Şimdi Ara

bu laptop alınırmı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: x86_a64

ya şu toshiba fanatikleri kendilerini anca böle tatmin edebiliolar işte. veriolar birsürü para ondan sonra verdikleri paranın yarısına alınan bilgisayarları ve dehşet verici performanslarını(toshibaya göre) görünce ancak işte bunu (fanatiklik) yapabiliyorlar.

slayerxp yazdığım hiçbir ifade senin yazdığın "...kendilerini anca böle tatmin edebiliolar... ", "fanatik" ifadelerinden daha yanlış bir üslup içermiyor. Yazdıklarımı anladıysan bana nasıl oluyor da Toshiba fanatiği olarak hitap edebiliyorsun? Sadece doğru olduğunu düşündüğüm fikirleri beyan ediyorum, tıpkı senin senin gibi...

sen benim bu yazdığımı nie üstüne alınıosun ben onu genel olarak yazdım ki öle

• quote:

Orjinalden alıntı: x86_a64
    Şimdi seninle aramızdaki konu kim teknoloji üretiyor...
    http://www.toshiba.com/tai-new/AboutUs.jsp

Bu linki bir inceleyin sonra da
    http://www.asus.com.tw/products.aspx
    linkini inceleyip teknoloji üretme konusunu bir daha düşün... Bu karşılaştırmayı yapmaktaki amacım Toshiba Fanatikliği değil, yiğidin hakkını yememektir...

Asus genç, büyük ve de büyümeye devam eden bir firmadır. Dilerim birgün Sony, Samsung, Toshiba kadar büyür de rekabeti artırır...

linkleri inceledim. toshiba notebook dışında bir çok sektörde üretim yapan bi firma bunu biliyorum. dalga dümen motor ıvır zıvır üretiyo olabilir. ama bu onu bilgisayar sektöründe 1 adım bile ileri götürmez.
    asusa bekınca kendini bilgisayar sektörüne adamış. Notebook, pda, networking, ve bilhassa anakart ve ekran kartı sektöründe önde oynayan firmalardan. 64 bit anakartları ilk üreten firmalardan. demişsin ki "chipseti intelden, işlemciyi intel/amd den alıyo. nerde teknoloji üretiyo." şimdi de demişsin ki "Ürünler aynı firmaya ait, parçalar birbirine uyum için maksimum derecede optimize ediliyor. Yapım aşamasında mühendisler kombine olarak çalışınca stabilite yükseliyor." nerde ürünler aynı firmaya ait? toshiba anakartı asustan alıyo, ekran kartını da ya asustan yada başka bi firmadan alıyo. hdd'yi başka bi firmadan alıyo. wireless kartı bile asus gibi bi firmadan alıyo. adamın laptopta yaptığı(uzakdoğuda yaptırdığı) tek şey lcd monitör, bir de optik sürücü. neyi üretmiş? neyi adapte etmiş? ha eğer "Ürünler aynı firmaya ait, parçalar birbirine uyum için maksimum derecede optimize ediliyor. Yapım aşamasında mühendisler kombine olarak çalışınca stabilite yükseliyor." cümlesinden kastın farklı markaları en iyi şekilde optimize etmek ise bu "chipseti intelden, işlemciyi intel/amd den alıyo. nerde teknoloji üretiyo." cümlesiyle çakışmıyo mu? bu durumda esas teknolojiyi iddia ettiğim gibi (ki bu sadece anakart, aynı şey diğer ürünlerde de geçerli) asus üretmiyo mu?
    sen eğer toshiba asustan daha fazla alanda daha fazla teknoloji üretiyo diyosan bak o konuda haklı olabilirsin ama bunu gelipte laptop topic'inde "toshibanın neden en üstün kabul edildiği" başlığı altında yazarsan hata etmiş olursun çünkü biz burda bilgisayar sektörünü tartışıyoruz. ayrıca bunu tam bir bilgisayar firması olan asusla karşılaştırıp, aynı topicte " asus teknoloji üretmez, toshiba teknoloji üretir" dersen yine en büyük hatayı yapmış olursun. bu, bu başlıkta gelipte " asus ve toshiba teknoloji üretmez, nasa teknoloji üretir" demek gibi bişey

