Şimdi Ara

bu nasıl bi şıkıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bir dosya gördüm dosya 5gb ama sıkıştırmışlar 30mb olmuş bunu nasıl yapmışlar bilgisi olan varmı

• yok artık! biz abarttık ama çikolatasını abarttık
    dosyanın ne dosyası olduğunu söyleseydin (uzantısı falan) bir fikir ortaya konulabilirdi ama...
  • uharc ile yapilabilir yuksek sikistirma ama 5gb inda bu boyuta dusmesi baya bir zor :) hadi dustu diyelim onuda en az 1 gun lazim be sikistrmak icin :))
  • Dosyasına göre değişir. 5GB mp3'ü o kadar sıkıştıramazsınız.
  • Dosyanın içini çöp bilgilerle doldurursanız sıkışır. İnternette bu tür abartı oranlarda sıkıştırılmış çoğu dosya fake çıkıyor.
  • dosya hakkında bilgi toplayıp paylaşırsan süper olur ...
  • pes 2010 var uzantısı rar 30mb açınca 5 gb oluyo insan değil bunlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne biçim bir sorun??
    14 yıl önce açıldı
    bu nasıl bir lamerliktir ya :)
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nasıl ya :S Madem böyle birşey var o zaman tüm bilgisayarımı sıkıştırırım her yer boşalır... Böylelikle daha fazla yer acılır ve daha çok şey kopyalama imkanım olur...
  • fake'dir büyük ihtimalle.
  • Oyundan sesleri, müzikleri video ları hatta textureleri attın diyelim :) yine de zor o kadar küçük bir boyuta indirmek.
    Üstteki arkadaşa katılıyorum fake tir büyük ihtimalle.
  • Çalışacağını zannetmiyorum.
  • cayırçeyır full çalışıyo aynısının win7 olanı var sıkıştırılmış hali donanimhaberdede bulunmuyosa bu demekki bu ayrı bi olay
  • Boyut açısından kolaylık sağlayıp indirmeyide kolaylaştırsa bile çıkarılması işkence olduğundan bu dosyaları indirmek pekte mantıklı değil açıkçası...
  • kardeş 30 mb şeklinde iniyo normalde açılıyo deneyin görün
  • quote:

Orijinalden alıntı: n39y3k

kardeş 30 mb şeklinde iniyo normalde açılıyo deneyin görün

Kurulum ne kadar sürdü?
  • benim pc hantal biraz geç sürdü
  • vaay be görüyonuz mu nanoteknoloji nerlere geldi
  • Bu tür dosyaları bu hale getiren sıkıştırma programlarının gücü değil sıkıştırılmış dosyanın hex code endeksiyle alakalı bir durum. Örneğin belki duymuşsunuzdur "Cam Studio" adında ekran görüntüsünü kaydeden bir program var. Bu programla yaptığın 5-6 dk lık bir kayıt 600-700 mb tutuyor. Fakat en düşük sıkıştırma oranıyla bile bir zip klasörüne atarsanız 9-11 mb'lık bir yer kaplar. Bunun sebebi programın kayıt esnasında kullandığı windowsla bütünleşik kayıt tekniği. Yani tamamen dosyanın-programın-dokumanın vs. genetik özellikleriyle alakalı bir durum. Burada da buna benzer bir durum var. Temel mantık olarak her pc de bulunan kod-okuma ve tanıma olayını kullanıyorlar. PC okuduğu kodları kendi içinde salt haline getiriyor olay bundan ibaret. CamStudio'yu internette kısa bir aramayla bulup dediklerimi deneyebilirsiniz. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvanaLAB -- 19 Nisan 2010; 20:53:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.