Şimdi Ara

BU MONİTÖRMÜDÜR? BİLGİSAYARMIDIR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: 12oz

Türkiye'de apple satış mağazası varmı?
    rastlamadım hiç
    Dizi ve filmlerden gördüğüm kadarıyla yurtdışında sadece apple kullanılıyor gibi

sırf apple'a ait yerler yok sanıyorum

amerikada ipod için kola kutusu gibi aletler var
    para atıyorsun seçiyorsun ipodunu düşüyor içinden
  • quote:

Orjinalden alıntı: 12henry14

mac os'un sağlam olduğunu söyleyenlere karşı, "popüler olmadığından kimse mac os'u nasıl çökertebilirim diye bir kötü amaçlı program yazmaya yeltenmiyor" die bir açıklama okumuştum yabancı bir hack sitesinde :)

aslinda dogru.
    ama yarim dogru, cunku mac os, unix tabanli bir isletim sistemi ve unix cok uzun yillardir piyasada bulunmakta olmasina ragmen yapisi geregi windowsa gore cok daha guvenli ve stabil bir isletim sistemi. biraz popularitesinin dusuklugunden, buyuk olcude de yazilirkenki profesyonellikten dolayi cok daha saglam diyebiliriz.

sonucta windows vista, xp ye gore cok daha guvenliydi ve windows 7 daha da iyi guvenlik ozellikleri ile geliyor. demek ki isteyince oluyormus...

turkiye de apple magazasi var mi diye soranlara isewww.apple.com.tr linkinden satis noktalarini tiklamalarini oneriyorum
    apple magazalarinin yani sira bimeks, teknosa, vatan computer, electroworld veya mediamarkt ta da satiliyor apple.

yurtdisinda sadece apple kullanilmiyor, sadece kullanim orani turkiyeden fazla o kadar. amerikada, ve de ozellikle universite gencligi arasinda apple kullanimi cok ciddi oranlarda diyebiliriz ama.

• gorsellik olarak daha iyi oldugu icin dizi ve filmlerde evet, siklikla kullaniliyor apple. dusunsenize, avrupa yakasi dizisinde bile uzunca bir sure ofiste imac ve macbook pro lar vardi (apple elmasini kapatmislardi reklam olmasin diye ama apple di bilgisayarlar)

temelde medya uygulamalari ve ozellikle amerikada universite gencligi arasinda cok populer, ve hatta kullanim orani belki de windows tabanli bilgisayarlardan fazladir.

zaten artik intel islemciye gecildi gecileli, apple bilgisayarlarda aynen normal bir pc gibi windows ta kurulup calistirilabiliyor, hem de tamamen native olarak (yani herhangi bir sanal ortamda emulasyon ile degil, dogal bir kurulum ile standart bir pc gibi %100 performansin tumu windows a kullanilacak sekilde)

misal olmasi acisindan, benim bilgisayarimin (macbook pro 2,4ghz) windows vista skoru 5,3 (yani gayet performansli)
    bir donem windows vistayi dunya uzerinde en hizli calistiran (ve dolayisiyla oyunlari vs. de) laptop, bir apple macbook pro idi.

• bende apple severim ama şu anda malum öğrenciyi biraz aşıyor :)
    ilerde bir macbook almak istiyorum, özellikle final cut programını gördükten sonra
    windowsda kullanılan avid, premiere'dan sonra o kadar efekt kullanmama rağmen makina banamısın demedi montaj yaparken :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: 12henry14

bende apple severim ama şu anda malum öğrenciyi biraz aşıyor :)
    ilerde bir macbook almak istiyorum, özellikle final cut programını gördükten sonra
    windowsda kullanılan avid, premiere'dan sonra o kadar efekt kullanmama rağmen makina banamısın demedi montaj yaparken :)

evet mac os ve ozellikle FCP'nun karakteristik bir ozelligi bu, kullandikca $i$memesi esasen cok onemli. cunku hobi duzeyinde degil de profesyonel i$ler duzeyine cikildiginda, dosya boyutlari cok buyudugunden yava$lama cok can sikmaya ba$layabiliyor ve apple'in ba$arisi da esasen bu yavaslamayi onlemesinde gizli.
    pahaliligina tamamiyle katilmakla birlikte, final cut dusunuyorsaniz, macbookta calismama ihtimali kuvvetle muhtemel, alip sonradan hayal kirikligina ugramamaniz icin uyarayim dedim. (yeni macbooklarin ekran karti epey guclu, onlarda herhalde calisiyordur, calismama ihtimali buyuk dediklerim parlak beyaz olanlar)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.