"Asus genç, büyük ve de büyümeye devam eden bir firmadır. Dilerim birgün Sony, Samsung, Toshiba kadar büyür de rekabeti artırır..." demişsin.
    asusun büyüdüğü alan farkı. o yüzden bu tür firmalarla rakip kabul edilemez. işte bu noktada da büyük hata yapıyosun. Sony, Samsung, Toshiba anakart, ekran kartı, wireless, networking ürünleri, bilgisayar kasası üretmez. asus ta televizyon, ev elektroniği, kamera vs. üretmez. bu olay bu kadar basittir. bilgisayar donanımı başlığı altında, laptop topiğinde teknoloji üretmek konusunda asusla toshibayı dha fazla kıyaslama. asusun bu sektörde üstün olduğu açık.

• quote:

Orjinalden alıntı: catalyst

Sony, Samsung, Toshiba anakart, ekran kartı, wireless, networking ürünleri, bilgisayar kasası üretmez. asus ta televizyon, ev elektroniği, kamera vs. üretmez. bu olay bu kadar basittir. bilgisayar donanımı başlığı altında, laptop topiğinde teknoloji üretmek konusunda asusla toshibayı dha fazla kıyaslama. asusun bu sektörde üstün olduğu açık.

aynen katılıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: catalyst

asusun bu sektörde üstün olduğu açık.

+1
  • LCD, HDD, CD/DVD RW, Batarya
    bunlar notebooklarda kullanılan, Toshiba araştırma laboratuarlarında geliştirilmiş ve üretilmiş cihazlar...

Anakart, Ekran Kartı
    bunlar da Asus'un ürettiği boardlar. Sadece boardlar... Çip bazında müdahale ve optimizasyon şansı yok. 915 çipinin eksikliklerini Toshiba'nın gideremeyeceği gibi Asus da gideremez.Yani Nvidia gibi GF4'leri NF2 ile kullanın 3D performasınız bilmem ne kadar artsın diyemez. Ama dediğinin Toshiba Asus'tan anakart, ekran kartı alır kısmı doğru... En kalitesini alıp, en kalitesini ürettiği diğer bileşenlerle birleştirince en kaliteli notebooku yapmış olur dolayısıyla. Sakın Asus da gider kaliteli LCD alır deme karşımda ölü pixel yığını 2 Asus duruyor.

Keşke bahsettiğin o ilk 64 bitlik notebooklara 64 bitlik işletim sistemi de kurulabilse ne güzel olurdu di mi... Biraz araştır göreceksin fiyaskoyu... Umarım bir an önce düzeltirler yoksa boardlarını tavsiye ettiğim yegane firma karizmayı fena çizecek...

"Dalga dümen, ıvır zıvır" olarak nitelendirdiğin şeylerden bir kaç örnek :
    Nuclear Medicine
    Semiconductors
    Color Picture Tubes, Display Tubes and LCD
    Telecommunications Systems
    Imaging systems
    Mobile and Wireless Technology

Sanırım Semiconductors, Color Picture Tubes, Display Tubes and LCD, Imaging systems, Data storage systems gibi şeylerin bilgisayar teknolojileriyle olan ilgisinin farkındasın ama göz ardı ediyorsun... Ürettiğini söylediğim diğer şeyleri de ekleyince epey bir ileri götürür bunlar bir firmayı.

Ayrıca PDA, networking, digital cam, projector, GPS, memory card vs. gibi bilgisayarla alakalı birçok dalda ürünleri var...
    "Mobile and Wireless Technology" okuyunca aklıma "sakın Asus wireless ürünlerinde Toshiba çip kullanıyor olmasın?" diye bir soru takılıverdi :)

Yazının :
    "hdd'yi başka bi firmadan alıyo. wireless kartı bile asus gibi bi firmadan alıyo."
    kısmını yukarıdakiler yanlışlamaya yeter sanırım...

