Şimdi Ara

Bu ne biçim iş...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaw bu ne biçim iş, bir türlü çözemedim.
    Ana kartım: Asus A7N8X-E
    Görüntü kartı: Asus ATI 9550
    Ram: 2 X 256 (400 MHz CL 2.5)

Bu ana karta 1100 Duran takaınca hiçbir problem yok. Ama Athlon XP 2800+ takınca kafayı yiyiyor. Reset atıyor olmadık zamanda!!!
    PSU değiştirdim, başka ram taktım problemi gideremedim. Bu nasıl iş...
    Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• boardun kitapçığına bak duron la athlon farklı mhz de çalışıyodur heralde jumper larla oym,nayıp cpu mhz zini değiştircen hralde bende celoron 1.7 var 100mhz de p4 taksam jumperları değiştirip 133mhz yapmam gerekiyo
  • o jumperlari ayarladim yine olmadi. Acaba cpu bozuk olabilir mi?
  • sistem özelliklerine bak mhz olarak kaç çalışıyor işlemci? asuslarda işlemci değişince safe açıyor kendin biostan çarpanları manuel olarak değiştiriyosun..mesela athlon 2500ü 1100Mhz olarak çalıştırıyordu..

ramlerin biri yeşilde biri morda değil mi bu arada farklı kanallarda yani..?
  • orada düzgün gözüküyor. xp 2800 karşılığı 2080 gözüküyor yani düzgün...
    o/c da yapmadım...
  • Arkadaşım,yapman gereken iş Cpu(İşlemci) Fanını düzgün oturtmanda fayda var.Daha sonra Anakart kitapcığında bulunan jumper ayarlarını deneyiniz.Başka bir sorun yoksa Bios ta bulunan
    Cpu Mhz ayarını denetle oda olmazsa bios güncelle
  • merhaba,
    arkadaşım sorunun kaynağı kasadan ileri geliyor olabilir. aynı anakartı farklı bir kasada denemeni öneririm. bu kasa asgari 400W olmalı ve atx 220V olmalı.

-Genellikle donanımınharcadığı gücü kasanın güç kaynağı karşılayamadığında, güç kaynağının iç ısısı (toplam eleman ısısı) yükselir. Yangın gibi teklikeleri önlemek üzere bilgisayar güç kaynaklarında ntc kullanılır. yani azami ısı aşıldığında ne olursa olsun, bilgisayar enerjisi kesilir. Bu durumda yapacağın en tehlikeli şey bilgisayarı yeniden başlatmak olur.
  • Uşaklar bu işi hala çözemedim, denemediğim şey kalmadı!!!
    Bir ara düzeldi diyorum... Tekrar reset oluyor. Tekrar windows'u açtığım zaman şu mesajı veriyor:
    A hardware failure reported by your Central Processing Unit (CPU)
    Bios update yaptım yine düzelmedi. Ayrıca bios ayarı stabil kalmiyor.
    Acaba bu ana kartın bios ayarları nasıl olmalı;
    Asus A7N8x-E, XP 2800+, Corsair 2X256 (400MHz, CL2,5)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.