Şimdi Ara

bu konuyu açan hanginiz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: faaty

quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

quote:

Orijinalden alıntı: celades

quote:

Orijinalden alıntı: rinyth

Oyun terimlerini türkçeye cevirilmesini düşündükce gülüyorum , saçma geliyor diye düşünenler :) neden biliyormusunuz dünyada sadece 10 oyunun türkçe olmasından dolayı bütün oyunlar türkçe olsun bakalım nasıl alışıyosun

o tamamen özentilikle ilgili.fazla duymadıkları bir dil olduğu için ilginç geliyor ayrıca ingilizce bilince havalı olunduğunu düşünen de var.wow zimbabwe dilinde olsa yine ilginç gelir bizim millete

onyargili ve fazla genellenmis sacma bir tespit olmus. benim 4 tane dilim var 3 unu cok iyi biliyorum ama oyun cevrilecekse bu 4 unun arasindan eger mumkunse ingilizceye cevrilmesini isterim. ingilizce bilip havali olmaklada hicbir alakasi yok ben zaten son 4 senemi Ingilitere de gecirdim ve bana ingilizce yakin, kulagima hos geliyor (ozellikle oyun dunyasinda). Sunu unutmayin ki herkesi ayni kefeye koyamazsiniz herkesin birey olarak tercihleri vardir bunlara saygi gostermelisiniz. Fikrinizi saygi cercevesinde belirtebilirsiniz ama alayci tavirlarla igneleyici sozler size bisey kazandirmaz sonucta ne soylerseniz soyleyin o sadece sizin nacizane fikriniz..

dostum senin için istenmiyor ki zaten türkçe dil seçeneği. ingilizce bilmeyenler için isteniyor. ben de çok iyi ingilizce biliyorum ama türkçe oyun isteyenleri anlıyorum, kendini onların yerine koy istersen.
    ingilizce kulağına iyi geliyor çünkü hiç türkçe oyun olmadıki. birkaç tane türkçe oyun oynarsak türkçe de kulağımıza hoş gelecek bence.

Peki sadece clienti türkçe yapınca her şey çözülecekmi? diğer yabancılarla olan iletişim nasıl sağlanacak? bir kaç kez denk geldim adam ne söylendigini anlamıyor, dur diyorsun devam ediyor.. şuna vur diyorsun başkasıan dalıyor.. cycle rotasyonda yok, rastgele tuşlara basıyor.. copy paste talent bulup girmiş.. ezbere oynuyor.. kızınca Türkçe sövüyor

ama Türklere özel server deseniz olabilir.. Onu da blizzin yapacagını sanmıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

quote:

Orijinalden alıntı: faaty

quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

quote:

Orijinalden alıntı: celades

quote:

Orijinalden alıntı: rinyth

Oyun terimlerini türkçeye cevirilmesini düşündükce gülüyorum , saçma geliyor diye düşünenler :) neden biliyormusunuz dünyada sadece 10 oyunun türkçe olmasından dolayı bütün oyunlar türkçe olsun bakalım nasıl alışıyosun

o tamamen özentilikle ilgili.fazla duymadıkları bir dil olduğu için ilginç geliyor ayrıca ingilizce bilince havalı olunduğunu düşünen de var.wow zimbabwe dilinde olsa yine ilginç gelir bizim millete

onyargili ve fazla genellenmis sacma bir tespit olmus. benim 4 tane dilim var 3 unu cok iyi biliyorum ama oyun cevrilecekse bu 4 unun arasindan eger mumkunse ingilizceye cevrilmesini isterim. ingilizce bilip havali olmaklada hicbir alakasi yok ben zaten son 4 senemi Ingilitere de gecirdim ve bana ingilizce yakin, kulagima hos geliyor (ozellikle oyun dunyasinda). Sunu unutmayin ki herkesi ayni kefeye koyamazsiniz herkesin birey olarak tercihleri vardir bunlara saygi gostermelisiniz. Fikrinizi saygi cercevesinde belirtebilirsiniz ama alayci tavirlarla igneleyici sozler size bisey kazandirmaz sonucta ne soylerseniz soyleyin o sadece sizin nacizane fikriniz..

dostum senin için istenmiyor ki zaten türkçe dil seçeneği. ingilizce bilmeyenler için isteniyor. ben de çok iyi ingilizce biliyorum ama türkçe oyun isteyenleri anlıyorum, kendini onların yerine koy istersen.
    ingilizce kulağına iyi geliyor çünkü hiç türkçe oyun olmadıki. birkaç tane türkçe oyun oynarsak türkçe de kulağımıza hoş gelecek bence.

