benim Ram im frekansı nasıl oluyor da hem ddr2 hem 333 mhz oluyor ? bu cpu-z ekranınnı bana açıklayabilir misiniz ?
333x2 = 666/667 MHz
Oradaki değerin 2 ile çarpılmış hali belleğin çalışma frekansıdır.
Yani verdiğin ss deki bellek DDR2 667 MHz lik bir bellek
ddr = double data rate. yani çift veri akışı (hızı)
o ram in normal çalışma frekansı 333 mhz dir. ama ddr ram ler her saat vuruşu için iki işlem yaptığından değer ikiyle çarpılır ve ram in efektif çalışma hızı olan 667 mhz ye ulaşılır.
çok teşekkür ederim gerçekten ..
bu arada bu oran hakkında da bilgi edinmek istiyorum ama.. Yardımlarınızı bekliyorum Ayrıca, mesela bir bilgisayarda DDR2 667 MHz Ram var döngü hızını bilmiyorum bu bilgisayara başka frekanslı bir ram takılabilir mi ? döngü hızı da önemli midir ?
arkadaşlar sorularıma cevap verecek olursa çok sevinirim.
frekans önemlidir. Farklı frekanslı ramler sorunsuz çalışabilir ama sorun çıkma ihtimali de vardır. Ayrıca farklı frekanslı ramler çalışsa bile fazla verim alamazsın. Bu yüzden aynı frekanslı ramler kullanmaya çalış. Frekansı öğrenmek de oldukça basit. Cpu-z tarzı programların yanında bios'dan öğrenebilirsinç Ya da kasa açmışlığın varsa ramlerinin üzerüne de bakabilirsin. (Ayrıca POST sırasında da yazar ram frekansları)
Döngü hızı farklı ramler sorun çıkarmaz ancak dual olarak çalıştıramazsın. Ram'in performansını da frekans döngü hızı uyumu verir. Döngü hızı latency-delay diye başlayan yer cpu-z tablosunda. Herhanhgi bir benchmark programıyla ya da cpu z ile rahatlıkla öğrenebilirsin onu da. Ramin yüksek frekanslı ve düşük timingli olanı makuldur
windows advanced programıyla notbuku incelediğimde 1gb ram 333mhz görünüyor.(ddr2 bellek tipi bu arada) sonra 1 gb daha ram istedim firmadan.bana kingstn 1gb 667 mhz gönderdiler. yani aslında bilgisayrımda takılı ram 667 mhz lik de 333 mü görünüyor? ve doğru ram mi göndermişler? bir de 1gb 333mhz lik ramler niye 533 ve 667 göre baya pahalı? teşekkür edrim.
az bulunan pahalı olur :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme