Ama şöyle düşünün o yolda 120 km/s ile geliyorken siz karşı tarafa nasıl geçeceksiniz.S.siz baktığınızda yol boştur ama bir saniye sonra öldücü darbeyi vurmuş olabilir.
  • geçmiş olsun. hem kırmızının hem de grinin içinde her an olabiliriz.
    Allah ölümlülerden (kaza) saklasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erakcora

Kurallar gereği olabilir. Ama şöyle düşünün o yolda 120 km/s ile geliyorken siz karşı tarafa nasıl geçeceksiniz.S.siz baktığınızda yol boştur ama bir saniye sonra öldücü darbeyi vurmuş olabilir.

quote:

Bence burda bi hukuk boşluğu var.Örneğin 30kmh ile gidilmesi gereken yerde 70-80 kmh ile kazaya karışıyor ise (bu manevi kayıpta olabilir) , kazanın oluşuna sebebiyet veren asli kusur durumunun(bu konuda kırmızı araç) hafifletilip, suçunda ağırlaştırıp (Gri araç) asli ye yaklaştırılması gerektiğini düşünüyorum.
    Mesela burda gri araç kırmızıyla çarpışıp yandaki kaldırımdaki yayaların üzerine çıkması gibi (Allah göstermesin)

kurallar gibi, asli kusurlarda yıllar süren çalışmalar ve tecrübeler sonucunda ortaya çıkmıştır...
    aşırı hız kötüdür ama asli kusur yani dikkatsizlik çok çok daha kötüdür...

• gri araç hızlı gidiyor olsada sola dönüş yapacagı için kırmızı aracın yol vermesi ve beklemesi gerekiyordu. ayrıca duruyordum demişsinizde oyle biyerde durmuşsunuzki adama gecicek yer kalmamis. kararsızlık yaşamısınız gibi biraz gitmişsiniz sonra hızlı oldugunu farketmişsiniz ancak durmak için cok geç kalmıssınız.
  • quote:

http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/197908-Gumus-renk-oto-sahipleri-dikkat.aspx

gri renk araçlarla ilgili haber...

Çok enterasan bir haber... Teşekkürler...
  • Bu pejo marka arabaların kaportasına da hasta oldum ben yalnız. Benim ilk araba 206 idi, çok da hızlı gitmiyordum, çarptığım arabada hasar çok azken benimki darma duman olmuştu. Sizinki de öyle olmuş..

Bu kazada kim suçlu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nadya malakhova -- 4 Ocak 2010; 2:54:39 >
  • Kesinlikle haklısınız.

İnsanın aynalar dahil kontrol etmesi gereken bir cok yer var.

Böyle durumda yol rengi olan bir aracın özellikle kapalı havalarda fark edilebilirligi düşüyor.

Özellikle siste bu durum çok daha sorun teşkil ediyor.

quote:

http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/197908-Gumus-renk-oto-sahipleri-dikkat.aspx

gri renk araçlarla ilgili haber...

• quote:

Buradaki yolda yol ver levhası yoksa eşit şartlardaki bir kavşak mevcut. O zaman burada yol hakkı doğal olarak yol hakkı karşı tarafın. Ancak aşırı hız ve kavşakta yavaşlamamakta asli kusurdur. Bence 8 de 5 siz 3 karşı taraf suçlu.

Eskisi gibi 8 de 5 felan yok şimdi %100, %50 ve %0 oranları mevcut.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.