Peki sadece clienti türkçe yapınca her şey çözülecekmi? diğer yabancılarla olan iletişim nasıl sağlanacak? bir kaç kez denk geldim adam ne söylendigini anlamıyor, dur diyorsun devam ediyor.. şuna vur diyorsun başkasıan dalıyor.. cycle rotasyonda yok, rastgele tuşlara basıyor.. copy paste talent bulup girmiş.. ezbere oynuyor.. kızınca Türkçe sövüyor

ama Türklere özel server deseniz olabilir.. Onu da blizzin yapacagını sanmıyorum..

evet haklısın, sonuçta mmo oyunu, ve iletişim şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

quote:

Orijinalden alıntı: druen

quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

Bizzat ben açtık konuyu beta key dağıtımları ve gelecekteki türkçe için atılımlar olacak mı diye sormuştum cevap verdiler gelen cevap o kadar kırıcı bir durumdaydıki bende biraz absürt te olsa durumu göstermek istedim.

Türkçe ye türkiye için destek düşünüyor musunuz cevabıma türklerin her hangi bir türkçe desteğe ihtiyacı olmadıklarını ingilizceyi bilmesi gerektiğini söyleyen blizzard yetkilisi bununla da yetinmeyip beni örnek gösterdi şuan destek almakta bir sıkıntı yaşamadığımı anlaşmazlık olmadığını belirti bende bunun üzerine konuyu açtım çok mantıklı cevap verenler destek getirilmesini isteyenler var bence istediğim noktaya taşıyacak.

Not:Bu şekilde yazmamı support ta sorularımı cevaplayan çalışan önerdi işe yaradığı kesin şimdiden 10 sayfayı geçmiş reklamın iyisi kötüsü olmaz yalnız 1 karakterimi resmen harcadım

ya güzel kardeşim git önce Türkçe'yi tam olarak öğren. google translate ne yapsın senin bu Türkçene. ne nokta ne virgül, anlatım bütünlüğü yok.

Hakkaten ya şu "ben açtık" nedir? Bir tek bana mı garip geliyor.. Alkım hocam malesef sen Türkçe de bilmiyorsun.. birde 0 nokta virgül olunca neresi başı neresi sonu belli olmuyor.. battle.net başlığı epic fail olmuş..

Türkçe oyun konusuna gelecek olursak, oyun oynamak kesinlikle zararlı. (Bana şimdi 2 saat maval okumayın, faydası 1 ise zararı 10, tadından malesef bırakamıyoruz) Ben bu yaşımda olmama rağmen bazen kendimi kaptırıp saatlerimi bir hiç uğruna harcıyorum.. ilerde çocuklarım büyünce eminim onlarda oyun oynayacak.. En azından ingilizce olsa 1-2 kelime kapsalar, benim için teselli olurdu..

Çevirilere bir şekilde göz, kulak aşina oluyor ama benim gözümde orjinali daima üstün kalıyor.. işletim sistemlerini (telefon, PC), oyunları elimden geldigi kadar ingilizce oynuyorum.. hala bellek öykünüyor lafını hatırladıkça da gülerim.

Tosun sende bir garipsin olayın noktasına takılıyorsun iyi hoş Türkçe'mizi koruyalım da (epic fail ) kelimesini niye karıştırıyorsun Türkçe yazının arasına diye sorarlar adama kompozisyon yazmıyoruz o kadar üstüne düşelim yazıların.Karşılıklı bir yazışma resmi dilekçe olsa gereken önemi gösteririm içinizi rahat olsun bir de bu tavırlardan filan vazgeçin tadı kaçtı millet konu açmaya korkuyor artık wow bölümüne laf işitecek diye.

Siz konuya laf ata durun cevap geldi bu arada 3 farklı kişi ilgileniyor forumdaki konum ile galibe hepsi farklı cevaplar yazıyor

Greetings

I'm sorry I could not find you whilst you were online, so I hope this message suffices! My apologies also for the time it took me to reach you -- we're very busy at the moment.

I am sorry to hear that you are disappointed about Diablo III not being localised in to Turkish.

player feedback posted to the developer team.

I hope this helps :)

Regards,

Xavilosh
    English Game Master Team
    Blizzard Europe

Şuan iş yerinde olduğum için oyun içinden gelen bir cevap var mı bilemiyorum

• Türkiye'nin dili Türkçe'dir. Dünyanın dili ise İngilizce'dir. Çapınızı belirleyense sizlersiniz. Kimsenin kimseye -Gakguk yapıyorsun! deme hakkı yoktur. Benim temennim olabilir ancak. Türkiye sınırları içinde doğan her vatandaşın İngilizce bilmesini ve gerektiğinde usulune uygun olarak kullanmasını dilerim. Yanlış kullanımlar düzeltilmelidir. Ama Türkçe ama İngilizce farketmez. Yoksa iletişemeyiz.

Dh forum guildi ile ilgili yazılanlara da değinmek istiyordum ama yeri burası değil. Neticesinde ilgilenen açar üst konusunu ve guildin kuruluş amacını okur.

