Arkadaşlar öncelikle merhabalar. 7 8 ay önce bir monitör aldım, monitörün markası .......[ Samsung Odyssey OLED G9 49" LS49CG934SUXUF (S49CG934S) ]...... Şimdi arkadaşlar ben oled panele sahip bir tane de laptop aldım iş yerine, bu her iki oled panelde de hdr özelliği mevcuttu, her iki cihazda da hdr açık ve otomatik hdr de aktifti ve ne zaman bir oyuna girsem ya da hdr destekli bir video oynatsam özellik çalışıyordu, fakat bir süre sonra gözlerimde inanılmaz bir rahatsızlık belirtisi gösterdi, baş ağrısı felan yapıyordu ekrana bakmak istemiyordum, özellikle iş yerindeki asus laptop onun da markasını yazayım ; ......[ Asus Vivobook S15 OLED M3502QA-MA012W Amd Ryzen 7 5800H 16GB 1tb SSD W11 15.6" 120hz 2.8k ]...... eve gidince hemen uyumak felan istiyordum, üstüne dinlendirici gözlük felan da takıyordum ama iş yerindeki ıps ekrandan olede geçtikten sonra tüm bu olanlar oldu. [ iş yerinde ıps ekran kullandıktan sonra evdeki olede bakınca belli bir süre vakit geçirince evde de o problem oluyordu hatırladığım kadarıyla ] Sonra düşündüm dedim ki ya ben bunu göz yorulmasın, daha sağlıklı olsun diye bu kadar para verdim bu cihazlara, ıps de bu kadar etkilenmiyorken, ki ıps de de uzun süre durunca göz yine yoruluyordu ama bunlarda hiç etkilenmemesi lazım dedim ya da minimum olur etkisi dedim kendi kendime, ama aksine ıps den çok daha fazla zarar verici derecede etkiliyordu beni, sonra internetten oled ekranda hdr kullanmak veya oled ekranda hdr kullanılır mı gibi araştırmalar yaptım bir şey bulamadım. Bir gün iş yerindeki laptop da asus destek programı var oraya girdim, işte ekran titremesi vs diye bir şey var, baktım diyor ki hdr açıkken bunu kullanamazsınız vs. Ya ben aslında evdekine de bu laptopa da defalarca hdr yi de kapatıp denedim ama o an fark edememişim. Sonra ben bu hdr leri kapattım o şekilde kullanmaya başlayınca bu göz problemlerinin hepsi gitti, yani şöyle söyleyeyim oled ekranda üstüne hdr açmak sanırım aptallıkmış, ama bu benim suçum değil bunu yapanların suçu, nasıl olur da oled çok daha iyi iken hdr gibi bir özelliği koyarlar ? Ve benim deneyimlerime göre sanırım burada bir hata var, ve internette hiç bir bilgiye ulaşamadım. Bu konu hakkında fikri olan var mı ? Oled ekranda hdr kullanmak sorunlu mu ? Gözler için bir problem teşkil ediyor çünkü ve şöyle söyleyeyim 3 gündür sanki hiç ekrana bakmamışım gibi o kadar vakit geçirmeme rağmen, hatta eve gidip geceye kadar artık takılıyorum o ekranda da. Gerçekten büyük bir problem ve aydınlatılması gereken bir konu. Şunu da ekleyeyim hdr yi kapatıp oyunları ve filmleri tekrar izledim arada muazzam derecede fark varmış, yani şu an ben hdr leri kapatıp direkt sadece oledi kullanıyorum artık. Ama aklımdaki soru ; hdr yi eklemelerinin sebebi ne olede ? Teşekkürler. |
Bildirim