"adamın laptopta yaptığı(uzakdoğuda yaptırdığı) tek şey lcd monitör, bir de optik sürücü. neyi üretmiş? neyi adapte etmiş?"
    kısmına da ; işlemci, RAM, HDD, memory card reader, ses kartı vs. gibi birkaç şey de ben ekleyeyim

İşte ben teknoloji üretmekten bunu anlarım arkadaşım: Kurarsın araştırma laboratuarını oturur bilim adamların, başlarlar pixelleri hangi maddeden üretsek de siyahı daha iyi elde etsek demeye... Ya da IBM ve Sony ile ortaklaşıp ortalığı kasıp kavuran Cell işlemcisini yapmaya... Ya da HD-DVD gibi bir format yaratmaya... Ya da Intel gibi karbon yerine germanyum kullanımını araştırıp minimum 5THz frekanslı işlemci geliştiriler... Senin dediğin gibi AI imiş yok çipi alıp board üzerine basmakmış... Bunlar adaptasyondur, elektronik cihaz üretimidir...

"Asus genç, büyük ve de büyümeye devam eden bir firmadır. Dilerim birgün Sony, Samsung, Toshiba kadar büyür de rekabeti artırır..." demişsin.
    asusun büyüdüğü alan farkı. o yüzden bu tür firmalarla rakip kabul edilemez. işte bu noktada da büyük hata yapıyosun.

Asus'un ne üretip üretmediğini gayet iyi biliyorum. Asus geçen yıl cep telefonu da üretmeye başladı ve LCD üreiminden sonra LCD TV de üreteceğini de okumuştum... Zaten "bu firmalarla rakiptir" diye değil "umarım bir gün olur diye" yazdım. Hatta araya Intel'i de katıp neden bir Asus işlemci olmasın ki diyesim geliyor. Hatta GPU da üretse ne güzel olur di mi... İşte o zaman tek geçerim Asus'u. Tabi LCD'lerini de düzeltirse ;)

• fiatlar düşüyor ...alma...bekle....cok kritik bir zaman...
  • Cent. 1.8, Centrino Intel 855PM, ICH4-M, 60 GB HDD, 1024 MB DDR, 15" SXGA+ TFT 1400x1050,Mobil ATI Radeon 9700 128MB DDR, DVD-RW/CD-RW Combo Sürücü, Tümleşik Ses Kartı Realtek ALC202, 56K V92 Dahili Faks/Modem, 10/100Mb, 1xType II PC Card Slot 32 bit & 16 bit PC Card desteği, 1LPT, 1VGA, 1Kulaklık, 1Mik., 3xUSB 2.0, 1RJ-45, 1RJ-11 1Firewire, 1TV-Çıkış (S-Video), 1Kızıl Ötesi, SD Yuvası, XP HOME, Lithium Ion (4:30-7:00 saat Çalışabilme), 2.8kg 330 x 273 x 29.9 mm, Tümleşik Intel PRO/Wireless 802.11a+b, 88 Tuş / Touchpad, 2 Yıl Garanti, Taşıma çantası

Nasıl böyle bir şey....
  • quote:

Orjinalden alıntı: APOLLON

Cent. 1.8, Centrino Intel 855PM, ICH4-M, 60 GB HDD, 1024 MB DDR, 15" SXGA+ TFT 1400x1050,Mobil ATI Radeon 9700 128MB DDR, DVD-RW/CD-RW Combo Sürücü, Tümleşik Ses Kartı Realtek ALC202, 56K V92 Dahili Faks/Modem, 10/100Mb, 1xType II PC Card Slot 32 bit & 16 bit PC Card desteği, 1LPT, 1VGA, 1Kulaklık, 1Mik., 3xUSB 2.0, 1RJ-45, 1RJ-11 1Firewire, 1TV-Çıkış (S-Video), 1Kızıl Ötesi, SD Yuvası, XP HOME, Lithium Ion (4:30-7:00 saat Çalışabilme), 2.8kg 330 x 273 x 29.9 mm, Tümleşik Intel PRO/Wireless 802.11a+b, 88 Tuş / Touchpad, 2 Yıl Garanti, Taşıma çantası

Nasıl böyle bir şey....

gayet güzel nerde ne kadara?
  • cok güzel bi note book..
    bence al süper
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.