İyi forumlar,
    Deniz

Düzenleme: Anlatım bozukluğunu düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniztns -- 17 Nisan 2012; 11:28:27 >
  • Ben konuyu açan arkadaşı destekliyorum. En azından pek bir bilgisi olmadığı bir dilde elindeki imkanlarını kullanarak sorununu/isteğini dile getirmiş ve en önemlisi buna cesaret etmiş. Oyuna Türkçe desteği geleceğini sanmıyorum. Çünkü bu tamamen para veren Türk oyuncu nüfusu ile alakalı. Konu da bir arkadaş güzel bir fikir söylemiş aslında. En azından altyazıları gönüllü olarak çevrilmesine izin verilse bu bile yeterli olabilir. Kaldı ki ben de oyunun komple Türkçeleştirilmesine karşıyım. Çünkü bazı terimlerin ve jargonların malesef Türkçe'de tam karşılığı yok. Bundan dolayı da yapılan % 100 çeviri komik ve anlaşılması güç olabilir. Oyunun Türkçe'ye çevrilmesinden ziyade Türk Server'ı açılması için yapılacak bir talep daha faydalı olacaktır. En azından deneme amaçlı yapılabilir. Portekizce için yapıldığı gibi. Ama dediğim gibi iş Türk oyuncularda bitiyor. Eğer sayısı artmazsa Blizzard'ın bunu yapacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brovito -- 17 Nisan 2012; 12:59:04 >

• I have a foreign language is rather poor, like me, many players will cinematikleri characters other than the way we know to understand the speech of arbitrary izlemenni already activision blizzard would not be a very difficult thing a human can not be a situation like that you want to More movie Arena Turkish language support package added to the game with at least one work done. Sincerely a player fanatic.
  • Yazılıp çizilenlerin hepsini okuyorum da, epey şenlikli yürüyor başlık.

Kör topal ingilizcemle oyunda idare ediyorum çok şükür. Türkçe imkan olsa güzel olmaz mı?
    Şu an aynı sunucuda olduğum en az 10 kişi var tercümanlık yapmaya çalıştığım. Keza Turkmaul sunucusuna geçen 20 civarında da arkadaşım oldu.
    Şahsi kanaatim olmasının şu anki durumdan çok daha fazla Blizzard'ın işine yarayacağı yönünde.

brovito dışında sağlıklı yanıt veren (bana göre) pek olmamış.

Yani kendi bakış açımla anlatmam gerekirse;

Türkçe dil destekli 2-3 Türkçe sunucu açılması oyunun genel olarak refahını yükseltebilir.
    Türkçe bilmeyen benim tanıdığım oyuncular gibi bir çok oyuncu gözünü kırpmadan karakterini taşıyacaktır da, bu da +para anlamına gelir.
    Türkçe olarak pek çok kişi karakterini, karakter yeteneklerini, neleri nasıl yapacağını çok daha iyi anlar bu süreçte.
    Türkler çok mu noob takılıyor. Sürekli ninja formasyonuyla ortalıkta dolanıyor vs. Rahatsız olan, birazcık ingilizcesine güvenen karakterini başka sunucuya taşır yine. Ama en azından karakter(ler)inin yapabileceklerini bilir. Nihayetinde Blizzard doğrudan kazanamadığı paranın daha fazlasını bu yolla kazanabilir bana göre.

Sonuçta oyun Türkçe olsa bile, ingilzce sunucularda oynayacak kişilerin paşa paşa! ingilizce iletişim kurabiliyor olmaları gerekiyor. Sonuçta elin ecnebisi benim fukara karının sarı saçına sırtındaki uzun sopasına bakmıyor, iyi dps yaparsam ne ala, yapamazsam yallah tazyik diyor.

Bunun Türkçe bilmesi ingilizce bilmesi pek değişken olmuyor.
    Türkçe olması, oyuncuların en başta hikayeyi anlamasını sağlar, karakterlerini kavramasını sağlar, ola ki Türk oyuncuları ya da Türkçe sunuculardan rahatsızlık duyuyor oyuncu birazcık gözünü karartır ingilizce iletişim kurmayı göze alıp diğer sunuculara geçer.

Türk oyuncuların hepsi yamyam değil nihayetinde. Bu kadar kendi milletini, ırkını, dilini aşağılamanın anlamı yok kanaatimce.

Bir de komik olan bir durum var, yahu online oynamak isteyen herkes bu oyuna af buyurun eşek gibi para ödüyor.
    Blizz neden Türkiye ve Avrupanın diğer ülkelerindeki oyuncu rakamını açıklamıyor da 12 Milyondan fazla oyuncu olarak lanse ediyor?
    Bu bağlamda katılıyorum arkadaşlara. Blizz ırkçılık, ayrımcılık edebiyatı yapıyor olsa da daniskasını yapıyor bence.
    Polonya'nın nüfusu 40 milyon, onu geçtim Konya'dan hallice yer kaplayan Portekiz'in nüfusu 11 milyon bile değil.
    Gören de buralardaki bütün gençliğin oturup WoW oynadığını zannedecek. Ee, çıkartsın rakamları, Türkiye menşeili oyuncu sayısını söylesin bir de Portekiz tabanlı oyuncu sayısını söylesin bakalım adil davranıyorlar mı lanse ettikleri kadar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.